Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

VIR MVA Ch Kuisman Sointu SLA-II, KRJ-II, YLA2kuvien © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Kuisman Sointu
Sointu
suomenhevonen
tamma
rautias
157 cm
05.04.2008
240d = 1a
(kuitenkin 4v. 01.12.2008)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainotteinen
ko Va A

Moulin&Kuisma
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH04-018-3247
lue ylempää

Luonne:


Jos yhdestä hevosesta voi löytyä tyhjentymätön ämpäri kärsivällisyyttä, todellinen jättivarasto kiltteyttä sekä vielä persoonallisuuttakin roppakaupalla, niin malliesimerkki tästä olisi varmasti Sointu. Vaikka tammalla onkin omat kujeensa, niin kaikki sen hyvät ominaisuudet peittoavat nämä mennentullen ja kokonaisuus on reippaasti plussalla. Soinnun kanssa voi puuhailla kuka vain, eikä tamma sano virheistäkään juuri mitään, sillä pinna venyy kärsivällisyyden mukana kuin katkeamaton kuminauha. Jossain vaiheessa tulee varmasti raja vastaan, mutta vielä kukaan ei ole saanut Sointua räjähtämään edes pienenpienen ilotulitteen tapaisesti.

Sen lisäksi, että Soinnun voi antaa hoidettavaksi kelle vain, on tamma myös varsin seurallinen muiden hevosten kanssa. Ei se niiden luokse himoa sillä tavalla, että taluttaja olisi vedettävää kumoon tai riuhdottava ympäri tallipihaa, mutta Sointu on tainnut löytää sen kultaisen keskitien itsensä puolustamisen ja kavereiden kanssa toimeen tulemisen välillä, sillä hevonen kuin hevonen, ei tämä tamma aiheuta sille tai itsellensä mitään vammoja samassa tarhassa. Muutenkaan taluttaminen ei tuota ongelmia, vaikka Sointu toisinaan hoppuileekin - se hidastaa heti kun hoitaja vain pyytää, mutta pitkään paikallaan seisominen ei sovi Soinnulle, sillä on kuitenkin paljon energiaa jota on paljon mukavampi purkaa tarhassa. Ja sitten kun tammasta tuntuu, ettei se enää jaksa riuhua, on tottakai tankattava ruoalla, jossa ilmenee Soinnun pienoinen persous kaikelle suuhun pantavalle. Ei olekaan harvinaista, että tamma tekee täyden tupatarkastuksen karsinaan tulijalle, mutta mielelläänhän tälle tapaukselle muutaman herkkupalan antaa - omistaja kyllä joskus varoittelee sen paisuvasta mahasta, joka ei mitenkään edusta kouluhevosen eleganttiutta. Eläinlääkärinkin käsittelyssä sujuu, mutta kengittäjä on vähän vaikeampi nakki, sillä paikallaan seisominen tuntuu kestävän Soinnun mielestä liian kauan. Ei sillä itse toimenpiteitä vastaan mitään ole.

Ruoan lisäksi huomiokin kelpaa Soinnulle, mieluiten rentouttavan harjauksen muodossa. Alkuun tamma saattaa pyöriä kuin väkkärä, mutta kun jatkaa vain kärsivällisesti harjausta, alkaa se rauhoittua ja loppujenlopuksi rentoutua. Sointua voi harjata kaikkialta, sillä ei ole henkisiä esteitä tämän puuhan suhteen ollenkaan ja tapakin on suhteellisen vapaa, mitä nyt katsoo ettei ihan puhki hinkkaa tammaparan kylkeä. Siinä vaiheessa kun Soinnun pitäisi nostaa jalkansa kavioiden putsausta varten, se havahtuu harjauksen tuomasta horroksesta ja jatkaa energianpurkamistaan pyörimällä ympäriinsä, joten hoitaja saa harjoitella kavion sieppaamista ilmasta sekä myöskin juoksua Soinnun mukana. Kyllä tamma paikallansa hetken pysyy jos sitä käskee napakasti, mutta varsin vastahakoisesti. Satuloinnista Sointu ei liiemmin pidä, silloin sen korvat painuvat luimussa niskan päälle, pelkoa on tosin turha kokea, sillä ei Sointu oikeasti mitään tee. Pullistelevan tamman vyö on helpointa kiristää vasta selästä käsin, tai sitten hoitajalla saa olla iso haba. Suitset sujahtavat päähän ilman ongelmia, suun avaaminen on Soinnulle rutiinia, kuten myöskin pesuboksiin kävely. Ei tamma pesusta nauti ja saattaa vähän väistellä letkua, mutta käskeminen toimii kyllä.

Sointu on suhteellisen kokenut matkustaja lukuisien kilpailuidensa myötä ja siksi se on jo tottunut lastaukseen. Nuoruusvuosien epäilyksistä ei ole tietoakaan, kun tamma reippaasti kävelee kyytiin, mutta tottakai se on tyytyväinen, mikäli saa porkkanan tai jonkun muun suupalan palkinnoksi tästä huimasta uroteosta... Matkan ajan Sointu on rauhallinen mikäli sillä on ruokaa, eikä kaverikaan ole pahitteeksi mutta eiköhän aika kulu yksinäänkin. Kilpailuissa Soinnun innostus on ehkä vähän vähentynyt rutiinin kautta, mutta edelleenkin se on jotenkin jännittynyt, mutta innostunut päästessään loistamaan. Toisinaan tämä on pieni haittapuoli, sillä tamma on hankala saada keskittymään uuden ympäristön sijasta itse asiaan. Aktiivinen ratsastus ja ratsastajan samanlainen käytös kuin kotona ovat tärkeimmät lääkkeet, jolloin radankin pitäisi sujua hyvin.

Sointu ei sovi ratsuksi ihan jokaiselle, sillä tamma on aika herkkä ja suivaantuu, mikäli selkään hyppää ronski kuski joka käyttää surutta pohkeita kuin aplodien antamiseen sekä roikkuu Soinnun suussa kuin yrittäisi pelastaa rotkossa roikkuvaa kaveriansa. Muutama pieni virhe ei kuitenkaan maailmaa kaada tai aiemmin tehtyä työtä romuta, vaan kun yleiskuvallisesti on pieniapuinen ja rauhallinen ratsastaja, niin Sointu toiminee oikein hyvin. Liian araksikaan ei saa selässä muuttua, sillä mikäli Sointu saa mennä oman päänsä mukaan, niin energiapitoisella tammalla vauhti voi olla aika kova ja sen jälkeen onkin vähän hankalampi homma saada se takaisin avuille. Kultaisen keskitien löytäminen voi kuulostaa vähän vaikealta, mutta kun Sointua muutaman kerran kokeilee niin asiat alkavat selviytyä.

Jos mielit saada Soinnun rentoutumaan, niin sen lisäksi että apujen on oltava tasapainossa tamman herkkyyden kanssa, ei matkustaminen onnistu alkuunkaan. Soinnulta on vaadittava kunnollista taipumista, se ei saa puskea kuskin apuja vasten, vaan herättelyn on tapahduttava siinä mielessä, että Sointu huomaa yläkerran määräävän tällä kertaa. Ei tamma varsinaista ilkeyttään kaahota avuista läpi, se nyt vain sattuu innostumaan. Eteenpäinpyrkimys onkin hyvää luokkaa ja heti kun Sointua on saanut vähän pyöreämmäksi, voi olla aika varma että muoto ei ole pelkästään kaulassa, vaan Soinnun koko kroppa toimii. Tammalla on varsin hyvät askeleet, ratsastajalle miellyttävät mutta ne riittävät näyttävyydeltänsä sekä voimaltansa koulutustason vaatimalle portaalle. Laukkatyöskentelyssä Sointu on parhaimmillaan, vaikka käsissä pitelemiseen on keskityttävä, Sointu kun niin mielellään irrottelisi kesken kouluradan!

Tamma hyppäisi kyllä keskinkertaisesti, mutta se kuumuu niin paljon, että menosta tulee järkyttävää kaahailua ympäri kenttää - miksei myöskin maneesin seinästä läpi, joten niin tamman jalkojen kunnon kuin myös korvauslaskupelon vuoksi esteet on jätetty vähemmälle (Jaa että missä se herkkyys? ... Ehkä se pitää pientä hermolomaa aina jos on estetreenin vuoro?). Puomit menevät vielä jollain tasolla ja ehkä pienet kavaletitkin, joista Sointu tykkää, mutta siinä se. Maastoillessa on parasta pysyä kaukana kaikesta hypättävästä, mutta perusköpöttely sujuu hyvin, joskaan ei kauhean rentouttavasti kun jatkuvasti saa miettiä, ettei tamma ota ylimääräistä spurttia kuskin omasta, vahingossa tehdystä liikahduksesta jonka se voi tulkita eteenpäin pyytäväksi avuksi. Sointua voi myös juoksuttaa, se on reipas mutta ei sentään pyöritä juoksuttajaansa ihan pihalle. Irtohypytyskin sujuu, mutta hieman riskirajoilla ainakin estekorkeuden suhteen, sillä kun Sointu kiihdyttelee, on sen hyppytekniikkakin sen mukaista...

Kokonaisuudessaan Sointu on kiltti ja kärsivällinen tamma, jolta löytyy kuitenkin energiaa yhtä paljon kuin tuhannesta batterysta!

Sukutaulu


i. VIR MVA Ch Antero
YLA1, SLA-II, KTK II, KRJ II
ii. Viimeinen Tinasotilas
KRJ III, KTK III, SLA II
iii. Hämypuron Tuulipoika
KRJ III, YLA 3
iie. Troijan Kyynelpisara
KRJ II,YLA 1, ERJ III
ie. Troijan Virvaliekki KRJ III iei. Viljamäen Rieti
iee. LNA Aamuinen
e. Mataleena
YLA2, SLA II
ei. Kääpiökaivannon Paroni eii. Saagan Ruhtinas
eie. Taikatuulen Pisara
ee. Lunatar
KTK III
eei. Pikku-Rimur KTK-III
eee. Kuutar V


Valmennukset ja päiväkirja


Kouluvalmennus 20.01.2014, Vaativa B, valmentajana Miila H.
Ratsukko verrytteli reippaassa ravissa ja pääsimme pikku hiljaa aloittelemaan. Crystalin tamma Sointu liikkui hyvin eteen ja ratsastaja sai pisteitä heti alkuun eleettömästä ratsastuksesta. Crystal sai tehdä Soinnun kanssa avo- ja sulkutaivutuksia. Sointu kuunteli ratsastajaansa ja teki juuri sen mitä pyydettiin. Onnistuneen ravityöskentelyn jälkeen ratsukko sai tehdä sulkutaivutusta laukassa. Sointu innostui laukasta niin kovin, että Crystal sai pidätellä tammaa ihan reippaastikin. Aluksi sulkutaivutukset epäonnistuivat tamman ollessa niin innoissaan ettei millään olisi jaksanut keskittyä tehtävään. Crystal ei antanut periksi ja lyhyiden laukkapyrähdysten jälkeen Sointu asettui aloilleen ja sulkutaivutukset onnistuivat. Pyysin Crystalia taivutusten jälkeen kokoamaan Soinnun laukkaa suoralla uralla. Tammasta näki kuinka innoissaan se laukasta oli, mutta tiesi tehtävänsä ja teki parhaansa. Soinnulla on kaunis laukka, jota saa helposti työstettyä. Onnistunut valmennus, josta pitää olla ylpeä! Hienoa työtä molemmilta. Neuvoin Crystalia vielä ennen lähtöäni muistamaan pitkät lämmittelyt ennen treeniä, jotta Soinnusta saa kaiken irti eikä aika mene kaahottamiseen. Monipuoliset tehtävät auttavat myös keskittymisessä.

Päiväkirjamerkintä 09.02.2014, kirjoittajana Miila H.
Olimme sopineet Crystalin kanssa, että käyn liikuttamassa hänen Sointu-tammansa. Saavuin Vaapukan pihaan ja huomasin Soinnun tarhassa. Onneksi ei ollut kovinkaan paljon pakkasta! Sain napattua tamman tarhasta ja lähdin kävelemään talliin. Sointu vaikutti olevan varsin ihmeissään minusta ja karsinaan päästessään nuuski ja tökki minua kuin kokeillakseen mikä olen miehiäni. Hehheh, hölmö. Harjailin tammaa pitkän tovin ja alkulevottomuudesta päästessään tamma alkoi rentoutumaan. Yhdessä välissä kipaisin hakemassa tamman varusteet. Lopettin harjausta ja Sointukin heräili horroksestaan. Näkiessään satulan tamma iski korvansa luimuun ja meinasin tipahtaa niille sijoilleen, sillä en tiennyt miten hurjalta suloinen tamma voikaan näyttää. Keräsin kuitenkin itseni ja sain satulankin onnistuneesti selkään. Suitsiminen osoittautui helpoksi ja näin olimme valmiita. Päätin tallipihalla, että me lähdetään vähän maastoon köpsöttelemään. Crystal oli kertonut minulle jostain kivasta maastoreitistä, mutten ihan tarkalleen muistanut sitä. Lähdin kuitenkin reippaana hiekkateille tallustelemaan. Tovin käveltyämme edessä avautui pitkä hiekkatie ja päätin ottaa rauhallista ravia puoleen väliin, josta laukassa loppuun. Sointu siirtyi kiltisti raviin ja ravasi reippaasti korvat hörössä eteenpäin. Laukkapohkeet saatuaan tamma päättikin määrätä tahdin ihan itse ja sitähän sitten mentiin. Pienen taistelun jälkeen tamma alkoi hiljentää ja matka jatkui reippaassa käynnissä kypärä vinossa. Otimme parissa kohtaa vielä vähän ravia, mutta loppumatka käveltiin tallille. Taputtelin tammaa tallin edessä ja nousin selästä. Siirsin väsähtäneen hevosen karsinaansa ja riisuin varusteet. Pyyhkäisin sienellä suurimmat hikiläikät ja heitin fleeceviltin niskaan. Pari porkkanaa kippoon, heipat ja lähdin siistimään varusteet. Olin itsekin ihan puhki päivästä, joten kun sain varusteet paikoilleen niin lähdin päiväunille kotiin!

Päiväkirjamerkintä 20.02.2014, kirjoittajana Kim
Olimme sopineet Crystalin kanssa että menisin Soinnun kanssa maastakäsin harjoittelemaan asioita maneesiin. Tallilla käväisin hakemassa suloisen tamman tarhailemasta ja lähdimme siitä yhdessä käppäilemään talliin. Sointua kiinnosti kaikki todella paljon, kuten vaikka minä. Tallissa vein tamman karsinaan ja aloitin harjailemaan rauhassa Sointua. Aluksi tamma hyöri ja pyöri, mutta rauhoittui pian paikoilleen. Tamma sai perusteellisen hoitotuokion, jonka jälkeen kipaisin hakemassa liinan. Sitten lähdimme maneesille, joka olikin onneksi tyhjä. Taskuni oli nameja täynnä, koska olin kuullut huhuja että Sointu on perso ruualle. Ne myös helpottaisivät työskentelyä. Aluksi mentiin vain ympäri maneesia erilaisia teitä, aluksi liinalla ja hetken päästä tamma pääsi ihan vapaaksi. Liina oli ollut todella löysällä, joten ei voi sanoa että olisin tammaa taluttanut. Välillä juoksin vähän matkaa ja välillä käännyttiinkin toiseen suuntaan. Silloin tällöin tamma sai herkun palkkioksi, joten tiedä sitten seurasiko hevonen minua vai herkkuja.

Sitten ajattelin kokeilla puomeja ja ehkä myöskin kavaletteja, jos tamma suostuisi menemään ne kanssani. Yhdessä laittelimme puomit paikoilleen, nyt olin kuitenkin laittanut liinan kiinni. En laittanut montaakaan puomia, jotta niihin ei menisi kovasti aikaa. Olin myös kuullut että esteillä tamma kuumuu todella helposti, joten hirveästi en viitsisi näitä mennä. Kävelimme ensin muutamaan kertaan puomien yli, jonka jälkeen mentiin rauhallisessa ravissa. Jos vauhti alkoi kiihtyä liiaksi, otin takaisin käyntiin. Jos nämä mentiin rauhassa, sai tamma namin. Pian loppui kaahottelu ja pystyin tekemään kavaletin. Menimme ensiksi taas muutaman kerran peräkkäin olevien puomien ja kavaletin yli. Kun tamma taas rauhoittui kunnolla, menimme ravissa. Muutamaan kertaan otettiin taas käyntiin, mutta pian Sointu taas tajusi homman jujun. Korjasimme sitten puomit pois, jonka jälkeen palautin tamman tarhailemaan.

Kouluvalmennus 01.03.2014, Vaativa B, valmentajana suba
Crystalin ja Soinnun valmennuksessa treenattiin tänään laukanvaihtoa. Ratsukko aloitti tavalliseen tapaansa alkuverryttelyllä ja Sointu näytti kulkevan pehmeästi itseään kantaen. Crystalin ratsastus oli myös melko eleetöntä katsottavaa. Alkuverryttelyjen jälkeen aloitimme heti laukanvaihdon työstämisen. Tehtävänä oli laukata pitkältä sivulta toiselle radan poikki, vaihtaa laukka keskellä ja vaihtaa suuntaa. Ensimmäisillä kerroilla Crystal oli hieman epävarma Soinnun laukanvaihdosta, joten hän osoitti haluamansa asian hieman ronskimmilla avuilla. Sointu hieman säpsähti tästä, mutta vaihtoi laukan, hieman vauhtiaan lisäten. Kehotin Crystalia ratsastamaan yhtä eleettömästi kuin alkuverryttelyissä, sillä Sointu kyllä tuntui ymmärtävän pyynnön hieman vähemmälläkin. Jokaisella kerralla vaihto sujui melko hyvin ja puhtaasti, mutta vauhti kiihtyi jatkuvasti kuin huomaamatta. Yritin kentän keskeltä ohjeistaa ratsukkoa hieman rauhoittamaan vauhtiaan, mutta Sointuhan oli vasta päässyt vauhtiin, eikä sitä huvittanut hidastaa. Vaihdot unohdettiin hetkeksi, jotta Crystal sai rauhoitettua ratsunsa. Rauhallisemmassa laukassa ratsukko suoritti vaihdon vielä muutamaan otteeseen ja aloitti sen jälkeen loppuverryttelyn.

Kouluvalmennus 15.03.2014, Vaativa A, valmentajana merikissa.
Soinnun ja Crystalin valmennuksen aloitimme lisäys- ja siirtymisharjoituksilla. Alkuverryttelyn ratsukko oli hoitanut itsenäisesti ja erittäin tehokkaasti, koska tamma taipui jo mukavasti muotoon ja oli erittäin kuuluainen. Lisäykset olivat selviä ja tamma meinasi innostua vähän liikaakin, mutta ratsastaja sai sen aina hyvin rauhoittumaan. Siirtymisissä ratsukolla oli vähän avunanto ongelmia, tamma oli yhtäkkiä yliherkellä päällä ja kaikki tuntui siitä aivan liialta. Hetken aikaa ratsukko saikin taistella, että mennäänkö vaiko ei. Crystal kuitenkin pysyi päättäväisenä ja sai tamman taas kulkemaan nätisti eteenpäin. Otimme yhdellä kertaa laukanvaihtoja kolme, niin että vaihtojen välissä oli kolme laukka-askelta, aivan kuten vaativa a -radan ohjelmassa. Vaihdot olivat puhtaita ja ylimääräisiä askeleita sattui vain muutamalle kerralle. Pyysin Crystalia taputtamaan tammaa kunnolla ja antamaan sen kävellä hetken aikaa. Lopputunnista jatkoimme vielä laukanvaihdoilla sekä laukkaharjoituksilla, kaarevilla-urilla.

Kouluvalmennus 02.04.2014, Vaativa A, valmentajana merikissa.
Tulin tänään valmentamaan tuttua ratsukkoa, Crystalia ja tamma Sointua. Sointu vaikutti hieman äreältä, jos niin voi sanoa, ja se kenkkuili ja vikuroi oikeastaan kokoajan. Ratsastaja oli kuitenkin välittämättä tamman temppuilusta ja hiljakseen se alkoikin vähenemään. Alkuverryttelyn ratsukko sai siis hoitaa keskenään ja minä tyydyin katselemaan sivusta. Kun minä pääsin komennukseen otimme jälleen siirtymisiä, kaarevia-uria sekä peruutusharjoituksia. Jotta tamman mieli pysyy vireänä täytyy ottaa helpommista kouluohjelmista välillä jotain tehtäviä, kuten nyt tuo peruutus. Tehtävät olivat kuitenkin tammalle lastenleikkiä ja se selvästi kaipasi haasteita. Niimpä siirryimme seuraavaan tehtävään ja otimme jälleen vaativa a -radan mukaisesti laukanvaihtoharjoituksia: kolme laukanvaihtoa ja vaihtojen välillä kolme laukka-askelta. Tamma oli jo kuuliainen ja erittäin keskittynyt ratsastajan antamiin apuihin. Vaihdot onnistuivat puhtaasti useammalla kerralla, enkä voinut huomauttaa kun hieman vinosta laukasta. Tamma laukkasi takajalat uralla, mutta etujalat hieman sisänpänä. Tämä saatiin kuitenkin helposti korjattua ja viimeisellä harjoituskerralla minulla ei ollut mitään huomautettavaa ratsukosta. Lopputunnista tamman temppuilustakaan ei ollut enää jälkeäkään.

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 135 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 130 kpl.
NJ:n kisoja niistä 5 kpl.

Saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän kesällä 2008
11.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 6/36
13.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/40
13.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/40
13.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/40
13.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/40
12.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/30
12.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/30
15.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/40
15.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/105
18.05.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 3/50
18.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/40
20.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/36
15.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 9/111
21.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/33
10.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/58
18.05.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 4/60
19.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/48
19.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/37
20.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/115
20.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 10/105
20.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/111
30.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/37
30.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/37
30.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/37
30.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/23
30.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/23
30.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/20
06.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/27
06.06.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 3/36
06.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/36
06.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/61
06.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 7/60
07.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/30
07.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/30
10.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 7/50
14.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/55
14.06.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 2/50
14.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
14.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/40
14.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/50
14.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/50
14.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/50
15.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
17.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/50
18.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/47
20.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/40
01.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 7/60
04.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/60
05.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 7/60
10.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Raviohjelma, 4/22
10.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
10.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 6/40
11.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/50
15.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/108
15.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/29
15.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 9/124
18.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/15
18.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/15
18.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/15
19.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Raviohjelma, 4/50
03.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/43
03.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/43
06.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/70
10.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 6/69
04.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 10/105
08.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/36
10.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 8/67
10.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/66
10.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/71
10.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 8/71
02.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/40
02.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/40
02.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/40
31.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
31.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
23.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/36
31.05.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 6/50
01.06.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 1/40
01.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/45
02.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
09.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/81
06.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 7/64
27.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
27.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 6/40
22.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/44
20.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/40
20.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
03.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/50
07.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/93
07.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 8/74
07.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/90
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 7/70
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/59
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 8/69
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 7/70
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 6/65
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/59
05.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/30
05.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/60
05.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/60
30.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
05.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/30
27.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Raviohjelma, 5/44
31.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/25
30.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
31.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/50
05.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/30
27.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Raviohjelma, 5/48
21.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/50
21.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/50
09.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/60
07.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/60
25.06.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 7/60
25.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 7/50
25.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 1/41
06.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 8/80
09.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 1/80
27.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
27.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 6/40
02.09.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 1/59
25.06.2008 KRJ Kouluratsastus, helppo A, 7/65
05.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/36
12.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/100
11.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 6/100
09.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/100
07.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/97
07.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/97
07.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 7/97
07.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 7/84
03.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 2/40

23.05.2008 Viehättävä/ NJ Näyttelyt, sh-tammavarsat aikuiskuvilla, BIS3, irtoSERT & JS (pt. Kati S.)
20.10.2008 Fiktio / NJ Näyttelyt, suomenhevostammat, BIS3, MVA-SERT, JS !! (pt. Niina)
17.11.2008 Ares / NJ Näyttelyt, suomenhevostammat, irtoSERT & JS (pt. Niina)
30.11.2008 Virtuaalitalli Vaapukka / NJ Näyttelyt, suomenhevostammat, irtoSERT & JS (pt. Anette N.)
30.11.2008 Keinumäki / NJ Näyttelyt, suomenhevostammat, BIS2, MVA-SERT, JS !! (pt. Niina)

Jälkeläiset:


20.08.2008 t. Vaapukan Muusa (i. Raadelman Yökyöpeli)
07.09.2009 o. Vaapukan Elohopea (i. Keinumäen Rymy)
03.10.2009 t. Vaapukan Sävelmä (i. Fiktion Nikolas)
11.11.2009 o. Vaapukan Provinssi (i. Keinumäen Rymy)
27.07.2011 o. VIR MVA Ch Vaapukan Pirunviulu KTK-II (i. Haavelaakson Mustamaalaaja)
07.01.2014 o. Vaapukan Korianteri (i. Vaapukan Tikseri)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!