Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

Riiviöiden Virrakuvien © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Riiviöiden Virra
Virra
suomenhevonen
tamma
vrt
151 cm
05.01.2014
60d = 1a
(kuitenkin 4v. 01.02.2014)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainotteinen
ko Va B

Juli, Riiviöt
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH14-018-0230
-

Luonne:


Riiviöiden Virra, tutummin vain Virra, on luonteeltaan hieman vässykkä. Tamman käytös on ystävällistä ja se on äärettömän kiltti. Käyttäytymisensä ja ystävällisyytensä Virra olisi sopiva vaikka ratsastuskouluun tai lasten ratsuksi. Tamman potentiaali kuitenkin on nostanut sen muunlaiseen käyttöön ja kohti kilpakenttiä. Virra on taipuvainen laiskotteluun. Jokainen asia siltä täytyy erikseen vaatia, niin hoitaessa kuin ratsastaessakin, koska tamma ei ylimääräisiä asioita haluaisi tehdä. Virra on pidetty hevonen kiltteytensä vuoksi, mutta sitä on moitittu myös särmän puuttumisesta. Yleisötapahtumissa ja kilpailupaikoilla tamma on lupsakka sekä suhteellisen rauhallinen. Uusi ympäristö piristää Virraa huomattavasti ja tamma onkin parhaillaan vierailla talleilla olevissa kilpailuissa tai valmennuksissa. Virra on melko epätammamainen. Neito kestää niin käskemistä kuin kovaa sanaakin. Jos arvata pitäisi, niin Virraa voisi luulla ruunaksi, koska se on sopeutuvainen ja rauhallinen. Kaikki tammamainen temppuilu puuttuu pikkutamman käytöksestä. Jos Virra olisi ihminen, se olisi hyvän keskittymiskyvyn omaava luonnonlahjakkuus, jonka ei tarvitsisi harjoitella.

Hoitotoimet ovat Virralle yksi lempijutuista. Se ihmisystävällisenä nauttii ihmisten seurasta ja hoitotoimissa Virran ei itsensä tarvitse tehdä muuta kuin nauttia. Puolinukuksissa olevaa hevosta voisi harjata, ainakin sen omasta mielestä, vuorokaudet läpeensä. Kavioiden puhdistukseen tarvitaan puhdistajalta hieman voimaa, jotta jalat pysyvät ylhäällä. Virra on kaikesta rauhallisuudestaan yksi kengityssepän painajaisista, koska sen kengittäminen meinaa olla raskasta. Tamma ei omia voimia jalkojen kannatteluun käytä. Neidon varustuksessa ei ole suuria ongelmia. Ne pienet ongelmat liittyvät vyön kiristykseen, koska tamma tykkää harrastaa pullistelua välttääkseen työntekoa. Tammalle on myös muutamia kertoja pistetty kärryä ja rekeä perään, mutta se ei ole Virran juttu.

Ratsastaessa tammalta pitää vaatia. Selässä tarvitaan ratsastajaltakin ankaraa työntekoa, mutta siitä palkinnoksi Virra näyttää osaamistaan. Tamman vahvuus on kouluratsastuksessa ja se välillä väläyttelee koulutustasoaan korkeampiakin temppuja. Kun Virran saa hereille ja hyvin kuulolle sen ratsastaminen onnistuu pienillä avuilla. Sen kanssa on alusta asti oltava tarmokas, jotta tällainen työskentely on mahdollista missään vaiheessa. On suositeltavaa, että ratsastaja tuntee Virran hyvin, ryhtyessään opettelemaan vaikeampia asioita. Tällöin ratsastaja voi lukea Virran antamia merkkejä ja osaa reagoida niitä. Oikea reagointi Virran toimintaan auttaa apujen säilymisen pienenä ja ratsastuksen pysymisen eleganttina.

Kouluratsastukseen painottumisesta huolimatta tamma on mukava kaveri myös muuhun harrastamiseen. Maastoiluun rauhallinen tamma on vallan kiva kaveri rauhallisena ja säikkymättömänä. Jos haluaa rentoutua tai antaa Virralle mahdollisuuden rentoutua, toimii rauhallinen maastolenkki täydellisesti. Maastoesteet tai kovat rytinälaukat eivät ole niinkään tamman juttu, vaikka se ei niille hangoittele vastaan lainkaan. Kenttäesteillä Virra on aneeminen. Se tekee kaiken mitä pyydetään, mutta kouluratsastuksessa nähtävä palo ja parhaansa yritys, puuttuu täysin. Tamma kieltää harvoin, kunhan esteet ovat maltillisen korkuisia. Kaiken kaikkiaan Virra on mukava kaveri rauhalliseen menoon. Maastolenkit tai kouluratsastus ovat Virran juttuja. Tamma on lempeä ja äärimmäisen kiltti. Sen käsittely on mukavaa ja Virra varmasti on hyvä kaveri kenelle vain, niin ihmiselle kuin toiselle hevosellekin.

Sukutaulu:


i. Fiktion Välkki
KTK-III
ii. Västerbyn Vääpeli
SLA-II, YLA2
iii. Hämypuron Pyromaani
YLA2, SLA-III
iie. Hiluhanna
ie. Fiktion Tiuku
KTK-III, YLA2, KRJ-I, SLA-I
iei. Fiktion Helmeri
YLA2
iee. Fiktion Sinja
KRJ-II
e. Koston Rimma
KTK-III
ei. Koston Reemus
KTK-II, KRJ-II, YLA1, SLA-I
eii. VIR MVA Ch Mörkövaaran Eemil
KTK-I, SLA-I, YLA2, KRL-II, ERL-II, SV-I, Diplom
eie. Ch Haavelaakson Rakkaus
KTK-III
ee. Koston Minni
KRJ-II, YLA2
eei. Riiviöiden Morris
SLA-II, YLA2
eee. Koston Huuma
KTK-III, YLA2, KRJ-II, SLA-I


Valmennukset ja päiväkirja


Kouluvalmennus 14.02.2014, Vaativa B, valmentajana Jenza
Virra näytti olevansa heti alusta lähtien haastava ratsastaessa. Tamma kulki alku valmennuksen ajan toisin sanoen täysin väärinpäin. Asetus oli missä sattui eikä suoralinja näyttänyt suoralta. Näytitkin siltä, että tiedät tamman temput ja pyrit olemaan tarmokas selässä. Tamma testaili sinua joten päätimme että jatketaan ihan vain tehtävillä ja pyritään sitä kautta saamaan loppumaan Virran temppuili. Aloitimme kolmikaarisella kiemuralla. Tässä tarkoituksena oli löytää oikea asetus aluksi käynnissä. Tamma alkuun hieman viskuroi. Käynti oli laahustavan näköistä ja kiemuraura oli oudon muotoinen. Muutaman kerran kun olitte menneet kiemurauraa alkoi tamma selvästi rentoutumaan ja antamaan periksi. Sama siis ravissakin oli tavoitteena. Ihmeellistä kuin olikin Virra lähti heti ravissa asettuneena liikkumaan reippain askelin. Muutaman kerran teki äkkipysähdyksiä yrittäen saada valtansa takaisin mutta tomerana osasit ennakoida tapahtumat. Neuvoin sinua ratsastamaan kiemurauralla jokaisen kiemurakohdan tarkasti pidätteiden ja asetuksien kautta. Tällöin tamma pystyi rentoutumaan eikä kaatunut sisälle päin. Ulkopohkeesi sekä -kätesi pysyivät kaarroksissa hyvin pakoillaan vaikka välillä piti ulkopohkeella muistuttaa etteivät kaarrokset liikaa venyisi ulospäin. Tässä kohdassa oli hyvä antaa tammalle kiitosta ja hieman välikäyntejä. Tauon jälkeen oli vuorossa vielä laukassa työstämistä. Alkuun menit laukassa ihan isoja ympyröitä ja erilaisia kaarroksia jotta tamma hieman vertyisi. Laukka tehtävä oli hieman erilainen kuin käynti ja ravi tehtävä. Tarkoituksena oli ottaa muutama napakka laukannosto pysähdyksestä sekä peruutuksesta. Alkuun nostot tulivat muutaman käynti ja ravi askeleen kautta. Lopulta pysähdyksestä nostot alkoivat sujua eikä ravi askeleita väliin enää tullut. Siirryttiin siis peruutuksesta laukannostoon. Nämä nostot menivät itseasiassa erittäin hyvin. Tamma kuunteli ja teki napakkoja nostoja molempiin suuntiin monta kertaa. Valmennus oli hyvä päättää tähän näin hyvään yhteistyöhön.

Kouluvalmennus 20.02.2014, Helppo A, valmentajana emalia
Ratsukko oli lämmitellyt valmiiksi saapuessani. Crystal sai tehdä töitä tosissaan pitääkseen Virran tempon sopivana. Mieluiten tamma olisi laahustellut vain. Päätimme ratsastaa kaikkia askellajeja huolellisesti läpi tehden hieman tempon vaihtelu-tehtäviä sekä puomityöskentelyä. Aloitimme käynnistä ja käynnin tempovaihteluilla. Eniten hakemista oli rauhallisessa tempossa, koska Virra heitti sen leikiksi ja vain laahusteli. Teimme samat myös ravissa ja laukassa. Ravityöskentelyn aikana tamma alkoi osoittaa jo virkustumisen merkkejä ja laukassa toimimaan jopa kunnon kouluratsun tavoin. Tämän jälkeen haimme hieman lennokkuutta hommaan puomien kautta. Ravi- ja laukkapuomityöskentelu oli selvästi Virralle vieraampaa, mutta se keskittyi niiden parissa askeleisiinsa huomattavasti enemmän kuin pelkällä tasaisella. Puomeilla saatiin toivottu lopputulos, kun Virra keskittyi askeleisiinsa myös sen liike muuttui astetta lennokkaammaksi. Loppuun toistona tehdyt muutamat temmonvaihtelut sujuivatkin jo vallan mainiosti joka askellajissa ilman ongelmia. Loppu tunnista ymmärsin miksi Virra kisasi koulua, potentiaali alkoi näkyä sitä mukaan kun tamma pääsi hommaan mukaan. Virran kanssa varmasti potkua tulevaan reeniin saisi puomityöskentelyistä silloin tällöin suoritettuna.

Kouluvalmennus 08.05.2014, Vaativa B, valmentajana Jenna S.
Virra oli heti alusta asti känkkäränkän näköinen ja Crystal joutui pelkästään alkukäynneissä tekemään oikeasti töitä. Tamma osasi myös selkeästi kusettaa ratsastajaansa, sillä paikka paikoin se kulki näennäisesti reippaana Crystalin kehuessa sitä vuolaasti, vaikka todellisuudessa tamma pakeni kuolaintuntumaa liian alas, puri sisäkuolaimeen ja laahasi jalkojaan. Päätin aloittaa heti kohta raviin siirtymisen jälkeen valmennuksen vähän hauskemmissa merkeissä, josko sitten saataisiin Virrakin innostumaan työntekoon. Kehotin Crystalia nostamaan laukan ja nousemaan kevyeeseen istuntaan. Ohjia sai päästää vähän pidemmäksi, kunhan pitää huolen että Virra taipuu oikein päin eikä pakene liian alas. Sitten reipasta laukkaa ympäri maneesia tehden päätyihin isot ympyrät. Hetken kaahotuksen jälkeen kehotin Crystalia tekemään muutamat puolipidätteet ulko-ohjalla ja saman aikaisesti pyytämään tammaa vielä hiukan lisää eteenpäin. Tämä teki tehtävänsä, Virra otti takajalat allensa ja laukkasi rytmikkäästi eteenpäin samalla pyöristäen itseään. Kehotin Crystalia kehumaan tammaa ja vaihtamaan suunnan. Samaa toiseen suuntaan kunne skehotin Crystalia istumaan syvälle alas satulaan ja alkamaan pikkuhiljaa keräilemään ohjia lyhyemmäksi, pitäen kuitenkin saman aikaisesti huolen siitä, että laukka pysyy koko ajan reippaana ja aktiivisena. Kohta ratsukko laukkasikin sievässä muodossa upean näköistä laukkaa ympäri maneesia kunnes kehotin Crystalia siirtymään käyntiin ja antamaan tammalle pienen lepohetken. Välikäyntien jälkeen jatkoimme ravityöskentelyllä, joka olikin alkuverryttelyissä jäänyt vähän taka-alalle. Huutelin ratsukolle koko ajan erilaisia tehtäviä pitäen heidät kiireisinä. Oli avo- ja sulkutaivutusta, etu- ja takaosakäännöstä, pohkeenväistöä ja siirtymisiä yhdistettynä eri ratsastusradan teihin. Crystal teki töitä hiki hatussa mutta niin teki Virrakin. Kohta huutelinkin ohjeiksi vaivihkaa Vaativan B:n kouluradan jonka ratsukko suoritti mielestäni esimerkillisesti, lukuunottamatta pientä pukkia jonka Virra heitti laukanvaihdossa. Erittäin hienoa kehitystä ja työskentelyä läpi valmennuksen!

Päiväkirjamerkintä 09.05.2014, kirjoittajana Alison
Ajattelin treenata juoksutusta myös toisen uuden hevoskaverukseni kanssa, hakiessani suomenhevostamma Virraa talliin varustettavaksi. Suloinen tamma odotti jo minua valmiina ja sisälle tammalle olikin jo laitettu suitset ja suojat ja muut pikkuvarusteet juoksutusta varten. Harjailin tamman puhtaaksi, tarkistin sen pintapuolisesti ja varustin. Kentällä talutin tammaa tutustumisen vuoksi kentällä, mutta neito halusikin hieman vängätä ja kulki hieman kankeasti. Patistin ja kehuin tammaa eteenpäin, jonka jälkeen se taas jaksautui kulkemaan. Juoksuttaessa tamma yritti hieman kiertää työnteon ja ympyrän koko uhkasi vaihdella turhan paljon, joten aktiivisella raipan käytöllä Virran sai juoksuttaa. Ravissa Virra askelsi nätisti, mutta toisinaan hieman laiskasti. Jouduin komentamaan ja rutistamaan tammasta kaiken mitä se silloin jaksoi, jotta se tekisi töitä rehellisesti. Laukassa Virra heitteli turhautuneena päätään, mutta vielä muutaman kerran jatkoin. Vaihdoimme kierrosta ja juoksutin vielä samalla ohjelmalla tamman toiseen kierrokseen, jonka jälkeen talutin tammaa kentällä ja taputtelin kiitokseksi. Tallissa tamma hörisi iloisesti ja kiinnostuneesti ja tutki huppariani.

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 82 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 82 kpl.
ERJ:n kisoja niistä 0 kpl.
NJ:n kisoja niistä 0 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän maaliskuussa 2014
20.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
21.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
27.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
28.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
28.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/30
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
23.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
25.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
06.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
08.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
21.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
23.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/50
23.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/50
28.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/50
01.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/50
25.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
09.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
10.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
06.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/50
07.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/50
10.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/50
04.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
07.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
27.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
04.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
07.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
05.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
11.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
12.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
16.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
17.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
09.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/30
11.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/30
13.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/30
12.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/100
13.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 8/100
06.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/100
10.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/100
13.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 8/100
07.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 10/100
12.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
15.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
07.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
10.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/30
29.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
19.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
22.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
25.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
26.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
29.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
30.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
14.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
15.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
16.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
20.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
24.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/50
28.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
30.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
13.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/25
16.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/26
31.03.2014 KRJ Kouluratsastus CUP!, Vaativa B, 3/334
18.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/50
21.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/50
26.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/50
14.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/80
16.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/80
20.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/80
12.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 7/80
15.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/80
21.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/80
16.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/80
17.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/80
21.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 8/80
14.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/80
21.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/80
23.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40

Jälkeläiset:


14.08.2014 t. Vaapukan Vinjetti (i. Haavelaakson Pikantti)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!