Etusivu           Orit         Tammat         Toiminta         Muuta

Mius LovelabelPerustiedot

Kokonimi: Mius Lovelabel
Lempinimi: Lilli
Rekisterinumero: VH14-044-0183
Rotu: holsteiner
Sukupuoli: tamma
Syntynyt: 20.10.2008 satunnainen ikääntyminen
Säkä: 166 cm
Koulutus: Grand Prix
Omistaja: Crystal VRL-00628, O' Polo Warmbloods
Kasvattaja: Vipeltäjä, Moulin

Luonne

Lillillä on ehkä tallin vahvin tahto. Kaiken sen mitä se päättää, se myös toteuttaa. Ratsuna tammalla on vahvat mielipiteet, jotka usein jakaantuvat täysin kahdelle eri planeetalle ratsastajan suhteen. Ratsastaja haluaisi mennä pellolle, Lilli kentälle. Lilli ei mielipidettään vaihda ja laittaa peruutusvaihteen päälle aivan saman tien. Kouluradalla Lillin taidot tulevat esiin, siis ne, jotka todella usein ovat piileskelemässä tamman suloisten karvojen alla. Ties vaikka ne pelkäisivät tulla esiin? Silloin kun taidot pääsevät valtuuksiinsa, Lilliltä löytyy tahdikas laukka, rento ravi sekä matkaavoittava käynti, jota ei aina uskoisi Lilliltä löytyvän. Neitokainen osaa myös muodossa ja peräänannossa kulkemisen jalon taidon ja löytyy siltä myös piruettivaihde. Passagessa ja piaffissa Lilli myös kunnostautuu aika-ajoin. Useimmiten tammalta kuitenkin odotetaan vähemmän kuin se osaa, sillä sen ilme ja olemus ovat niin viattoman näköisiä ja se näyttää totta vie tyhmemmältä kuin on. Lillistä saa elinikäisen kaverin, jos sen kanssa osaa olla niinkuin tamma olettaa kaikkien olevan. Reuhoa ei saa, huutaa ei saa, ja lähes kaikki lapsille hyvin tavanomainen käytös on liki poistettu Lillin maailmasta. Lapsiystävällinen neito siis tamma ei ole, ja tuskin tulee koskaan olemaankaan!

Tamman nimestä voisi päätellä tamman olevan aivan lilliputti, muttei se ole. Vain neljä senttiä vajaa 170cm korkea tamma on hyvin arvonsa tunteva ja osaa olla hoitotilanteissa tarkkaavainen, mutta silti käyttäytyä reilusti hoitajaansa kohtaan. Harjaamisesta Lilli osaa nauttia silminnähden, sillä se venyttää kaulaansa aina pitkälle, ja se jopa pitää siitä kun sen mahan alustaa harjataan. Tämän vuoksi Lilli onkin aikamoinen ennätyshevonen, sillä järjestään lähes kaikki O' Polon hevosista luimivat ja yrittävät näykkäistä, kun harja vain vähän hipaiseekin mahaa. Lilliltä ei tosin välillä hoitotilanteissa puutu vauhtia. Se pyörii säkkärän lailla karsinassa, mutta käytävällä tamma osaa olla kunnolla. Ristikiinnityksessä ketjuissa Lilli toimii ehkä parhaiten. Satulavyön kiristäminen kalliista Kiefferin koulusatulasta on joskus aivan silkkaa tuskaa Lillin pullistaessa ennätysmäärän! Lillillä kun on voimia - etten sanoisi yhtä paljon kuin pienessä kylässä - ja siksi tammaa saakin katsoa perään, muutoin ei hyvää seuraa. Suitsiminen ei tuota ongelmia, sillä vaikka tamma onkin todella temperamenttinen ratsu, se silti pitää siitä hommasta ja on aina valmiina matkaan. Kuolaimet se ottaa muina Lilleinä ja siitä se onkin saanut kiitosta myös kuuluisalta kouluratsastajalta nimeltä Philippe Carmont, joka matkusti syksyllä 2008 heti Lillin saapumisen jälkeen testaamaan tammaa.

Lilli on ratsuna taitava, mutta kisatilanteet ja muut vastaavat (joissa joutuu traileriin tms), kuten eläinlääkärireissut ovat usein Lillin hermoille hallaa tekeviä. Tamma kiipeää traileriin kyllä kiltisti, mutta voi sitä huutoa ja potkimista mikä syntyy kun Lilli tajuaa olevansa jälleen suljetussa tilassa - trailerissa taikka hevosrekassa. Rekassa matkustaminen on turvallisempaa, sillä jykevät seinät kestävät huomattavasti paremmin Lillin tunteiden purkua. Lillillä on erityisen paljon voimaa ja se on aina ryöstämässä mikäli maastossa mennään. Kentällä tamma on todella taitava ja yrittää aina tehdä kouluradan niin hyvin kuin vain osaa. Lillille sopivin ratsastaja olisi mies, jokin ronski otteissaan, mutta silti niin taitava ratsastamaan. O' Polon yleisasiantuntijanakin tunnettu Pasi on omiaan Lillin ratsastajaksi, sillä nyt jo parin vuoden tehotreenauksen jälkeen on Pasi itse oppinut paljon kouluhevosista ja osaa ratsastaa Grand Prix ja Grand Prix Special -radatkin! Lillin ja Pasin yhteistyö on saumatonta, joskin ongelmiakin on. Lillin säkä on vähän törötörö, niin Pasin suurensuuri kaljamaha ottaa siihen kiinni aina laukan yhdessä vaiheessa. Eihän tästä tammalle haittaa koidu, mutta Pasi-parka joutuu vetämään mahaa sisäänsä aina koulukisoissa, jottei näyttäisi aivan jumbolta. Lillin ja Pasin suoritukset ovat vieneet ratsukon jo useasti huipulle, lieneekö Pasi salaa treenannut?

Lillin tarhakäyttäytyminen on aika hupaisaa. Holsteintamma pitää laukkaamisesta muiden kanssa ja yllättävää mutta totta - se alistuu hyvin herkästi ja antaa muiden hevosten olla lauman pomona. Kesälaitumilla ollessaan Lilli on helppo. Kotioloissa Lilli on aina rento ja mutkaton kuin vastapaistettu kananmuna, joka tirisee rasvassa ja liukuu pannulta herkästi. Tallityttömme vertaavat usein Lilliä myös voisulaan, jonka he laittavat aamupuuronsa keskelle, tuomaan makua ja väriä. Lilli ei ole lasten lempihevonen, sillä se tuntuu olevan aina negatiivisella suhtautumisella jos vain näkee vilauksenkin lapsesta tai nuoresta. Aikuiset sekä etenkin aikuiset miehet ovat Lillin mieleen ja niitä se tottelee. Pasi onkin saanut Lillistä sydänystävän ja näiden kahden herkät hetket saavat Crystalin joskus murahtelemaan kiukusta. "Vai vie tuo tamma mieheni", on hänen kuultu yksikseen jupisevan. Lillistä ja sen hetkistä O' Polo Warmbloodsin kisatammana tekisi mieli tarinoida vaikka kuinka pitkään, sillä vaikka niin vähän aikaa täällä ollut tamma on saavuttanut jo vaikka mitä. Syysviikonvaihdeleirin osallistujat äänestivät tamman herttaisimmaksi koko tallin väestä, vaikka se ei ollut tuntikäytössä yhdellä ainoallakaan leirin tunneista. Kukaan leiriläisistä ei myöskään voinut tamman luonnevian takia harjata sitä, sillä pienet tiitiäiset Lilli olisi tallonut jalkoihinsa aivan huomaamaattaan. Lillistä löytyy lahjoja jokaiselle uralle, usko pois!

Sukutaulu

isä: Purple Label
ii: Gylfason evm iii: Bloodnovel evm
iie: Berlinday evm
ie: Purple Sesasong evm iei: Wimbledon evm
iee: Rosenberg'N evm
emä: Lovelaw ei: Beschwerde evm eii: Angoisse G evm
eie: Burning Up evm
ee: Iloveyou evm eei: Behind the Bar evm
eee: Ichliebedich evm

Sukuselvitys

Upean yksipolvisen suvun omaava Lilli on todellinen onnettaren suosikki, jos sukutaulua tarkkaan tutkitaan. Tamman suvusta löytyy Moulinin ehkä upeimmat holsteinerit, Lelu ja Vita. Koska Lilli itse on näiden kahden überupean ratsuhevosen jälkeläinen, mitä kaikkea tältä tammalta voikaan odottaa? Kenties jo varsana euroopanmestaruudet ja aikuisena vihdoin maailmanmestaruuksia? Sitä voimme jäädä innolla miettimään ja saahan sitä toivoa. Alla kuitenkin selkeä selostus Lillin kolmesta ensimmäisestä sukupolvesta.

Lillin isä on Purple Label eli Lelu, kuten jo edellisessä kappaleessa mainitsin. Tämä komea ruunikko holsteinori on 163cm korkea ja kilpaillut KRJ:n alaisissa kilpailuissa jo useiden kymmenien sijoitusten ajan. Orilla on viisi mahtavaa jälkeläistä ja ori itse on tuotu Mouliniin vuoden 2008 olympialaisista! Voisitko uskoa? Upeat koululiikkeet ja askellajit omaava ori onkin saavuttanut jo paljon ja varmasti tulee myös etenemään tämän hetkisestä tilanteestaan. Purple Labelista kuullaan varmasti, niin totta kuin tamman nimi on Lilli!

Lillin isänisä Gylfason on komea saksalaissyntyinen holsteinerori. Se on kisannut jo useita vuosia kansallisella tasolla kouluratsastuksessa. Sen valmentaja ja ratsastaja, kuinka ollakkaan, Philippe Carmont Ranskan ydinmailta on erittäin ylpeä komeasta orista. Ei ihme että Philippe halusi heti tulla testaamaan Lilliä, "orinsa" lapsenlasta. Gylfason on herkkä ratsastaa, aivan kuten Lillikin. Komeasta ulkonäöstä palkittu Gylfason, on päässyt kantakirjaan I-palkinnolla. Kyllä sitä kelpaa esitellä ties missä pippaloissa. Jälkeläisiä hurmurimiehellä on neljänkymmenen paremmalla puolen. Lillin isänisänisä on Bloodnovel on rautiaan värinen holsteinori. Se on kunnostautunut esteradoilla vanhemmalla iällä. Nuoruusvuosinaan Bloodnovel on ollut kouluratojen kruunaamaton kuningas, joka saavutti paljon. Useat sinivalkoiset ruusukkeet ja mitalit koristavat Bloodnovelin, eli Norsun karsinan ovea. Norsu, joka suuresta koostaan sai nimensä, elää Saksassa ja on hyvinvoiva 16-vuotias. Toivotaan orille pitkää ikää ja tervettä elämää. Lillin isänisänemä Berlinday on kaunis Berliinin lähellä syntynyt holsteintamma. Väriltään se on ruunikko ja aivan kuin Lillikin, se vihaa lapsia! Berlinday kisaa vielä vuoden 2009 kilpakauden ja siirtyy sen jälkeen eläkkeelle. Tammalla on kolme varsaa, joista Gylfason on ensimmäinen. Saksalaistammasta löytyy puhtia myös rakenteensa puolesta, ei sitä turhaan ole palkittu kantakirjassa toisella palkinnolla.

Tamman isänemä on Purple Sesasong, josta on ollut paljon puhetta saksalaisissa holsteinkasvattajien vuosilehdissä. Tamma on jalostustähti, sillä se omaa viisi mahtavaa varsaa jo nyt, vaikka ikää sillä ei ole kuin 13 vuotta. Se on aloittanut uuden kilpailukauden ja jokaisella sen varsoista on jo upea ura kouluratsastuksessa allaan. Purple Sesasongilla on ruunikko, kaunis väritys sekä se on 168cm korkea. Kisamenestystä tammalla itselläänkin on enemmän kuin tarpeeksi ja Gylfasonin tavoin se on palkittu I-palkinnolla kantakirjaan. Holsteinkasvattajilla on siis totisesti aihe mistä kannattaakin turista! Lillin isänemänisä Wimbledon omaa mahtavan nimen! Turhaan ei nimellä prameilla, onhan orilla kantakirjapalkinto kuten varsallaankin. Sekä lukuisa varsajoukko Purple Sesasongin lisäksikin! Orilla on upeat liki sata varsaa, ja ikää myös. 22-vuotias ori on nykyään täysipainotteisella eläkkeellä ja sen nuoruutta muistellaan kaiholla. Kouluradan tuomareiden suut aukesivat ammolleen kun Wimbledon eli "Wini" ravasi radalle. Sen liikkeet olivat uskomattomat! Lillillä on myös hieno isänemänemä, sillä tästäkin nimestä kuullaan vieläkin. Rosenberg'N oli kaunis tamma, mutta se ei päätynyt koskaan kantakirjaan. Koulukisoissa loistanut tamma oli hyvä myös esteillä, joissa se ei tosin hypännyt kuin liki puolta metriä. Tamma oli loistava opettaja, ja nuoret junioriratsastajat harjoittelivatkin sen kanssa estekisoihin. Noin kuusivuotiaana se koulukisamatkalla joutui onnettomuuteen ja menehtyi. Lepää rauhassa.

Mius Lovelabelin emä, Lovelaw on kauniin valkoinen, anteeksi, siis kimo holsteinertamma. Se asuu Purple Labelin tavoin Moulinissa, Vipeltäjän hellässä huomassa. Säkäkorkeutta tammalla on sentin vaille 170cm, joten juuri passelin korkuinen se ainakin on. KRJ:n koulusijoituksia tammalle on myös kertynyt jo kymmenittäin, joka onkin hieno juttu Lillin KRJ:n laatuarvostelua ajatellen. Saksalainen Vita-tamma on perin nirso esteiden suhteen ja ensireaktio omistajan mukaan on "täh, kuvitteleksä että Mä hyppäisin noita? mun jalathan katkee".

Lillin emänisä on Beschwerde. Ai tutun kuuloinenko? Totta mooses! Orihan on saksalaisen huippukouluratsastaja Paul Houverin ykkösratsu jo monen vuoden ajalta. Beschwerdessä yhdistyy sitkä yrittäminen, suomalainen sisukkuus (jota kaikki ihmettelevät että on väärään maahan sitten loikannut) sekä uskomattoman komea ulkomuoto. Beschwerdeä ei ole vielä kantakirjattu, mutta kouluradoilla sitä on nähty useasti. Beschwerden nuori ikä on vaikuttanut siihenkin, ettei sillä ole kuin yksi jälkeläinen. Beschwerden väri on varsansa lailla kimo, mutta säkäkorkeus on reilusti yli; huimat 173cm! Lillin emänisänisä Angoisse G on kimo kouluholsteinori. Se asuu Saksassa - ylläriylläri - ja menestystä löytyy. Rakenteeltaan ori ei ole ollut huippuhyvä, joten se on kantakirjattu vain III-palkinnolle. Jalostuksessa se on silti suosittu, sillä se periyttää kimoa väriään ja erityisen ihanaa luonnettaan. Se on rauhallinen ja varma myös kisaradalla. Kouluratsastuksessa tarvittavia hermoja sillä piisaa ja taitoa myös. Lillin emänisänemä on Burning Up, Belleksi kutsuttu näin kotioloissa. Tummanruunikko Belle on jokaisen tytön unelmahevonen. Se on monipuolinen, sillä se osaa hypätä ja mennä koulua tavallisen paljon. Kuitenkin Intermediate tason luokkiinkaan sen kapasiteetti ei ole yltänyt. Burning Up toimi aluksi ratsastuskoulussa tuntihevosena, mutta myytiin sieltä eräälle nuorelle tytölle. Tamma on todella lapsiystävällinen, toisin kuin Lilli. Burning Up'lla on vain yksi varsa.

Tamman emänemä, Iloveyou on sympaattinen tamma. Se on holsteininhevosten eliittiä, sillä sen suku koostuu vain kouluratsuista, jotka loistavat GP-tasolla. Iloveyou itse kilpailee Grand Prix Special-luokissa - kenen muunkaan kanssa kuin Paul Houverin! Loistava pari onkin lähes jokaisessa kisassa mukana. Tämä ruunikko tamma on koko sukunsa ylpeys. Mahtavat liikkeet, loistavat hermot ja omalaatuinen mielipide jokaiseen asiaan. Rakennekin on upea, siitä kertonee kantakirjauspalkinto I. Paul Houver ei kelpuuta ratsuikseen mitä tahansa pullaponeja, siitä voitte päätellä tamman hohdokkuuden Saksassa. Lillin emänemänisä on saksalainen holsteinori Behind the Bar. Behind the Bar kisasi nuoruusvuosinaan koulua, mutta siirtyi sitten hetkeksi esteisiin. Esteet eivät sopineet orille, joten se siirtyi takaisin kouluun. Keskittymisvaikeuksien jälkeen Behind the Bar siirtyi kisaradoilta jo 11-vuotiaana ja se ruunattiin. Ennen tätä se sai kuitenkin monta varsaa, kuten Iloveyoun sekä kymmeniä muita. Kantakirjaan se ei päässyt. Lillin emänemänemä Ichliebedich jäänee kaikkien mieleen ihanalla nimellään. Iinaksi kutsuttu tamma on mahtava kouluratsu. Se kisaa yhä 16-vuotiaana GP-luokissa ja on aivan huikean lahjakas kouluratsuna. Varsoja sillä ei ole kuin kaksi. Kumpikin varsoista on tammoja, mutta suunnitelmissa Ichliebedichille oli kyllä vielä jälkeläisiä kunhan se päättää kisakautensa. Eläkkeelle tamma on siirtymässä vuoden 2009 kesäkisakauden jälkeen. Iinalla on kultainen sydän, vaikka sen väritys on muuten punaruunikko.

Kilpailukalenteri (vain sijoitukset ja voitot)

Yhteensä 77 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 77 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän tammikuussa 2009
12.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 6/40
05.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 2/36
06.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 1/36
16.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 8/85
19.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/85
06.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 6/80
08.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/80
09.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/80
09.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediaire I, 4/34
07.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 2/34
13.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/30
13.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 4/28
11.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/30
11.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediaire II, 5/28
06.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 5/28
09.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 3/64
12.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/64
13.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 8/64
11.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/73
13.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediarie, 1/60
14.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 4/40
14.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 4/25
16.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 4/25
29.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 2/64
30.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 5/64
07.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/92
08.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/92
22.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/46
24.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/46
27.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 6/80
01.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/36
01.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/36
02.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/36
02.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 2/36
04.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 6/50
05.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 6/50
08.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 6/50
02.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 10/100
04.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 1/100
14.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 2/40
16.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 7/50
06.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 1/40
19.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 2/40
07.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 2/30
09.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 1/30
23.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/100
20.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 2/30
21.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/30
24.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 2/60
29.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/40
31.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 1/40
22.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 1/40
24.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/30
26.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 2/30
30.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 5/30
02.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 1/30
03.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 3/30
04.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 2/30
05.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 4/30
25.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Prix St Georges, 5/55
27.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 6/40
25.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 7/60
10.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/30
09.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 4/30
10.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 1/30
13.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 2/30
12.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Intermediare I, 7/60
27.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 7/100
15.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Intermediaire II, 8/69
17.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Intermediaire I, 4/69
18.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 6/40
26.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/30
01.03.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/50
02.03.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/50
04.03.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 6/50
06.03.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 7/50
14.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 04/30

01.12.2008 Tropica / NJ Näyttelyt, irtoSERT & JS !! (pt. Jaana L.)
04.12.2008 La Rouge / NJ Näyttelyt, BIS2, irtoSERT & JS !! (pt. Jaana L.)

Valmennukset

01. Lilli oli yksityiskouluvalmennuksessa 17.01.2009, valmentajana Juel.
Ajattelin kertomisesi perusteella, että tästä tammasta löytyisi ruutia. Lilli kuitenkin osoittautui ihan joksikin muuksi, kun kuulemma yleensä on. Neiti oli alusta asti hyvin unelias, eikä tuntunut heräävän lukuisista yrityksistä huolimatta. Emme pystyneet tänään harjoittelemaan mitään kovin vaativaa, sillä Lilli leikki ettei ymmärrä yhtään mitään. Yritit vääntää ja muokata ja menetit hermosikin muutamaan otteeseen, mutta tamma tuntui vain kenkkuilevan. Toivoisin vieläkin napakampaa ratsastusta jatkossa ja kyllä se siitä heräilee.

02. Lilli oli yksityiskouluvalmennuksessa 17.01.2009, valmentajana hejdi.
Lilli ihmetteli alkuun uutta ympäristöä ja alkulämmittely taisikin mennä vähän niin ja näin, kun tamma meni aika pitkälti oman päänsä mukaan ryhtyen juuri kesken sen pyöreimmän voltin ihmettelemään uutta ympäristöä tai siirtymisissä vain "unohti" siirtää jalan toisensa viereen kun valmentaja karjui ihmeellisen punaisena sieltä katsomosta... Ensimmäinen harjoitus, väistöt ympyröillä saivat teidät kummatkin aluksi ihmetyksen valtaan kun hommat eivät sujuneet niin kuin oli kotona olitte aiemmin harjoitelleet, mutta muutaman kerran jälkeen kummankin piuhat alkoivat pelittämään myös yhteistyön osalta ja onnistuneiden suoritusten jälkeen oli hieman vaativimpien harjoitusten vuoro. Pirueteissa Lilli syttyi jälleen hitaasti, mutta sitten kun oivallus tapahtui kummallakin, niin ne onnistuivat mainiosti tamman pysyessä hyvin paikoillaan sekä myöskin suhteellisen kivasti avuilla. Hyvä suoritus aina kun tajusitte mitä oltiin hakemassa!

Jälkeläiset (Lilli on tarjolla jalostukseen!)

00.00.2008 holst-o/t. -- O' Polo (i. ori)
00.00.2008 holst-o/t. -- O' Polo (i. ori)
00.00.2008 holst-o/t. -- O' Polo (i. ori)
00.00.2008 holst-o/t. -- O' Polo (i. ori)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!
kuvien © Kuvaan on lupa.