Etusivu           Orit         Tammat         Toiminta         Muuta

Escape O' PoloPerustiedot

Kokonimi: Escape O' Polo
Lempinimi: Essi
Rekisterinumero: VH04-044-9150
Rotu: holsteiner
Sukupuoli: tamma
Syntynyt: 08.08.2008 satunnainen ikääntyminen
Säkä: 165 cm
Koulutus: Grand Prix
Omistaja: Crystal VRL-00628, O' Polo Warmbloods
Kasvattaja: Crystal, O' Polo Warmbloods

Luonne

Essi on mukava tamma. Se ei kilpailutilanteessakaan hermostu tai tee hätiköityjä päätöksiä. Essi luottaa ihmiseen ja toimii ratsuna täysin ihmisen ohjeiden mukaan. Essi on mukavuudenhaluinen ja se tietää, että huonosta käytöksestä voi palkkana olla vain raipan isku ja huudahdus "Menehän nyt!". Essi on hyvinkin oppivainen. Se ymmärtää käskyjä ja toimii taianomaisesti. Essille oli helppo opettaa koulukiemuroita jos minkämoisia, sillä tamma seurasi tarkkaan ja toimi hyvin apujen kanssa yks yhteen. Essi rakastaa huomiota ja eritoten huomion kautta ansaittuja porkkananpaloja. Niitä Essi ei vain voi vastustaa. Tarhasta tämä tamma on helppo saada kiinni. Se melkein juoksee luokse, sillä tamma pitää ihmisistä ja uskon sen myös pitävän siitä että sitä hoidetaan. Essi venyttää kaulaansa piiiiitkälle kun sään kohtaa rapsutetaan piikkisualla. Essi kutiaa helposti ja siksi sitä pitääkin harjata vähän ronskimmin kuin muita hevosia ettei sitä kutittaisi enempää. Pieni ja hento harjaus vain kutittaa lisää.

Hoitotilanteissa tämä holsteinertamma osaa käyttäytyä. Essi seisoo paikoillaan, silmät ummessa ja huuli lerppuen. Essiä onkin kiva katsella, sillä se on niin tajuttoman suloinen suuren läsinsä kanssa, että kuka tahansa kääntää katseensa tammaan. Essi sopii hoidettavaksi kelle vain. Se rakastaa rapsutuksia ja huolenpitoa. Eritoten pesuhetket ovat tammalle kuin elinehto, sillä se rakastaa vettä. Vedestä puheenollen, Essi myös juo pesun aikana useasti letkusta, se on tamman lempileikki! Essi nostaa kaviot helposti, eli sen enempää niitä ei tarvitse nykiä. Essin saa helposti myös laskemaan kavionsa, se ei jätä niitä koskaan lepuutusasentoon ja seuraavan kavion kimppuun pääsee heti! Harjan selvittämisestä Essi ei kovin pidä. Sen mielestä on inhottavaa ja kenkkumaista kun sitä nypitään ja sählätään tamman pään läheisyydessä kammat lennellen. Kuitenkin yleensä Essi kestää sen kuin mies ja kaikki saadaan kuntoon. Kilpailuihin valmistautumisesta tamma nauttii. Se on aina innoissaan, kun kuulee trailerin kolistelevan tallin pihalla.

Ratsuna Essi siis toimii ohjeiden mukaan. Se ei koeta ryöstää. Essi on toisinaan vähän vaikea saada muotoon, tamma kun haluaisi vain porhaltaa pää ylhäällä. Taitavan ja määrätietoisen ratsastajan kanssa Essikin jaksaa kunnolla keskittyä ja se menee muodossa, jonka jälkeen pienen hakemisen kautta löytyy peräänantokin. Essi hyppää myös esteitä, muttei kilpaile niitä. Esteillä Essin pakkomielle on rynniä koko rata läpi. Tamma jaksaa keskittyä paljon paremmin kouluratsastuksen kummiin kiemuroihin, joissa Essin taidot tulevat esille, jos ratsastaja on tarkka käsistään eikä vedä tammaa suusta. Essi sopii rentoutensa takia vaikka talutusratsastuksiin. Essin saa hyvin rentoutumaan hieronnalla tai uittoretkellä. Tammaa on myös hyvä venyttää lenkin jälkeen, jotta tamman lihakset eivät jumiudu. Essiltä löytyy monenlaisia puolia ratsuna. Se on kiima-aikaan aika tulinen ja silloin saattaa parit pukit lennellä, muttei sen pahempaa. Essin saa kuriin kyllä kuka tahansa, sillä tamma on herkkä suustaan eikä kestä kovaa vetämistä vaan rauhoittuu mieluummin.

Sukutaulu

isä: Embrosse
KRJ-II
ii: Zecriche evm iii: Seridec evm
iie: Meriteche xx evm
ie: Ezritte evm iei: Erekson evm
iee: Merkita evm
emä: Morphine Lips
YLA2, KRJ-II
ei: Marley Artemis evm eii: Mercedes-Benz evm
eie: Ada Passage evm
ee: Lovelips evm eei: Leatherding evm
eee: Meadow Love evm

Sukuselvitys

Essin isä Embrosse löytyi hevostalli.netistä ihan sattumalta. On siis ht-netin ansiota, että Essin isänä komeilee nyt upea holsteinerori, lempinimeltään ytimekkäästi Brosse. Ori on KRJ-III palkittu, väriltään upea tummanruunikko. Brossen rakennekaan ei ole mikään hullumpi. Embrossen on kasvattanut saksalainen siittola Gestüt Kulvern. Brosse on vaativan tason kouluratsu ja siltä se tosiaan näyttää, kun se liitää raviaan eteenpäin kouluradalla. Embrosse on vakuuttava näky! Orin omistaa Heini.L, jonka kanssa ori onkin kiertänyt monet koulukilpailut ja sijoittunut niissä 30 kertaa. Näistä sijoituksista voittoja Brosse on napsinut 7 !! Brossella on kuusi varsaa Essin lisäksi ja niistä vain yksi on fwb, muut ovat upeita holsteinereja.

Essin isänisä Zecriche on Saksan yksi suosituimmista jalostusoreista tällä hetkellä. Ei suotta; ori on menestynyt kouluratsu ja kantakirjapalkittu, myös tiinehtyvyysprosentti on erittäin hyvä. Mustanruunikko ori herättää ihailua kouluradoilla saaden yleisön huokailemaan tasaisen varmalla esityksellään, mutta todellisuudessa Zecriche on luonteeltaan hieman hermostunut ja epäluuloinen. Embrosse on kuitenkin kaikeksi onneksi perinyt kultaisen luonteen emänsä puolelta. Essin isänisänisä Seridec on myös varmasti mainitsemisen arvoinen hevonen, hieman tuntemattomampi mutta upealuonteinen ja hienoliikkeinen tummanpuhuva kouluori. Essin isänisänemä Meriteche xx oli elinaikanaan vaikuttava tamma, joka kilpaili menestyksekkäästi kouluratsastuksessa sekä näyttelyissä. Meriteche xx on myös kantakirjattu.

Escape O' Polon isänemä Ezritte on kiltti ja kaunis holsteintamma, joka on kilpailut koulua lähinnä aluetasolla. Kapasiteettia voisi olla pidemmällekin, mutta tamman omistaja pysyttelee helpoissa luokissa. Tämän rautiaan tamman suvusta löytyy todellisia helmiä: mm. Essin isän, Brossen, emänisä Erekson ja sen isä Eefel. Molemmat orit ovat olleet aikanaan suosittuja isävalintoja Saksan astutustilastoissa. Erekson oli maino kouluhevonen, mutta sen isä Eefel esiintyi myös estekentillä periyttäen näin jälkeläisilleen paitsi hienoja liikkeitä, myös hyppykapasiteettia. Essin emänemänemä Merkita on väriltään ruunikko, ihan niinkuin Essikin siis. Merkita jätti jälkeensä viisi upeaa ja tervettä varsaa, yksi niistä kantoi ylväästi nimeä Ezritte! Merkita omasi myös omaa tahtoa ja sen kanssa se saavutti mm. Grand Prix-tason voiton kansallisella tasolla.

Tamman emä Morphine Lips on oma tuontihevoseni suoraan Saksan sydämestä, Ruhrin alueelta. Pinniksi kutsutun tamman on kasvattanut Bill Hürgen, joka koulutti Morphine Lipsin myös ratsuksi. Suomessa Pinni aloitti kilpauransa, joka onkin tähän mennessä sisällyttänyt itseensä jo 59 kouluratsastusjaoksen alaista sijoitusta! Pinni ei siis olekkaan mikään turha tamma, sillä sillä on kaksi varsaakin ennen Essin syntymää. Pinni periyttää varsoihinsa taistelijansielua ja kilttiä luonnetta. Säkäkorkeutta Pinnillä on 162cm. Pinniltä löytyy takaataan suomalaisjuurista peräisin oleva, alunperin Saksasta tänne tuotu puhdas holsteinsuku. Siellä esiintyy paljon kouluhevosia, mutta pidemmällä suvussa on pari estehevostakin.

Essin emänisä, Marley Artemis, on Suomessa kasvatettu pieni ja lihaksikas ori. Orilla on hieman luonnevaikeuksia, toisinsanoen Marley Artemisin luonne ei ole toivottu kouluhevoselle. Ori hermostuu herkästi ja säikkyy kovasti, mutta on kilpailuissa yllättävän rauhallinen ja on menestynyt vaikeissakin koululuokissa kiitettävästi. Mercedes-Benz, Marley Artemisin isä ja Essin emänisänisä, on hyvin menestynyt ja tasapainoinen luonteeltaan oleva holsteinori. Mercedes-Benzin isänisä oli estehevonen, joten Pinnillä suvullisesti varmasti riittäisi hieman kapasiteettiä esteillekin. Mercedes-Benz on menestynyt todella hyvin kouluratsastuksessa, ja pärjää mainiosti vaativissakin luokissa. Oriltä löytyy erinomainen rakenne ja hyvä, tasapainoinen luonne joka on toivottu kouluhevoselle. Ada Passage, Essin emänisänemä, on tulinen ja herkkä holsteintamma, joka pärjäsi tasavahvasti niin esteillä kuin koulussa. Tammalla riitti kapasiteettiä VaA-luokkiin asti kouluradoilla, mutta tamman rakenne oli erinomainen. Hieman turhan hätiköivä luonne oli tamma nyksi ainoa pahe.

Lovelips, Escape O' Polon emänemä, on harvinaisen hyväluonteinen tamma, jolla on keskiverto rakenne. Lovelips pärjää erinomaisesti kouluratsastuksen vaativissa luokissa, ja on periyttänyt jälkeläisilleen toivottavia geenejä. Essin emänemänisä Leatherding, oli luonteeltaan hyvin haastava ja mielenrauhaa häiritsevä ori, joka kuitenkin pärjäsi mainiosti kouluratsastuksessa estepainotuksensa lisäksi. Ori kisasi IntII-luokkia kouluratsastuksessa samanaikaisesti kun hyppäsi 140cm luokkia esteratsastuskisoissa. Orilla löytyi kapasiteettiä lajiin kuin lajiin, ja sen rakenne oli erinomainen. Essin emänemänemä Meadow Love oli fantastisen hyväluonteinen ja kapasiteetikas tamma. Meadow Love voitti ja sijoittui kansallisissa kisoissa kautta maan erinomaisesti, sekä ansaitsi arvonimiä ja kantakirjapalkinnon näyttelyissä. Meadow Love on periyttänyt jälkeläisilleen upean luonteensa ja hyvän rakenteensa, sekä koulukapasiteettinsa.

Kilpailukalenteri (vain sijoitukset ja voitot)

Yhteensä 93 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 93 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän syksyllä 2008
23.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 2/56
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 7/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 1/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 6/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 2/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 4/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 1/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/50
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 2/40
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 2/40
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/23
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Prix St Georges, 5/29
29.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 1/30
29.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 2/25
29.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 1/25
25.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/67
28.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 6/178
09.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 1/77
08.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 6/80
09.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 7/77
04.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 1/52
25.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/65
03.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 3/40
02.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 4/28
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 5/35
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 2/35
22.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Prix St Georges, 2/27
14.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 2/180
20.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 7/52
21.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/52
17.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/40
15.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/36
13.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 2/30
15.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 4/39
21.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/50
25.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/100
27.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 1/100
29.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 3/40
30.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/40
25.09.2008 KRJ Kouluratsastus CUP!, Vaativa A, 3/255
22.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/36
22.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/36
23.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/36
24.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/36
23.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaaiva A, 3/50
26.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 2/50
26.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/66
26.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 3/50
29.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Kür Grand Prix, 7/50
30.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 3/50
30.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 4/34
09.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 2/50
12.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 1/10
29.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 5/41
02.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 5/80
05.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 3/40
07.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate, 2/30
09.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 5/100
20.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 6/36
21.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 5/36
05.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 1/50
05.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 1/50
05.09.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 4/28
03.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Grand prix, 3/14
29.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/60
06.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 5/50
10.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 3/50
12.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 4/25
13.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 4/25
12.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 4/50
22.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 2/50
23.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 3/50
24.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 5/50
20.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 7/62
19.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 7/150
31.10.2008 KRJ Kouluratsastus CUP!, Prix St Georges 2000, 23/268
04.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Kür Grand Prix 2006/2008, 4/47
07.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Kür Grand Prix 2006/2008, 5/47
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/23
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Prix St Georges, 5/29
29.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 1/30
29.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 2/25
29.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 1/25
25.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/67
28.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 6/178
09.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 1/77
08.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 6/80
09.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 7/77
04.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 1/52
25.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/65
20.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 3/40
28.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/185
28.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 8/163
31.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 4/161
31.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 7/145

Jälkeläiset (Essi on tarjolla jalostukseen!)

01.09.2008 holst-o. Epic-Visual O' Polo (i. Scatha PB)
31.11.2008 holst-t. Candlecup O' Polo (i. Weybridge's Royal Navy)
03.06.2014 holst-t. Elysium O' Polo (i. Revolution Nine)


Hevonen on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!

kuvien © Kuviin on lupa.