Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

VIR MVA Ch Vaapukan Miska KTK-I, KRJ I, SLA-II, YLA2kuvien © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Vaapukan Miska
Miska
suomenhevonen
ori
punarautias
154 cm
08.08.2008
240d = 1a
(kuitenkin 3v. 08.11.2008)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainotteinen
ko Va B

Crystal, Vaapukka
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH05-018-0863
lue ylempää

Luonne:


Vaapukan Miska on todellinen herrasmies. Se käyttäytyy suomenhevosorin elkein päivin ja öin. Sitä ei hätkäytä ympärillä pörräävät kärpäset ja voin vakuuttaa ettei ihmisjoukkionkaan häly saa Miskaä hermostumaan. Ori ottaa kaiken tasaisen rennosti. Kun Miska kuitenkin on ehta ori, sitä ei suositella lasten käsiin. Lapsenmielisen luonteensa vuoksi poika joskus hyppii kahdelle jalalle ja ottaa elämästään kaiken irti! Tarhassa Miska heittää pukin jos toisenkin ja jo portilla se meinaa karata käsistä. Miska rakastaa tarhassa oloa ja siksi se pyrkii sinne mahdollisimman nopeasti pääsemään. Kilpatilanteissa ori on rauhallinen eikä tressaa vaikka matka olisi ollut pitkäkin. Taluttaessa Miska käyttäytyy aika vaihtelevasti.. Joskus ollaan niin polleaa poikaa ja kuljetaan hienosti, mutta välillä ei malteta kävellä hetkeäkään. Silloin Miskan mielestä on hauskempaa ravata ympyrää taluttajan vierellä tai sen ympäri. Koska Miskallä on voimaa, tulee taluttajan olla vahva tai erittäin päättäväinen. Miska kuuntelee ääntä ja ymmärtää jos ihminen on sille vihainen. Ori kunnioittaa myös raippaa, ja pelkkä raipan näyttäminenkin ilmassa saa orin vavisemaan eikä se tuskin sen jälkeen uskalla sanoa juuta eikä jaata vastaan. Miska nauttii maastoilusta ja vaikka se joskus hieman kavahtaakin erinäisiä asioita, ei ratsastajan tarvitse huolehtia tippumisesta. Jos ori säikkyy, se vain pysähtyy ja alkaa tuijottamaan säikähdyksensä kohdetta tietämättä mitä tehdä. Miska luottaa ratsastajaan täysin ja usein se rentoutuu pelkästään siitä kun sille puhelee rauhoittavasti. Koska ori ei jaksa välittää mistään ympärillä olevista elävistä olennoista, sen ympäristön tulee olla tarkkaavainen, ettei Miska vahingossa tönäise esimerkiksi lasta kumoon.

Miska on upea näky, kun se kurottaa kaulansa pitkäksi ja heittää tarhassa pari ilopukkia. Hoitotilanteissa ori ei jaksa olla kovinkaan paha. Mitä nyt joskus saattaa puraista hoitajaa tai kuopia jalallaan maata tylsistymisen merkiksi. Vaapukan Miska on syntynyt Vaapukassa, joten se on oppinut tallitapansa täällä eikä sillä ole huonoja tapoja. Miljan kanssa karsinassa ollessaan Miska tosin keksi, että pystyynhyppääminen on hauskaa ajanvietettä, mutta tämä tapa karsiutui pois heti maitovarsavaiheen jälkeen. Miskasta tuli komea nuorukainen, josta pitävät kaikki. Miskaa uskaltaa harjata käytävällä kuka vain sillä siellä se pysyy paikoillaan.. Karsinassa sen tapana on hyöriä ja pyöriä kuin säkkärä eikä se jaksaisi olla paikoillaan edes kavioita puhdistettaessa. Miska ei häiriinny tavallisesta harjaamisesta, mutta jos harjaat liian kovakouraisesti, se kääntää päänsä sinua kohti ja luimii pahaenteisesti. Koska Miska ei tee sitä pahoin taka-ajatuksin, se kyllä unohtaa sen pian. Miska inhoaa mahanalta harjaamista sekä muutenkin hevosten herkät paikat ovat vielä herkempiä Miskan kohdalla. Koska ori nauttii pesemisestä, ei sen puhtaanapito kuitenkaan koidu ongelmaksi. Joskus pelkkä kuivalla sienellä hankaaminen (joka on siis mahdollisimman hento) riittää saamaan Miskan kiiltäväksi. Ori nauttii puhtaanaolosta, vaikka se taitaa sen joskus unohtaa ja rypeä mutalammikossa silkasta ilosta. Miskalle ei voi olla kauaa vihainen, sillä sen komeat orimaiset silmät ovat niin tapittavat ja sen alahuuli roikkuu rentona aina kun ori on tehnyt jotain väärin, esimerkiksi heittänyt ratsastajan selästään. Se on todella sympaattisen näköinen ja se kävelee pää alhaalla taluttajan vieressä (poikkeustapaus siis!) takaisin talliin. Miska rakastaa herkkupaloja ja jos orin todella haluaa yllättää, sille kannattaa tuoda selän takana pieni pala porkkanaa. Satulointi ei ole vaikeaa, sillä Miska pitää lenkille lähdöstä. Suitsittaminenkin sujuu rutiinilla, mitä sitä suotta ajattelemaan. Miska on persoonallinen, sillä se ottaa kuolaimet erityisen helposti, vaikka pahoina päivinä se hieman tökkii..

Ratsailla ori on aivan tavallinen. Ei mikään kovin kuuma, muttei todella laiskakaan. Miskaa on ilo ratsastaa, sillä se on aina yrittämässä parhaansa eikä se jätä suoritusta puolitiehen vaan vie sen aina loppuun kunnialla. Kouluratsuna Miska edustaa todellista suomenhevosvoimaa ja kulkee kaula kaarella, pitkin askelin ja liitovaihe ravissa on aina orin bravuuri. Upea-askellajisen Miskan selässä on ihanaa olla, kun sen askellajit ovat tasaisen pehmeät sekä matkaavoittavat. Käynti on tahdikasta ja reipasta eikä oria tarvitse komentaa eteenpäin. Miska nostaa ravin aivan pienenpienellä pohkeen painalluksella ja hidastaa jälleen, kun istunta muuttuu tiiviiksi. Miska kuuntelee paljon ääntä sekä kulkee parhaiten jos ratsastaja käyttää istuntaansa orin ohjaamiseen. Ohjia ei Miskalla ratsastamiseen edes tarvittaisi, paitsi maastossa, jossa Miskan mielestä on kivaa spurttailla. Suokkipoika on myös innokas hyppäämään maastoesteitä ja kouluradallakin on muka perin hauskaa pompata kouluaitojen yli saaden tuomarit nauramaan. Minkäs ori luonnolleen mahtaa? Kouluratsastusradalla Miska keskittyy hyvin ja kuuntelee vain ratsastajaa. Se on komea ilmestys ja jotkut Miskan faneista kiertävät kaikki koulukisat läpi joissa Miska esiintyy. Miskaa jaksaisikin katsella vaikka kuinka kauan, sillä osaavan ratsastajan kanssa ori yltää jopa Vaativan B:n liikkeisiin. Pohkeenväistö, etu- ja takaosakäännökset sekä laukanvaihdot ovat Miskalle lastenleikkiä eikä peruutuksissakaan ole ongelmaa. Miska osaa hypätä myös esteitä kentällä, eli niinkutsuttuja rataesteitä. Ori ei kilpaile niitä paljoakaan, joskus voi poiketa estekilparadoille vaihteluksi mutta siihen se sitten jääkin. Orin hallinta on helppoa, se ei vedä koskaan ohjia käsistä tai yritä ryöstää. Kun Miskaa pelottaa, se pysähtyy paikoilleen ja valitettavasti alkaa peruuttaa. Kerran on käyty ojassakin tämän vuoksi ja voin sanoa että siitä ori todella otti opikseen. Se pitää vedestä, mutta väriltään ruskea ja ennenkaikkea hyvin likainen viemäriojan vesi ei saanut oria kiljumaan innosta. Toisia hevosia nähdessään Miska on kova puhelemaan. Kilpatilanteissa se hirnuu paljon, mutta jaksaa keskittyä rataan. Miskalla voi ratsastaa lähes kuka vain, osa talutuksessa ja osa itsenäisesti. Ori tarvitsee määrätietoisen ratsastajan, jolta löytyy myös sisua.

Sukutaulu:


i. VIR MVA Ch Raadelman Yksinolla
KTK I, KRJ I, SLA-I*
ii. Taikakuun Kuutti iii. Oopperan Kummitus
iie. Horrosmaan Sorentsiina
ie. VIR MVA Ch Raadelman Tyttiina
KTK-III, YLA 2
iei. Sokerikorpun Kvantteri
iee. Tyrsky-Lyhty
e. Ch Vaapukan Milja
KRJ II
ei. VIR MVA Ch Raadelman Ralli
SLA-II, KTK-II, YLA 2
eii. VIR MVA Ch Bellin Pehtoori
KTK-III
eie. VIR MVA Ch Raadelman Tyttiina
KTK-III, YLA 2
ee. VIR MVA Ch Keinumäen Milena
SLA-I, YLA 2, KTK-I, KRJ I
eei. VIR MVA Ch Herra Militantti
KRJ II, YLA 2
eee. VIR MVA Ch Vaapukan Milka
KRJ II, ERJ III, KTK II, SLA I*


Valmennukset ja päiväkirja


Päiväkirjamerkintä 03.01.2014, kirjoittajana Crystal
Miskalla oli vuoden vaihteessa jänteissä hieman ongelmia, mutta tänään saatiin tieto orin olevan jälleen täydellisessä kunnossa. Miska on tällä hetkellä tallin ehdoton kuningas. Se hirnuu kimeästi tallille tultaessa omasta luksusoritarhastaan, jossa on upean valkoiset lankkuaidat. Tänään päätin ottaa orin kanssa oikean hemmottelupäivän. Haettuani orin tarhasta, se tosin karkasi hyppysistäni ja juoksi häntä töttöröllä tallin pihalla. Onneksi kukaan ei ollut tammojen kanssa samaan aikaan pihalla, olisi meinaan innostunut ori saattanut olla liian läheinen tammoja kohtaan. Miskalla oli kyllä silminnähden hyvä päivä. Ori taisi tietää positiivisista uutisista jalkaansa koskien ja viiletti siksi täysin rinnoin pihalla. Mahtoiko olla jo vähän aikaisessa kevättä rinnassa orilla? Kun sain Miskan kiinni omenan avulla, harjasin sen tallin käytävällä todella huolellisesti. Pyörittelin kumisualla sen jokaisen kohdan ja ori nautti alahuuli lerpallaan. Kyllä tyytyväinen ori vaan mukavalta näyttää. Kävimme myös Miskan kanssa rennolla ratsastuslenkillä maastossa, tosin otimme iloisen eläinlääkäriuutisen ansiosta myös erään laukkasuoran kiitolaukkaa. Liiaksi ei silti sopinut revitellä, kun orin kunto ei ole nyt parhaimmillaan. Tästä lähdetään kohottamaan kuntoa ja molempien mielialaa vielä entisestään! Wuhuu!

Kouluvalmennus 14.01.2014, Vaativa B, valmentajana alhippa
Ratsukko oli saanut ohjeekseen aloittaa verryttelyn itsenäisestä ja kun saavuin paikalle, oli ilo katsella, että valmennettava oli samantein toiminut pyydetyllä tavalla. Ratsuna tänän oli Miska, jonka menoa oli ilo katsella ensimetreistä lähtien. Liikkuminen näytti olevan luonnostaan helppoa ja mielekästä, joten tämän ratsukon kanssa olisi tiedossa ns. melko helppo valmennus, näin valmentajan näkökannalta. Verryttelyn jälkeen ratsukon kanssa alettiin paneutua avo- ja sulkutaivutuksiin. Ori oli elastinen ja työskenteli hyvin, mutta ratsastaja saisi hieman rohkeammin vielä ottaa orin ohjastuntumalle ja tukea ohjan avulla orin taipumista. Vaikka Miska toimiikin hyvin muilla avuin, on ohjan tuki aivan välttämätön taivutuksissa. Teimme taivutuksia ravissa, jossa ori toimi varsin mallikkaasti, kun asetus saatiin sopivaksi. Avotaivutus tuntui olevan orille selkeästi se vahvempi, joten tulevaisuudessakin orin kanssa on hyvä treenata sulkutaivutuksia hieman intensiivisemmin. Tässä välissä ratsukko sai hieman levähtää rennosti ensin ravaille ja hetken kävellen ja samalla orin jälleen tuntumalle hakien. Lopuksi vielä hieman laukkatyöskentelyä laukanvaihtojen parissa. Ensin kolmikaarisella kiemurauralla käynnin kautta keskihalkaisijaa ylitettäessä. Tämä tuntui sujuvan hyvin, ori pysyi rentona ja kuunteli ratsastajaa hyvin vaikka selkeästi oli hyvin hajulla mitä ollaan tekemässä. Pariin kertaan vielä samaisella kolmikaarisella kiemurauralla vaihto askeleessa. Tämä selkeästi oli orille jotenkin vielä helpompaa, sillä laukka vaihtui lennokkaan siististi ja ori silti pysyi varsin mainiosti käsissä. Loppuun ratsukko sai lehdä vapaan loppuverryttelyn. Ratsukon yhteistyö sujuu hyvin, vaikka joissain asioissa kaipaa hieman korjaamista, kuten ohjas tuntuman parempi hallinta, joka hieman lepsahtaa välillä olemattomaksi. Miska on kuitenkin hyvin liikkuva ja elastinen ori, jonka kanssa on selkeästi miellyttävää työskennellä, joten tuon elastisuuden ylläpitämiseksi kannattaa tehdä työtä. Esim. juuri avo- ja sulkutaivutusten kanssa.

Päiväkirjamerkintä 18.01.2014, kirjoittajana Noka
Miskalla oli tänään selkeästi äijäpäivä. Jätkä tykitteli tarhassa jo siihen malliin, että hiukan hirvitti lähteä sekaan ottamaan sitä kiinni. Onneksi tutut huudot saivat orin rauhoittumaan ja Miska hölkötteli portille vastaan. Taluttaessa oltiin niin miestä, niin miestä! Se pullisteli lihaksiaan ja röhisi tammoille ja pyörähti varsin sukkelaan pari kertaa voltilla narun päässä. Olisi tuohon pitänyt ehkä puuttua, mutta halusin vain päästä äkkiä talliin. Miskassa ei ollut juurikaan harjaamista, joten ehdin vielä puhdistamaan pari karsinaa ennen valmennusta. Puolisen tuntia ennen otin orin käytävälle ja kävin sen läpi pölyharjalla. Otsatukan taiteilin paksulle letille ja pujotin samaan syssyyn suitset päähän. Jalkoihin pintelit ja etusiin putsit hokkien takia. Eipä olisi nimittäin ensimmäinen kerta, kun tämä liitokavio polkaisee etuseen vekin. Satulaan jouduin vaihtamaan toiset jalustinhihnat, kun kiinni olevat näyttivät olevan mallia kääpiö. Hieman siinä aikaa venähti enempi, kuin olin ajatellut, joten maneesiin saatiin lähestulkoon hölkätä, jotta ehdittiin paikalle ennen valmentajaa.

Päiväkirjamerkintä 10.02.2014, kirjoittajana Noka
Käytiin Miskan kanssa tänään rentouttavalla käyntilenkillä. Pakkasta oli sopivasti pari astetta ja aurinko pilkisti pilvien raosta. Rohkeana lähdin liikenteeseen ilman satulaa, vaikka tiesin orin olevan välillä vähän jänishousu ja reagoivan silloin sekunnin tuhannesosassa. Hyppäsin pihalla tuolin päältä selkään ja Miska otti pienen varaslähdön, kun vielä keikuin vatsallani selässä. Napakka yhden käden pidäte ja heti kun hevonen seisahtui, nakkasin jalan selän yli ja etsin mukavan paikan istua. Onneksi Miskalla on näin mahdottoman mukava selkä istua! Käytiin metsäpoluilla kiipeilemässä. Autoilta saatiin olla rauhassa, mutta pari kertaa Miska rykäisi, kun puun oksalta tippui lunta niskaan. Sen verran tottunut olen kuitenkin tämän jätkän temppuihin, että putoamisesta ei ollut pelkoakaan. Päin vastoin naureskelin kaulahuivini suojissa. Tämän kokoinen kaveri ja käyttäytyy välillä kuin pieni primadonna :D Jyrkemmässä ylämäessä Miska yritti hypätä raville, mutta pidin orin käynnissä ja se sai tosiaan polkea takajaloilla alle, kun polun peitti tiiviiksi painunut hanki. Kyllä oli mukava lenkki!

Kouluvalmennus 17.02.2014, Vaativa B, valmentajana Susanna
Ollessani Vaapukan Hippua valmentamassa, sain yllätystilauksena valmentaa vielä suomenhevosoria Vaapukan Miskaa, kun alun perin valmentamaan tulossa ollut olikin yllättäen sairastunut. Niinpä pyysin Crystalia verryttelemään orin kunnolla, jotta voisin samalla arvioida ratsukon yhteistyötä ja löytää mahdollisen heikon kohdan. Pettymyksekseni ratsukon heikkoa kohtaa ei löytynyt, joten valitsin valmennuksen aiheeksi yhden Vaativan B:n kouluohjelman vaikeimmista kohdista: peruutusta 4-5 askelta ja siitä välitön siirtyminen harjoituslaukkaan.

Ratsukko sai aloittaa harjoituksen pysähtymällä pituushalkaisijalla jokaisen kirjaimen kohdalla, peruuttamalla 4 askelta ja jatkamalla samantien käynnissä kohti seuraavaa kirjainta. Kun tämä odotetusti sujui kuin tanssi, toistettiin sama ravissa. Edelleen ratsukko selviytyi tehtävästä moitteetta, joten se sai tehdä tehtävän myös laukassa. Nyt laukka ei noussutkaan suoraan peruutuksen jälkeen vaan parin käyntiaskeleen kautta. Niinpä pyysin ratsukkoa tekemään peruutusten tilalle ensin vain pysähdykset, seisomaan paikallaan 4 sekuntia ja nostamaan taas laukan. Tätä toistettiin muutaman kerran, ja kun se alkoi sujua, palattiin takaisin alkuperäiseen tehtävään. Pienen haparoinnin jälkeen Miska sai juonesta kiinni: Crystal oli selvästi valmistellut orin paremmin laukannostoon peruutuksen jälkeen, ja orin keskittyminen oli huippuluokkaa.

Rankan, pitkälti laukkaamisesta koostuneen harjoituksen jälkeen Miska oli aivan hikinen ja Crystalkin näytti väsyneeltä, olihan tämä hänelle jo toinen valmennusrääkki tänä aamuna. Niinpä päätimme lopettaa tähän, kun viimeinen harjoitus oli onnistunut mainiosti ja sekä ratsulle että ratsastajalle oli jäänyt siitä hyvä mieli. Crystal hoiti loppuverryttelyn jo totuttuun tapaan omatoimisesti, mutta pidennetyn valmennusviikonlopun jälkeen jatkoimme verryttelyä vielä pienellä kävelyllä maastopolulla: Miska nautti selvästi vaihtelusta ja me saimme Crystalin kanssa keskustella viikonlopun kokemuksista. Kaiken kaikkiaan mahtava viikonloppu Vaapukassa ja upeita hevosia!

Päiväkirjamerkintä 21.02.2014, kirjoittajana Veera R.
Huhuilin oria tarhan portilla. Miska nosti päänsä heinäkasasta ja lähti laahustamaan minua kohti. Sujahdin tarhan portin alitse ja kävelin muutaman metrin oria vastaan. Silitin hieman sen turpaa samalla, kun kiinnitin riimunnarun sen riimuun. Sujahdimme nopeasti tarhan portista pihalle, ettei sen tarhatoveri pääsisi tarhasta pois. Suljin portin ja lähdin taluttamaan oria kohti tallia. Matkalla Miska hirnahteli muutamalle kauempana olevalle tammalle ja alkoi kiskomaan minua niitä kohti, mutta onneksi sain orin pään käännettyä ja talutettua talliin ilman suurempia komplikaatioita. Tallissa kiinnitin orin käytävälle molemmin puolin kiinni ja lähdin hakemaan sen harjoja satulahuoneesta. Palatessani takaisin orin luokse laitoin harjapakin maahan ja kaivoin sieltä esille pehmeän harjan, jolla harjasin orin kokonaan läpi. Tämän jälkeen selvittelin kamman kanssa tämän häntää ja harjaa. Ori steppaili aina silloin tällöin edestakaisin paikallaan, mutta muuten se käyttäytyi erittäin hienosti. Kavioiden ottamisen kanssa meillä tuli hieman erimielisyyksiä, sillä Miska päätti olla nostamatta kaviotaan. Noh, pienen tuumailu hetken jälkeen sain kuin sainkin jalan ylös ja kaikki kaviot puhistettua. Tämän jälkeen hain orin varusteet satulahuoneesta. Satula ja suitset sain orille päähän ilman mitään ongelmia. Sitten ori sai vielä suojat jalkaansa. Lähdimme kohti maneesia.

Kouluvalmennus 26.02.2014, valmentajana Veera R.
Tänään valmensin siis Miskaa ja tämän omistajaa kouluratsastuksen saralla. Ratsukko meni alkulämmittelyt itsenäisesti ja seurasin heidän yhteistyötänsä maneesin katsomosta. Ratsukko meni lämmitellessään kaikki askellajit läpi ja teki paljon suunnan vaihdoksia ja voltteja. Aluksi lähdimme tekemään käynnissä avo- ja sulkutaivutuksia. Aluksi ratsukolla oli taivutukset vähän hakusessa, mutta kun kumpikin heräsi kunnolla alkoi taivutuksetkin sujumaan. Toisimme tämän toiseenkin suuntaan ja sitten siirryimme raviin, jossa ratsukon piti tehdä aluksi jokaisessa kulmassa ympyrä. Tämän jälkeen siirryimme tekemään ns. kahdeksikkoa, jossa ratsukon piti pitkän sivun keskeltä kääntyä kohti pitkää sivua ja vaihtaa suuntaa. Aina uralta pois käännyttäessä ratsastajan piti mennä harjoitusravia ja lyhyillä sivuilla piti ottaa lisättyä ravia. Tämä tehtävä ei tuottanut ratsukolle minkään näköisiä vaikeuksia, joten siirryimmekin laukkatehtävään. Pyysin ratsukkoa laukkaamaan ensiksi muutaman kerran kentän ympräri ja jäämään sitten tekemään keskiympyrää. Keskiympyrällä pysyminen tuotti hieman hankaluuksia, sillä ori olisi halunnut jatkaa suoraa uraa aina uralle tultaessa. Osaava ratsastaja kumminkin sai orin pysymään ympyrällä. Vaihdoimme vielä suuntaa ja sitten ratsukko ravasi kierroksen ja kävi kävelemässä loppukäynnit maastossa.

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 71 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 70 kpl.
ERJ:n kisoja niistä 0 kpl.
NJ:n kisoja niistä 1 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän syksyllä 2008
27.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/40
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/50
27.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/38
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/59
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 8/70
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 7/70
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/59
17.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/100
14.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/100
13.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/100
10.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 8/100
09.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/100
07.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 9/84
07.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/100
07.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/84
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/29
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/30
22.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/41
14.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/229
12.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/50
27.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/40
22.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/133
21.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
24.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/100
26.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/100
23.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/50
23.09.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 6/47
26.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/47
04.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 7/50
27.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/35
05.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/30
05.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/30
06.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
21.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 8/107
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 7/90
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/35
05.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/14
12.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/50
25.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/50
31.10.2008 KRJ Kouluratsastus CUP!, Kür Vaativa B:6, 7/522
09.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/57
05.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/78
03.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/52
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/92
25.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/63
11.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 04/30
14.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 7/60
27.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 8/64
29.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/64
22.01.2009 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 8/72
23.01.2009 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 1/72
26.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/72
22.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/31
21.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/99
02.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/215
02.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/52
04.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/52
05.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/52
05.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/60
22.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/52
24.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/52
24.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/60
22.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/100
19.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 10/100
20.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/100
13.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/25
14.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/25

27.11.2008 Fiktio / NJ Näyttelyt, suomenhevosorit, LKV1/12, BIS1, MVA-SERT & JS !! (pt. Anette N.)
30.11.2008 Vaapukka / NJ Näyttelyt, suomenhevosorit, LKV1/12, BIS1, MVA-SERT & JS !! (pt. Anette N.)
06.01.2009 Muistoraunio / NJ Näyttelyt, suomenhevosorit, LKV1/12, BIS1, MVA-SERT & JS !! (pt. Peppi S.)

Jälkeläiset:


05.10.2008 t. Vaapukan Hilja (e. Ch Pikantin Hymytyttö)
14.02.2009 o. VIR MVA Ch Vaapukan Takku KTK-II, YLA-2 (e. Vaapukan Katina)
04.09.2009 o. Vaapukan Tikseri KTK-III (e. Ch Keinumäen Tuikeri KTK-II )
06.09.2009 t. VIR MVA Ch Vaapukan Taikatuiske KTK-III (e. Ruiskukan Lumotar)
31.10.2009 t. (Ch) Vaapukan Katiska (e. Vaapukan Katina)
15.05.2014 t. Parodian Wiona (e. Wilja TK)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!