Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

Fiktion Nikolas KTK-III, SLA-I, YLA2, KRJ-Ikuvien © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Fiktion Nikolas
Niki
suomenhevonen
ori
rautias
153 cm
14.12.2008
240d = 1a
(kuitenkin 3v. 11.08.2009)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainotteinen
ko Va B

Milja, Fiktio
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH14-018-0221
lue ylempää

KTK-lausunto:


(R) Fiktion Nikolas, om. Crystal
15 + 17 + 17 + 16 = 65p KTK III
Pysty lapa, erottumaton säkä, alakaulainen, jalka-asennoissa sanomista.

Luonne:


Yleisesti ottaen Fiktion Nikolas on suomenhevonen, jonka kaltaista ei aivan joka paikasta löydy. Se omaa upean charmin, sekä aivan mahtavan luonteen joten tähän herraan ei voi olla rakastumatta vaikka jostain syystä vihaisikin suomenhevosia. Niki on nimittäin todella kiltti, miellyttämisenhaluinen ja uskollinen hevonen, eli jos onnistut voittamaan orin luottamuksen, niin herra myös luottaa varaasi vaikka oman henkensä. Lajitovereidensa kanssa Niki tulee toimeen erittäin hyvin ja herraa ei kiinnosta ollenkaan, onko kyseessä ori, ruuna vai tamma, vaan Niki tulee toimeen yhtä hyvin kaikkien kanssa vaikka kaveri olisi sukupuoleltaan mikä hyvänsä.

Hoidettaessa Niki seisoo käyttäytyy aina ja poikkeuksetta erittäin hyvin, eikä hoitajan tarvitse pelätä minkäänlaisia ongelmia tämän herran kanssa. Ori nimittäin seisoo nätisti paikallaan, vaikka hoitaja ei olisikaan ihan varma mitä on tekemässä tai vaikka hoitaja tekisikin omat hommansa niin sanotusti liian nopeasti. Tämä herra ei myöskään ole ainakaan vielä näyttänyt omistavansa minkäänlaisia lempi- tai inhokkihoitotoimenpiteitä, vaan hoitajalla on täysi rauha suorittaa omat työnsä rauhassa. Kumminkin jokaisen, joka astuu Nikin karsinaan, on muistettava että kyseessä on suhteellisen isokokoinen eläin ja vieläpä ori, joten vaikka herra omistaakin erittäin ihanan luonteen niin aina voi sattua jotakin odottamatonta. Tämä mahdollisten odottamattomien tapausten mahdollisuus onkin syy, ettei täysin ummikkoja päästetä hoitamaan Nikiä ja ensimäiset hoitokerrat suoritetaan yleensä kokeneemman valvonnassa, jotta kokemus voidaan itse todeta.

Talutettaessa Niki kävelee taluttajansa vierellä todella nätisti ja herra tuntuu sisäistävän enemmän kuin hyvin sen tosiasian, että ihminen on eläimen yläpuolella arvojärjestyksessä, joten taluttaja saa vapaasti valita kuljettavan vauhdinkin. Jos vastaan sattuu tulemaan Nikille tuttuja hevosia, niin yleensä ori tervehtii kavereitaan iloisesti hirnahtelemalla, mutta välillä herra ei huomioi ohi kulkevia ihmisiä tai eläimiä millään tapaa. Nikin kanssa onkin siis äärimmäisen miellyttävää lähteä vaikkapa kesällä rentouttavalle kävelylenkille oria taluttaen ja pysähtyä matkan varrella vaikkapa johonkin nurmikkoläntille lepäilemään. Kuljetettaessa Niki käyttäytyy aivan yhtä hyvin kuin kaikissa muissakin tilanteissa ja senpä vuoksi oria uskaltaakin kuljettaa vaikka pitkiäkin matkoja ilman heinää tai muitakaan virikkeitä. Tälle herralle on myös aivan sama, onko matkalla mukana seuraa vai ei joten Nikiä kuljetettaessa ei ainakaan pitäisi tulla mitään ongelmia missään vaiheessa. Lastaus, sekä trailerista ulos ottokin onnistuvat täysin ongelmitta ja saammekin siis kiittää orin kasvattajaa siitä, että herra on totutettu jo varsasta alkaen traileriin jolloin suhtautuminen traileriin on luonnollisesti positiivista.

Ratsastettaessa tämä koulupainotteinen ori on jokaisen ratsastajan unelmahevonen sillä on vaikea edes kuvitella helpompaa ratsastettavaa kuin Niki. Tämä herra tottelee nimittäin jokaista saamaansa apua samantien kun sellaisen saa ja Nikin kohdalla apujen ei tarvitse edes olla järin näkyviä tai selkeitä, vaan ori tajuaa pienimmästäkin avusta mitä ratsastaja haluaa. Välillä tuntuu melkeinpä siltä kuin tämä herra osaisi lukea ratsastajan ajatuksia, mutta koska se on todennäköisesti aivan mahdoton ajatus niin on vain uskottava että Niki on unelmaratsu koulutuksensa vuoksi. Tämä herra osaa kouluratsastuksen salat aina vaativa b tasoon saakka ja sen vuoksi selkään ei päästetäkään ihan ketä tahansa, joka voisi vahingossakin pilata Nikin osaavuuden edes vahingossa. Vaikka tälle orille siis pärjäisi varmasti lähes kuka tahansa niin selkään pääsee ainoastaan kokenut ja tuttu henkilö. Ori myös nauttii silmin nähden kouluratsastuksen treenaamisesta, mutta vaikka Niki nauttisi siitä kuinka paljon niin on välillä muistettava levätä esimerkiksi rauhallisen maastolenkin muodossa. Tämä sen vuoksi ettei orin kiinnostus kouluratsastusta kohtaan pääsisi laskemaan missään vaiheessa.

Sukutaulu


i. Ch Keinumäen Rymy
KTK II, KRJ I, KRL III, YLA2
ii. Ch-R Onnen Revanssi iii. Saagan Kuuvelo
VVJ-II
iie. Pohjolan Madonna
ie. VIR MVA Ch Tuikkeen Hissu
YLA2
iei. VIR MVA Ch Horisontin Pyry
KTK II
iee. J.T. Hipaisu
e. VIR MVA Ch Haavelaakson Milja
KTK II, SLA-II, YLA1, KRL-II, KRJ-I
ei. VIR MVA Ch Nerian Eemil
KTK-I, KRJ-I, VVJ-I, YLA1
eii. Kapoeira
KTK II, YLA1
eie. Syreenin Quuluisa
ee. Ch Wadelman Kuvitelma
KTK I, KRJ III, YLA 2, SLA I*, ATC II
eei. Nerian Komu
KRJ III, YLA2
eee. EL Valottaren Ainoa
KRJ IV, YLA1


Valmennukset ja päiväkirja


Kouluvalmennus 12.10.2013, Vaativa B, kirjoittajana omistaja Crystal
Catherine Matthiessen oli lupautunut pitämään minulle ja upealle orilleni Nikille kouluvalmennuksen. Catherine oli saapunut Itävallasta asti Suomeen, eikä hän ollut koskaan ennen pitänyt valmennuksia suomenhevosille. Naisella oli määrätietoiset otteet, kun hän ensialkuun korjasi minun istuntani, toi jalkani paremmalle paikalle ja kertoi sujuvalla englanninkielellä miten minun tulisi ratsastaa. Niki katseli kummastuneena vieraskielistä naista, mutta käyttäytyi herrasmiehen elkein. Nikillä oli tänään hyvä työmoraali ja se selvästi keskittyi töihin. Catherinan kanssa harjoittelimme hyvien lämmittelyjen jälkeen sulkutaivutuksia. Ne eivät meinanneet ottaa onnistuakseen, mutta paranivat loppua kohden. Catherine korjasi jatkuvasti jotain asiaa ja meno selvästi meni laadukkaampaan suuntaan. Sulkutaivutusten harjoittelun lisäksi kiinnitimme tänään huomiota laukanvaihtoihin askeleella. Catherinella oli hyvät niksit täydellisiin laukanvaihtoihin ja kuin ihmeen kaupalla Niki myötäsi apuihini ja toimi kuin ajatus. Valmennuksen päätteeksi otettiin vielä tuomarin eteen tulos kootussa ravissa ja tarkkaa suoraa pysähdystä täsmällisiin pisteisiin. Niki oli tänään ääreishyvä ja herkkä ja saimme Catherinelta paljon kiitosta. Nainen lupasi tulla uudelleenkin.

Kouluvalmennus 17.12.2013, Vaativa B, kirjoittajana omistaja Crystal
Joulu lähenee kovaa vauhtia, mutta treenin tahti ei hidastu. Tänään Catherine Matthiessen oli jälleen pitämässä minulle ja Nikille kouluvalmennusta. Ori oli täpinöissään eikä meinannut millään pysyä nahoissaan. Aloitimme suht reippailla alkuverryttelyillä ennen Carolinen tuloa. Naisen saapuessa Niki oli jo aika vertynyt ja kuunteli minua paremmin kuin aivan alussa. Aloitimme keskikäynnillä, josta jatkoimme hyvien ratsastusradan teiden harjoittelua ja täsmällistä menoa. Se kun ei ole aina niin helppoa tehdä hyvät tiet. Niki odotti jo lujempaa vauhtia ja steppaili hieman hermostuksissaan, kun käyntitreenit jatkuivat ja jatkuivat. Aloimme ottaa koottua ravia ja Catherine korjasi niin minun istuntaani, kuin ratsastustani muutenkin. Niki oli energinen ja sillä oli hyvä, matkaavoittava ravi. Laukkaan siirryttäessä Niki intoutui hieman revittelemään yhden pitkän sivun verran, mutta rauhoittui Catherinen ohjeilla nopeasti. Otimme koottua laukkaa pääty-ympyrällä, jonka jälkeen treenasimme laukanvaihtoja diagonaalilla. Ori oli äärimmäisen herkkä kyljistään ja pienet, lähes huomaamattomat avut riittivät. Catherine antoi paljon kiitosta hyvin suoritetuista harjoituksista ja lupasi tulla kolmen päivän päästä taas.

Kouluvalmennus 20.12.2013, Vaativa B, kirjoittajana omistaja Crystal
Catherine piti lupauksensa ja ilmestyi Vaapukkaan taas kolmen päivän kuluttua edellisestä vierailusta. Englanninkielen taitoni oli jo kehittynyt ja Catherinen valmennukset olivat asia jota odotin enemmän kuin kuuta nousevaa. Tiedostin kyllä tarvitsevani myös muiden valmentajien oppeja ja lupasinkin talliporukalle tilata valmennuksia myös Markus Törmäseltä, joka oli itsekin laadukas kouluratsastaja. Tänään Catherinen tunnilla keskityimme avotaivutuksiin, sulkutaivutuksiin, täyskäännöksiin takaosalla sekä puoliympyröiden täsmällisyyksiin. Catherine kertoi omia kokemuksiaan näiden vaikeuksista ja ne opettivat minua muutamissakin kohdissa tekemään eri tavalla kuin mitä olin aina ennen tehnyt. Nikillä oli huono päivä, mutta siitä huolimatta itse jaksoin tsempata harjoitukset mallikkaasti finaaliin. Catherine hieman nootti minua tämänpäiväisestä pohkeiden käytöstä, sillä Nikistä oli selvästi huomannut milloin annoin pohkeita - ja vielä vähän kannuksen päällä tökkäsin. Avo- ja sulkutaivutusten treeniä tulee ainakin vielä tehostaa, joten Catherine lupasi soittaa Markukselle ja kertoa mitä ensi treenissä tulisi harjoitella.

Kouluvalmennus 12.01.2014, Vaativa B, kirjoittajana omistaja Crystal
Tänään oli Markus Törmäsen kouluvalmennuksen vuoro. Markus oli Catherinelta kuullut avo- ja sulkutaivutusten lisätreenin tarpeesta, joten huolellisten alkulämmittelyjen jälkeen aloitimme treenit. Niki tuntui kuin eri hevoselta verrattuna edelliseen valmennukseen. Ori kuunteli minua ihan eri tavalla ja oli tarmokkaasti mukana eri harjoituksissa. Taisi joululoma olla pojalle paikallaan. Markuksen valmennus oli luonteeltaan erilainen kuin Catherinen. Hän keskittyi enemmän hevoseen kuin ratsastajaan ja oma istuntani tuntui unohtuneen valmennuksessa täysin. Mainitsin asiasta Markukselle ja hän lupasi viikon kuluttua pitää valmennuksen, jossa keskitytään myös istuntaan. Olin kiitollinen, sillä istunta on tärkeä vaikutin hevoseen ja halusin sen toimivan hyvin yhteen Nikin kanssa. Harjoituksemme avotaivutuksissa oli ihan perinteinen pitkillä sivuilla tehtävä harjoitus. Niki taipui hyvin ja myötäsi kun minä myötäsin. Tänään oli selkeästi hyvä päivä ja sulkutaivutuksetkin onnistuivat yli odotusten. Aina ei voi voittaa, mutta tänään voitto tapahtui. Olin tyytyväinen päivän treeniin ja loppuverkkasin Nikin kaikissa askellajeissa kävellen lopuksi kauan pitkin ohjin.

Kouluvalmennus 19.01.2014, Vaativa B, kirjoittajana omistaja Crystal
Markus Törmänen saapui jälleen Vaapukan talleille pitämään kouluvalmennusta. Tänään keskityttiin istuntaan, joten Markus oli päättänyt ottaa Nikin liinan päähän ja katsella sieltä käsin miten minä selässä istun ja antaa ohjeita. Aluksi otimme jalustimet pois ja jouduin istumaan Nikin aika harvinaisen kamalassa harjoitusravissa ilman jalustimia. Aluksi meno oli jäätävää, mutta Markuksen ohjeiden mukaan toimiessani oma istuntani sopeutui hevosen liikkeisiin ja sain pian istuttua täysin suorassa ja hyvässä ryhdissä ilman minkäänlaisia tasapaino-ongelmia. Markus kehoitti antamaan laukkapohkeet ja saamaan laukan kootuksi ja pyöriväksi vasemmaksi laukaksi. Ensin olin ymmälläni siitä, miten helppoa olikaan istua laukassa täysin oikein. Markus kehui minua ja myös Nikiä, joka oli hyvällä työmoraalilla mukana kerrankin hieman erilaisessa kouluvalmennuksessa. Ori oli reipas ja kuunteli hyvin. Vähän sillä oli vaikeuksia asettua oikein ympyrällä, mutta kun itse olin jämäkkä ja ratsastin toden teolla enkä vain istunut selässä keskittyen itseeni, alkoi ori taipua paremmin ja meno tuntui selkään kuin GP-tasolla oltaisiin oltu. Markus pyysi vielä ottamaan koottua käyntiä ilman liinaa ympäri maneesia ja kehui, miten istuntani oli parempi ja Niki rento. Tähän oli hyvä päättää.

Kouluvalmennus 22.01.2014, Vaativa B, kirjoittajana omistaja Crystal
Innostuttuani Markuksen istuntatunnista niin paljon, päätin pyytää Markuksen vielä kolmannen kerran pitämään valmennusta. Hintahan valmennuksissa hipoi pilvissä, mutta mitä vain saadakseni upean suomenhevosorini ja minun yhteistyön pelaamaan. Niki oli taas hyvillä mielin mukana touhussa, kun lämmittelyjen jälkeen otettiin taas avo- ja sulkutaivutukset treenin alle. Niiden treenaukseen ei mennyt paljonkaan aikaa, vaan Niki esitti meille upeaa liikettä kertoen selkeästi osaavansa homman. Koottu ravi oli vuorossa seuraavaksi. Otimme tiettyjen pisteiden välit koottua ravia, jonka jälkeen otettiin jälkeen sulkutaivutus oikealle tai vasemmalle, riippuen missä mentiin. Harjoittelimme myös keskikäyntiä pituushalkaisijalla ja vartti ennen loppua otettiin myös koottua laukkaa välillä P-F-A-K. Laukanvaihdot askeleessa jätettiin Catherinen huoleksi, sillä nainen oli tulossa Itävallasta helmikuun alussa ja lupautunut tällöin pari kertaa valmentamaan ratsukkoamme. Markus kiitti yhteistyöstä ja Niki hörähti hänelle perään, kun mies poistui maneesista. Jäimme Nikin kanssa vielä loppuverkkaamaan.

Päiväkirjamerkintä 02.02.2014, kirjoittajana Noka
Laitoin Nikin valmiiksi valmennusta varten. Herra Läsipää pönötti tarhassa ja kuulosteli maneesin suunnalta kuuluvia ääniä. Portilta huhuilu ei saanut oria reagoimaan, joten liukastelin hakemaan hevosen. Tallissa kuorin Nikin esiin loimien alta aloitin perinpohjaisen puunaamiseen. Ensin pyörittelin orin kauttaaltaan läpi kumisualla ja harjan juuressa tuntui olevan harvinaisen herkullinen kohta. Pölärillä irtokarvat pois ja sormin muutama takku tukasta auki. Kavioita putsatessa huomasin vasemman takakengän olevan löysästi kiinni ja kirjoitinkin asiasta ilmoitustaululle. Josko vaikka kengittäjä olisi tulossa lähipäivinä käyntiin. Pyörittelin pintelit Nikin jalkoihin ja samalla tuli todettua, että jalat tuntuivat kuivilta ja hyviltä. Satulaan sai hetken metsästää oikeaa huopaa ja satulahuoneesta löytyikin lopulta muutama puhdas. Lopuksi vielä viltti päälle ja lähdimme maneesille odottamaan ratsastajan saapumista.

Kouluvalmennus 03.02.2014, Vaativa B, kirjoittajana omistaja Crystal
Luottovalmentajakseni kovaa vauhtia tulossa oleva Catherine Matthiessen oli jälleen tullut Suomeen. Hän oli niin ihastunut suomenhevosiin, että treenasi tänään kahta Vaapukan suomenhevostammaa. Oreja Catherine hieman vielä vieroksui, mutta lupasin hänelle että vielä jokin päivä suomenhevosorit valloittavat naisen sydämen. Valmennus alkoi tuttuun tapaan rennolla eteen-alas verkalla kaikissa askellajeissa. Tänään keskityttiin koottuun raviin eikä annettu muiden Va B -tason osatekijöiden haitata suoritusta. Vain koottu ravi, ei muuta. Catherine pyysi minua kantamaan paremmin kädet, sillä tällöin Niki voi luottaa etenkin ulko-ohjen tukeen ja pääsee paremmin astumaan alleen. Niki käytti hyvin selkäänsä avukseen ja koottu ravi alkoi jo muistuttaa todellakin koottua ravia. Vilkaisin välillä maneesin peilistä upeaa oriani ja kyllä se vaan komealta näytti. Catherine joutui jo kerran huutelemaan, että pitäisi keskittyä ratsastukseen peilailun sijaan. Koottu ravi alkoi lopputunnista jo kyllästyttää Nikiä, joten Catherine antoi luvan ottaa ensin hieman koottua laukkaa ja sen jälkeen ihan vapaata rentoa laukkaa, jolloin Niki heitti parit ilopukitkin. Valmennus lopeteltiin hyvillä mielin loppuverkkoihin.

Kouluvalmennus 05.02.2014, Vaativa B, kirjoittajana omistaja Crystal
Yhden lepopäivän jälkeen oli vuorossa viimeinen Catherinen valmennus Nikin kanssa. Catherine oli sitä mieltä, että Fiktion Nikolas on jo niin hyvin treenattu, ettei sen kanssa tarvitse käyttää enää voimavaroja raskaisiin kouluvalmennuksiin kuin vain harvoin. Catherine suositteli siirtymään toisten hevosten panostamiseen ja näin ajattelinkin tehdä. Niki oli tänään äärimmäisen herkkä ja hyvä. Päätimme viimeisen Catherinen valmennuksen kunniaksi ottaa keskilaukan, kootun laukan ja laukanvaihtojen supertreenit. Niki oli innoissaan päästessään laukkaamaan paljon. Orin suupielet vaahtosivat, kun se tosissaan koetti miellyttää niin valmentajaa kuin minua siellä selässäkin. Catherine huomasi istuntani parantuneen paljon alkuajoista ja se lämmitti mieltäni. Nikin kanssa treenaus oli ollut antoisaa. Keskityin huolellisesti laukanavaihtoihin, vaikka ne hieman jännittivätkin minua. Niki helposti vaihtoi laukan takaisin samaksi mistä lähdettiin, mutta tarkat apuni oikeissa kohdin olivat tänään avainsana. Niki ei vaihtanut kertaakaan laukkaa ilman käskyäni ja koottu laukkakin näytti uskomattoman hyvältä. Kyllä kelpasi lopetella valmennus ensin keskilaukkaan, sitten ihan rentoon vapaaseen laukkaan ja lopuksi vielä eteen-alas-ravit sekä huolelliset loppukäynnit.

Kouluvalmennus 11.02.2014, Vaativa B, valmentajana Oona
Valmennus aloitettiin rauhallisissa merkeissä käynnillä. Tarkoituksena oli tehdä kahdeksan metrin voltteja, jonka jälkeen käynnissä temmon lisäys. Niki oli vielä hieman jäykkä, joten voltit olivat hieman kankeita, mutta ori yritti parhaansa. Lisäykset sen sijaan onnistuivat täydellisesti ja askel piteni kerta, kerralta enemmän. Voltitkin alkoivat onnistua, kun hevonen hieman vertyi. Aloitimme ravailemaan kolmikaarisella, jotta Nikiin saataisiin taipuvuutta molemmille puolille. Ori ravasi innokkaasti eteen, mutta hidasti pienistäkin puolipidätteistä.Ori oli jo vertynyt hyvin, joten taivutukset onnistuivat ja samoin suoristukset. Crystalin ei tarvinnut paljoakaan käyttää ohjaa tai pohjetta, sillä ori reagoi ihan istuntaapuihin. Kolmikaarista jatkettiin laukassa ja välissä tehtiin aina liitävät laukanvaihdot. Niki vaihtoikin laukat todella liitävästi, joten ratsastajan ei tarvinnut niitä paljoakaan korjailla. Lentävän vaihdon sijasta paikalle siirrettiin käyntisiirtymö, jonka kautta sitten vaihdettiin laukka. Tämäkään ei tuottanut ongelmia. Kolme ravin kautta siirtymistä tuli, mutta niistäkin selvittiin paremmilla valmisteluilla. Pian lopettelimme valmennuksen ravityöskentelyyn. Niki alkoi rentoutua ja Crystal pystyi hyvin kokoamaan ja kääntelemään oria eri suuntiin.

Päiväkirjamerkintä 12.02.2014, kirjoittajana Noka
Niki pääsi tänään jumppailemaan liinan päähän kentälle. Lunta oli satanut edellisenä yönä kymmenisen senttiä, joten ori saisi samalla pientä hankitreeniä. Laitoin Nikille juoksutusvyön selkään ja kiinnitin sivarit löysälle. Jalkoihin vielä valkoiset pintelit, jotka tällä kelillä voisivat jopa pysyä valkoisina läpi treenin. Kentällä talutin oria ensin kymmenisen minuuttia kiemurauria tehden ja siirryimme sen jälkeen ympyrälle kentän keskelle. Käynnissä vaadin heti reipasta käyntiä. Niki otti hyvin takaosan alle ja liikkui mukavan pyöreänä. Ravissa ori liikkui reippaasti eteen ja hanki antoi sopivasti vastusta liikkeelle. Laukassa tuli ensin muutama riehakas pukki ja hetken hevonen porskutti menemään samalla, kun itse pidin liinalla vastaan. Pikkuhiljaa Niki rauhoittui ja keskittyi laukkaamaan pyöreänä eteen. Kehuin paljon. On tämä kyllä hieno!

Kouluvalmennus 21.02.2014, Vaativa B, valmentajana Enni
Saavuin Nikin kotitallille pitämään lupaamaani kouluvalmennusta Crystalille. Hän oli ottanut valmennukseen alleen upean orin, Fiktion Nikolasin eli Nikin. Crystal ja Niki aloittelivat itsenäisiä alkulämpöjä, kun saavuin kentälle. Katselin heidän yhteistyötään joka näytti sujuvan hyvin. 10 minuutin jälkeen olimme kaikki valmiina aloittamaan varsinaisen valmennuksen. Aloimme työstämään ratsukon koottua käyntiä. Jouduin välillä korjaamaan Crystalin istuntaa, mutta muuten en löytänyt muita ongelmakohtia. Kun siirryimme koottuun raviin, Niki alkoi näyttää todellisen kouluratsun ravia. Se teki juuri niin kuin Crystal vähäisillä avuillaan kertoi, ja melkein luki omatkin ajatukseni. Crystalinkin istunta näytti todella hyvältä, ja helpolta. Lopulta pääsimme aloittelemaan vielä koottua laukkaa. Aluksi näytti että Crystalilla oli pieniä vaikeuksia saada Niki kunnolla koottua, mutta muutaman kierroksen jälkeen, Niki alkoi näyttää samaa huippu kouluhevosen koottua laukkaa. Panin heidät menemään suurta pääty-ympyrää, ja neuvoin Crystalia myötäilemään Nikin liikkeitä. Kosketus hevoseen parani, mutta parantamisen varaa on vielä. Lopuksi katselin sivusta, kun ratsukko teli loppuverryttelyt. Kun Niki oli hoidettu, pidimme Crystalin kanssa vielä palaverin mitä juttuja tulisi harjoitella, ja mitkä ssujuivat jo erittäin hyvin.

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 78 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 78 kpl.
NJ:n kisoja niistä 0 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän tammikuussa 2014
12.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 01/50
13.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 05/50
15.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 03/55
23.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/97
18.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/30
27.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 9/100
18.03.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo C:2, 4/29
27.04.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/40
30.06.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/40
29.06.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/39
02.07.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/39
26.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/50
30.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/50
24.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/30
05.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/30
09.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/30
09.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/30
12.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/30
13.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/30
15.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/30
16.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/30
16.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/30
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/30
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/30
29.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/50
29.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/50
07.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/30
14.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/30
17.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/30
31.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
30.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
02.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
12.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/50
14.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
15.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/50
31.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/50
04.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/50
13.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
12.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/30
15.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/30
16.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/30
17.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/30
19.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/30
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/30
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/30
27.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/30
02.02.2014 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 7/100
12.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/30
17.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/30
19.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/30
20.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/30
20.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/30
21.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/30
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
21.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
25.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
10.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
11.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
14.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
15.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
16.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
16.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
14.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
04.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
31.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
03.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
04.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
14.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/30
07.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
08.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/50
19.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/30
23.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/27
24.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/27
27.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/50
02.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/42

08.12.2009 Virtuaalitalli Lakea / NJ Näyttelyt, suomenhevosorit, irtoSERT & JS (pt. Siiri K.)

Jälkeläiset:


03.10.2009 t. Vaapukan Sävelmä (e. VIR MVA Ch Kuisman Sointu SLA-II)
02.01.2014 o. Vaapukan Hurmio (e. Pirtin Misteli)
20.02.2014 t. Vaapukan Karamelli (e. (VIR MVA Ch) Vaapukan Katiska)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!