Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

VIR MVA Ch Raadelman Ralli SLA-II, KTK-II, YLA 2, KRJ IIkuvien © Karoliina V.

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
Raadelman Ralli
Ralli
suomenhevonen
ori
tummanpunaruunikko
154 cm
20.05.2007

Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainoitteinen
ko Va B, re 90cm

Missway stables
Crystal, Vaapukka

VH-27611
lue ylempää

KTK-lausunto:


sh-o. Raadelman Ralli KTK-II
23p + 18p + 18p + 19p = 78p. II palkinto
- Hyvä laatutyyppi ja muut tyypit
- Pysty lapa
- ej hieman haja-asentoiset, tj terveenoloiset

Luonne:


Perusluonteeltaan Raipe on kovinkin orimainen ja oikea epeli. Raipe saattaa hoidettaessa näykkäistä hoitajaansa kevyesti, muttei se silti koskaan ole tarkoittanut mitään pahaa. Raipea ratsastettaessakaan ei koskaan voi olla täysin varma, mitä jekkuja ori keksii. Yleensä se silti kuitenkin pitää itsensä kurissa ja niin kouluratsastuksen kuviot, kuin esteetkin sujuvat sen suuremmitta hötkyilyittä. Raipe pitää yleensä kaikista ihmisistä, ja varsinkin makupaloista, joita ihmiset sille kovin usein antavatkin. Raipe on aika perso makealle, mutta ei herraa oikeat sulosuutammatkaan haittaa. Raipe ottaa tammatkin ilomielin vastaan. Yhdessä aina hauskempaa, on Raipen motto. Raipe pärjää hyvin yhdessä muidenkin orien kanssa. Tokihan se riippuu toisenkin orin luonteesta, voidaanko niin tehdä. Raipe on siis sosiaalinen ja hyvin käyttäytyvä herramiesori. Raipe ei säikähtele turhista ja on muutenkin kovin reilu niin ihmisiä, kuin muitakin olentoja kohtaan. Raipe tottelee yleensä ratsastajaa, mutta välillä saattaa olla pahoja päiviä, jolloin ei meinaa mikään onnistua, mutta siltikin Raipe yrittää parhaansa. Raipe omaa kovan sisun ja vahvan luonteen. Raipe ei lannistu vähästä, sillä jos se vaikka haluaisi pois tarhastaan, se todella tulisi sieltä. Raipe yrittäisi niin kauan, että se onnistuisi. Raipe antaa kuitenkin helposti kiinni, jos se sinulta sattuu karkaamaan. Raipe on todellinen tosiystävä. Jos tiput sen selästä, jää se katsomaan hämmentyneesti viereesi ja haluaisi jatkaa matkaa.

Hoidettaessa Raipea on helppo käsitellä. Aina hoidettaessa se tietää pääsevänsä jonnekkin, kuten esimerkiksi lenkille maastoon tai esteitä hyppimään. Raipe nauttii joka harjan vedosta ja hirnahtelee välillä tyytyväisenä. Kavioiden nostokin sujuu ongelmitta. Raipe rakastaa myös pesupaikalla oloa ja pesua ylipäätään. Ori haluaisi olla aina hoidettavana ja se pitää myös kovasti rapsutuksista sekä lapsista, joka on todella harvinaista oriille. Kukaan muu oreista jotka tiedän, ei välitä lapsista, saati päästä niitä selkäänsä ratsastamaan tai hoitamaan. Raipe ei koskaan pure. Se tietää, että kunnollinen hevonen ei pure eikä potki. Se on kasvatettu niin hyvin syntymäkodissaan, josta Raipe on kotoisin. Orilla saattaa kisapäivinä ja joskus muulloinkin tulla hieman tilanteita, jolloin se ei pysyisi millään paikallaan. Silloin ei kannata aivan pienimpiä päästään orin luo. Raipen kanssa on aina mukava puuhastella ja siitä pitävät aivan kaikki. Raipe on yleisestikin todella hyväkäytöksinen oripoika josta varmasti pitää ketä tahansa! Niin lapsiystävällinenkin se on - ja reipas!

Satuloitaessa Raipe käyttäytyy yhtä hyvin kuin muutoinkin. Satuloiminen ei tuota minkäänlaisia vaikeuksia. Ori haluaa aina satulan selkäänsä eikä kammoksu satulavyön kiristämistäkään. Välillä ori saattaa kieltäytyä, mutta tietenkin se on silti tehtävä, jos ollaan lähdössä, mutta ei runnomalla, vaan sitten maanittelemalla. Raipe on yleisestikin todella hyväkäytöksinen oripoika, joten emmehän halua pilata tätä sen herkkää ja kaunista luonnetta :) Raipe käyttäytyy satuloidessa todella herrasmiesmäisesti ja ottaa silloinkin täydet pisteet tammoilta. Omistajaan ei tosin ota tätä koskaan pahakseen, on vain upeaa, että ori käyttäytyy noin. Raipe on kasvatettu todella hyvin. Raipea ei saa pakottaa ottamaan satulaa selkäänsä, ei varsana, eikä vieläkään. Mutta koska se on varsana tehty varovasti ja huolella, ei nykyään Raipea haittaa satulointi pätkän vertaa. Raipe pullistaa satulavyötä kiristettäessä, mutta sen saa yleensä ensimmäisiin reikiin karsinassa/tallissa. Lisää voi kiristää ulkona, kun Raipe on hieman kävellyt ensin. Silloin ori ei pullista - ainakaan niin paljoa. Selästä käsin voi vielä satulavyön kireyden tarkistaa, ettei satula vierähdä sivulle lenkillä.

Suitsittaessa Raipe melkein työntää päänsä suitsien väliin. Sitä ei ole koskaan pakotettu ottamaan päävehkeitä ylleen, joten se suhtautuukin niihin siksi kovin positiivisesti ja iloisesti. Tästäkin hyvästä tavasta saamme kiittää Raipen kasvattajaa. Koskaan ei siis tule laittaa orille väkisin mitään ylle, koska muutoin se saattaa ruvetä pelkäämään sitä tapahtumaa ja asiasta tulee kammottava jokapäiväinen asia, jota "pelkää" niin omistaja, hoitaja kuin hevonen itsekin. Raipe pitää siitä kun sille puhelee suitsittaessa. Remmit on helppo kiinnittää orin roikottaessa päätään sopivalla korkeudella. Raipe ajattelee aina omistajan/hoitajan parasta ja sitä, mikä siitä tuntuu hyvältä. Se tietää, että sitä rankaistaan, jos se tekee väärin. Siksi Raipe ei ikinä ole hankalalla päällä. Paitsi kisa-aamuisin se vaistoaa sen, että ollaan lähdössä, ja silloin ei meinaa asiat hoitua. Mutta ovathan ne kuitenkin hoituneet tähänkin asti, joten pärjätäänhän niissä varmasti jatkossakin. Raipen suitsiminen on helppoa ja vaivatonta kuin höyhenen nosto ! :)

Taluttaessa Raipe on suhteellisen hankala. Ori kulkee välillä lapa edellä taikka kiertää ympyrää taluttajan ympäri. Lisäksi se aina innostuu aivan liikaa ja nostaa ravin taikka jopa laukan. Talutettaessa on muistettava laittaa riimunnaru orin suuhun ja annettava aikuisen ja voimakkaan ihmisen taluttaa ori. Raipe pitää kuitenkin esiintymisestä, joten tammojen ympärillä se hörisee ja kulkee kauniisti. Tarhasta talliin välinen matka on aina vaikea, koska kukapa nyt haluaisi pois tarhasta jonnekkin tylsään talliin. Raipe on erittäin innokas tallista tarhaan matkalla. Silloin ori suorastaan hyppelehtii ulos ja taluttajan tuleekin olla voimakas ja sisukas pitääkseen Raipen kurissa. Onhan Raipellä kuitenkin massaa jolla jyllätä. Melkein aina Raipe kuitenkin tajuaa, että ei ole soveliasta reuhoa ja lopettaa sen hyvän sään aikana. Ori saattaa myös tammoja nähdessään steppailla ja olla oikein ylpeä itsestään. Silloin kuuluu monta kimakkaa hirnahdusta ja orin korvat ovat niin höröllä, että ei enempää voisi olla. Raipe on aina reipas taluttaa.

Askel-lajit ovat Raipellä todella lennokkaat ja kauniit. Liitävin askelin se kävelee, ravaa sekä laukkaa. Raipen käynti on reipasta ja ori kävelee ikään kuin tanssien. Sen menoa on upeaa katsella. Pojan ravi taas on liitävää ja uljasta. Se ei töyssytä ja on muutenkin matkaa voittavaa. Raipen ravissa on helppo istua ratsastettaessakin! Yleensä käppäilemme vain maastossa, kuten seuraavasta kuvauksesta voitkin lukea. Raipen kaikki askellajit ovat puhtaita ja selviä. Niistä poika on saanut kiitosta monestakin paikasta. Tarhassa askellajit tosin ovat niin reippaat, että vauhti ei meinaa pysähtyä edes ennen aitauksen päätä. Onnettomuuksia ei silti onneksi ole tullut ja ori on saanut ravinsa kuriin aina tarpeeksi ajoissa.

Ratsastettaessa Raipe käyttäytyy siivosti ja lentää eteenpäin kevyesti. Esteet eivät ole ongelmallisia tälle herralle, Raipe hyppää niitä mielellään. Yleensä Raipe ei tiputa esteitä, mutta jos se sattuu tipauttamaan puomin, se hyppää sen varmasti seuraavalla kerralle tarmokkaammin, jotta se pääsee sen yli. Raipellä riittää kapasiteettia esteille todella paljon näin pieneksi poniksi ja sen kanssa voi hypätä melkein kuka vaan. Liian painavaa ratsastajaa on turha silti yrittää istuttaa ponin selkään, sillä siihen Raipe protestoi helposti pukittamalla. Muutoin Raipea onkin helppo ratsastaa ja kouluratsastustakin Raipe vääntää Vaativa B:n verran ja se on koulussakin ihan kelpo mies! Kouluratsastus on Raipen alaa. Isot ja pienet ratsastajamme pitävät Raipestä myös sen takia, että ori on niin maastovarma ja hyvä maastojuntti. Sen kanssa on helppo lähteä vaelluksille muiden, isompien ja pienenpien hevosten&ponien mukana. Herrasmiehenä Raipe ei potki ikinä muita hevosia, joten sen kanssa on helppo mennä myös jonossa. Esteillä Raipe innostuu sen verran, että silloin on parempi ratsastaa kokeneiden. Raipe pukittaa ensimmäisen esteen jälkeen yleensä, sillä se nauttii esteistä niin paljon. Sen on aivan pakko saada ilonsa ilmaistua.


Sukutaulu:


i. Bellin Pehtoori
VIR MVA Ch, KTK-III
ii. Taikatuulen Kauhu iii. Aurinkorannan Aamurusko
iie. Pikku-Wiineri
ie. Kirveltäjän Muska iei. Tuutikki
iee. Kipinätanssi
e. Raadelman Tyttiina
VIR MVA Ch, KTK-III, YLA 2
ei. Sokerikorpun Kvantteri eii. Utopia
eie. Ratkikas
ee. Tyrsky-Lyhty eei. Jaatinen
eee. Mymmeli


Sukuselvitys:


Raadelman Rallin suku on arvostettua ja se on katsottu tarkoin. Rallin suku on täysin kolmipolvinen ja tasainen. Suvusta löytyy Kirveltäjän hevosia ja muita hyvien kasvattajien hevosia. Yksinkertaisuudessaan voidaan sanoa, että Raipen suvusta ei puutu mitään. Se on juuri hyvä tällaisenaan ja se tekee Rallista ainutkertaisen hevosen!

Raipen isä Bellin Pehtoori on hyvin näyttelyissä mainettu kerännyt sekä hyvin ansioitunut suomenhevosori. Peetuksi kutsuttu ori asustelee tällä hetkellä Hevonhierakassa ja sillä on Raipen lisäksi 3 muuta varsaa. Peetu on kilpaillut koko elämänsä aikana yli kaksisataa kilpailua este- ja kouluratsastuksessa, mutta vanhojen sivujen kadottua kilpailutiedot hävisivät myös. Ori on sijoittunut hieman esteratsastuksessa sekä kouluratsastuksessa ja tulee varmasti vielä kilpailemaan sijoitusten toivossa myöhemminkin. Raipen isänisä Taikatuulen Kauhu on esteratsastuksessa kilpaillut suomenhevosori, jota myös Unskiksi kutsutaan. Unski on jo eläkeikäinen ja sillä on varsoja yhteensä neljä. Taikatuulen Kauhu on myös rakenteellisesti nätti, mutta menestystä ei sen rakenteella kuitenkaan hankittu. Isänisänisä, siis Kauhun isäukko Aurinkorannan Aamurusko on upea punarautias suomenhevosori, joka ei paljoa kilpaillut, mutta niitti mainetta sitäkin upeampana jalostusorina, ja astuikin mahtavan määrän tammoja, nimittäin kaksikymmentäkuusi! Orin omistaja kuvailee Aatuksi kutsumaansa oria oritapaiseksi, mutta nöyräksi ja ahkeraksi ratsastaa. Ori pyrkii miellyttämään ratsastajaansa aina parhaansa mukaan, joka onkin ratsuorille huiman hyvä asia. Suloisen nimenomaava tamma Pikku-Wiineri on Rallin isänisänemä. Se on viiden varsan emä ja sillä on kauniit, sulavalinjaiset liikkeet. Pikku-Wiineri nähtiin joskus muinoin pääosin koulukilpailuissa, mutta tamma osasi myös hypätä esteitä. Pelkäksi Viineriksi kutsuttu suomenhevosneiti pitää uusien asioiden tutkimisesta ja onkin omistajalleen oikea ilopilleri! Raipen isänemä Kirveltäjän Muska on myös yli kaksikymppinen suomenhevonen. Tämä tamma on koulupainoitteinen ja saavuttanut mm. KTK-III 67p., KRJ-IV 57p. sekä JPA-B 69p. palkinnot. Muskalla on neljä jälkeläistä, jotka kaikki kantavat etuliitettä Bellin. Muska on saanut jopa hieman alle viisikymmentä sijoitusta kouluratsastuksesta ja myös näyttelyissä tamma on menestynyt saaden irtoSERT:in. Muskan isä, siis Ralli-pojan isänemänisä Tuutikki kilpaili huikeassa 117:ssa kilpailussa elämänsä aikana. Nykyään ori on jo hevosten taivaassa, eli laitumella, jossa sillä on takuulla hyvä olla. Tuutikilla on viisitoista hienoa varsaa, jotka kantavat orin hienoja geenejä jälkipolvilleen. Tuutikin omisti sen elinaikana Sirja Kirveltäjästä. Valitettavasti siis, kuten sanoin, Tuutikki kuoli 27.10.2005, kirpeänä pakkasaamuna omaan karsinaansa. Eläinlääkäri kertoo orin kuolleen puhtaasti vanhuuteen ja kertoi, että sen sydän ei enää kestänyt. Lepää siis rauhassa, Tuutikki. Raipen isänemänemä Kipinätanssi kilpaili eläessään 66 starttia, joista se voitti vain kaksi kertaa. Kipinätanssi tai tuttujen kesken pelkkä Kiira, oli 153 cm korkea suomenhevostamma, joka myöskin Tuutikin tapaan asusti Kirveltäjässä kuulopuheiden mukaan koko ikänsä. Tamma painottui esteratsastukseen. Kiira sai elämänsä aikana uskomattoman paljon varsoja, nimittäin sen jälkeläislistasta löytyi jopa neljätoista erisuloista varsaa. Tamman elämä sai päätöksensä 18.11.2005.

Raadelman Rallin emä on Raadelman Tyttiina, joka on anottu virtuaaliseksi muotovalioksi. Tyttiina eli Iina on kisannut kouluratsastuksessa saaden maksimisijoitukset laatista ajatellen keväällä 2007. Iina on suomenpienhevonen, mutta Rallista tuli silti iso poika. Iina on kisannut myös esteratsastuksessa ja tätä tammaa voisikin kutsua monitoimihevoseksi. Iinan suku on kaksipolvinen ja tamma asustaa rauhallisissa maisemissa Misswayssa. Myös Iina on lapsensa Raipen tavoin suhteellisen tumma ja saa katseet takuulla kääntymään itseensä. Iina oli muotovaliotittelinsä lisäksi kantakirjattu kolmannella palkinnolla ja mikäli Iinan saavutuksista vielä haluttaisiin kehuskella, niin voisin mainita tamma olevan myös YLA 2! Raipen emänisä Sokerikorpun Kvantteri on upea ilmestys. Se elelee Tasmaanian Suomenhevosissa ja Kvantterilla on suhteellisen samanlainen väritys kuin Raipellakin. Kvantteri on jo yli kaksikymppinen herrasmies ja sillä on kaksi jälkeläistä. Kvantteri kilpailee/kilpaili esteratsastuksessa, mutta kiersi myös muutamat kenttäratsastuskilpailut. Kvantterin isä on Taikakuun jalostusori Utopia. Valitettavasti orin sivut eivät enää toimi, mutta kuulopuheiden mukaan Utopia oli komein koskaan nähty suomenhevosori, joka toimi alhipan kisaratsuna niin esteissä kuin koulussa. Utopia oli myös näyttelyori, mutta sen suurempaa menestystä tämä upea ori ei silti tainnut saada. Utopia oli väriltään kuulopuheiden mukaan ruunikko, eli hieman erilainen suomenhevonen. Kuitenkin orin luonne oli aivan mahtava. Se ei jaksanut korvaansa lotkauttaa hoitajille, joten tätä oria kelpasi pallutella pientenkin. Utopia menehtyi vanhuuteen ollessaan jo eläkkeellä. Rallin emänemä Tyrsky-Lyhty on virtuaalinen muotovalio, mutta tamma lopetettiin toukokuussa 2007 jalkavaivojen vuoksi. Tamma oli suomenhevonen ja sen kasvatti Karmankuja. Jälkeläisiä tämä kaikki hurmannut monitaituri jätti vain kaksi, mutta kummatkin niistä olivatkin oikein ylivetoja. Ralli jatkaa nyt osaltaan Tytin sukua eteenpäin! Tytti oli hurjan kaunis tamma ja tuskin sukunsa ainoa! Tyrsky-Lyhdyn isä, eli Rallin emänemänisä oli Kirveltäjän ori Jaatinen, joka tosin myöhemmällä iällä ruunattiin. Timoksi kutsuttu ruuna oli 152 cm korkea ja sen kasvatti aikoinaan Maija-Kaisa Ojantahto. Jälkeläisiä tämä herrasmies sai kymmenen kappaletta ja kaikki ovat takuulla ansainneet paikkansa. Timo lopetti kisaamisen helmikuussa 2005, kun se oli ehtinyt kiertää kisaratoja pari vuotta. Sen hermot eivät kestäneet kisapaikkojen jännittynyttä ilmapiiriä, ja päätimme, että ori on uransa kisakentillä tehnyt. Joulukuussa 2006, Timon ollessa 11-vuotias, se päätettiin ruunata. Kisaamaan sillä tuskin enää ryhdytään, mutta näyttelyissä tullaan käymään jatkossakin. Timo lopetettiin 25 vuoden iässä. Rallin emänemänemä Mymmeli oli sylvi-tädin suomenhevostamma, joka lopetettiin 12.04.2006. Tamma sai kolme orivarsaa ja kaksi tammavarsaa elämänsä aikana. Paljon enempää on vaikeaa kertoa, sillä Mymmelin sivuilla olevasta muistokuvasta ei kovin paljoa irtoa. Kuitenkin voin sanoa, että Myymiksi kutsutulla tammalla oli lempeä luonne ja kaunis pää. Lepää rauhassa, Mymmeli.

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 45 kisaa.
ERJ:n kisoja niistä 0 kpl.
KRJ:n kisoja niistä 41 kpl.
NJ:n kisoja niistä 4 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän talvella 2007
24.08.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/30
20.09.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/41
20.09.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/50
27.09.2007 KRJ Kouluratsastus, Prix St. Georges, 4/40
29.09.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/41
28.09.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/43
30.09.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/43
02.10.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/36
02.10.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/40
01.10.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/35
18.10.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/30
18.10.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/30
18.10.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/30
18.10.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/30
18.10.2007 KRJ Kouluratsastus, Intermediaire I, 6/49
28.10.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/78
28.10.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/76
05.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/40
08.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/112
08.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 10/112
07.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/77
16.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/72
18.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/72
17.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B:6, 8/73
20.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Intermediaire II, 1/115
21.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/118
25.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/82
23.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/85
23.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 6/104
28.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/87
28.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/82
23.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 9/104
30.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 9/95
29.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B:6, 6/67
29.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A:3, 6/53
30.11.2007 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 7/209
02.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 6/36
07.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/50
10.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
10.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/78
10.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/108

29.06.2007 NJ Näyttelyt, sh-o varsat, LKV3/11, irtoSERT & JS (pt. Eija P.)
24.06.2007 NJ Näyttelyt, varsat, LKV3/8, irtoSERT & JS (pt. Eija P.)
13.06.2007 NJ Näyttelyt, s(p)h-varsat, LKV2/12, irtoSERT & JS (pt. Hanna)
14.06.2007 NJ Näyttelyt, sh-varsat, LKV2/10, irtoSERT & JS (pt. Eija P.)
11.09.2007 NJ Näyttelyt, sh-orit, LKV1/12, irtoSERT & JS -> BIS5 MVASERT!! (pt. Kati S.)
22.09.2007 NJ Näyttelyt, s(p)h-orit, LKV1/12, irtoSERT & JS -> BIS1 MVASERT!! (pt. Alina J.)
11.10.2007 NJ Näyttelyt, s(p)h-orit, LKV1/12, irtoSERT & JS -> BIS1 MVASERT!! (pt. Niina)

Jälkeläiset:


15.12.2007 t. Vaapukan Ralla (i. Vaapukan Katina)
14.02.2008 o. Kimovaaran Joonatan (e. Sannin Ruisreija)
16.02.2008 t. Haavelaakson Helmiina (e. Bellin Tähti)
03.03.2008 t. Vaapukan Milja (e. Keinumäen Milena)
10.08.2008 t. Keinumäen Kultu (e. Tuikkeen Uniikki)
01.11.2008 o. Lakean Tukkijätkä (e. NRD Jessika)

Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!