Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

Ch Vaapukan Milja KRJ II, YLA2, KTK-IIIkuvien © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Vaapukan Milja
Milja
suomenhevonen
tamma
rautias
155 cm
03.03.2008
240d = 1a
(kuitenkin 4v. 29.10.2008)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainotteinen
ko Va B

Crystal, Vaapukka
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH04-018-2825
lue ylempää

KTK-lausunto


(R) Vaapukan Milja, om. Crystal
17 + 16 + 17 + 17 = 67p KTK-III
- Hyvät tyypit ja leimat
- Aavistuksen ahdas pään ja kaulan liittymä

Luonne:


Vaapukan Milja, hmm. Kuinka nyt kuvailisinkaan tätä rauhallisuuden perikuvaa, josta silti roiskuu temperamenttisuus kunhan tamman selkään pääsee. No, tietysti juuri niin kuin äsken sanoin! Milja on hoidettaessa tyynen rauhallinen, sen korvat lurpsahtelevat sivuilla vaikka harjaisi tamman mahan alustakin. Milja ei myöskään välitä tuon taivaallista mahan alta harjaamisesta ja sitä voi vaikka piikkisualla jynssätä - ei mitään reaktiota siltikään! Vaikeaa sitä on uskoa, eikö niin? Mutta ellet usko, olet tervetullut kokeilemaan. Jos olet ratsastustaidoiltasi vähänkin epävarma, ei Milja tosin ole sinun ratsusi. Milja on päättäväinen sisupussi ratsuna. Se kokeilee ratsastajaa, mutta tutun ratsastajan kanssa se toimii täydellisesti ja menee vaativan tason kouluratsastusliikkeitä. Milja on painottunut kouluratsastukseen ja se pitää siitä kun se saa tarkasti keskittyä johonkin erityisen vaikeaan liikkeeseen. Erityisesti Milja pitää pohkeenväistöstä joka vielä vuosi sitten tuotti Miljan kanssa suurensuuria hankaluuksia. Nykyään kuitenkin Milja osaa senkin perin hyvin! Miljaa on ilo ratsastaa, sillä se on osaava ja haluaa miellyttää kisaradalla ratsastaajansa. Kotikentällä kuitenkin se voi hyvin pelleillä eikä anna itsestään kaikkea irti. Hoidettaessa Milja on tyyni. Se on samanlainen myös eläinlääkärin käsittelyssä eikä tammaa harmita vaikka sen hampaat raspattaisiin tai kaviot vuoltaisiin. Milja tietää, että ihmiset hoitavat sitä eikä se siksi pistä vastaan. Milja rakastaa herkkupaloja ja tämänvuoksi tamma on totutettu siihen, että herkkupaloja saa jos käyttäytyy hyvin, mutta jos kerjää, ei herkkuja tipu. Miljalle ei saa antaa herkkuja kädestä, vaan ruoat syötetään ruoka-astiasta.

Milja on siis helppo hoitaa, kuten olen jo moneen otteeseen todennut. Tamma pitää kovasti kun sitä oikein todenteolla rapsuttaa. Esimerkiksi sään kohdalta, ah, kuinka se Miljan mielestä tekeekään kutaa! Kannattaa ottaa oikein piikkisuan kanssa sillä silloin Milja saattaa hyvällä tuurilla toimia ratsastettaessakin paremmin. Älkää myöskään unohtako palkita Miljaa hyvästä käytöksestä. Tamma nostaa kaviot hyvin, kunha niitä ei ala repimään. Välillä se ei jaksaisi pitää raskaita jalkoja ylhäällä vaikka ihminen on avustamassa ja koettaa tällöin riuhtoa jalan irti kädestä. Sisukkaasti ihmisen tulee kuitenkin se sieltä nostella ylös, sillä Milja muistaa kaiken. Tammalle ei saa antaa periksi tai se tekee sen aina uudelleen. Milja haluaa olla kiltti, joten olethan sinäkin sille kiltti? Milja on helppo loimittaa, se pitää lämpimistä loimista. Milja kuitenkin on taitava hajoittamaan loimia, eli hoitajan olisi hyvä olla taitava käsistään. Erityisesti hikiloimet ovat aina palasina! Milja ei tee sitä tahallaan, mutta tarhassa on sen mielestä niin kivaa rapsuttaa puuhun, jonka säleet rikkovat loimet. Tamma ei kestä linimentin laittoa, sillä sen mielestä se tuntuu perin inhottavalta mutta aina ne linimentit on silti jalkoisin saatu. Milja ottaa suitset kuolaimineen ihan hyvin suuhunsa eikä yleensä pureskele kuolaimia paljoakaan. Miljan suuta varoakseen, on talvella hyvin tärkeää lämmittää kuolaimet vaikka kuumassa vedessä ennen suuhun laittoa. Satulavyön kiristyskin on vaivatonta. Milja nauttii harjaamisesta eli se itsessään sujuu nopeasti ja vaivattomasti. Kun satula ja suitset ovat paikoillaan, Milja on yleensä hyvin tyytyväinen itseensä. Miljaa kannattaa rapsuttaa sään kohtaa palkaksi, sillä siitä neiti pitää!

Ratsastus on Miljalla oikeaa extremeurheilua. Minuakin pelottaisi, jossen yhtään osaisi ratsastaa! Milja on todella hurja uusille tuttavuuksille. Se pukittaa, hyppää pystyyn, väistää yhtäkkiä sivulle ja tekee suomeksi lyhyesti sanottuna kaiken, että saisi ratsastajan tippumaan. Vaikka nyt kaikki luulevat, ettei sitä ole koulutettu kunnolla, niin kyllä on! Sen suvussa kaukana on yksi samanlainen hurja. Mutta, onni tässä asiassa on, että parin kolmen ratsastuskerran jälkeen Milja tottuu kys. ratsastajaan ja siitä tulee samanlainen hevonen kuin kuka tahansa edes jotenkin kohtuullisesti käyttäytyvä. Milja on todellinen piristysruiske, sillä se on aina innoissaan ratsastuslenkistä maastossa taikka esteistä. Kouluratsastuksesta Milja silti nauttii eniten. Siinä se on taitavin. Maastossa Milja tykkää myös käydä, mutta siellä se ei niin viihdy. Milja meinaa pelkää hieman asioita maastossa. Punaiset postilaatikot, kukka-asetelmat tien sivuissa ja etenkin näkymättömät möröt puskissa laittavat tammalle löysät housuun ja silloin ollaan kiitolaukalla laukkaamassa kohti kotia. Milja jähmettyy ensin paikoilleen ja sitten mennään! Milja, jota myös toisinaan Milkuksi kutsutaan, on harvinaisen taitava koulusuomenhevonen. Se kulkee upeasti pohkeenväistöä, menee etu- ja takaosakäännökset, menee ravipohkeenväistöä ja ennenkaikkea kulkee aina upeasti peräänannossa, kotioloissa muotokin riittää. Milja rakastaa myös n. kerran viikossa vaihtelun vuoksi esteistä. Se haluaa hypätä, mutta kisoissa sille tulee esteramppikuume ja se kieltää tai pudottaa vähintään puolet. Estesuvustahan Milja ei niinkään ole, eli estekisoissa emme käy. Miljan emänemä tosin on ollut upea esteratsukin ja kisannut sijoittuen. Milja painottuu kisoissaan näyttelyihin ja kouluratsastukseen. Miljasta tulee vielä hieno kouluratsu radoille, sen takaan!

Sukutaulu


i. VIR MVA Ch Raadelman Ralli
SLA-II KTK-II
ii. VIR MVA Ch Bellin Pehtoori KTK-III iii. Taikatuulen Kauhu
iie. Kirveltäjän Muska
ie. VIR MVA Ch Raadelman Tyttiina
KTK-III, YLA 2
iei. Sokerikorpun Kvantteri
iee. VIR MVA Ch Tysky-Lyhty
e. VIR MVA Ch Keinumäen Milena
SLA-I
ei. VIR MVA Ch Herra Militantti
KRJ II, YLA 2
eii. Ch R.I. Manteli
eie. VIR MVA Ch Suvisade VOE KTK-II
ee. VIR MVA Ch Vaapukan Milka
KRJ II, ERJ III, KTK II, SLA I*
eei. VIR MVA Ch Raadelman Käppänä
KTK II, ERJ II, KRJ III, YLA2, SLA I*
eee. VIR MVA Ch Raadelman Tinakenkätyttö
KTK-III, YLA2, KRJ III, SLA-I


Valmennukset ja päiväkirja


Kouluvalmennus 16.02.2014, Vaativa B, valmentajana Satu
Olin lupautunut pitämään valmennuksen Crystalille sekä hänen kauniille Suomenhevoselleen Miljalle. Astelin parkkipaikalta kohti kenttää, jossa näin jo vilauksen kävelevästä rautiaasta. Päästessäni kentälle asti pyysin Crystalia lyhentämään ohjia ja hieman hidastamaan tamman menoa, sillä Miljan käyntitahti oli reipas, ja jopa liiankin. Crystalilla oli hivenen vaikeuksia saada Suomenhevonen kuuntelemaan, mutta hetken vääntämisen jälkeen Milja luovutti ja hidasti vauhtiaan kivasti. Käskin ratsukon tehdä pohkeenväistöä ensin vasempaan suuntaan siten, että Crystal kääntäisi Miljan päädystä keskihalkaisijalle ja väistäisi siitä uralle. Crystal teki mitä käskettiin ja Milja oli hienosti menossa mukana.

Onnistuneiden raviväistöjen jälkeen siirryimme treenaamaan takaosakäännöksiä. Crystal käänsi Miljan uralta keskelle kenttää ja pysähtyi keskihalkaisijalinjalle. Ratsukko teki täyskäännöksen, joka ei näin ensimmäisellä kerralla näyttänyt niinkään siistiltä, mutta muutaman kerran uusimisen tuloksena oli Miljan mainio keskittyminen ja niin hevonen kuin Crystalkin suoriutuivat tehtävästä mallikkaasti. Milja oli kauniissa muodossa ja käytti takajalkojaan hyvin. Mitä kauemmin tunti jatkui, sitä paremmin Crystal sai tammansa rentoutumaan ja kuuntelemaan. Vielä muutamat käännökset, niin totesin sen riittävän.

Loppuun otettiin vielä laukkaa pääty-ympyrällä. Ensin oikeassa kierroksessa. Tämä tehtävä oli ratsukolle kuin heinää vain, joten käskin heidän jatkaa ympyrän päätyttyä suoraa uraa ja vaihtaa suuntaa koko rata leikkaa-uran avulla, säilyttäen silti energinen laukka koko ajan. Päätyessään taas uralle, heidän oli tarkoitus jatkaa laukkaa vielä lyhyen sivun verran, eikä laukkaa saanut vaihtaa eikä rikkoa. Ensimmäisellä kerralla alku sujui hienosti, mutta suunnanvaihdoksen jälkeen Milja oli sen verran solmussa että rikkoi raville. Niimpä neuvoin Crystalia nostamaan uuden laukan kulmasta ja vaihtamalla taas suuntaa, jotta hän saisi tehtyä uuden ympyrän toiseen päätyyn. Tällä kerralla Crystal sai pidettyä oikean laukan ja Milja käyttäytyi upeasti. Tamma oli päässyt sen verran hikeen etten viitsinyt enää tehdä harjoitusta toiseen suuntaan, vaan tämä sai riittää. Pyysin Crystalia ottamaan ravin ja ravailemaan ympäri kenttää hieman pidemmällä ohjalla. Yleisesti ottaen ratsukko suoriutui mahtavasti!

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 70 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 64 kpl.
NJ:n kisoja niistä 6 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän keväällä 2008
30.04.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/36
25.04.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/35
25.04.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/50
25.04.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/50
27.04.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/40
27.04.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/40
27.04.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/40
27.04.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/40
27.04.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/40
24.04.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 8/100
30.04.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/50
27.04.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/36
27.04.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/36
30.04.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 9/100
03.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/36
05.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/40
05.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/40
05.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/40
05.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
30.04.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/68
29.04.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/44
06.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/45
09.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/50
09.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/50
11.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/36
11.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/36
11.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/36
15.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/30
05.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/50
13.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 6/40
06.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/50
13.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/40
12.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/30
12.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 6/40
15.05.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 6/114
16.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/50
20.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/36
31.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/40
15.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 7/106
16.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/80
17.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/58
17.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/52
20.05.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 6/50
16.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/40
10.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/56
20.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 9/111
20.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/110
20.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/111
20.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/111
30.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/37
30.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/23
30.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/17
06.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/36
06.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/60
12.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 8/120
08.06.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 7/50
02.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
02.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
31.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/40
01.06.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 3/45
24.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Luokka 1, 5/53
24.05.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/16
24.05.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 3/20
11.06.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/60

20.05.2008 Class 3, s(p)h-varsat aikuiskuvilla, irtoSERT & JS (pt. Kati S.)
26.05.2008 Datt Ponies / NJ Näyttelyt, varsat aikuiskuvilla, irtoSERT & JS (pt. Mira L.)
27.05.2008 Mori No Michi / NJ Näyttelyt, suomenhevoset, irtoSERT & JS (pt. Mira L.)
28.06.2008 Team Wick / NJ Näyttelyt, sh-tammat, irtoSERT & JS (pt. Emmi L.)
20.08.2008 Keinumäki / NJ Näyttelyt, s(p)h-tammat, irtoSERT & JS (pt. Mira L.)
30.01.2009 Keinumäki / NJ Näyttelyt, sh-tammat, BIS5, MVA-SERT & JS (pt. Pulmu N.)

Jälkeläiset:


10.08.2008 o. VIR MVA Ch Vaapukan Miska KTK-I (i. TT Kulissi)
26.03.2014 t. Vaapukan Piruetti (i. Haavelaakson Pikantti)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!