Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

Vaapukan Rullakartiinakuvien © VRL-00628

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Vaapukan Rullakartiina
Rulla
suomenhevonen
tamma
prn
155 cm
12.08.2014
60d = 1a
(kuitenkin 4v. 12.12.2014)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainotteinen
ko He A

Crystal, Vaapukka
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH14-000-0000
-

Historian havinaa:


Rulla oli todellinen harkittu helmi. Sen huikealle emätammalle Rauskulle etsittiin sopivaa jalostusoria, sillä Rauskun upeaa sukua haluttiin jatkaa jo heti tamman ollessa nuori. Meiltä Vaapukasta löytyi loistava orivalinta, nimittäin myöskin nuorehko herrasmies Vaapukan Oktaavi - tuttujen kesken vain Taavi. Rausku tuotiin Vaapukkaan astutusreissulle tamman ollessa vielä hieman alle neljä vuotta vanha ja kuin ihmeen kaupalla tämä pieni varsanalku sai täydelliset olosuhteet kasvuun ja Rausku tiinehtyi heti ensimmäisestä astutuskerrasta. Liekö ollut syynä luomuastutus vaiko mikä. Syitä ei sen enempää kannata alkaa pohtimaan, vaan suunnattoman pitkältä tuntuva odotusaika alkoi. Ehdin jo monesti pelätä Rauskun luovan varsansa ja näinkin tätä kauhuskenaariota unissani useina öinä.

Sitten se kuitenkin koetti. Rauskun tiineys oli edennyt niin pitkälle, että vahatipat saattoi jo erottaa sen nisistä. Suuri varsamaha pullotti niin suloisena, mutta vielä suloisempaa oli mahan sisältö. Rauskun varsominen sujui hyvin ja ilman eläinlääkärin avustusta. Maailmaan putkahti maailman suloisin ja pienin ruunikko tammavarsa. Pieni tämä varsa ei kauaa ollut, vaan se kipusi nopeasti jaloilleen ja etsi emän nisän suuhunsa. Siitä lähti Rullaksi nimetyn tamman uskomaton kasvu, joka kuitenkin pysähtyi 150 ja 160 senttimetrin puoleen väliin. Tamman ego se kuitenkin jatkaa yhä kasvamistaan. Tämä upea ja elinvoimainen suomenhevonen on Vaapukan Rullakartiina.

Luonne:


Rullakartiina eli Rulla, Rullis, Kartsu, Tiina, Kartiina... Nimien lista on loputon! Tämä tamma on yksi rakkaimpia suomenhevosiani Vaapukassa. Rulliksella on niin monipuolinen luonne ja aina pilkettä silmäkulmassa. Jokainen päivä on erilainen tämän tamman kanssa, mutta vaikka Rullalla on egoa enemmän kuin osalla tallimme oreista, osaa se olla myös äärimmäisen herttainen ja lempeä. Ihmisiä kohtaan Rulla on aina ystävällinen ja tammalla on aina järki mukana sen touhuissa. Ihmistä se ei vahingoittaisi milloinkaan. - jatkuu-

Sukutaulu:


i. Vaapukan Oktaavi

ii. Viehättävän Rubert
KTK-II, KRJ I
iii. VIR MVA Ch Ruljanssi HUI
KRJ I, KTK-II, SLA-II, YLA1, ERJ III
iie. Harharetken Tuuve
KTK-III, KRJ II, SLA-II, YLA1
ie. Vaapukan Sävelmä
iei. Fiktion Nikolas
KTK-III
iee. VIR MVA Ch Kuisman Sointu
SLA-II
e. Riiviöiden Ranttalityttö
KV-I, EV-I, SV-I
ei. Mörkövaaran Remupekka
SLA-II
eii. Fiktion Lenni
YLA1, KRJ-I
eie. Mörkövaaran Tähtisade
SLA-II, YLA2, KRJ-II
ee. Suvannon Helmi
KTK-II, YLA2, KRJ-III
eei. V.L Toteemi
eee. Haavelaakson Usvapilvi


Valmennukset ja päiväkirja


Kouluvalmennus 18.01.2015, Helppo A, valmentajana Víva
Punaruunikko suomenhevostamma Vaapukan Rullakartiina asteli reippaan oloisesti maneesiin, Crystal selässään. Tervehdin tuttua ratsastajaa, jolloin pyysin myös Crystalia alkuverryttelemään ratsunsa itsenäisesi. Katsellessani ratsukon verkkaista menoa, huomasin kaksikon olevan oikein pelittävä tapaus, joten uskoin myös valmennuksesta tulevan sitä jotain.. Kun Crystal oli verrytellyt Tiinaa tarpeeksi, päätin ottaa ohjat tälläkin kertaa käsiini ja pistää ratsukon työstämään vastalaukkaa kiemuraurilla. Alkuun meno näytti hieman kömpelöltä, mutta kun kaksikko sai ajatuksesta ja rytmistä kiinni, sujui tehtävän suorittaminen leikiten. Niimpä sitten useiden toistojen jälkeen vaihdettiin tehtävästa toiseen. Tällä kertaa Crystal sai ottaa Tiinan kanssa avo- ja sulkutaivutuksia. Niiden kanssa menikin yllättävän kauan aikaa, mutta loppu tulos oli hyvä ja sainkin kehua tuota ratsukkoa paljon upeasta työstä. Valmennuksen lopuksi jätin ratsukon verryttelemään maneesiin itsenäsesti, minun lähtiessäni.

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 0 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 0 kpl.
ERJ:n kisoja niistä 0 kpl.
NJ:n kisoja niistä 0 kpl.

Jälkeläiset:


00.00.2000 t/o. Vaapukan -- (i. isä)
00.00.2000 t/o. Vaapukan -- (i. isä)
00.00.2000 t/o. Vaapukan -- (i. isä)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!