Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

Vaapukan Oktaavi KTK-IIkuvien © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Vaapukan Oktaavi
Taavi
suomenhevonen
ori
prt
156 cm
06.03.2014
60d = 1a
(kuitenkin 3v. 06.04.2014)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainotteinen
ko Va B

Crystal, Vaapukka
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH14-018-0345
-

KTK-lausunto:


(R) Vaapukan Oktaavi, om. Crystal
19 + 17 + 17 + 18 = 71p KTK-II

Luonne:


Yleisesti ottaen Taavi on enemmänkin kuin kiltti ori ja jos sitä ei tunne, niin saattaa herkästi luulla kyseessä olevan jopa ruuna taikka tamma. Tämä herra on nimittäin äärimmäisen miellyttämisenhaluinen ja voin vaikka lyödä vetoa, ettei Taavi satuttaisi kärpästäkään tahallaan. Tämä herra sopiikin erinomaisesti myös aloittelevien hevosihmisten ensituttavuudeksi, eikä olekaan mikään ihme että suurin osa orin tapaavista ihastuu siihen tulisesti sekä nimeävät Taavin lempihevosekseen. Ori tulee myös lajitovereidensa kanssa toimeen erittäin hyvin, vaikka lajitoveri edustaisikin mitä tahansa sukupuolta. Taavi ei yleensä kiinnitä huomiota pahemmin edes tammoihin kiima-aikaan ja tämä tuntuukin suurimman osan mielestä erittäin uskomattomalta sillä onhan kyseessä ori.

Hoidettaessa Taavi tekee juuri niin kuin sen tahdotaan tekevän ja hoitajan tehtävät onnistuvatkin enemmän kuin helposti. Voisikin melkein sanoa, että tämän herran karsinaan meno on suoranainen ilo sillä aina voi olla varma, että melkeinpä mikään ei mene pieleen ja jos joku menee pieleen niin sekin on yleensä jotain hyvin pientä ja johtuu hoitajan osaamattomuudesta. Varsinaisia inhokkihoitotoimenpiteitä Taavilla ei ole havaittu, mutta ehdottomat lempihoitotoimenpiteet ovat kaikki veteen liittyvät asiat. Tämä herra onkin enemmän kuin innoissaan kuumina kesäpäivinä kun hoitaja pesee sen treenien jälkeen tai jos mahdollista niin ori vieläkin enemmän innoissaan jos hoitaja yllättää viemällä Taavin uimaan. Ainoa huono puoli tuossa innokkuudessa vettä kohtaan on se, että ori tuppaa hieman liiankin usein läiskyttämään karsinassaan olevasta juoma-astiasta kaiken veden pois ja näin ollen vesiastiaa saa olla täyttämässä huomattavasti useammin kuin tavallisesti. Toisaalta taas on tuossa vesiastian usein täyttämisessä se hyvä puoli, että ainakin hoitajalla on erinomainen syy käydä moikkaamassa Taavia useammin.

Talutettaessa Taavi kävelee rauhallisesti taluttajansa vierellä, vaikkakin ori saattaa välillä pysähtyä ihailemaan maailman menoa tai vaikka haistelemaan kevään ensimäisiä ruohotupsuja maassa. Jos taluttaja haluaa olla reilu oria kohtaan, niin hän antaa Taaville edes hieman aikaa tutustua ympäröivään maailmaan, mutta jos sille ei ole aikaa niin ori kyllä lähtee pienestäkin kehoituksesta jälleen seuraamaan taluttajaansa. Lastatessa tämä herra kulkee ongelmitta sekä traileriin sisälle, että sieltä ulos. Taavi käyttäytyy myös matkan aikana kuin paraskin herrasmies ja matkaseurallakaan ei ole vaikutusta siihen, miten ori käyttäytyy kuljetuksen aikana. Vaikka tämä herra totteleekin ihmistä aina ja joka tilanteessa, niin jos matkan aikana Taaville antaa mahdollisuuden jaloittelutaukoon, niin ori on huomattavasti tyytyväisempi jos tauko kestää kauemmin kuin yhden tai kaksi minuuttia. Suosittelenkin siis ettet turhaan pysähdy matkan aikana jos tarkoituksena ei ole jaloitella kunnolla.

Ratsastettaessa tämä kouluratsastuspainotteinen herra toimii äärimmäisen hyvin ja Taavi ei välitä vähääkään siitä, onko selässä kokenut vai kokematon ratsastaja. Ori nimittäin toimii ratsuna aivan yhtä hyvin, oli ratsastajalla kokemusta kuinka paljon tahansa. Painotuslajissaan tämä herra taipuu jopa vaativa b tasoisiin luokkiin, mutta vaikka ori toimiikin jopa aloittelijoiden ratsuna, ei se tarkoita että Taavi olisi kokeneen ratsastajan kanssa mitenkään automaattinen. Päinvastoin ori osaa tunnistaa kokeneen ja kokemattoman ratsastajan selässään ja näin ollen se vaatii myös paljon enemmän kokeneemmalta ratsastajalta. Aloittelija selässään Taavi taasen on kuin automaattihevonen ja ori osaa jopa tunnistaa askellajien nimet, joiden mukaan sen saa liikkeelle jopa ilman minkäänlaisia apuja. Lyhyesti voisikin sanoa, että Taavi on varsinainen herrasmies ratsastuksenkin suhteen ja senpä vuoksi ori onkin suuressa suosiossa aloittelevien hevostyttöjen ja -poikien keskuudessa.

Sukutaulu:


i. Viehättävän Rubert
KTK-II, KRJ I
ii. VIR MVA Ch Ruljanssi HUI
KRJ I, KTK-II, SLA-II, YLA1, ERJ III
iii. VIR MVA Ch Rasmus U
KRJ II, ERJ II, YLA1, KTK-I
iie. VIR MVA Ch Viehättävän Kuu-Jee
KRJ I, YLA2, KTK-III
ie. Harharetken Tuuve
KTK-III, KRJ II, SLA-II, YLA1
iei. Karhukorven Topias
iee. VIR MVA Ch Harharetken Lupaus
KTK-II, YLA2, SLA-I, ERL-III, KERJ-III, ERJ-I, KRJ-I
e. Vaapukan Sävelmä
ei. Fiktion Nikolas
KTK-III
eii. Ch Keinumäen Rymy
KTK II, KRJ I, KRL III, YLA2
eie. VIR MVA Ch Haavelaakson Milja
KTK II, SLA II, YLA1
ee. VIR MVA Ch Kuisman Sointu
SLA-II
eei. VIR MVA Ch Antero
YLA1, SLA-II, KTK II, KRJ II
eee. Mataleena
YLA2, SLA II


Valmennukset ja päiväkirja


Kouluvalmennus 03.05.2014, Vaativa B, valmentajana Sanchez
Crystal ja suomenhevosori Taavi odottelivat minua Vaapukan kentällä, jossa tämänpäiväinen kouluvalmennus oli tarkoitus pitää. Lähetin heidät matkaan ja seurasin mielenkiinnolla alkuverryttelyä, johon sisältyi askellajien läpikäyminen, muutamat pysähdykset ja peruutukset sekä hieman taivutuksia. Parivaljakko näytti päällisin puolin toimivan hyvin yksiin. Valmennuksen edetessä kävi kuitenkin ilmi, että Crystal sai tehdä melkoisen määrän työtä saadakseen orin liikkumaan niin vaivattoman näköisesti. Keskityimme tänään koottuihin askellajeihin ja Taavi näytti sekä Crystalin mielestä tuntui hyvin irtonaiselta ja eteenpäinpyrkivältä, joten ryhdyimme hommiin. Ensin työstimme käyntiä, jossa kokoaminen tuli kuin luonnostaan esille. Taavi askelsi voimakkaasti alleen juuri sellaisessa muodossa, johon sitä haimme. Myös ravissa Crystal kokosi ratsunsa erinomaisesti, joten emme kiinnittäneet siihen enempää huomiota vaan siirryimme suoraan laukkatyöskentelyyn. Ohjeistin ensin nostamaan laukan käynnin kautta ja pitämään sen heti alusta pitäen melko rauhallisena. Crystal selvästi aliarvio ensin ratsuaan sillä se ei heti ottanut kuuleviin korviinsa Crystalin ohjeita. Vasta kun nainen tosissaan ratsasti oria, toi hevonen esille erittäin näyttävän kootun laukkansa. Ratsukko näytti pian valmiilta tämän päivän osalta, joten lopetimme valmennuksen hyvissä tunnelmissa.

Kouluvalmennus 12.09.2014, Vaativa B, valmentajana mibula
Valmennus aloitettiin reippaalla käyntityöskentelyllä, jonka aikana tehtiin todella paljon kiemuroita, voltteja sekä erilaisia muita harjoituksia ja tehtäviä. Isolla pääty-ympyrällä koottin käyntiä ja toisella pitkällä sivulla mentiin pohkeenväistöä. Muutamassa kulmassa otettiin myös takaosakäännös. Ori oli koko ajan hyvin kuulolla, mutta ei silti päästänyt ratsastajaansa kovinkaan helpolla. Avut menivät kuitenkin hyvin perille ja Taavi toimi hyvinkin herkin avuin. Ravissa mentiin taas koottua ravia päädyissä ja toisella pitkällä sivulla pohkeenväistöä ja toisella sivulla puolestaan avotaivutusta. Koottu ravi näytti todella kivalta, vaikka alkuun takapää jäikin hieman matkasta, mutta sekin saatiin kivasti mukaan!

Laukkatyöskentely alkoi isolla pääty-ympyrällä, jossa testailtiin hieman orin jarruja. Kun Taavi kuunteli jokaista pidätettä aivan loistavasti, päästiin työnkentelyn makuun. Ympyrällä mentiin sulkutaivutusta ja siitä jatkettiin pitkälle sivulle, jossa mentiin muutama askel pohkeenväistöä. Niin sulkutaivutus kuin pohkeenväistökin sujui moitteettomasti ja ratsukolla oli koko ajan mukava rytmi päällä. Vaihdoimme suuntaa ja teimme samat harjoituksen myäs vasempaan kierrokseen, jonka jälkeen kehotin ratsukkoa ravailemaan rennot loppuravit omaan tahtiin.

Kouluvalmennus 21.10.2014, Vaativa B, valmentajana Suvi
Verryttelyksi Crystalille ja Taaville määräsin paljon voltteja ja reipasta liikkumista, sillä hevonen tuli saada notkeaksi päivän harjoitusta varten. Kun Ori alkoi taipua kivasti käynnissä ja ravissa komensin ratsukon laukkaan uraa pitkin kevyessä istunnassa. Tämän jälkeen tehtiin vielä ympyrät laukassa. Taavi kantoi itseään kivasti ja otti takajalat hyvin mukaan menoon etenkin reippaan laukan jälkeen, taisi takapää herätä siinä kunnolla työntekoon. Ratsukko siirtyi tekemään pitkillä sivuilla avotaivutuksia ja lyhyille sivuille tuli edelleen voltit joiden kokoa vaihdeltiin. Taavi meinasi aluksi kulkea vain taipuneena avossa. Kehotin Crystalia tunnustelemaan paremmin istuinluitaan ja koettaa istua sisempi istuinluu takana ja ulompi edessä. Seuraavalla pitkällä sivulla Taavi alkoikin poikittamaan paremmin ja parin kierroksen jälkeen avo oli jo oikein hyvää. Volteilla Taavi esitti osaamistaan kunnolla ja taipui rehellisesti koko kropastaan. Mukaan otettiin laukkatyöskentely ja laukanvaihto. Ratsukon tuli tehdä lyhyeltä sivulta suuri puolikas kahdeksikko toiselle lyhyelle sivulle, mennä pitkä sivu avotaivutusta laukassa ja kääntyä taas lyhyeltä sivulta kahdeksikolle. Taavi suoritti laukka-avotaivutukset hyvin ja Crystalin istunta oli hyvin orin tukena eikä rikkoja tullut. Kahdeksikolle käännyttäessä Taavi selvästi odotti volttia ja kampesi itseään hieman pois linjalta. Vaihdosta ei yllättäen tullut puhdas, sillä hevonen ei ollut täysin avuilla. Seuraavalla kahdeksikolla Crystal piti erittäin huolelliset avut kahdeksikolle mentäessä ja Taavi kääntyi hyvin. Tällä kertaa myös laukanvaihto sujui, tosin pari askelta pisteen jälkeen. Teimme vielä muutaman toiston ja tämän jälkeen ratsukko sai siirtyä ravailemaan hieman pidemmällä ohjalla jotta Taavi saattoi venyttää selkäänsä kunnolla.

Kouluvalmennus 02.01.2015, Vaativa B, valmentajana Víva
Komea suomenhevosori Taavi saapui Crystalin kanssa maneesiin, minun odottaessani heitä kärsivällisesti. Tervehdin ratsukkoa, jonka jälkeen pyysin Crystalia alkuverryttelemään orinsa itsenäisesti, minun siirtyessäni hieman taaemmalle katsomaan, kuinka ratsukon yhteistyö sujui ja miten he ylipäätään menivät. Crystal mm. taivutteli Taavia sekä otti hieman siirtymisiä. Ratsukko toimikin alkuverryttelyn aikana näppärästi, joten päätinkin ottaa hetken päästä ohjat omiin käsiini ja laittaa kaksikon menemään alkuun raiviväistöjä, jonka jälkeen ratsukko sai jatkaa kiemuraurien merkeissä. Väistöt sujuivat kummaltakin hyvin, eikä kiemuraurien menemisessäkään ollut yhtään hankaluuksia. Crystal ja Taavi olivat selvästi kokenut kaksikko, joten päätin ottaa hieman vaativampaa tehtävää esiin ja laittaa heidät tekemään takaosakäännöksiä. Takaosakäännöksien jälkeen kaksikko saikin jatkaa avo- ja sulkutaivutuksia, joiden jälkeen olikin aika lopetella näinkin lyhyeksi jäänyt valmennus.

Kouluvalmennus 18.01.2015, Vaativa B, valmentajana dookie
Komea, punarautias suomenhevosori Vaapukan Oktaavi ja Crystal olivat jo suorittaneet itsenäiset alkuverryttelyt, kun pääsin kentän reunalle. Tervehdin ratsukkoa, ja aloin kertomaan tämän tunnin suunnitelmista - vastalaukkaa ja paljon taivutuksia. Aloitin valmennuksen pyytämällä ratsukkoa tekemään kaikille sivuille tuplakiemurat - kuin loiva kiemuraura, joka meneekin vain pari metriä uran sisäpuolelle, ja sitten jo takaisin, ja niitä tulee pitkälle sivulle kolme. Pitkillä sivuilla siis kuusi kaarretta, jokaisen välissä suoristus ja taivutuksen vaihto. Ensimmäiset käyntikiemurasivut sujuivat hyvin, Crystal ehti suoristaa ja taivuttaa orinsa kiemuroiden välissä hyvin. Muutaman käyntikierroksen jälkeen pyysin ratsukkoa siirtymään harjoitusraviin. Tässä vaiheessa Crystalille tulikin melkoinen kiire vaihtaa taivutukset, ja muutama kiemura jäikin välistä pois, ja muutamat taas mentiin banaania muistuttavalla hevosella. Kehotin ratsastajaa kokoamaan Taavia enemmän, ja hidastamaan vauhtia. Tämä auttoikin hyvin, ja tällä kertaa kiemurat päästiin kunnialla loppuun.

Seuraavaksi pyysin ratsukkoa tekemään kiemuralinjan vain toisella pitkällä sivulla, nostamaan laukan lyhyellä sivulla, tekemään kymmenen metrin voltin, siitä kulmaan ja tekemään toiselle pitkälle sivulle yhden ison kiemurauran vastalaukassa. Tämän jälkeen ratsukon tuli tehdä toinen laukkavoltti lyhyelle sivulle, ja siirtyä sen jälkeen raviin ja tehdä tuplakiemurat. Paljon tekemistä siis! Tuplakiemurat sujuivat jo hyvin, joten ratsukko pääsi nopeasti laukkatehtävän alkuun. Taavi nosti laukan tismalleen oikeasta kohdasta, mutta Crystal ei ehtinyt koota sitä riittävästi kymmenen metrin volttia varten, vaan tie levähti ympyräksi. Pyysin ratsastajaa kokoamaan laukkaa ja tekemään voltin uudestaan, ja tällä kertaa se sujuikin oikein näppärästi. Seuraavaksi oli vastalaukkakiemuran vuoro, jonka kaarteessa Taavi kuitenkin vaihtoi laukan. Crystal vaihtoi sen ennen kulmaa takaisin vasemmaksi laukaksi, ja ratsasti lopputehtävän tarkasti. Pyysin heitä tulemaan taas tuplakiemuran jälkeen uudestaan. Toisella kerralla Taavi pysyi vastalaukassa, muttei asettunut lainkaan kaarteen suuntaan. Lopputunti kuluikin pikkuasioiden hiomisella, ja muutaman uusintakerran jälkeen tehtävä alkoi sujua kaikin puolin hyvin. Aloimme lopettelemaan valmennusta hyvään suoritukseen, ja Crystal pääsi loppuverryttelemään Taavin kanssa.

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 89 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 89 kpl, joista 1 KRJ CUP sijoitus.
ERJ:n kisoja niistä 0 kpl.
NJ:n kisoja niistä 0 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän toukokuussa 2014
21.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/30
24.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/30
07.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
24.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
28.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
04.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
09.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
11.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
03.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/30
05.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/30
12.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/60
23.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/60
19.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/60
19.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/60
20.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/60
17.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/60
18.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/60
21.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/60
14.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
16.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
20.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
18.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
21.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
19.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/30
12.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/60
16.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/60
26.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/50
19.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/60
14.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/30
16.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/30
17.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/30
21.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
23.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
27.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
29.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
20.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
22.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
01.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
31.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/30
02.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/30
04.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/30
30.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/50
31.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/50
27.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
23.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
28.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
05.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
26.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
31.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/30
02.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/30
29.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
02.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/60
01.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
02.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
21.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
28.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
31.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
05.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
30.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/30
31.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/30
01.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/30
03.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/30
19.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
28.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
28.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
01.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
02.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
06.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
07.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
28.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
30.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
27.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/60
31.05.2014 KRJ Kouluratsastus CUP!, Helppo A, 14/476
22.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/30
21.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
22.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
28.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
04.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/60
08.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/60
25.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
06.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
03.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
23.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
01.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/30
07.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
31.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/50
01.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
01.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
05.06.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40

Jälkeläiset:


12.08.2014 t. Vaapukan Rullakartiina (e. Riiviöiden Ranttalityttö)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!