Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

Vaapukan Nellikuvien © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Vaapukan Nelli
Nelli
suomenhevonen
tamma
punarautias
150 cm
25.01.2008
240d = 1a
(kuitenkin 4v. 25.05.2008)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan:
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainotteinen
ko Va B

Crystal, Vaapukka
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH14-018-0349
-

Luonne:


Saatat ensimmäisenä tallille tullessasi kuulla huudon "Nelli, mitä nyt taas!?", ei tarvitse pelästyä, Nelli, suuri suomenhevostaikuri on jälleen luikkinut pakoon karsinastaan ja päässyt omenakätköille herkuttelemaan, onneksi kauralaari kuitenkin on lukittu kahdella munalukolla, muuten tämän tamman turpa olisi siellä aina, kun selkänsä kääntää. Vaapukan Nellin karsinassa on useampi lukko, mutta silti se pääsee tiirikoimaan itsensä ulos aina, oli lukko minkälainen tahansa. Eivät tätä tammaa aidatkaan pidättele, se ryömii, kierii, avaa portin - tekee mitä tahansa päästäkseen aidan toiselle puolelle rikkomatta sitä. Tämä taitaa Nellille olla jotakin hupia, koska se saattaa ryömiä aidan toiselle puolelle, seistä vapaana hetken, ja jos aita tarpeeksi matala on, se hyppää toiselle puolelle. Tamma ei usein edes syö mitään ollessaan ulkopuolella tarhaa, vaan tuijottaa ympärilleen tai käy kääntymässä pihassa ja menee takaisin kavereidensa luokse mussuttamaan heinää.

Nelli on myöskin oikea herkuttelija, yksi sen pahoista tavoista onkin kerjääminen. Tamma ei tavallisella tapaa kerjää, vaan se on opetellut kumartamaan. Kun kertaalleen Nelli on saanut kunnolla kehuja, ja huomannut sen tepsivän, tamma vain on sitä jatkanut. Hoitaessa tämä tapa saattaa haitata, jos yrittää kavioita putsata ja tamma äkkiä riuhtaiseekin kavion kädestä kumartaakseen, muuten Nelli useimmiten osaa käyttäytä, vaikkakin hassusti. Harjatessa saa olla varovainen, sillä tamma vihaa vatsasta sukimista ja usein huitoo takajaloillaan, jolloin joku saattaa saada osumaa, vaikka tamma ei olisikaan sitä tarkoittanut. Harjojenkin täytyy olla täydellisiä pehmeydeltään - Nelli vihaa piikkisukia yhtä paljon kuin liian pehmeitä kiillotusharjoja, jotka kutittavat tamman herkkää ihoa. Jos Nelliä harjaa väärällä harjalla, saattaa hampaitakin tamma vilauttaa, vaikkei puremista yritäkään. Kavioiden putsaukseen liittyy hauska tapa - Nelli saattaa seistä kahdella jalalla, tälle ei oikein ole syytä löytynyt, tammasta tämäkin saattaa olla jotenkin hauskaa ja viihdyttävää. Nelli rakastaa päästä silittelyä ja hellimistä, joka ei kovin yleistä hevosille ole. Parasta kuitenkin Vaapukan Nellin mielestä on, jos tamma saa riiputtaa päätään ihmisen sylissä, tai maatessaan voi nostaa päänsä ihmisen syliin rapsuteltavaksi.

Traileri on yksi asioista, joita Nelli pelkää kuollakseen, varsinkin, jos sisällä on yhtään synkempää, eikä sinne kunnolla näe. Usein tamman oloa kuitenkin helpottaa, jos toinen hevonen on jo valmiiksi kopissa, jolloin se on todettu jo turvalliseksi, eikä ole syytä huoleen. Kuitenkin, jos Nelliä pitäisi yksin lastata, kannattaa täyttää taskut herkuilla ja kävellä edellä koppiin rauhaisin mielin, jolloin kopitus sujuu huomattavasti paremmin kuin ilman herkkuja. Eläinlääkäri ei Nelliä hetkauta, vaikkakin rokotukset ovat tamman mielestä kamalia. Yleistarkastuksen saa hoidettua Nellin kanssa kuitenkin kunnialla, ei tamma korvaansa lotkauta, jos häntä kohdellaan hellästi, eikä varsinkaan kiireellä. Nellille usein kannattaakin varata pidempi aika eläinlääkäritarkastusta varten, jotta tamman hermoja ei tarvitse koetella liiallisella sätkyilyllä ja ronskeilla otteilla. Nellin kengityskin sujuu hienosti, kunhan tamma saa seistä rauhassa ja ypärillä pyörii vain yksi ihminen kengittäjän lisäksi, silloin tamma ei kumartamistakaan yritä, kun ei ole ihmistä, jolle sitä taitoa esitellä. Usein tamma hassuttelee kaviohoidon jälkeen - Nelli nostelee jalkojaan huomattavasti enemmän ja testailee uusia kavioitaan tekemällä spurtteja tai täyskäännöksiä.

Ratsuna Nelli on herkkä, mutta erittäin miellyttävä - sen askellajit on äärimmäisen keveitä ja tasaisia, mutta tamma antaa haastetta, koska heittäytyy herkästi etupainoiseksi, jos ei saa ratsastajan avuista selvää. Kuitenkaan ei pidä missään tapauksessa liioitella apuja, koska tamman peräpää on erittäin keveä välillä, etenkin jos istunta-avut on liioiteltuja ja suuria. Maastoilu ei ole Nellin juttu, se pelkää ja sätkyilee paljon, eikä uskalla tehdä oikein mitään, jos kaveria ei mukana ole. Tamman säikähtäminen onneksi on sitä, että se harppaa suuremman loikan ja pysähtyy sen jälkeen tarkkailemaan, että mikäs se oli, jonka jälkeen voidaan jälleen jatkaa rauhaisaa matkaa. Jos satut putoamaan Nellin selästä, se ihmettelee ja tulee nuuskimaan, että mikäs sinä oot. Milloinkaan tamma ei ole lähtenyt mihinkään harhailemaan ratsastajan pudottua, tai varsinkaan alkanut hyppimään ja potkimaan ympäriinsä pelästyen ratsastajaa. Maastossa muuten nelli on erittäin varma, se kiipeilee mielellään rinteitä ja hyppii ojien yli. Epätasaisessakin maastossa pärjää tämä suomenhevonen helposti ja tasaisen varmasti.

Nelli on kouluratsuna erittäin tarkka ja vaativa - se ei kestä mitään ylimääräistä sähellystä. Ohjien kanssa täytyy olla erityisen tarkka ja keveä, ei saa olla yhtään liian lyhyet ohjat, tai tamma jämähtää siihen paikkaan, muista avuista huolimatta. Istuntakaan ei voi olla sinne päin, koska usein siinä kohtaa on tämän hevosen pukkinappula, yleensä tamma kuitenkin selkeästi varoittaa ja huomauttaa, ennen kuin alkaa pomppimaan mitään ylimääräistä. Kuitenkin, jos olet tamman mieleen, saat oikeastaan tekemättä mitään sille kauniin muodon ja peräänannon, joka kestää pidemmän aikaa, kuin muutaman askeleen. Tamma myöskin rehellisesti yrittää miellyttää ja tekee tehtävät parhaansa mukaan, jos olet Nellin päässä sille tarpeeksi tasokas ja tamman selässä ratsastamisen arvoinen. Esteratsuna ei Nelli ole hassumpi ja yrittääkin usein parhaansa jättäen kouluratsastusvaatimuksensa taka-alalle, jolloin ei ole niin tarkka istuuko ratsastaja täydellisesti, vaiko ei. Usein eivät erikoisesteetkään tätä tammaa hetkauta, vaikka voisi luulla niin, tamman mielessä ne ovat esteitä, joten ei niitä pelätä tarvitse. Vaikka tammalla ei kovin suurta hyppykapasiteettia löydy, se nauttii pienistäkin esteistä täysin rinnoin. Vaikka Nelli yrittäisikin parhaansa, on tamma silti kömpelö hyppääjä, jolloin sen 40cm esteenkin puomi saattaa pudota.

Sukutaulu:


i. Nokikylän Erik
ii. VIR MVA Ch Usvajärven Samuli
KTK-II, YLA2
iii. Hepokullan Tunteiden Turvamies
EsiKTK, YLA3
iie. Väkkärä KIR
ie. Viljamäen Metka iei. VIR MVA Ch Metsätähden Takku
iee. LS Vilppu
e. VIR MVA Ch
Raadelman Tinakenkätyttö
KTK-III, YLA1, KRJ-III, ERJ-III, SLA-I
ei. CS Ritariperhonen eii. L.P Hovinarri
eie. Harmaanaaman Neitoperhonen
ee. Silmukan Lyyli eei. Tähkäpään Kullervo
eee. Melankolia


Valmennukset ja päiväkirja


Päiväkirjamerkintä 21.02.2014, kirjoittajana Tuulia
Saavuin tänään hoitamaan Nelliä sovitusti. Ensimmäinen haasteeni oli pyydystää tallinpihalla juoksenteleva tamma kiinni, sillä se oli taas onnistunut avaamaan tarhan portin. Huokaisin syvään ja mietin mitä kaikkea vielä tamma olisi varalleni keksinyt... Sain Nellin kuitenkin lopulta pyydystettyä herkkupussin avulla. Neidin karsinalle päästessämme huomasin sen karsinassa olevat lukot ja ajattelin, ettei kiinnisitomisesta harjauksen ajaksi olisi varmaan mitään hyötyä. Nelli sai siis olla vapaana harjauksen ajan. Joku tosin olisi voinut varoittaa minua tamman herkkähipiäisyydestä, sillä harjasin sitä aluksi liian voimakkaasti, jolloin tamma yritti näykkäistä. Sain Nellin varusteltua kunniallisesti, minkä jälkeen vein tamman maneesiin. Neiti ei selvästikään arvostanut uutta ratsastajaa selässään, joten pysyttelin aluksi perusaskellajeissa. Myöhemmin harjoittelimme työskenteltyä koottuissa askellajeissa. Tällä kertaa minua oli varoitettu, että Nelli on erittäin herkkä suustaan, joten älysin pitää ohjat hieman löysempänä. Alun tahmeuden jälkeen tamma alkoi kuunnella minua ja huomasin Nellin olevan oikein mukava ratsu. Lopuksi harjoittelimme vielä laukanvaihtoja, jotka sujuivat hyvin. Tämän jälkeen loppuveryttelin tamman isolla keskiympyrällä, minkä jälkeen vein sen takaisin talliin. Harjasin Nellin huolellisesti otettuani varusteet pois, minkä jälkeen laitoin sille vielä loimen selkään. En kuitenkaan vienyt tammaa enää tarhaan, ettei se vain taas karkaisi. Tämän jälkeen lähdin ajelemaan takaisin Lappia kohden.

Päiväkirjamerkintä 26.02.2014, kirjoittajana Noka
"Ai Nelli tänään? Eeei, onko pakko?!" kävi mielessä kun kuulin, että saisin (tai joutuisin?) hoitamaan tamman tänään. Ei Nellissä sinällään mitään vikaa ollut, mutta se vain on niin herkkä hoidettava. Huokaisten tuumasta toimeen ja tammaa hakemaan tarhasta. Hevonen könötti portilla jo valmiina ja sain napattua sen kiinni naruun. Tallin suunnalle Nellillä vain ei tuntunut olevan kiire. "Voi ei, Nelli! Ei multa herkkuja heru, nyt mennään!" ärähdin ja tamma käveli nätisti perässäni talliin. Kiinnitin sen kahta puolen käytävälle ja kävin hakemassa harjapakin satulahuoneesta. Annoin Nellin aina ensin nuuhkaista käyttämiäni harjoja ja aloitin hoitamisen hyyvin kevyesti, jotten vahingossakaan ärsyttäisi neidin herkkää hipiää. Pikkuhiljaa uskalsin painaa harjalla enemmän ja tamma tuntui jopa nauttivan käsittelystä. Ei mitään kohtauksia tällä kertaa, jes! Kavioita putsatessa yritin vain olla mahdollisimman nopea ja nokkela. Vähän Nelli temppuili, mutta suhteellisen kivuttomasti tuli joka jalka käytyä lävitse. Hyvä! Kehaisin Nelliä ja silittelin sen otsaa. Tamma laski päätään ja sulki silmänsä. On se kyllä toisaalta aika suloinen tapaus, ajattelin ja suikkasin suukon tamman korvalle.

Kouluvalmennus 02.03.2014, Helppo A, valmentajana Jewell
Nellistä osasi heti ensimmäisellä silmäyksellä sanoa, että se oli herkkänahkainen. Se näytti ottavan nokkiinsa vähästäkin kovemmasta käskystä, mutta toisaalta se oli vähän jääräpäinen, joten vaati sitä. Crystal tosin näytti tuntevansa hevosensa, joten teki sen kanssa erinomaista työtä. Pian olikin Nelli taivuteltu molempiin suuntiin ja se oli kauniisti avuilla valmiina kunnon tehtäviin! Pyysin ottamaan vielä hieman väistöjä sekä sulku- ja avotaivutuksia. Tänään päätinkin ottaa siirtymiset aiheeksi. Nelli otti ensimmäisen ravi-käynti harjoituksen ihan lonkalta. Tavallaan se osasi homman hyvin, mutta kuhnasteli siirtyessään. Sitä ei tietenkään suvaittu, joten Crystal jatkoi niiden työstämistä terävästi. Pian käynti vaihtui pysähtymiseen ja vielä peruutukseen. Nelli ei ollut hevonen helpoimmasta päästä: se ei tykännyt yhtään käskemisestä ja ilmoittikin sen parilla pukilla ajoittain. Kootusta ravista siirtyminen pysähdyksiin ja takaisin tosin vei sen ajatukset jo vähän muualle.

"Taitaa Nelli olla hevonen, jolla tarvitsee olla vaativaa tekemistä koko ajan!" naurahdin ja sain ratsastajan hymähtämään myöntävästi, joskaan ei iloisesti. Pyysin nostamaan laukan, josta siirryttiin taas asteittan ensin raviin, sitten suoraan käyntiin ja viimein pysähdyksiin. Lopuksi tehtävä piti suorittaa kootusta laukasta. Nelli teki työtä kauniisti, joten sai palkkioksi kulkea hetken vähän rennommin. Sen jälkeen pyysin ottamaan vielä pari siirtymistä lisätystä ravista käyntiin. Vaikka aluksi tuli pientä rikkoa laukalle ja tempo ei aivan säilynyt, oli lopputulos miellyttävä niin minun kuin Crystalin mielestä. Crystal otti loppuravit ja -käynnit, jonka aikana keskustelimme päivän valmennuksesta.

Kouluvalmennus 03.04.2014, Vaativa B, valmentajana merikissa.
Alkuverryttelyä katsellessani en voinut olla ihailematta tamman kevyitä askeleita, ravissa tamma näytti vähintään leuijuvan. Tamma toimi tutulla ratsastajalla kuin ajatus, siihen asti kunnes Crystal teki vähänkin liian epäselvän avun. Epäselvästä avusta tamma jymähti kuin seinään ja siinä saikin ratsastaja hetken suostutella tammaa jatkamaan. Alkuverryttelyn jälkeen ratsukko käveli hetken pitkillä ohjilla ja minä kerroin valmennuksen pääpiirteittäin. Aloittaisimme siirtymisharjoituksilla, joista jatkaisimme pohkeenväistöihin sekä lopuksi vielä laukanvaihtoihin. Ratsastajan asentoa pääsin hieman korjaamaan ryhdikkäämmäksi, selvästi herkän hevosen kanssa alkaa hieman jännittämään ja oma asento unohtuu. Siirtymiset onnistuivat kivasti, ainoastaan pysähdyksiin siirtymiset olivat tammalle muka liian rajuja ja se lähti useasti peruuttamaan. Pohkeenväistöä ratsukko oli kuulemani mukaan vasta edellisellä viikolla treenannut ja se kyllä näkyi, niin puhdasta väistöä en ollut hetkeen nähnytkään. Laukanvaihtoja treenatessamme tamma alkoi laukkaamaan erittäin lyhyttä laukkaa, mikä oli tammalle luultavasti helpompaa. Pyysin ratsastajaa kuitenkin kannustamaan tammaa paremmin eteenpäin, pidemmälle laukalle. Eikä pitempikään askel tuottanut tammalle ongelmaa vaihdoissa, päinvastoin, vaihdot olivat erittäin liidokkaita.

Kouluvalmennus 06.05.2014, Vaativa B, valmentajana Sanchez
Vaapukan maneesissa valmennettavanani oli tällä kertaa Crystal ja hänen suomenhevostammansa Nelli. Huomasin heti Crystalin lähtiessä kävelemään Nellillä, että tamma oli todella jäykkä ja hieman hangoitteleva. Siispä kunnollisen läpiratsastuksen jälkeen otimme ohjelmaan vielä siirtymisiä, jotta saimme Nellin herkemmäksi avuille. Tamman vetreytyessä siirryimme tekemään paljon avo- ja sulkutaivutuksia sekä käynnissä että ravissa. Avoissa Nellin takapää meinasi vähän väliä niin sanotusti pompata ulos eli kehotinkin Crystalia kääntämään tamman kaulaa vähemmän ja ottamaan enemmän tukea kulmista liikkeen alussa ja maneesin seinästä, vaikka ulkopohkeen tuki on myös tärkeä. Kun asento oli korjattu ja asetus saatu kohdilleen, huomasimme, millainen ero tamman liikkeeseen tuli. Otimme seuraavaksi samaa liikettä ravissa ja hyvä pohjatyö sekä uudet neuvot auttoivat ravityöskentelyssä. Muutaman yrityksen ja Nellin närkästymisen jälkeen oikea asetus näytti löytyvän ja liike näytti hyvältä. Ilmeisesti näistä kahdesta liikkeestä sulkutaivutus oli kaksikolle huomattavasti helpompi, sillä oikea muoto löytyi nopeasti eikä asennossa ollut juurikaan moitittavaa. Kerta sulut sujuivat tällä kertaa paremmin, otimme loppuun vielä liikkeen laukassa. Muistutin vielä ulko-ohjan ja -pohkeen tuen tärkeydestä ja Crystal kuunteli ja toteutti pyyntöni kuuliaisesti. Ratsukko meni taas hyvin sulavasti ja olin oikein tyytyväinen heidän työskentelyynsä. Valmennus päätettiin hyvillä mielin loppukäynteihin.

Kouluvalmennus 08.05.2014, Vaativa B, valmentajana Jenna S.
Nelli oli alkuverryttelyissä hieman raskaan ja etupainoisen näköinen. Korjailin hieman Crystalin istuntaa ja muistutin välillä sisäohjalla myötäämisen tärkeydestä. Kun ratsukko oli hetken aikaa ravaillut, kehotin ottamaan mukaan runsaasti käynti-ravi siirtymisiä ja kolmikaarisia kiemurauria. Siirtymisissä muistutin kevyistä avuista, vain pieni pidäte ulko-ohjalla riittää. Käynnin täytyy liikkua samantien aktiivisesti eteen ilman, että ratsastajan tarvitsee tehdä mitään. Kuitenkin pieniä puolipidätteitä tarvittaessa, mikäli Nelli alkaa painumaan etupainoiseksi. Samaten raviin siirtymisessä vain kevyt puristus pohkeilla ja jos tämä ei riitä, niin pieni näpäytys muistutukseksi raipalla. Kolmikaariset kiemuraurat sujuivat hyvin ja niiden myötä Nelli alkoi selvästi taipumaan paremmin ja kulkemaan yhä keveämmin ja keveämmin. Kun laukatkin oli nostettu pariin kertaan molempiin suuntiin, tamma näytti liikkuvan mukavan kevyesti ja sen askeleet olivat huomattavasti pidemmät ja pehmeämmät kuin alussa. Annoin Crystalille luvan siirtyä hetkeksi käyntiin pitkin ohjin. Välikäyntien jälkeen kehotin Crystalia siirtymään laukkaan ja kun laukka näytti pehmeältä ja pyöreältä ja kun Nelli liikkui hyvässä ja tasaisessa muodossa, kerroin tehtävän. Tarkoituksena on laukata uralla. Pitkän sivun alussa siirrytään avotaivutukseen ja keskellä pitkää sivua tehdään voltti, uralle palatessa jatketaan avutaivutusta pitkän sivun loppuun. Sen jälkeen kunnolla eteen reipasta laukkaa lyhyt sivu, toinen pitkä sivu ja seuraava lyhyt sivu kunnes taas päästään alkuun ja jatketaan avutaivutuksella ja niin edelleen. Tarvittaessa reippaamman pätkän aikana voi tehdä ympyröitä samassa reippaassa tahdissa. Crystal aloitti tehtävän ja muistutin heti hevosen pitämisestä energisenä ja aktiivisena myös avotaivutuksen aikana. Välillä vaihtelimme suuntaa ja lopuksi Crystal kehui tamman tuntuvan entistäkin kevyemmältä ja paremmalta. Loppuverryttelyissä korjailin vielä Crystalin istuntaa samalla kun hän ratsasti Nelliä rennossa ravissa kevyesti eteen-alas.

Kouluvalmennus 17.05.2014, Vaativa B, valmentajana Tuulia T.
Olittekin jo lämmittelemässä itsenäisesti saapuessani kentälle, joten tarkkailtuani teitä hetken saatoimme aloittaa työt. Olit aiemmin kertonut Nellin olevan herkkäsuustaan, minkä vuoksi ajattelin työskennellä kanssanne pitkin ohjin niin, että sinulla olisi vain minimaalinen tuntuma neidin suuhun. Teidän kanssanne harjoittelisimme lähinnä työskentelyä eriaskellajeissa. Aloitimme siirtymisellä keskikäynnistä lisättyyn käyntiin, mikä sujui teiltä erinomaisesti. Seuraavaksi halusin teidän näyttävän saman ravissa. Hienosti sujui tämäkin, mutta Nelli saisi pidentää askeltaan hivenen enemmän lisätyssä ravissa. Harjoituksen viimeisenä osana esittelitte minulle siirtymisen keskilaukasta lisättyyn laukkaan, mikä sujui teiltä ongelmitta. Seuraavana harjoitteena olivat kootut askellajit. Halusin teidän siirtyvän kootunravin kautta kootusta käynnistä koottuun laukkaan, mikä tuotti teille hieman ongelmia. Nelli tarjosi kootun ravin sijasta keskiravia, joten komensin teidät tulemaan uudelleen paremmin koottuna. Toinen kerta sujuikin paljon ensimmäistä paremmin. Lopetimme tunnin tähän ja jätin teidät veryttelemään itsenäisesti

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 59 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 59 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän talvella 2008
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/50
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 7/65
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 7/65
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 7/69
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/69
17.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 10/100
17.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/100
12.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/100
07.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 8/84
07.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/84
07.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/100
07.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/100
07.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/100
07.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 9/84
06.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 10/100
06.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/100
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
08.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/100
16.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 1/30
14.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 1/239
22.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/30
20.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/50
22.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/50
25.09.2008 KRJ Kouluratsastus CUP!, Helppo A, 12/359
24.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/35
26.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/34
04.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/36
28.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/141
12.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
15.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 6/40
16.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/40
22.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/50
26.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/50
29.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/52
04.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/52
07.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/52
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 9/92
10.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/100
09.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/100
07.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/100
12.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/64
14.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/64
11.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 05/30
12.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 05/30
21.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/72
22.01.2009 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 1/72
26.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/80
26.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/80
07.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/52
02.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 2/60
15.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 7/52
20.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/52
21.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/52
22.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/52
17.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/59
22.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
21.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/93

Jälkeläiset:


00.00.0000 t/o. Vaapukan --- (i. --)
00.00.0000 t/o. Vaapukan --- (i. --)
00.00.0000 t/o. Vaapukan --- (i. --)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!