Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

VIR MVA Ch Raadelman Tinakenkätyttö KTK-III YLA1 KRJ-III ERJ-III SLA-Ikuvien © Anette N.

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
Raadelman Tinakenkätyttö
Tiina
suomenhevonen
tamma
rautias
157 cm
05.02.2006

Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
yleispainote
ko Va B, re 120cm

Raadelman tila
Crystal, Vaapukka

VH-20100
lue ylempää

Luonne:


Raadelman Tinakenkätyttö on omapäinen, mutta ihan kohtalaisenkin kiltti suomenhevonen. Tiina kyllä osaa olla ilkeäkin, jos niin haluaa. Tinakenkätyttö on hieman vaikea käsiteltävä, sillä tamma on nuori ja opittavaa paljon. Tiina kuuluu kuitenkin osaavaan hevossakkiin, sillä se on hyvin oppivainen hevonen. Tiinaa pystyy käsittelemään lähes kuka vain, mutta tutuille erityisesti mukavempi. Tiina on hoitaessa varsin vaikea, sillä sitä ei nämä harjausjutut tunnu kiinnostavan. Tiina jättäisi harjauksen mielellään pois, mutta yleensä kuitenkin sekin rutiini on suoritettava, vaikkei se lempijuttuihin kuulukkaan. Tamma on hankala, etenkin kun sitä harjataan mahan alta. Se tekee lähes kaikkensa saadakseen harjat irti itsestään, hampain ja kavioin. Tämä kaunis suomenhevostamma ei lainkaan pidä, kun sitä harjataan. Tiina usein luimistelee, mutta näykkimistä ei juuri esiinny. Mutta mahan alta harjatessa laittaa hampaatkin peliin, ja siinä voi olla helposti hampaat kiinni takissa. Se osaisi olla kiltistikin, mutta ilmaisee itseään vähän turhankin paljon. Tiina nimittäin usein saattaa äännähtääkkin, jos se ei pidä yhtään. Kaviot on hiukan vaikea saada ylös, usein joutuu vähän aikaa repimäänkin ennenkuin Tiina suostuu kavionsa nostamaan. Usein tamma kyllästyy jos putsaa turhan kauan. Nopea harjaus on kaikkein parasta, nimittäin liian kauan joutuessaan odottamaan tamma saattaa ruveta hyvinkin ärsyttäväksi, sillä se repii kavion kädestä ja antaa repiä sitä taas tovin ennenkuin nostaa sen kiltisti. Tiina on vaikeita satulointitapauksia. Tiinalle on helppo saada satula selkään, selän aristus ei ole Tiinan juttu. Tamma mahavyötä kiristäessä pullistaa pahemman kerran, usein saa vähän ärsyyntyäkin ennenkuin Tiina tajuaa että nyt kuuluisi olla kunnolla. Neiti on suitsiessa taas helppo, sopii hyvin vähän kokenemattomammankin pistää. Tiina nimittäin ottaa kiltisti kuolaimet, kunhan on tunkenut ensin vähän aikaa sormia suuhun. Remmit antaa kiltisti pistää. Tiina saattaa joskus hiukan heilutella päätään, mutta yleensä keskittyy olemaan edes suitisessa kiltisti. Tiina on helppo loimittaa, Tiinalle loimet on vanha juttu, eikä vierasta niitä yhtään. Tiina antaa kiltisti pistää loimen selkäänsä, eikä yhtään vängertele vaikka se vähän ärsyttäisikin tammaa. Pesuboksi on tamman paras ystävä, koska Tiina rakastaa vettä ja siksi se rakastaa myös pesemistä. Tiina antaa kiltisti huuhdella itsensä vedellä, se ei yhtään kiukuttele, vaan ennemminkin tykkää siitä kun saa vettä niskaansa. Tiina pitää myös saippuoinnista, eikä vierasta saippuaa. Antaa kiltisti saippuoida ja huuhdella, kuivaus mukaan lukien. Tiina ei yhtään ilkeile, saattaa välillä hiukan pärskähdellä tai päästää onnellista purinaa. Tiina usein äännehteleekin, varsinkin kun oreja on lähettyvillä. Tamma nimittäin saattaa päästää parit hirnahdukset, sillä komeat ja charmikkaat oripojat ovat tamman mieleen.

Tiina on ratsastaessa todellinen vekkuli, sillä Tiinasta löytyy menohaluja. Tiina on todella nopsakkaa sorttia, kaviot lyövät maata jo ennenkuin ratsastaja on ehtinyt kavuta edes selkään. Tiina suorastaan pursuaa energiaa, sitä riittäisi vaikka muille jakaa. Tiina on reipas hevonen. Se on oikea monitoimipolle, sillä se sopii esteille ja kouluun. Tiinalla on erittäin helppo nostaa laukka, sillä se suorastaan ryöstää ravista, vaikkei se ole hyvä juttu lainkaan. Osastossa ei meinaa koskaan jaksaa odottaa, siksipä sinne tulee muutamat kiemurat liikaa. Tiinalla on oikein nopea laukka, mutta se on pehmeä ja mukava istua. Tammasta ei kyllä meinaa löytyä jarruja, siksi sillä on vähän riskiä mennä liian kovaa. Tiina nimittäin jatkaa laukkaamista, mutta yleensä vähän ajan kuluttua siirtyy raviin. Tamma on hyvä hyppääjä. Se selvittää 120 cm rataesteet aivan kevyesti. Tiina menisi varmasti korkeampiakin, mutta tamman suvussa kulkevaa jalkavikaa peläten on pysytty 120 cm esteissä. Tiinalla on myös nopeutta ja notkeutta esteillä, sillä se oikoo yleensä esteillä hirmuisesti. Yleensä Tiinan omista oikomisista tulee pieniä riskitilanteita, koska sillä on harmillisena tapana kaahata esteille. Tiinan selästä lentää suurin osa kuin ylikypsät tatit, sillä tamma pomppii erityisesti pienillä esteillä jänisloikkia. Tamma menee sitten ihan suuremmilla esteillä hyvin, mutta pienillä esteillä haluaa tuoda jännitystä elämään. Tiinaa ei pidä aliarvioida kouluratsunakaan, sillä se menee hyvin KN Special tasoisia kouluratoja. Tiinalla menee lähes kaikenlaiset koulujutut hyvin, laukanvaihdot saattavat tuottaa välillä pientä ongelmaa mutta se menee hyvin jos antaa kunnon avut eikä vain pienesti taputa tamman kylkeä. Neidillä on tapana heittää selästänsä ne, jotka potkivat tätä kylkiin tai repivät suusta. Tiinan pukit ovat varsin hurjia, siksipä repimistä tai potkimista ei suositella. Tamma nimittäin saattaa oikeasti pukitella, se ei ole pelkkä "uhkaus". Menevää sorttia Tiina on maastoradoillakin, usein se lähtee viemään ja saattaa järjestää vaikka minkälaisen show'n. Siksipä yleensä maastoesteradat jäävät tällä tytöllä väliin. Tiina kyllä menee maastoesteetkin, hyppyhalut on taas hyvin isot, mutta se vain lähtee hieman viemään. Siksi Tiinaa on vaikea pitää aisoissa ja sieltä selästä yleensä lentää kuin leppäkeihäs. Tamma tykkää kun sitä taputetaan, kun se on tehnyt jotain oikein. Kun se on saanut taputuksen, se höristää korviaan tyytyväisenä.

Tiinasta löytyy ytyä myös tavallisella jolkottelu lenkillä metsässä. Tammaa ei voi sanoa laiskaksi, mutta säikyksi se muuttuu maastossa. Neiti säikähtää lumia, jotka putoilevat puista ja saattaa saada parit laukkapyrähdykset. Tiina kyllä rauhoittuu, mutta hieman säikky se on, joten pikku pyrähdyksiin on valmistauduttava. Tiina on kesäisin maastossa aivan ihana, etenkin pienet ilman satulaa retket ovat aivan taivaallisia Tiinan kanssa. Kesäisin Tiina nimittäin käyttäytyy maastossa erittäin hyvin ja tottelee kuuliaisesti. Tiina kyllä saattaa silloin tällöin säikähdellä karkkipaperi -mörköjä, mutta usein se jää vain muutamaan ilkeään silmäykseen ja nuuskaisuun. Tiina on tottunut liikenteeseen, mutta säikkyy vielä hieman etenkin isoja tai kovaa meneviä autoja. Tiina ei sovi kovin hyvin liikenteeseen, joten Tiinalla kannattaa välttää isoilla teillä liikkumista. Tamma on helppo viedä tarhaan, sillä tarha on Tiinan toinen koti. Tiina menee sinne kiltisti, saattaa pikkuisen mukama rynniä, mutta oikeasti se kihisee vain innosta kun pääsee tarhaan. Tiinan energisyys ei lopu edes tarhassa, sillä tarhassa sen pukkiesitykset etenkin oreille ovat erityisen hupaisaa katseltavaa. Tiina heittää takapäätään ilmaan ihan tosissaan, välillä se saattaa jäädä levähtämään ja sitten jo uudet pukkilaukat tulevat. Tiina saattaa kuumina päivinä vain maata tarhan varjossa tai juoda ja köpötellä takaisin nukkumaan. Tiinan perusjuttuihin kuuluu kiusata hoitajaansa - eli kieriä mahdollisimman kuraisissa kohdissa ympäri tarhaa. Tamma nimittäin kierii niin, että muta varmasti jää oikein kiinni karvoihin, ja sitten hoitajat saavat puunata sitä hikihatussa niin että kohta liat ovat hoitajassa itsessään. Neidillä on tapana olla vähän ilkimys, mutta ylimääräinen työ ei ole edes Tiinalta reilua. Tiina ei vain näytä ymmärtävän sitä, ja siksi sen on aivan pakko pyöriä aina mahdollisimman paljon mutakohdissa, josta se tietenkin nauttii. Tiina on aivan ihana taluttaessa, parempaa talutushevosta saa hakea. Tamma on aivan varmasti ihanin juuri taluttaessa, sillä silloin Tiina on kiltti ja kävelee vieressä kiltisti ilman että puree tai potkii tai karkaa. Neidon sydäntä lähellä ovat erityisesti syöttelylenkit, silloin tamma on kilteistä kiltein. Tiinaa vain on vaikea repiä puskasta, muuta ongelmaa ei ole. Se käyttäytyy todella kiltisti, eikä uskoisi että se on sama Tiina, jonka näki hoitaessa tai kentällä.

Sukutaulu


i. CS Ritariperhonen
ii. L.P Hovinarri iii. VIR MVA Ch Hallusinaatio
iie. L.P Narvanni
ie. Harmaanaaman Neitoperhonen iei. VIR MVA Ch H.M Nopsa (missä?)
iee. Harmaanaaman Pohjan Neito
e. Silmukan Lyyli ei. Tähkäpään Kullervo eii. RL Tähden Musketti
eie. Liinun Haltiatar
ee. Melankolia eei. Maahinen evm
eee. Anuhili evm

Sukuselvitys


Tiinan suku on täynnä kiinnostavia ja monipuolisia hevosia. Sen isä CS Ritariperhonen on vanha hevoseni, se tunnetaan myös ihan ensimmäisenä omana virtuaalihevosenani ja sen kuolema oli kova isku minulle ja tallille. Onneksi Rikusta sain varsan itselleni, ja onhan Tiinakin aivan yhtä ihana kuin Riku. Rikulta Tiinaan on periytynyt ehdottomasti rehellisyys ja varmuus. Muitakin tuttuja luonteenpiirteitä Tiinassa on, kuin muistelen Rikussakin olleen. Riku kisasi elämässään aika vähän, mutta se sai kolme jälkeläistä. Kirveltäjän Perhospoika, Rikun eräs varsoista, oli minun myös hetken aikaa, kunnes palautin sen Sirjalle ajanpuutteen vuoksi. Riku oli kuollessaan 24-vuotias. Tiinan isänisä L.P Hovinarri on ehta vanhan ajan suomenhevonen. Se on todella miellyttävä ratsastaa. Se on pehmeä kädelle ja vastaa apuihin hyvin. Kisamenestystä Narrilla ei ole paljoa, mutta sen sydän on puhdasta kultaa. Ulkonäkö orilla on myös erittäin komea. Isänisänisä Hallusinaatio on ehkä kaikkien aikojen tunnetuin suomenhevonen virtuaalimaailmassa. Sen sivut valitettavasti eivät toimi enää, mutta voin vakuuttaa, että se ori oli komea! Muistan Rikun ostettuani ja sen sukua tutkiessani, että meinasin pyörtyä aina kun vain vilkaisin Hallusinaatiota! Eikä suotta, ori on palkittu virtuaalisella muotovaliolla ja championilla! Isänisänemä L.P Narvanni oli kaunis suomenpienhevostamma, joka kisasi jonkun verran. Tamma ei ollut erityisen lahjakas. Viiviksi kutsuttu tamma oli iloinen ja pirteä ratsuna ja viihdytti monia. Viivi jouduttiin lopettamaan 15.1.2003 klo 19.00 vaikean ähkyn vuoksi. Tiinan isänisänemä Harmaanaaman Neitoperhonen oli hellyyttävä tamma. Se jätti jälkeensä kahdeksan upeaa varsaa ja erityisesti Neito oli omiaan ratsastuksessa. Kouluratsastusradoilla tamma rakasti laukkaamista ja se innostui herkästi. Neito oli todella ystävällinen ja seuraa rakastava tamma. Ihmisistä tamma siis välitti erityisesti, vaikka toisinaan puraisikin - kenties vahingossa? Tiinan isänemänisä H.M Nopsa myös oli Hallusinaation tavoin aivan henkeäsalpaavan upea. Se kisasi menestyksekkäästi ja toimi jalostusorina. Nopsa oli myös koulutettu ajolle. Tiinan hieno isänemänemä Harmaanaaman Pohjan Neito oli kaunis suomenhevostamma. Se oli ehta perinteinen junttura, mutta valitettavasti tammaan ei voi enää tutustua. Harmaanaaman Pohjan Neito on nyt taivaassa, eikä sen sivutkaan ole enää toiminnassa. Sääli, sillä tamma oli varmasti tosi ystävä!

Emänpuolelta löytyy mukavia ratsuja. Sen emä Silmukan Lyyli oli pirteä ja mainio suomenhevostamma. Sen omisti Kya, ja se asui Raadelman tilalla. Kyseinen talli on nykyään jo lopettanut ja Silmukan Lyylikin on jo menehtynyt vanhuuteen. Lyyli oli luonteeltaan herkkä ja vauhdikas suomenhevostamma, joka kuitenkin oli parhaimmillaan kilpakentillä. Varsoja Lyyli sai neljä kappaletta. Sijoituksiakin Lyylille tuli monia. Tiinan emänisä Tähkäpään Kullervo on upea vanha herra. Kullervo sai eläessään muutamia varsoja ja kisasikin, vaikkakin kisakalenteri ei enää toimi. Suvultaan Kullervo on eliittiluokkaa! Kullervon omistaa Marjo ja orin säkäkorkeus on 150 cm. Tiinan emänisänisä RL Tähden Musketti oli huippuhevonen. Musketti oli hurjan komea mustan karvapeitteensä vuoksi. Se kisasi monissa lajeissa ja sai myös kunniamainintoja NJ:stä. Muskotin suku on vielä pitkä ja se jatkuu ja jatkuu. Valitettavasti sen kertomiseen menisi iäisyys niin pitää hieman vähentää. Musketin rekisterinumero oli SHR-698. Musketti oli siis suomenhevosten rekisteriin rekisteröity. Tiinan emänisänemä Liinun Haltiataresta ei paljoa tiedetä koska sen sivut eivät enää toimi. Liinun Haltiatar oli kuitenkin reipas tamma, joka jätti kuuleman mukaan aika monta varsaakin. Liinun Haltiatarta nähtiin myös kilpakentillä ja tallissa se oli lauhkea kuin lammas! Tiinan emänemä Melankolia asui Horrosmaassa elämänsä ajan. Tamma on tuotu, joten sen suvusta ei tiedetä paljoakaan. Melankolia itse oli hyvä kisahevonen ja myöskin toimi hyvänä emänä varsoille. Melankolian sivut eivät enää toimi, sillä domain on otettu käytöstä. Melankolia elää silti vielä sydämissämme. Melankolian emänemänisä Maahinen asui vuosikausia Ruotsissa, kunnes tuli Suomeen ja sai Suomessa Melankolian yhdessä Maarit Hirmusen omistaman tamman kanssa. (lisää tammasta pian) Maahinen oli väritykseltään perussuokki eli rautias. Maahinen oli hyvä kouluratsastuksessa kuten Tiinakin nykyään. Maahinen kisasi myös esteitä eli oli painotukseltaan yleishevonen. Suomenhevoseksi Maahinen oli erittäin taitava. Maahinen meni koulua vaativaa aata ja pärjäsi siinä missä puoliverisetkin, myös kenttäratsastuksessa. Maahinen oli myös lasten ratsu, sillä se oli erittäin rauhallinen. Melankolian Maahinen sai tammasta Anuhili, joka myöskin asui elämänsä ensivuodet Ruotsin puolella. Sen emä kuitenkin on suomalainen ja siksi tamman nimi on suomalainen. Anuhili oli hyvä ratsu, mutta toimi myös ajossa. Anuhili sai varsoja kuusi kappaletta.

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 86 kisaa.
ERJ:n kisoja niistä 42 kpl.
KRJ:n kisoja niistä 39 kpl.
NJ:n kisoja niistä 5 kpl.

saavuttanut ERJ:n maksimisijoitusmäärän kesällä 2007
20.03.2006 ERJ Esteratsastus, 100-110 cm, 7/60
15.04.2006 ERJ Esteratsastus, 90-100 cm, 2/30
07.10.2006 ERJ Esteratsastus, 110-130 cm, 1/19
20.03.2006 ERJ Esteratsastus, 100-110 cm, 7/60
03.04.2006 ERJ Esteratsastus, 80-100 cm, 6/100
15.04.2006 ERJ Esteratsastus, 90-100 cm, 2/30
24.07.2006 ERJ Esteratsastus, 110-120 cm, 1/36
05.08.2006 ERJ Esteratsastus, 80-90 cm(suomenhevosille), 2/30
12.07.2006 ERJ Esteratsastus, 100-120 cm, 5/50
19.09.2006 ERJ Esteratsastus, 120 cm, 3/32
20.09.2006 ERJ Esteratsastus, 120 cm, 7/101
25.09.2006 ERJ Esteratsastus, 100 cm, 8/74
01.10.2006 ERJ Esteratsastus, 80-90 cm, 4/49
28.12.2006 ERJ Esteratsastus, 100-110cm, 2/50
28.12.2006 ERJ Esteratsastus, 110-120cm, 1/50
05.05.2006 ERJ Esteratsastus, 70-80 cm, 3/35
29.11.2006 ERJ Esteratsastus, 80-90 cm, 3/50
16.03.2007 ERJ Esteratsastus, 130cm, 4/30
23.03.2007 ERJ Esteratsastus, 120cm, 10/171
28.03.2007 ERJ Esteratsastus, 120cm, 4/111
26.03.2007 ERJ Esteratsastus, 110cm, 4/49
31.03.2007 ERJ Esteratsastus, 120-130cm, 6/72
04.04.2007 ERJ Esteratsastus, 100cm, 5/72
27.05.2007 ERJ Esteratsastus, 130cm, 7/60
25.05.2007 ERJ Esteratsastus, 130cm, 4/63
08.07.2007 ERJ Esteratsastus, 120-130cm, 2/55
11.07.2007 ERJ Esteratsastus, 120cm, 5/35
10.07.2007 ERJ Esteratsastus, 100-110cm, 2/9
13.07.2007 ERJ Esteratsastus, 80-100 cm, 6/40
15.07.2007 ERJ Esteratsastus, 120-130 cm, 3/30
14.07.2007 ERJ Esteratsastus, 130 cm, 7/50
15.07.2007 ERJ Esteratsastus, 130 cm, 1/50
19.07.2007 ERJ Esteratsastus, 120-130cm, 4/54
20.07.2007 ERJ Esteratsastus, 120-130cm, 5/62
29.08.2007 ERJ Esteratsastus, 100cm, 5/30
16.09.2007 ERJ Esteratsastus, 80-90cm, 6/70
08.09.2007 ERJ Esteratsastus, 120cm, 3/47
01.09.2007 ERJ Esteratsastus, 120cm, 3/40
01.09.2007 ERJ Esteratsastus, 110cm, 5/40

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän syksyllä 2007
30.11.2006 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 3/94
23.11.2006 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
19.12.2006 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 1/80
02.03.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/17
01.04.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/28
21.03.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
16.05.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 6/36
26.05.2007 KRJ Kouluratsastus, Prix St. Georges, 4/30
25.05.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/42
20.06.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
25.06.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/24
12.07.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/24
21.07.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 1/50
11.07.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/25
28.07.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
22.07.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/70
09.07.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/35
14.07.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/50
15.07.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/50
15.07.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 6/50
03.08.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/60
04.08.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/25
10.08.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/25
13.09.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
20.08.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/30
30.08.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/50
24.08.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/30
24.08.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/30
28.08.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/58
26.08.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 7/50
09.09.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/30
05.09.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/56
07.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 10/110
21.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/104
18.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B:6, 2/73
18.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A:3, 7/55
21.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/118
24.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 10/104
24.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/138

15.01.2007 NJ Näyttelyt, muut hevostammat, LKV3/12, irtoSERT & JS (pt. Eija P.)
22.01.2007 NJ Näyttelyt, sh-t, LKV2/15, irtoSERT & JS (pt. Anette N.)
03.02.2007 NJ Näyttelyt, sh-t, LKV2/12, irtoSERT & JS (pt. Eija P.)
21.03.2007 NJ Näyttelyt, sh-t, LKV1/12, irtoSERT & JS -> BIS2 = MVA-SERT, JS !! (pt. Anette N.)
30.08.2007 NJ Näyttelyt, hevostammat, LKV1/8, irtoSERT & JS -> BIS3 = MVA-SERT, JS !! (pt. Siiri K.)

Päiväkirja


05.02.2006
"Iik! Se on syntynyt!", kuului huoneeni ovelta tänä upeana kevätpäivänä. Aurinko oli juuri noussut ja talliin mennessäni tallitytöt siellä jo ilosta kiljuen olivat ihmettelemässä pientä ja karvaista suomenhevosvarsaa, joka kömpi jaloilleen minut nähdessään. Sen emä makasi alusten päällä ja heti varsan nähtyäni tajusin, että tämä varsa valloittaisi koko maailman. Sen se totta vie tekisi! Tiinaksi heti alkujaan nimetty varsa toteuttaa varmana kaikki unelmani. Varsa sai kokonimensä vain muutamia päiviä syntymisen jälkeen.

20.04.2006
Tiina on kasvanut hurjaa vauhtia ja ensimmäinen sijoitus on saatu 20.03.2006 ERJ:n alaisista kisoista. Tiina on hyvärakenteinen neito ja näyttelyissäkin olemme käyneet. Haluamme Tiinan vaikka väkisin muotovalioksi! Raadelman Tinakenkätyttö on näyttänyt kykyjään kotosalla myös kouluradoilla, koskahan alamme sijoittua myös kouluratsastuksessa? Tiinan väri on alkanyt nyt näkyä selvästi ja varsakarva on lähtenyt. Hampaatkin ovat kovasti vahvistumassa. Pian alamme käymään valmennuksissa, vaikka epäilen, etten niitä kommentteja tänne silti laita.

12.07.2006
Tänään olimme sekä KRJ:n kisoissa SEKÄ ERJ:n kisoissa! Ja ette ikinä arvaa! Tiina-tyttö otti ja sijoittui kummassakin! Oli muuten ilmeeni näkemisen arvoinen.. Tallitytöt nauroivat sitä varmaan viisi päivää sen jälkeen, sillä ruusukkeiden peittämä Tiina ei tajunnut asiasta mitään! Että meillä oli hauskaa! Tiina muuten maistoi tänään pullaa, kun join kahvia tallilla. Aluksi se otti sen ihan hyvin suuhunsa, ja maiskutti, mutta sitten taisi maku tulla suuhun ja Tiina sylkäisi pullan päälleni.. JA TAAS sai tallitytöt naurunaiheen. Huoh..

20.09.2006
Sijoituimme ERJ:n alaisissa estekisoissa :) Jälleen.. Tiina on aika epeli, vaikka tyttö onkin. Pidettiin sitten aika juhlat kotosalla Tiinan kunniaksi. Oli mun äidilläkin aika suu korvissa, sillä hänhän oli joskus täysin vastaan hevosharrastustani. Onneksi kaikki on nyt kääntynyt iloksi, sillä harmejakaan ei ole sattunut ja kaikki on mennyt kuten pitääkin. Tiinasta vielä odotetaan näyttelyhirmua, toivottavasti muotovaliosertit kolkuttelevat pian oveen.. Muuten alan kyllä kysymään tallitontuilta neuvoa!

02.03.2007
Siirryimme Vaativiin luokkiin kouluratsastuksessa ajat sitten, mutta tänään sijoituimme hienosti Vaativassa B:ssä. Tiina sai palkkioksi porkkanan. Ostin sille myös hienon uuden loimen kuukausi takaperin, mutten viitsi aivan kovin pienestä asiasta tänne kirjoittaa. Sehän olisi hurjan tylsää. Tiina oli tammikuussa kahdesti näyttelyissä ja sai kaksi irtoSERTiä. Viime kuussa, tarkalleen ottaen 03.02.2007 Tiina sai myös NJ:n tuomarilta irtoSERTin ja mun suuni taisi taas olla kuin Naantalin aurinko. Olen ylpeä pikkutammasta :D

05.05.2007
Tiinan kanssa tänään oltiin pitkällä maastoreissulla. Tamma nautti suuresti kun pääsi maastoilemaan. Kävin uittamassakin, vaikkei me toukokuun kylmien ilmojen vuoksi voitu muutakun jalat kastella. Tamma pärskytti vettä innoissaan ja otettiin sitten tallityttö Minna-Mari ja meidän shettis Tellukin mukaan. Minna-Mari ei ollut koskaan ennen uittanut. Nyt sit hän koki senkin. Tais tykätä ;) Kuten polletkin. Oli ihan kiva ja aurinkoinen ilma, ei haitannut muutakuin se, että loppupäivästä Tiinalta lähti kenkä. Noh, tilasin kengittäjän. Lupas tulla ens viikolla.

30.07.2007
Pidettiin oikeen tehokoulutreenit kentällä. Tiina kompastui omiin jalkoihinsa alussa ja lens nurin, mutta päästiin me sieltä ylös :) Tiinasta on tullut vähän kömpelö nykyään, vois kai ottaa estereenii et ne jalastkin alkais nousemaan. Tiina meni silti tosi hyvin koulua. Väännettiin Vaativaa rataa siinä pari tuntia ja sitten lopuksi käytiin vielä maastossa heittää keikka loppukäynneiksi. Teki hyvää kummallekin! Haluaisin kyllä uuden satulan.. Alkaa tuo vanha tympimään, kun se on aika kova. Toivotaan et synttärilahjaks tulis!

15.09.2007
JESS! Tiinasta tuli viime kuussa VIR MVA Ch. Olimme tosi ylpeitä taas kerran tästä saavutuksesta. Tiina vielä ottais ilomielin vastaan muita palkintoja. Käytiin sit juhlahumussa koko tallinporukka maastolenkillä ja tais jokainen tallinkopu päästä maastoilemaan, sillä oli sitä porukkaa mukana AIKA paljon! Ei voi muuta sanoa. Ostin tammalle uuden riimun ja riimunnarun; samaa sarjaakin vielä! Äiti tosin sponssasi, kun käytiin HorZessa shoppailemassa. Jee, sain myös uudet ridahousut. Tiina sai eilen vaan olla niin tänään löyty puhtia.

23.11.2007
Lunta tuli! Vielä kuukausi jouluun. Ja yksi päivä. Käytiin pienellä rekiajelulla Tiinan kanssa. Muisti vielä hyvin miten kärryjä vedetään. Kulkusetkin Tiinalle laitettiin suitsiin kiinni, vaikka aluks vähän arkoikin niitä. Tiina sai myös karsinaansa kuusenhavuja. Voi, kuinka se niin pitää niiden rouskutuksesta. Toivotaan että lumikelit pysyisivät jouluaattoon saakka. Vaikka pahaa on luvattu.. Hmm. Tiina sai viikon loman laitumella, varmana siitä piristyy. Satula on taas joululahjalistalla. Nyt äiti saa sen kyllä ostaa..

24.12.2007
JEE SAATIIN SE SATULA! Mutta lumista joulua ei tullut :( Tiina sai hienon satulan siis, tai tarkalleen ottaen kaksi. Kummisetäni oli päättänyt yllättää ja oli ostanut upean koulusatulan, joka on tehty kalliista nahasta. Äidiltäni tuli vain normaali yleissatula. Kummeilta tullut tulee siis selvästi kisakäyttöön ja vanha kova satula voidaan hylätä lopullisesti. Isältä sain satulansuojuksen, vaikka mun tarvii kai ostaa vielä toinen äidin antamalle satulalle. Hyvää joulua jokaiselle t. Tiina

06.01.2008
Uusi vuosi meni raketit paukkuen. Tiina pelkäsi tänä vuonna vähiten raketteja kuin kukaan Vaapukan hevosista. Olin todella ylpeä (taas...) tammasta. Hienoa että se on oppinut jotain. Tänään oltiin ratsastamassa. Vaikkei lunta ollut, silti on kova pakkanen. Koulutkin alkavat pian ja sitten ei enää niin paljoa ole aikaa olla tallilla. Hyvää uutta vuotta kaikille ja kisailoa. Tiina on saanut kisailunsa kisattua ja tämä päiväkirjankin pito lopetetaan nyt. Tiina täyttää pian 16 vuotta ja jää eläkkeelle rankoista treeneistä. Nyt enää kotioleskelua ja ratsastuslenkkejä (:

Jälkeläiset:


22.08.2006 t. Vaapukan Iina SLA-III (i. Keskiviikon Roope)
03.11.2006 t. VIR MVA Ch Vaapukan Luisa YLA 2 (i. Keskiviikon Roope)
05.04.2007 t. VIR MVA Ch Vaapukan Milka KRJ II, ERJ III, KTK II, SLA I* (i. Raadelman Käppänä)
13.10.2007 o. Vaapukan Vire (i. TT Kulissi)
19.12.2007 o. Vaapukan Oiva (i. SLY Jäppinen)
25.01.2008 t. Vaapukan Nelli (i. Nokikylän Erik)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!