Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

Heinämäen Tittakuvien © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Heinämäen Titta
Titta
suomenhevonen
tamma
rautias
155 cm
17.08.2008
240d = 1a
(kuitenkin 4v. 01.09.2008)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan:
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
yleispainote
ko Va B, re 120cm

Heinämäki
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH05-018-0044
-

Luonne:


Heinämäen Titta on todellinen mussukka! Se rakastaa läheisyyttä ja painaa mielellään päänsä hoitajan tai kenen tahansa syliin. Titta ei välitä siitä, onko ihminen lihava vai laiha, surullinen vai iloinen vaiko aivan yksin. Titta on sydämellisin hevonen jonka olen koskaan tavannut ja omalla tavallaan se osaa aina lohduttaa lohdutusta tarvitsevaa. Titta on hyvä terapiahevonen. Se on rauhallinen, mutta taitava. Se osaa antaa anteeksi samantien, jos joku on vetänyt sitä hieman suusta tai potkinut pohkeillaan se kyljiin. Kannustenkin käytön se antaa anteeksi, vaikka se inhoaa niitä piikkejä kyljissään. Titta on tasaisen varma ratsu ja aina niin tyyni, kuin aava meri on aamun sarastaessa. Tittaa voisi kuvailla kesäneidoksi, joka astelee paljain varpain ruohikolla ilman mitään huolta ja tuskaa. Titta osaa lievittää ihmistenkin tuskan ja voin todeta, että siinä se on varmasti ihmispsykologejakin parempi. Tittaa on helppo taluttaa, sillä se seuraa ihmisiä kuin hait laivoja ja se ei karkaa, vaikka riimunnaru unohtuisikin talliin. Se tulee kuuliaisesti perässä ja astelee varmoin jaloin myös kivikkoisessa maastossa. Heinämäen Titta ei petä ystävää ja se tulee toimeen myös muiden hevosten ja ponien kanssa. Joskus tuntuu, kuin Titta lohduttaisi myös hevosystäviään - pelkällä läsnäolollaan. Tamma on todellinen ystävä, johon kerran rakastuu, ei siitä halua luopua. Titta on jokaisen hevosihmisen lempihevonen, sillä aina ei jaksa kiukuttelevia oreja tai tympääntyneitä ruunia. Tämä tamma valloittaa jokaisen mielen, ja jos kiinnostaa, lue lisää tamman käsiteltävyydestää seuraavista kappaleista. Ratsuna tamma on lumoava, voin sen luvata!

Tittan luonne kuvastuu hyvin hoitotilanteissa. Tamma kaipaa huolenpitoa ja siksi se mielellään rapsuttaa päätään hoitajan kylkeen ja hakee huomiota ties millä keinoin. Tittaa ei saa työntää luotaan pois, sillä vaikka tamma monesta asiasta heltyy, se haluaa rapsutuksia joka päivä tietyn verran. Tammasta kyllä huomaa koska kiintiö on täynnä ja se alkaa vain oleskelemaan harjauksen toivossa. Harjauksesta Titta nauttii. Tamma rakastaa kun piikkisualla kihnuttaa sään kohdilta ja lavoilta. Heinämäen Titta on omanlaatuisensa tamma, sillä se nostaa kaviot aina itse, sillä se huomaa kun kaviokoukku nousee harjapakista. Titta haluaa miellyttää ihmisiä ja siksi se on aina avulias ja tarjoaa apuaan vaikkei aina sitä tarvittaisi. Titan kanssa puuhaillessa ei moni asia ärsytä, mutta joskus alkaa hermot mennä siinä kun neiti työntää päällään harjapakin pois sieltä minne se ikinä onkaan laskettu ja onkii hampaisiinsa pölyharjan. Titta on mukava loimittaa, sillä se vain seisoo paikoillaan. Koska tamma on niin rento ja rohkea, sen mahan altakin voi hätätapauksissa kulkea. Titta ei pelkää juuri mitään ja siksi se sopii kenen käsittelyyn vain. Satulointi ei tuota koskaan ongelmaa, sillä Titta pitää liikunnasta ja huolehtii myös ettei pääse lihomaan liikaa. Ruoan perään Titta ei juurikaan ole, vaikka toki pienet herkkupalat piristävät kenen tahansa mieltä. Titta on positiivinen aina kuolainten suhteen ja koska tamma ei ole saanut pahaa kuvaa niistä, ei ole sopivaa jättää talvella kuolaimia lämmittämättä. Titta pitää huolen että jokainen kohtelee sitä niinkuin se itse kohtelee ihmisiä - olivat ne sitten tamman vihaajia tai rakastajia.

Tuuli humisee korvissa ja näet kauniin tamman kiitävän esteiden välillä harja hulmuten ja häntä putkella takana viilettäen. Et voi olla hymyilemättä. Tuo tamma todella nauttii elämästään ja etenkin lempiasiastaan; hyppäämisestä. Ei sillä, tuo tamma; nimittäin Titta, pitää myös kouluratsastuksesta. Monitoimiponi Heinämäen Titta on todella niin intoa täynnä, että se jaksaisi mennä esteitä pari tuntia ja jatkaa sitten vaikka koulutreeneillä tai kestävyystreenillä maastossa. Titta on aina valmiina lähtöön eikä sitä lannista huono sää tai pelota ukkonen. Tittan on saatava tietty määrä liikuntaa tai se hermostuu ja alkaa potkia karsinassaan. Tarhaaminenkin on Titalle nautinto, puhumattakaan mahtavista laidunhetkistä hehtaarien kokoisella laitumella yhdessä parhaiden heppaystävien kanssa! Voiko sitä hevonen muuta toivoa? Titta on taitava kääntymään esteeltä toiselle ja vauhtia löytyy. Kuitenkaan tamma ei ryöstä ja se osaa myös kulkea kaula kaarella ja hallitusti. Titta osaa mennä hidasta ravia, mutta se osaa myös melkein monté-tempon. Tittan luonne on ehdottomasti tutustumisen arvoinen ja persoonana hevonen on aivan valloittava. Kilpatilanteet ovat niin tuttuja Heinämäen Titalle, ettei se jaksa tressaantua niistä tai kuljetuksesta. Se osaa ottaa kaiken lunkisti, vaikka en voi olla myöntämättä, että ensimmäisellä kisareissulla meni Titan pasmat pahasti sekaisin. Titta osaa koota itsensä henkisesti ja se keskittyy suorituksiin huolellisesti. Tamma kuuntelee apuja ja on mukava ratsastaa. Se lämmittää talvisinkin ratsastajan mieltä, sillä tietää että tämä hevonen ei tee pahojaan ellei sillä todella ole jokin syy siihen. Titta on rakastettava tamma kaikinpuolin.

Sukutaulu:


i. Musiikin Ukkonen
YLA2, KRJ IV
ii. Luanan Ukonhattu iii. VIR MVA Ch Taikatuulen Tuimakas
KTK I
iie. Liinun Kanelipulla
KTK III
ie. Ch Mesimarjan Haavekuva iei. VIR MVA Ch Kuujärven Lennähdys
KTK II, KRJ II, SHLA3, YLA 2
iee. Liinun Haltiatar
e. Ruiskukan Peikko-Puoli
KRJ III, YLA2
ei. Kuujärven Merirosvo eii. Kuujärven Vallaton
eie. Sydänyön Horjahdus
ee. Ch Ruiskukan Velho-Peikko
KTK III, YLA3
eei. Pilven Peikon Romeo
eee. O.T. Narsissi-Velho


Suvussa myös mm:

iiii. VIR MVA Ch Hallusinaatio KTK III

Sukuselvitys


Heinämäen Titan isä on upea, yleispainotteinen ja sijoittunut ori Musiikin Ukkonen. 155 cm korkea suomenhevosherra on Heidi F:n omistuksessa Heinämäessä. Musiikin Ukkosen isä on Luanan Ukonhattu, joka ottaa asiat rennosti ja onkin siksi kätevä hevonen. Ukonhattu on jättänyt jälkeensä kolme jälkeläistä ja kilpaillut kivasti useassa lajissa. Orin suvusta löytyy upeita KTK-palkittuja hevosia, kuten esimerkiksi Taikatuulen Tuimakas VIR MVA Ch, KTK-I, Hallusinaatio VIR MVA Ch, KTK-III ja Liinun Aurora-Amelia VIR MVA Ch, KTK-II. Valitettavasti sanottaisiinko että kaikkien edellä mainittujen hevosten sekä muiden kantakirjapalkittujen sivut ovat ajan myötä kadonneet netistä. Musiikin Ukkosen emä on hieno edesmennyt Champion -arvonimen saavuttanut Mesimarjan Haavekuva. Tamma on kilpaillut jonkin verran ja se on luonteeltaan mukava hevonen. Mesimarjan Haavekuvan isä on upea Kuujärven Lennähdys, joka on saavuttanut hurjan määrän arvonimiä; VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-II, SHLA3 ja YLA2. Orin isä on puolestaan Rimurin Lento VIR MVA Ch, KTK-II ja emä myöskin VIR MVA Ch -palkittu tamma RHS Suomineito. Mesimarjan Haavekuvan emänkin puolelta löytyy hienoja ja palkittuja hevosia, joista mainittakoon esimerkiksi sen eeei. Aurinkorannan Aamurusko Ch, KTK-II.

Heinämäen Titan emä puolestaan on hieno sijoittunut tamma Ruiskukan Peikko-Puoli. Luonteeltaan Peikko-Puoli on lempeä mutta utelias ja säkäkorkeudeltaan vain 154 cm. Myös tämä hevonen on, Heinämäen Titan isän tapaan Heidi F:n omistuksessa Heinämäeessä. Kolme jälkeläistä omaava tamma on yleispainotteinen ja rakenteeltaan ihan korrekti. Peikko-Puolen isä on hieno kilpaillut ori Kuujärven Merirosvo, jonka suvusta löytyy mm. Taikatuulen Ajatus VIR MVA Ch, KTK-III ja Metsätähden Taika Ch, KTK-III. Peikko-Puolen emä on puolestaan hieno Ruiskukan Velho-Peikko, joka on kantakirjattu III-palkinnolle ja joka on saavuttanyt Yleislaatuarvostelusta YLA3 tittelin. Tamma on kilpaillut jonkin verran ja jättänyt jälkeensä useita varsoja, joista mainittakoon esim. Ruiskukan Velhon Uni VIR MVA Ch. Luonteeltaan neiti on kiltti mutta kovin säikky, pienikin rasahdus saa sen selkäkarvat pystyyn. Tamman suvustä löytyy ihan kivoja käyttöhevosia, joilla on starttailtu parissa kisoissa. Valitettavasti usean hevosen sivut ovat vaan kadonneet netistä ajan myötä.

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 104 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 99 kpl.
ERJ:n kisoja niistä 5 kpl.
NJ:n kisoja niistä 0 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän talvella 2008
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 5/70
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/59
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 7/70
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 8/69
27.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/40
22.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/121
20.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/50
28.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/100
28.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 7/100
25.09.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 1/40
27.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/30
30.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/32
30.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/45
04.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
04.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
08.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/50
21.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/97
15.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/36
05.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/50
09.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/50
05.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/50
12.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
13.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/50
14.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/58
06.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/30
01.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/265
04.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 8/134
05.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/50
06.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
05.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Kür Helppo B, 4/73
02.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/52
04.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/52
06.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/52
31.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 7/190
10.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/100
09.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/100
07.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/100
06.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/42
07.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/60
07.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/60
08.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/64
10.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/64
15.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/64
11.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/51
16.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/50
27.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/64
28.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/64
17.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
21.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/72
22.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/72
24.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/72
20.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/37
20.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/99
22.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/99
29.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/50
30.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 1/50
04.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/272
06.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/261
04.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/50
04.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 7/50
05.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 6/50
06.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/50
08.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/50
30.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/52
02.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/52
06.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/52
02.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/60
05.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/60
01.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 2/30
05.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/30
07.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/30
08.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/30
10.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/30
11.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/30
26.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 10/100
27.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/100
19.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/50
18.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaatuva B, 3/50
23.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
20.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/40
20.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/40
21.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/40
20.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/100
15.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 2/30
16.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/30
17.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/30
18.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 2/30
19.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/30
23.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/100
25.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/78
27.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/98
24.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/70
20.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/93
22.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/100
22.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Kür Helppo A, 3/93
20.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/40
23.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/100
24.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/100
01.03.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/50

14.09.2008 ERJ Esteratsastus, 90cm, 3/40
15.09.2008 ERJ Esteratsastus, 120cm, 2/40
13.09.2008 ERJ Esteratsastus, 80cm, 3/44
23.10.2008 ERJ Esteratsastus, 90-100cm, 4/130
14.12.2008 ERJ Esteratsastus, 60cm, 4/27

Jälkeläiset:


00.00.0000 t/o. Vaapukan -- (i. --)
00.00.0000 t/o. Vaapukan -- (i. --)
00.00.0000 t/o. Vaapukan -- (i. --)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!