Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

Pirunkorven Ruisrääkkä YLA2, KTK-II, KRJ-IIIkuvien © VRL-10356

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Pirunkorven Ruisrääkkä
Räikkönen, Räkä
suomenhevonen
ori
klm
157 cm
17.10.2013
60d = 1a
(kuitenkin 3v. 01.01.2014)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainotteinen
ko Va B

Cannabia, Pirunkorpi
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH14-018-0346
lue ylempää

KTK-lausunto:


(R) Pirunkorven Ruisrääkkä, om. Crystal
19 + 15 + 19 + 17 = 70p KTK-II

Luonne:


Pirunkorven Ruisrääkkä ei ole sattumalta saanut lempinimeä Räikkönen – ori ei ehkä ole yhtä viileä ja rauhallinen kuin maamme paras rallikuski, mutta vauhtia löytyy kuin formula-autosta konsanaan. Räikkönen on reilu ja rehti kaveri, mutta henkisesti ikuinen varsa. Tämä ilmenee paitsi loputtomana leikkimielisyytenä, myös hienoisina keskittymisvaikeuksina. Innostuessaan ori voi olla varsin voimakas ja ronski liikkeissään, eikä siksi sovellu aivan kenen tahansa käsiin. Toisaalta se ei ikinä temppuile ilkeyttään ja tuntuu ymmärtävän, kun jokin metku menee yli sallitun rajan. Toisin sanoen Räikkönen osaa olla riiviö, mutta rakastettava sellainen. Sekä kurinpalautukset että uudet asiat läpäisevät sen luupään alta aikayksikön ja seuraavalla kerralla se onkin jo ottanut neuvosta vaarin. Nopean omaksumiskykynsä ja mahdottoman miellyttämishalunsa ansiosta ori onkin loistoratsu – mikäli sen siis vain saa pysymään aloillaan.

Laumassa Räikkönen on jämähtänyt raikulipojan vaiheeseen ja on aina haastamassa kanssalaiduntajiaan leikkimieliseen kisailuun, jonka muut saattavat tosin ottaa astetta vakavammin. Vaikka ori onkin sydäntäriipivä näky kolhittuaan egonsa kahakassa, on se yleensä sitä ihan itse ensimmäisenä kerjäämässä. Huomion havittelemisessa tämä Räkänäkin tunnettu pojankoltiainen onkin aivan omaa luokkaansa! Kyseisestä syystä Räikkönen on varsin helppo kiinniotettava – se on aina ensimmäisenä aidanvierustalla tervehtimässä paikalle saapunutta potentiaalista rapsuttajaa. Taluttaessa nuoremmilla käsittelijöillä ei ole asiaan narunvarteen, sillä muuten ori olisi hyvin nopeasti joko rehuvarastossa tai tammatarhassa.

Hoidettavana Räkä ei ole varsinaisesti hankala, mutta aikamoinen vipinäkinttu ja koheltaja se osaa kyllä olla. Se on aina riekkumassa turpa niin pitkällä kuin riimunaru antaa myöten ja kiemurtelee niin, että luulisi sitä näennäisesti paikoillaan pitävän narunkappaleen olevan solmussa jo ainakin kymmeneen kertaan. Paikallaanseisomista vaativat hoitotuokiot ovatkin oikeastaan niitä ainoita tilanteita, joissa komentaminen tehoaa vain hetkeksi. Helpompaa onkin siis vain hyväksyä orin vilkkaus ja koettaa mukautua siihen. Ylimääräiset rapsuttelut ja kumisualla pyörittelyt etenkin ryntäistä sekä kaulan alta saattavat saada Räikkösen rauhoittumaan – ainakin rankan treenin jälkeen. Satuloiminen ja suitsiminen onnistuvat selvästi muita rutiinitoimenpiteitä helpommin, sillä yleensä viimeistään tässä vaiheessa Räikkönen tajuaa, että mitä kiltimmin se osaa käyttäytyä, sitä nopeammin se pääsee varsinaisen työnteon pariin!

Ratsastamaan Räkä on lähdössä aina kiire kavioissa ja intoa piukassa. Lämmittelyyn joutuukin käyttämään hieman aikaa ja vaivaa, jotta ylimääräiset höyryt saisi päästeltyä pihalle ja lopun valtavan energiamäärän kanavoitua työskentelyyn. Räikkönen haluaa kyllä miellyttää ratsastajaansa, mutta lyhyt pinna vie helposti voiton. Puolipidätteiden merkitys tuleekin melko nopeasti selväksi. Kun orista saa kaivettua parhaimmat puolet esiin, on se olemukseltaan ryhdikäs ja askeltaa eteenpäin tarmokkaasti, mutta ei luonteelleen ominaisesti eli ylitsevuotavalla energialla. Räkä omistaa tasaiset ja mukavat askeleet, mutta ei ole hevonen notkeimmasta päästä. Niinpä esimerkiksi taivutusten kanssa on työnsarkaa, vaikka kunniallahan tämä yritteliäs ratsu niistä kerta toisensa jälkeen suoriutuu. Esteille Räikkönen ei oikein sovellu, vaikka niin voisi olettaa; vauhdikas meno saa energiaa pursuvan orin kuitenkin helposti vain hurjistumaan entisestään ja puomit ylitetään turhan harkitsemattomasti. Maastoonkaan Räkä ei ole turvallisin vaihtoehto, sillä tämä varomaton vauhtihirmu ja arvaamaton ympäristö eivät kovinkaan varma yhdistelmä.

Räikkösellä on suuri kilpailuvietti. Se ei siedä hännänhuippuna olemista, vaan haluaa olla ensimmäinen. Näillä eväillä kilpailut sujuvat yleensä hyvin, kunhan vilkkaan orin saa ensin vain asettumaan aloilleen. Miellyttämishaluinen Räkä aistii herkästi jos ratsastaja ei ole tyytyväinen esimerkiksi kilpailusuoritukseen ja huonona hävijänä reagoi kiukuttelemalla kuin pikkupoika.

Sukutaulu:


i. Riiviöiden Kikkihiiri
KTK-II
ii. Ch Rajattoman Joutilas
KTK-II, KRJ I
iii. Ch Tuulen Tuoma
KTK-III, SLA I, KRJ I, KRL III
iie. Lasitaivas AK
KTK-III
ie. Kaarnan Sirinä
KRJ II
iei. Ch Arjen Frederik
KTK-III, SLA II
iee. VIR MVA Ch Kaarnan Sysiruusu
KTK-II
e. Joogin Ruisvirna
KTK-III
ei. VIR MVA Ch Rohmulan Reko
SV I, KTK II
eii. VIR MVA Ch
Metsäkartanon Reemus
KTK II, KRJ I
eie. Hopean Nallevaaka
ee. Koistilan Taikavirna
KTK II, ERJ I, SLA I*, EV I
eei. VIR MVA Ch Unholan Tuisku
ERL II
eee. VIR MVA Ch Lakean Hiirenvirna
KTK-I, YLA 2, SLA II, ERJ II, ERL II


Valmennukset ja päiväkirja


Kouluvalmennus 01.03.2014, temponmuutokset, valmentajana Uppe, Havimäen ratsastuskoulu
Yleensä yksityistuntilaisemme suorittaa alkuverryttelyt itsenäisesti, mutta ratsastajan kertoman perusteella ajattelin kuitenkin olla läsnä verryttelyjen ajan. Ratsastaja kuvaili ennen tuntia ratsuaan käyttäen usein sanoja "energinen" ja "lyhytpinnainen". Sen näköistä meno totta tosiaan olikin tunnin alkupuoliskolla. -Pidätä ja istu alas, ensin ravaat voltilla tarpeeksi pitkään ja vasta sitten päästät sen suoralle uralle kaahottamaan, neuvoin ratsastajaa ja toistin vielä pidätteiden tärkeyden muutamaan kertaan. Loppujen lopuksi ratsastaja saikin kun saikin Räikkösen keskittymään. -Hyvä, nyt se hevonen kuuntelee, just näin! kehuin ratsastajaa ja annoin sitten seuraavan tehtävän. Ratsukko sai pähkäillä tunnin aikana temponmuutosten kanssa. Pitkät sivut tultiin toinen kootussa ja toinen lisätyssä ravissa. Päätyihin ratsukko ratsasti vastalaukkaa ympyrällä. Ratsastaja sai keskittyä kokoajan orin liikkeisiin. Voimakkaita apuja ei tarvinut käyttää, mutta sitäkin tarkempia ja jämptimpiä. Lisätty ravi näytti oikein lennokkaalta, kootun ravin kanssa saatiin tehdä enemmän töitä. Tämä ratsukko tarvitsee vain kärsivällistä harjoittelua. Hevosen ratsastaminen hillitymmäksi ei ole mahdoton tehtävä, mutta vaatii ratsastajalta paljon.

Kouluvalmennus 07.03.2014, Vaativa B, valmentajana suba
Kun saavuin Vaapukan kentälle, mietiskelin hetkisen, että missä valmennettavani ovat. Samalla hetkellä kuitenkin tallin pihaan kääntyivät Crystal ja orinsa Räikkönen. He olivat käyneet maastossa alkuverryttelemässä ja päästämässä höyryjä. Aloittelimmekin siis heti työskentelemään kentällä. Aiheena avo- ja sulkutaivutukset. Räikkösellä oli vieläkin virtaa vaikka muille jakaa, eikä taipuminen ollut herralla ensimmäisenä mielessä. Muutaman kerran jälkeen ori alkoi kuitenkin rauhoittua ja kanavoida energiansa työskentelyyn eikä kaahottamiseen. Sekä avot että sulut alkoivat onnistumaan huomattavasti paremmin ja Räikkönen sai samalla koottua itseään korkeampaan muotoon. Vielä muutaman onnistuneen avon ja sulun jälkeen jätimme asian hautumaan niin Räikkösen kuin Crystalinkin päähän. Käytin vielä tilaisuutta hyväkseni, kun Räkä kulki nyt varsin korkeassa muodossa, ja kehotin ratsukkoa ottamaan laukkaa ja Crystalia pitämään muodon samana niin siirtymisissä kuin laukassakin. Hieman loppua kohden Räikkönen pääsi valahtamaan matalammaksi, mutta hyvin laukka mielestäni silti meni.

Kouluvalmennus 12.04.2014, Vaativa B, valmentajana merikissa
Crystal ratsasti kentällä mustan suomenhevosen kanssa minun saapuessa paikalle. Hän esitteli oriin Pirunkorven Ruisrääkäksi, eli lyhyesti vain Räikköseksi tai Räkäksi. Huomasin hetken tarkkailtuani ratsukkoa orin energisen ja hieman jopa tulisen luonteensa. Räikkönen ei olisi millään jaksannut keskittyä tehtäviin vaan se puuskutti täyttä juoksua eteenpäin heti jos ratsastaja antoi siihen pienenkin mahdollisuuden. Alkuverryttelyn loppupuolella Räikkönen oli jo huomattavasti rauhallisempi ja jaksoi jo keskittyäkkin kauemmin yhteen samaan tehtävään, alkutuntiin verrattuna. Treenasimme tänään laukanvaihtoja sekä laukkaa kaarevilla-urilla. Räikkösellä oli kokoajan hieman liikaa ja vaihdot menivät hieman hätiköidysti ja ylimääräisiä laukka-askelija tuli aivan liikaa. Kun olin muistuttanut ratsastajaa puolipidätteistä saatiin homma sujumaan paremmin. Räikkösen ja Crystalin yhteistyö oli lopputunnista jo erittäin mukavaa katseltavaa ja ori jaksoi jo keskittyä tehtäviin. Ennen tunnin loppua muistuttelimme hevosen ja ratsastajan mieleen pohkeenväistöä sekä peruutuksia.

Kouluvalmennus 16.05.2014, Vaativa B, valmentajana Tuulia T.
Astellessanne kentälle Räkän kanssa saattoi heti huomata millainen sählä ori on. Pääsit kuin ihmeenkaupalla oriin selkään, vaikka Räkä ei seisonut sekuntiakaan paikoillaan. Komensin teidät tekemään paljon voltteja, kiemuroita ja ympyröitä alkulämmittelyksi siinä toivossa, että ori hieman rauhoittuisi. Sait tehdä kovasti töitä, sillä ori painoi voimakkaasti kuolaimelle siinä toivossa, että höllentäisit otettasi ja Räkä voisi itse määrätä tahdin. Vähitellen sait kuitenkin puolipidätteet läpi, jolloin ori myös lopetti seinille kiipeilemisen. Teidän kanssanne halusin harjoitella vastalaukkaa, siinä toivossa että ori ei laukassa painaisi kädelle aivan niin paljon kuin muissa askellajeissa. Annoin teidän laukata pari kierrosta harjoituslaukassa ennenkuin ohjasin teidät ympyrälle ja pyysin samalla vastalaukkaa. Vastalaukassa Räkä näytti ensin melkein kompastuvan jalkoihinsa, mutta sait orin nopeasti tasapainotettua. Tämän jälkeen vastalaukka lähti sujumaan teiltä ja pyysin teitä tekemään kahdeksikon. Kahdeksikon keskipisteessä halusin teidän samalla vaihtavan laukkaa mikä sujui teiltä hienosti. Ennen tunnin päättämistä annoin teille vielä tehtäväksi suorittaa kiemuraura vastalaukassa. Räkälle tuotti hieman vaikeuksia vaihtaa laukka niin usein, mutta suoriuduitte kuitenkin tehtävästä mallikkaasti. Tämän jälkeen annoin teille luvan tehdä loppuverryttely.

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 129 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 103 kpl, joista 1 KRJ CUP sijoitus.
ERJ:n kisoja niistä 26 kpl.
NJ:n kisoja niistä 0 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän huhtikuussa 2014
01.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
05.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/30
06.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/100
06.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/30
06.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
07.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/100
08.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
08.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/30
08.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/30
09.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/30
09.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
10.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/30
10.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/30
11.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/30
11.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
11.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/100
11.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/100
11.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
12.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/30
12.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
16.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
16.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
16.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/26
17.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
20.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
20.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/50
20.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
21.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/50
21.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
21.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/50
22.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/50
23.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
23.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
23.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
24.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/46
25.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/50
26.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
28.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
28.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
28.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
28.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
29.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
29.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
30.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
31.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
13.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/80
18.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 8/80
12.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/80
18.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/80
20.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/80
14.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/80
15.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/80
18.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/80
21.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/80
19.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
23.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
17.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
17.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
18.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
19.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
20.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
20.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
22.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
23.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
24.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
04.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
04.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/50
05.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/50
06.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/30
07.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/30
08.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/30
08.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
10.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/50
18.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
19.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
20.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/30
20.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
21.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
23.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
24.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/30
25.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
26.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
26.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
27.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/30
28.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 9/100
29.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
03.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
04.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
05.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/30
06.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/30
06.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
07.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
11.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
14.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/60
15.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/60
16.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/60
16.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/60
19.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/60
31.05.2014 KRJ Kouluratsastus CUP!, Vaativa B, 5/371
20.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 7/60
20.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/60
21.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/60
23.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/60

04.03.2014 ERJ Esteratsastus, 70cm, 6/40
28.02.2014 ERJ Esteratsastus CUP!, 60cm, 3/208
05.03.2014 ERJ Esteratsastus, 80cm, 6/40
07.03.2014 ERJ Esteratsastus, 80cm, 1/40
05.03.2014 ERJ Esteratsastus, 60cm, 5/30
09.03.2014 ERJ Esteratsastus, 60cm, 5/30
11.03.2014 ERJ Esteratsastus, 60cm, 1/30
27.04.2014 ERJ Esteratsastus, 70cm, 2/30
03.05.2014 ERJ Esteratsastus, 70cm, 3/30
18.05.2014 ERJ Esteratsastus, 70cm, 2/30
19.05.2014 ERJ Esteratsastus, 70cm, 1/30
29.05.2014 ERJ Esteratsastus, 80cm, 3/40
05.06.2014 ERJ Esteratsastus, 70cm, 2/40
26.05.2014 ERJ Esteratsastus, 70cm, 2/30
29.05.2014 ERJ Esteratsastus, 70cm, 4/30
23.05.2014 ERJ Esteratsastus, 60cm, 1/30
02.09.2014 ERJ Esteratsastus, 70cm, 6/50
03.09.2014 ERJ Esteratsastus, 70cm, 3/50
11.09.2014 ERJ Esteratsastus, 70cm, 1/30
18.09.2014 ERJ Esteratsastus, 70cm, 1/30
19.09.2014 ERJ Esteratsastus, 70cm, 5/30
30.09.2014 ERJ Esteratsastus, 70cm, 3/30
04.10.2014 ERJ Esteratsastus, 70cm, 4/30
30.09.2014 ERJ Esteratsastus, 70cm, 1/30
14.10.2014 ERJ Esteratsastus, 70cm, 3/30
16.10.2014 ERJ Esteratsastus, 70cm, 4/30

Jälkeläiset:


01.06.2014 o. Pirunkorven Uivelo (e. Pirunkorven Iltatähti)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!