Maasta se pienikin poni ponnistaa..

Img
Tervetuloa SHLAn sivuille!

Olet saapunut virtuaalisen shetlanninponilaatuarvostelun sivuille. Laatuarvostelu kulkee myös nimellä SHLA ja jakamamme palkinnot tunnistatkin tästä liitteestä. Laatuarvostelu toimi virtuaalisten Shetlanninponienkasvattajien alaisuudessa, mutta sittemmin tällaista järjestöä ei enää ole ollut. SHLAn tarkoituksena on valvoa virtuaalisten shetlanninponien laatua ja palkita lajissaan menestyneitä shetlanninponeja I - III palkinnoilla (IV-palkinto poistettiin käytöstä 2014 tammikuussa). SHLA-palkinto lisää myös shetlanninponin jalostusarvoa ja tuo mainetta sekä kunniaa omistajalleen. SHLAn menneisyydestä ja ylläpitäjistä löydät tietoa alapalkista.

Laatuarvostelu järjestää tilaisuuksia kerran kuukaudessa. Jokaiseen tilaisuuteen otetaan maksimissaan 30 shetlanninponia. Joka kolmas kuukausi järjestetään uusintatilaisuus normaalin tilaisuuden yhteydessä. Ponit arvostellaan SHLAn omien arviointikriteerien perusteella (kts. Pisteytys-linkki) ja palkintoon vaikuttavat luonnekuvaus, kuvat, sukutaulu, käyttö, jälkeläiset sekä lisäpisteet, kuten päiväkirjamerkinnät ja valmennukset. Suunnitteilla on myös SHLA-CUP, joihin osallistumalla ja sijoittumalla saisi tulevaisuudessa lisäpisteitä ponille SHLA-palkintoa yritettäessä.

Shetlanninponien laatuarvostelun tavoitteena on innostaa uusia ihmisiä suloisten ja käytännöllisten shetlanninponien pariin. SHLA toivoo kaikkien valveutuneiden virtuaalishettisten kasvattajien ilmoittavan poninsa laatuarvosteluun, sillä ilman osallistujia laatuarvostelu ei pyöri. Yksi porkkana ilmoittautumisessa myös on: SHLAn palkintoa arvostetaan shetlanninponikasvattajien keskuudessa suuresti! Ykköspalkintoa tavoittelevien tulee tehdä paljon töitä poninsa eteen, sillä tätä palkintoa ei ole niin helppoa saada. Eli ei kun vaan valmistelemaan ponia tilaisuuteen ja annetaan shetlanninponiemme loistaa!