Etusivu           Orit         Tammat         Toiminta         Muuta

Drowning VegasPerustiedot

Kokonimi: Drowning Vegas
Lempinimi: Dara
Rekisterinumero: VH14-044-0180
Rotu: holsteiner
Sukupuoli: tamma
Syntynyt: 26.01.2008 satunnainen ikääntyminen, 4v. 26.05.2008
Säkä: 169 cm
Koulutus: Grand Prix
Omistaja: Crystal VRL-00628, O' Polo Warmbloods
Kasvattaja: Troya, Las Vegas

Luonne

Dara, voi kuinka kiltiltä ja suloiselta tuo nimi kuulostakaan. Mutta uskoisitko? Sitä tämä Dara ei todellakaan ole! Dara on hankalimmista hankalin ja pirullisimmista pirullisin. Jos totta puhutaan, tämä tamma taitaa itse olla oikea piru! Ihan kuin Darassa olisi aitoa intiaaniverta, niin villiltä ja vapaalta se joskus tuntuu, kun se iloisena kirmaa vapaana, sillä kerroinko jo - tamma kun on niin pirullisen hyvä karkaamaankin! Tästä metkampaa tammaa saa siis hakea. Ratsastettaessa Dara kuitenkin käyttäytyy yllättävän asiallisesti, jota olemmekin ihmetelleet suut auki jo pitemmän aikaa. Dara ja Rontti, voi mikä parivaljakko! Tämä kaksikko karkaa turhankin usein kahdestaan, sitten niitä saa olla etsimässä kissojen ja koirien kanssa. Onneksi ei vahinkovarsoja ole vielä tullut - toivottavasti ei tulekkaan! Dara nauttii rapsutuksista eikä se häijy ole, ei missään nimessä. Dara osaa olla suloinen ja kultainenkin. Ai etkö uskoisi? Tule, niin näytän!

"Astuhan Daran karsinaan!", kehoitan sinua, kun katselet epäluuloisen näköisenä kaunista nuorta puoliveritammaa, joka luimii sinulle. "Ei, ei Dara pure. Se on kiltti, vaikka hieman jököpää.", selitän sinulle kun kätesi ojentuu tamman päätä kohden. Daran korvat nousevat pystyyn ja se hörähtää. "Näetkös, se on ihan kiltti, turhaan pelkäät puheitani", naurahdan ja alan harjata Daraa päästä varpaisiin. Tamma alkaa nauttia ja kihnuttaa päätään vierailijan olkapäähän. Uusi tuttavuuskin alkaa pikkuhiljaa harjata Daran päätä, sekä selvitellä takkua harjasta. Häntäänkin uskalletaan kajota. Ei mitään. Dara on kiltisti. Tamma saa taputuksen jos toisenkin, onhan se hienosti. Hymyilen hiljaa, sillä rohkea vierailijamme ei vielä tiedä tamman metkuja taluttaessa. Saamme tamman harjatuksi, se nyökkäilee päätään tyyytyväisenä ja voi kuinka se kiiltääkään! Nuoren tamman terve karva on hohtoisa, kun kiinnitän riimuun narun ja Dara tallustaa käytävälle kimakan hirnunnan kera. Pyydän toveriani siirtymään todeten hänelle: "Nyt tämä lysti vasta alkaa.." Tamma hyppää sivulle isolla loikalla - melkein kaverini päälle. Hän hyppää säikähtäen sivulle ja Dara pörisee turpakarvojaan heilutellen. "Tämän tavan haluaisin kyllä kiskoa Inkulta pois, on niin rasittavaa kun se aina pelaa hetken", murahdan toverilleni, joka nyökkää hampaat täristen. Arka kaverini avaa oven ja talutan Daran ulos. Ulkona harjapuomissa Dara rauhottuu ja kaverinikin uskaltaa tulla silittämään sitä. Hän antaa tammalle leivän, jonka se ottaakin vastaan sametinpehmein huulin. Heitän tamman selkään tyyriin koulusatulan, jota se hieman aluksi kavahtaa, mutta rentoutuu pian. Satulavyön kiristys sujuu ongelmitta ja toverini suitsittaa Daran. "Noniin, kumpi ratsastaa ensin?" kysäisen kaveriltani, joka katsoo minua huuli pyöreänä mutisten: "E-en kai minä nyt ratsasta.. E-een minä voi!" Naurahdan tytölle, joka ei tiedä, millainen unelma Dara on ratsastettaessa. Ihan lapsille se ei silti sovi.

Dara seisoo rauhassa kentällä, jonne saimme tamman talutettua jotenkuten. Dara sähläsi harjapuomissa sen verran kauan, että alkoi tulla jo pimeä. "Dara ei pelkää pimeää, älä huoli", muistutan kaveriani, joka kiristi kypäränsä solkea. Lasken jalustimet satulasta ja pitelen tammaa, sillä aina selkäännousussa on ongelmia. Dara kuitenkin tottelee ääntä, joten terävä käsky saa sen kyllä seisahtamaan selkäännousun ajaksi. Kaverini ponnahtaa kepeästi selkään ja saa jalustimetkin kuntoon. Dara katselee kentän laidalla olevia roskia ja kavahtaa hieman, mutta ratsastajana kaverini kuitenkin on taitava, eli vaaraa putoamisesta ei ole. Hymyilen kaverilleni rohkaisevasti ja hän antaa pohkeita Inkulle. Tamma alkaa kävellä pohkeiden painalluksesta kiltisti uralle. Sen tasaisen pehmeät liikkeet saavat sen ratsastajallekin hymyn huulille ja tyttö kerää ohjia. Muutaman lämmittykierroksen jälkeen huudahdan kaverilleni: "Ota hieman ravia, voit mennä kevyttä tai harjoitusta, miten haluat". Kaverini nyökkää innoissaan, hänkin on nyt piristynyt selkeästi ja uskallan jättää parivaljakon hetkeksi, kun käyn sytyttämässä valot kentälle, joka on avara. Takaisin tullessani suuni loksahtaa auki. Mitä näenkään? Dara ja kaverini Maria ovat selvästi löytäneet yhteisen sävelen. "Heh, näinhän se aina menee", myhäilen itsekseni, sillä Dara on äärimmäisen helppo ratsu, jos sen kanssa pääsee yhteisymmärrykseen. Maria ja Dara suorittivat laukkapiruetin, jolloin todella hämmästyin. Maria sai tamman peräänantoon, jollaiseen ikinä ei ole kukaan Daran kanssa yltänyt. Daran suunpielestä valui vaahtoa, jota oli räiskynyt tamman lavallekin. Maria ratsasti vielä tammaa hetkisen ja tuon tuokion aikana yllätyin vielä monesti. Maria jäähdytteli pirtsakan Daran huolella ja näytti selvästi rakastuneen tähän temperamenttiseen tammaan. Maria hoiti Daraa vielä kokopäivän ja pallutti sitä sen karsinassa. Näistä kahdesta tuli selvästi hyvät ystävykset! Dara siis oppii pitämään ihmisistä jos vain viitsii touhuta tamman kanssa. "Heihei, Maria! Tulethan taas pian!", huikkasin kaverilleni, kun tämä katosi bussin ovensuusta sisään.

Sukutaulu

isä: VIR MVA Ch
Slytherin GER
KRJ II, KTK II, YLA 2
ii: Damien evm iii: Intoxicant X evm
iie: Divina evm
ie: Lady Lust Lilth evm iei: Crackbrain evm
iee: Chaosweaver evm
emä: Morphine Lips
KRJ II, YLA2
ei: Marley Artemis evm eii: Mercedes-Benz evm
eie: Ada Passage evm
ee: Lovelips evm eei: Leatherding evm
eee: Meadow Love evm

Sukuselvitys

Daran isä on Skurvashin toisen omistajan, Sacrificialin, upea jalostusori. Slytherin GERiksi Saksassa ristitty ori on astunut jo ainakin yksitoista tammaa, joista orivarsoja on syntynyt vain neljä. Darakin, on tamma, kuten huomaat. Omistaja kuvaa oriaan voimakastahtoiseksi hevoseksi, joka kyllä näyttää tarvittaessa kaapin paikan. Slytherin GER, tuttujen kesken Luihu, kun pakkaa joskus olemaan aggressiivinenkin. Luihu on myös omistajan puheiden mukaan vaikea ratsastaa ja vaatiikin hyvin määrätietoisen ratsastajan toimiakseen kunnolla. Säkäkorkeutta tältä mustanruunikolta orilta löytyy 172cm:n verran ja sen kasvattaja, Johan Kripke Saksasta, lienee tyytyväinen pojan saavutuksiin. Kouluratsastuslaatuarvostelussa sekä yleislaatuarvostelussa Luihu on napannut kakkospalkinnot.

Tamman isänisä on hyvin kookas, Luihun tavoin mustanruunikko holsteinori Damien. Ori on komea, ja sitä ominaisuutta onkin hyvä käyttää yhtenä keinona kouluradalla. Näyttävä ratsukko kun kerää kaikkien katseet ja myös saa tuomarien päät pyörälle. Jalostuspuolella Damienia ei vielä varsinaisesti käytetä, vaikkakin ori ottaa satunnaisesti tamman tai pari vastaan. Koska Damienilla on loistavat liikkeet ja kilpailuhermot, se tulee vielä menestymään. Daran isänisänisä Intoxicant X on kiivasluonteinen ori, joka on erityisesti orijälkeläisilleen periyttänyt uskomattoman hyvin tulisuuttaan. Intoxicant X on reilusti yli 170cm korkea, mustan värinen upea ilmestys. Ori on kouluratsastuksessa menestynyt kiitettävästi, mutta kaiken sen lisäksi ori omaa kantakirjapalkinnon, joka lienee peräti I-palkinto. Intoxicant X eli Innoksi kutsuttu ori on myös kilpaillut aluetasolla, muttei sovellu kansalliselle tasolle kiivaan luonteensa vuoksi. Isänisänemä Divina on pieni, 156cm korkea tamma. Se on kilpaillut niin Saksassa, Ranskassa kuin Itävallassakin. Divina on ihanteellinen kouluratsu, joka omaa vahvan ja tasapainoisen luonteen.

Daralla on Itävallassa syntynyt isänemä. Tamman nimi on Lady Lust Lilth. Lady Lust Lilth omaa upean rakenteen, ja se on myyty Saksaan huutokaupassa 6-vuotiaana. Vaativan kouluratsastuksen taitava tamma on kilpaillut menestyen ja sillä on myös jalostuarvoa sukunsa sekä kilpailusijoitustensa vuoksi. Lady Lust Lilthillä on myös ponnua esteillä, joissa se on kilpaillut satunnaisesti. Daran isänemänisä Crackbrain omaa positiivisen luonteen, sillä ori on hyvätapainen ja kiltti. Rakenne on orilla kohdillaan, mutta kilpailuissa Crackbrainia ei juuri ole nähty. Crackbrainin sisarukset veivät kilpailijan aseman orin puolesta, muttei sillä ollut väliä. Upean sukunsa ansiosta orin jalostusarvo on silti hyvä. Daran isänemänemäksi on saanut paikkansa upea holsteintamma nimeltä Chaosweaver. Valitettavasti jo vihreämmille laitumille siirtynyt ranskalaista alkuperää oleva tummanruunikko menehtyi tosiaan ähkyyn eikä täten ehtinyt muita jälkeläisiä saamaan, kuin tasokkaan Lady Lust Lilthin. Hyvä, että edes yksi. Sillä olisi ollut sääli lopettaa Chaosweaverin suku tähän. Chaosweaver kilpaili aikoinaan Helpoissa luokissa eikä ehtinyt tästä nousta.

Tamman emä Morphine Lips on oma tuontihevoseni suoraan Saksan sydämestä, Ruhrin alueelta. Pinniksi kutsutun tamman on kasvattanut Bill Hürgen, joka koulutti Morphine Lipsin myös ratsuksi. Suomessa Pinni aloitti kilpauransa, joka onkin tähän mennessä sisällyttänyt itseensä jo 59 kouluratsastusjaoksen alaista sijoitusta! Pinni ei siis olekkaan mikään turha tamma, sillä tamman ensimmäinen varsa on mahtavaakin mahtavampi Dara! Pinni periyttää varsoihinsa taistelijansielua ja kilttiä luonnetta. Säkäkorkeutta Pinnillä on 162cm. Pinniltä löytyy takaataan suomalaisjuurista peräisin oleva, alunperin Saksasta tänne tuotu puhdas holsteinsuku. Siellä esiintyy paljon kouluhevosia, mutta pidemmällä suvussa on pari estehevostakin. Hyväluonteinen Pinni on ansainnut kovalla uurastuksella ja taidolla kouluratsastusjaoksen alaisesta laatiksesta toisen palkinnon, kuten myös Yleislaatuarvostelustakin II-palkinnon.

Daran emänisä, Marley Artemis, on Suomessa kasvatettu pieni ja lihaksikas ori. Orilla on hieman luonnevaikeuksia, toisinsanoen Marley Artemisin luonne ei ole toivottu kouluhevoselle. Ori hermostuu herkästi ja säikkyy kovasti, mutta on kilpailuissa yllättävän rauhallinen ja on menestynyt vaikeissakin koululuokissa kiitettävästi. Mercedes-Benz, Marley Artemisin isä ja Daran emänisänisä, on hyvin menestynyt ja tasapainoinen luonteeltaan oleva holsteinori. Mercedes-Benzin isänisä oli estehevonen, joten Pinnillä suvullisesti varmasti riittäisi hieman kapasiteettiä esteillekin. Mercedes-Benz on menestynyt todella hyvin kouluratsastuksessa, ja pärjää mainiosti vaativissakin luokissa. Oriltä löytyy erinomainen rakenne ja hyvä, tasapainoinen luonne joka on toivottu kouluhevoselle. Ada Passage, Daran emänisänemä, on tulinen ja herkkä holsteintamma, joka pärjäsi tasavahvasti niin esteillä kuin koulussa. Tammalla riitti kapasiteettiä VaA-luokkiin asti kouluradoilla, mutta tamman rakenne oli erinomainen. Hieman turhan hätiköivä luonne oli tamma nyksi ainoa pahe.

Lovelips, Drowning Vegasin emänemä, on harvinaisen hyväluonteinen tamma, jolla on keskiverto rakenne. Lovelips pärjää erinomaisesti kouluratsastuksen vaativissa luokissa, ja on periyttänyt jälkeläisilleen toivottavia geenejä. Daran emänemänisä Leatherding, oli luonteeltaan hyvin haastava ja mielenrauhaa häiritsevä ori, joka kuitenkin pärjäsi mainiosti kouluratsastuksessa estepainotuksensa lisäksi. Ori kisasi IntII-luokkia kouluratsastuksessa samanaikaisesti kun hyppäsi 140cm luokkia esteratsastuskisoissa. Orilla löytyi kapasiteettiä lajiin kuin lajiin, ja sen rakenne oli erinomainen. Daran emänemänemä Meadow Love oli fantastisen hyväluonteinen ja kapasiteetikas tamma. Meadow Love voitti ja sijoittui kansallisissa kisoissa kautta maan erinomaisesti, sekä ansaitsi arvonimiä ja kantakirjapalkinnon näyttelyissä. Meadow Love on periyttänyt jälkeläisilleen upean luonteensa ja hyvän rakenteensa, sekä koulukapasiteettinsa.

Kilpailukalenteri (vain sijoitukset ja voitot)

Yhteensä 56 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 56 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän tammikuussa 2014
12.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 2/30
31.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Intermediaire II, 1/40
23.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 2/30
26.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/30
28.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/30
02.03.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/30
16.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Intermediaire II, 3/69
23.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 2/30
25.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 5/30
26.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 4/30
02.03.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 4/50
02.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 02/100
03.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 04/100
04.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 05/50
16.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 05/57
19.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 04/57
20.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 7/50
15.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 7/96
22.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 4/83
17.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 3/30
19.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 3/30
20.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 3/30
21.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 4/30
19.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 5/30
27.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 3/30
10.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 5/30
11.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 5/30
13.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 4/30
16.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 5/30
20.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 2/30
20.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 4/30
21.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/30
29.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/50
11.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 3/30
11.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 2/30
27.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Prix St. Georges, 3/19
28.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Prix St. Georges, 3/19
30.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Prix St. Georges, 1/19
30.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 1/22
02.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 4/22
26.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 5/30
27.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 5/30
30.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 2/30
01.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 1/30
12.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 5/40
15.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 4/40
16.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 6/40
17.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 6/40
19.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 2/40
17.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Grand Prix, 6/40
29.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 6/50
01.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/50
04.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 1/50
28.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Intermediate II, 4/100
01.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 4/62
30.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 4/28

Jälkeläiset (Dara on tarjolla jalostukseen!)

00.00.2009 holst-t/o. -- O' Polo (i. heppa)
00.00.2009 holst-t/o. -- O' Polo (i. heppa)
00.00.2009 holst-t/o. -- O' Polo (i. heppa)
00.00.2009 holst-t/o. -- O' Polo (i. heppa)


Hevonen on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!
kuvan © Keinumäen hevostalli