Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

Rhett v. Moonskuvien © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Rhett v. Moons
Reetu
shetlanninponi
ori
punarautias
97 cm
17.02.2013
60d = 1a
(kuitenkin 4v. 01.07.2013)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainotteinen
ko He B

misery., Moondance
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH14-017-0161
-

Luonne:


Rhett v. Moons – tuo leijonanharjaksinen ja -mielinen pikkuponi, joka menee vaikka läpi harmaan kiven, jos vain päättää niin. Reetunakin tunnettu ori on älykäs ja tiedostaa hyvin oman arvonsa, eikä häikäile käyttää valttikorttejaan hyväksi. Sen rautaisilla hermoilla onnistuu niin hoitajan loputtomalta tuntuva testaaminen kuin äärimmäistä keskittymistä vaativa työskentely koulukiemuroiden parissa. Mikäli se siis vain haluaa. Näin kuvailtuna Reetu saattaa kuulostaa kylmämieliseltä ponilta, vaikkei sitä olekaan. Sen kanssa työskennellessä on vain hyväksyttävä se tosiasia, että ori on aina ollut hieman yksinäinen susi ja tuskin tulee siitä muuttumaan. Tästä paketista löytyy siis molempia shetlanninponille ominaisia piirteitä; älykkyyttä ja itsepäisyyttä. Niiden yhdistelmä voi joskus tuntua mahdottomalta, mutta toisaalta mitä syvemmin Reetuun tutustuu, sitä mielenkiintoisemmaksi tapaukseksi se osoittautuu.

Vaikka Reetu ja sen Veeti-isä eroavat luonteiltaan melkein kuin yö ja päivä, yhdistää niitä kaksi tekijää: karkurikuninkaan maine sekä laumanjohtajapotentiaalin puuttuminen. Ajoittain tallin omaksi Houdiniksikin kutsuttu poni keksi aina tiensä ulos karsinasta, kunnes asiaan puututtiin ja lukitsemistapa vaihdettiin. Öisillä tammoja varten tehdyillä kosioretkillään tai rehuhuoneen ryöstöyrityksillään Reetu väläytti aavistuksen myös leikkisämpää puoltaan. Yleisesti ottaen Reetu kuitenkin suhtautuu lajitovereihinsa kylmän viileästi sukupuoleen katsomatta. Se viihtyy omissa oloissaan, mitä nyt joskus saattaa hieman ojentaa ympärillä riekkuvia nuorikkoja.

Hoitotilanteet Reetun kanssa ovat useimmiten helppoja. Rauhallinen ori seisoo paikallaan kuin viilipytty ja antaa käsitellä itsensä läpikotaisin, eikä sen kummemmin kiinnitä huomiota ympäristöönsä tai hoitajan tekemisiin. Varustaessa se saattaa testata varsinkin uudempaa tuttavuutta ja mielihyvin ottaa hoitajan hermoista mittaa esimerkiksi pullistelemalla viimeiseen asti tai viskelemällä päätään suitsiessa. Jälkimmäinen koituu usein ponin pienestä koosta johtuen kaksilahkeisen voitoksi, vaikkei ori itse sitä tahdo myöntääkään. Reetua taluttaessa saa aina olla valppaana, vaikka se tuntuisikin seuraavan kiltisti perässä. Se nimittäin vahtii koko ajan riimunarun tai ohjien pitelijää ja riuhtaisee itsensä yllättävänkin voimakkaasti irti, mikäli huomaa taluttajan keskittymisen herpaantuneen.

Lastaaminen ja matka kilpailupaikoille sujuu yleensä ongelmitta, ellei Reetu satu hankalalle päälle. Näinä harvoina kertoina se jaksaa vältellä kuljetuskopin oviaukkoa aina kyllästymiseen asti ja tämän tapauksen kanssa se tarkoittaa hyvin pitkää aikaa. Kilpailupaikoilla ja näyttelykehissä Reetu toimii lähes poikkeuksetta luonteelleen ominaisesti itsevarmana ja rauhallisena. Ori onkin mitä mainioin kilpakaveri, kunhan ensin vain päästään paikanpäälle.

Reetun ratsastettavuudessa on hyvät ja huonot puolensa. Kuuliaisuudessa olisi paljon parantamisen varaa ja ratsastaja saa todella tehdä töitä sujuvan yhteistyön eteen. Toisaalta Reetu on huikean nopea oppimaan ja lukemaan ratsastajaansa, mikä tosin edellyttää tarkkoja ja oikeaoppisia avunantoja. Muuten Reetua ei varmasti saa liikkumaan metriäkään. Toisinaan eteenpäin pääseminen saattaa olla työn ja tuskan takana ihan vain sen takia, ettei arvon herraa satu huvittamaan. Reetun askeleet ovat hieman pikkuponimaisen pompottavia, mutta hyvällä verryttelyllä ne saa huomattavasti rennommiksi. Kun yhteinen sävel vihdoinkin löytyy, on Reetussa potentiaalia vaikka mihin! Isokokoisena hevosena se yltäisi varmasti korkemmankin tason liikkeisiin, mutta ei rakenteensa puolesta voi luonnollisestikaan taipua kuin vain Helppoon B:hen. Etenkin siirtymiset ja laukka ovat Reetun ominta alaa ja näin ollen myös kaunista katseltavaa. Esteponiksi Reetusta ei oikein ole, sillä se ei pahemmin jaksa innostua puomien ylittämisestä edes hyvinä päivinään. Tällöin radalla vaadittu eteenpäinpyrkimys ja vauhti jäävät uupumaan. Maastossa Reetu toimii pääsääntöisesti hyvin, sillä se on varmajalkainen ja -luonteinen, eikä siis hötkyile turhia. Joskus se ottaa lenkit luonnon helmassa vähän turhankin leppoisasti ja lisää tahtia vasta kotiinpäin käännyttäessä. © Pihlajainen

Sukutaulu:


i. Ch Randon vom Liliebloom
SHLA-II, YLA2
ii. Knuffel vom Liliebloom iii. Raccoon Rowspan evm
iie. Princess Sparkle evm
ie. Nessaja vom Liliebloom iei. Yngård Antabus evm
iee. Raccoon Camilah evm
e. Micha v. Moons
KTK-III, SHLA-I
ei. VIR MVA Ch Insomnia SWE
KTK-II, YLA1
eii. Invisible SWE evm
eie. Rosett SWE evm
ee. VIR MVA Ch Kungsväll Menuett
KTK-II, Klass I
eei. Tenor af Somersby evm
eee. Kungsväll Bennett evm


Valmennukset ja päiväkirja


Kouluvalmennus 14.02.2014, Helppo B, valmentajana Jenza
Tänään olin menossa valmentamaan minulle täysin tuntematonta ratsukkoa. Aloitimme valmennuksen alkuun hieman helpoimmilla tehtävillä kuten lisäyksillä sekä volttien tekeminen jokaiseen kulmaan. Näin pyrimme saamaan rentoutta ja eteen pyrkimystä Reetuun. Olit koko ajan hyvin perillä mitä Reetu teki. Kun tehtävää olimme tehneet hetken aikaa huomasin kuinka orilta alkoi innostus laantua. Askeleet alkoivat laahaamaan eikä reippauttakaan enää löytynyt. Onneksi napakasti osasit ratsastaa oria eteenpäin ja aloitimme päivän virallista tehtävää. Vuorossa olisi peruutuksia sekä siirtymisiä. Alkuun otettiin ihan peruutus - käynti siirtymisiä, tavoitteena saada ori kuulolle. Kun nämä onnistuivat siirryttiin käynti - ravi siirtymisiin. Näissä ori juoksi hieman allasi pää ylhäällä joten pyysin sinua antamaan puolipidätteitä aina ennen uutta tehtävää. Näin myös Reetu jaksoi odottaa mitä seuraavaksi pyysit. Lopulta saitte aika napakkoja lähtöjä käynnistä raviin joten otimme pysähdyksiä mukaan. Tarkoituksena oli ottaa pysähdys - ravi - käynti tässä järjestyksessä. Tässä huomasin Reetun olevan hieman paremmin kuulolla. Ori teki mitä pyysit ja saitkin aika rennon näköisesti ratsastaa alku aherruksen jälkeen. Jossain kohtaan taisit kuitenkin unohtaa ratsastuksen jolloin ori pisti stopin päälle. Kokeneena ratsastaja tiesit kuitenkin miten Reetun saa liikkeelle ja loppu siirtymiset teillä menivät oikein nätisti. Tähän oli hyvä lopettaa valmennus joka meni teiltä erittäin hyvin. Neuvoisin sinua harjoittelemaan vielä pitkän tehtävän ratsastusta. Reetu oli alussa hyvin kuulolla tehtävän alussa mutta kun muutama kierros oli mennyt ori toisin sanoen tylsistyi.

Kouluvalmennus 27.02.2014, Helppo B, valmentajana suba
Reetu ja Crystal saapuivat kentälle samalla portinavauksella kuin minäkin. Crystal hyppäsi poninsa selkään ja aloitti alkuverryttelyn. Reetun ravi näytti melko työläältä istuttavalta, mutta muuten se kipitteli suloisesti eteenpäin. Tänään treenin alla olivat pohkeenväistöt sekä peruutuksesta suoraan raviin siirtymiset. Aloittelimme alkuverryttelyn jälkeen tehtävien teon. Ratsukon kuului lyhyen sivun keskeltä kääntää pituushalkaisijalle ja siitä tehdä pohkeenväistöä pitkän sivun uralle. Alussa Reetu hieman niskuroi eikä olisi tahtonut laittaa jalkojaan ristiin lainkaan. Se yritti punkea lapa edellä takaisin uralle, mutta Crystal sai poninsa yllättävän hyvin ja nopeasti takaisin ruotuun. Muutaman onnistuneemman kerran jälkeen lisäsimme tehtävään peruutuksesta raviin siirtymisen. Heti väistön jälkeen siis pysähdys, peruutus ja suoraan raviin siirtyminen. Jälleen ensimmäisillä kerroilla oli pieniä ongelmia, Reetu kun oli sitä mieltä, että taaksepäin ei mennä. Kun sen vain sai peruuttamaan, oli raviin siirtyminen helppo nakki. Muutaman yrityksen jälkeen Reetu alkoi lämmetä ajatukselle peruutuksesta ja homma sujuikin huomattavasti paremmin. Kun olimme molemmat Crystalin kanssa tyytyväisiä suoritukseen, annettiin Reetun laukata rennosti hieman itseään venyttäen kenttää ympäri. Sitten olikin jo loppuverryttelyjen vuoro ja jätin ratsukon suorittamaan sitä itsenäisesti.

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 64 kisaa.
ERJ:n kisoja niistä 1 kpl.
KRJ:n kisoja niistä 62 kpl.
NJ:n kisoja niistä 1 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän maaliskuussa 2014
09.05.2013 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/30
14.05.2013 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/30
16.05.2013 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/30
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
25.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/40
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/40
27.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 6/40
21.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 6/40
24.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/40
01.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/40
01.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 6/40
02.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/40
28.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/50
28.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/50
01.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/50
24.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/40
27.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
02.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/40
02.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/40
06.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/40
12.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
02.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
14.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
14.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
20.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
04.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/100
13.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/100
06.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/100
07.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 9/100
08.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/100
09.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 9/100
13.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/100
10.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/40
12.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
12.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/40
18.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
18.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/40
07.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/40
24.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/40
27.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/40
28.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/40
29.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/40
16.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/40
16.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/40
19.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/40
24.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/40
27.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/40
30.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/40
31.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/40
04.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/40
30.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/30
25.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 7/50
26.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
29.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
17.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/24
19.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/33
27.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/40
02.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/40
21.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/50
22.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/50
22.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/50
06.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 7/50

01.05.2013 ERJ Esteratsastus, 50cm, 5/30

22.04.2013 NJ Näyttelyt, shetlanninponiorit, LKV4/12, KuMa & JS

Jälkeläiset:


00.00.0000 t/o. -- (e. emä)
00.00.0000 t/o. -- (e. emä)
00.00.0000 t/o. -- (e. emä)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!