Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

VIR MVA Ch Keinumäen Milena SLA-I, YLA 2, KTK-I, KRJ Ikuvien © Milenan kasvattaja, kiitos!

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Keinumäen Milena
Milena
suomenhevonen
tamma
punarautias
156 cm
11.11.2007
reaali
(kuitenkin 4v. 11.07.2008)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainotteinen
ko Va A, re 100cm

Kya, Keinumäki
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH03-018-7143
lue ylempää

Luonne:


Milena on pirteä ja reipas tamma. Se on aina innolla lähdössä ihmisen mukana vaikka minne, eikä se säiky juurikaan mitään. Milena on innoissaan päästessään lenkillä ja vauhti ei meinaa loppua hetkeksikään kunhan vain selkään saakka pääsee. Tämä tamma on ikinuori ja totisesti myös jonkinsortin ikiliikkuja. Milenasta löytyy monta puolta, sillä toisinaan se on äidin pikkuinen kullanmussukka enkeli ja toisinaan se kenkkuilee sekä yrittää näykkiä kokoajan. Suurin mielialanvaihtelu tapahtunee aina sadeilmoilla, sillä Milena inhoaa vesilammikoita! Vaapukan upouudessa maneesissa uskaltaa Milenakin silloin mennä, mutta muualle ei Milenan mielestä ole asiaa - etenkään ilman ratsastusloimea! Milenaa tallinporukka kutsuukin diivaksi, sillä neiti ei raaskisi edes astua lämpimästä karsinastaan jos ilma on vähänkin sateinen tai edes sadetta enteilevä. Milena on silti niin perso ruualle, että houkuteltua sen saa mistä vain ja minne vain. Milena on helppo taluttaa ja varustaa. Myös harjaus ja traileriin lastaus on helppoa tämän perin yhteistyökyvykkään tamman kanssa. Tammamaisia piirteitä ja pippurisuutta löytyy useinkin, mutta selvällä maalaisjärjellä asioista selviää ongelmitta. Luonteista Milena tykkää ja ei tykkää. Se pitää kyllä lämmöstä ja siitä, että se kuivuu loimen avulla nopeasti, mutta sen tekisi aina mieli yrittää loimea irti. Se repii sitä hampaillaan ja kiskoo aidan pienaan kunnes loimi lähtee sen selästä. Karsinassa ollessaan Milena ei irrota loimea, mutta aika vintallaan se silti on kun se pois otetaan. Milenasta näkee selkeästi, koska se on tyytyväinen ja milloin sitä jokin harmittaa. Milena pitää siitä kun sitä hoidetaan. Milena myös tietää, että ihminen auttaa sitä jos se on kipeä, eikä tamma sen vuoksi pahemmin eläinlääkäriä kammoa. Se nauttii myös hevoshierojan hieroessa sitä ja antaa se myös hampaansakin raspata, ihan ilman rauhoituspiikkiä. Milena nostaa kaviot helpolla ja kengitys sujuu hyvin. Kaikinpuolin tamma on osaava ja hyvin koulutettu, mutta hieman innokas vain.

Tamma on helppo hoitaa, joskin lasten käsiin se on liian energinen. Se on kova pyörimään ja hyörimään karsinassa ollessaan ja nuoremmat ihmiset, eritoten hyvin pienet lapset sekä nuoret jäävät Milenan jalkoihin kovin helposti. Milena ei tarkoita pahaa mutta se vain ei malttaisi seistä paikoillaan ja odottaa. Luulen tosin, että tämäkin piirre jää pois kunhan tamma vanhenee. Milena yrittää olla kiltti tyttö, mutta nuori ikä ei Milenan mieltä halua kuunnella ja joskus tulee ärsyyntymisestä koituva potku seinään tai näykkäisy hoitajan takamukseen. Milena on helppo taluttaa, se kulkee aina taluttajan vierellä tai miten taluttaja ikinä haluaakin. Juoksutuksessa Milena toimii paremmin kuin hyvin. Harjaus on tamman lempijuttuja ja jos joskus Milena seisahtuu niin se on silloin, kun sitä rapsutetaan oikein kunnolla piikkisualla sään kohdalta. Milena kutiaa aikalailla eli rapsutusta se kaipaa aina kun vain mahdollista. Tamma rakastaa kunnon kynintää ja etenkin talvikarvanlähdön aikaan on hyvä käyttää tuntikausia tamman vieressä ja nyppiä siltä kunnon karvatuppoja irti. Milena rakastaa huomiota vaikkei osaa näyttää sitä että pitää siitä. Milena ei ottaisi kovin innokkaasti kuolaimia suuhunsa, mutta jos kuolaimina on oikein maukkaat omenan makuiset kuolaimet on sentään jotain toivoa saada suitset kuolaimineen Milenan suuhun. Tamma on perussuomenhevonen. Se näyttää tunteensa juuri niin kuin se itse ne kokee. Tamma pistää ihmisille pullat suuhun asiassa kuin asiassa. Se ei epäile myöskään toimia tuhmasti. Milena kun on aika itsepäinen, se myös kenkkuilee paljon. Satulavyön kiristys on onneksi ongelmatonta. Milena ei pullistele paljoakaan. Kavioiden nostossa on toisinaan ongelmia, toisinaan ei. On siis hyvin paljon tuurista kiinni millainen Milena on milloinkin. Sadeilmoilla luvassa on luimintaa ja hampaiden näyttöä. Milena on helppo loimittaa sillä se on niin perin mukavuuden haluinen ettei se anna minkään häiritä lämpimän loimen laittoa päälle. Milena rakastaa myös siisteyttä ja se asioi aina karsinassa tiettyyn nurkkaan.

Milena on ratsastettaessa tammamainen. Se kenkkuilee kiima-aikaan, mutta muuten se kulkee perin nätisti. Milena on selvästi kouluratsu, vaikka esteitäkin tamma hyppää mielellään. Se on kuuma ratsastaa, mutta taitava ratsastaja saa tamman pidettyä erittäin hyvin kurissa ja nuhteessa. Milenan saa ratsastettua hyvin helpolla muotoon ja peräänantoon. Kouluradalla Milena antaa kaikkensa. Kilpailuissa Milena yrittää aina täysillä. Se ei kenkkuile, ei hypi pystyyn eikä etenkään kiellä esteitä. Milena on myös maastossa mukava, ellei ole sadeilma! Sateella se laukkaa, hyppii, eikä sitä pidätä kukaan tai mikään! Milena osaa koottua ravia ja pohkeenväistöä. Se osaa myös laukanvaihdot ja käännökset joka suuntaan. Milena on herkkä ääniavuille. Tamma kuuntelee aina ratsastajaa ja jos se jännittyy, saa tamman herkästi rauhoittumaan jos sille puhuu rauhoittavasti. Maastossa Milena tykkää ottaa pieniä namupaloja tien reunoilta, eli kuuset, koivut, tammet ja muut katoavat nopsaan Milenan suureen suuhun - tai edes osa niistä! Milena on esteradalla erittäin nopea ja ketterä. Se kääntyy tiukoista kulmista ja hyppää lyhyenkin välimatkan päästä suuriakin esteitä. Ei turhaan ole Milenan estetaso metrin luokkaa, sillä tamma nauttii suurista pompuista. Maastossa Milenan kanssa ei tule ongelmaksi se, etteikö päästäisi eteenpäin. Milena loikkaa kaikki puunrungot sekä ojat suuuuurilla loikilla ja on vain kysymys siitä, pysyykö ratsastaja mukana hypyissä. Kouluradalla Milena keskittyy ja nuorien ratsastajien kanssa se ymmärtää olla kiltisti. Maneesissa Milena toimii ehkä parhaiten, sillä maa siellä on tasaisinta ja sopivan kosteaa eikä pölise. Milena inhoaa pölyävää ratsastusmaastoa. Vaikka Milena onkin hyvä ratsu, Milena toimii myös ajossa. Tammaa käytetään hääkuljetuksiin ja muihin virka-ajoihin. Milena ei ole eikä tule ravuriksi, vaan se kulkee vain kiesien edessä ja niilläkin vain kesäisin kun on kauniit ilmat. Milena on maastovarma, se ei säiky eikä hypi kuten sen varsa Milja esimerkiksi tekee usein. Milena on esimerkillinen äitihahmo ja varmasti perussuokki!

Sukutaulu


i. Ch Herra Militantti
KRJ II
ii. Ch R.I. Manteli iii. Viljamäen Sälisteri
iie. ECH Sädepeili
ie. VIR MVA Ch Suvisade VOE
KTK-II
iei. Tiikerihai MÅ
iee. Sydänyön Suomineito
e. VIR MVA Ch Vaapukan Milka
KRJ II
ei. VIR MVA Ch Raadelman Käppänä
KTK II, ERJ II, KRJ III, YLA2, SLA I*
eii. VIR MVA Ch Raadelman Isoviha
KTK III, KRJ II, YLA2
eie. VIR MVA Ch Anelma
KTK III, KRJ I, YLA2
ee. Raadelman Tinakenkätyttö
VIR MVA Ch, KTK III, YLA 2
eei. CS Ritariperhonen
eee. Silmukan Lyyli

Sukuselvitys


Milena on periytynyt virtuaalisten suomenhevosten eliitistä! Sen suku on arvostettua ja laadukasta, sillä sitä on jalostanut monet eri kasvattajat usean vuoden ajan, mainittakoon heistä Kya & XeX sekä Rimma, joka myös kaarnikkana tunnetaan. Milenan suvusta löytyy hevosia niin tuttuja kuin hieman tuntemattomampaakin ja sen suku on täynnä kaiken maailman meriittejä omaavia ratsuhevosia. Kaivaudutaanpas nyt syvälle Milenan suvun syövereihin ja tutustutaan hevoseen nimeltä Pieni Leijonamieli, joka on Milenan emänisänisänisänisä ja jota voi kutsua aikamoiseksi oriksi. Pieni Leijonamieli on tuontiori, ehta suomalainen kuitenkin. Orilla on kauniin musta väritys ja Pelleksi kutsuttu ori on myös asunut muutaman vuoden takaisessa upeassa tallissa nimeltä Saaga. Saagan muistaa varmasti monet vanhat virtuaaliheppailijat. Juuri Saagalaisen kasvatin kautta Pieni Leijonamieli on jättänyt jälkensä Milenan sukuun. Suvusta löytyy myös hieno yleislaatuarvostelussa palkittu upeasta Kuujärveläisestä suvusta periytynyt tamma Haltiahengen Pirtti-Hirmu. Humu-lempinimen saanut tamma jätti jälkeensä huimat kymmenen aivan loistavaa varsaa, joista kuusi oli tammoja ja loput oreja. Humu myös sijoittui kilpailuissa. Milenan hienosta ja erittäin pitkästä suvusta löytyy myös monelle tuttu Viljamäen Sälisteri, joka useita onkin puhuttanut mahtavalla suvullaan. Voi, voisin pulista teille Milenan mahtavista sukujuurista vaikka ikuisuuden, sillä tästä suvusta ei puutu mitään eikä siinä ole mitään liikaakaan, se on täydellinen!

Siirrytäänpäs nyt Milenan isänpuoleiseen sukuun ja otetaan käsittelyyn tamman isä, Herra Militantti, joka on loppuvuodesta 2006 syntynyt ori. Taneksi kutsuttu reipas ja hieman sähläävä ori on niittänyt mainetta kouluradoilla niin paljon, että sai kouluratsastuksen laatuarvostelussa toisen palkinnon. Rakenteeltaankin Tane on hieno ja näyttelykehistä on irronnut niin BIS-sijaa kuin irtosertiäkin. Champion-arvonimen saanut ori on myös menestynyt estekilpailuissa. Orin on kasvattanut hieman syrjässä oleva Brideyard, joka ei elä aivan täysillä mukana tällä hetkellä. Milenan upea Champion-arvonimen saanut isänisä R.I. Manteli on myös ehdottomasti näyttämisen arvoinen suomenpienhevonen. Se on periytynyt suoraan mahtavasti Viljamäen Sälisteristä, joka jo aiemmin mainittiinkin. Sen emä on hieno vanhan ajan ECH Sädepeili, jonka isä taas on aivan loistava ori SVT Raju-Roihu. SVT Raju-Roihulla on upea kahden polven suku ja se on kultaisella sydämellä varustettu tehopakkaus. Milenan isänisä Mantelilla on kahdeksan upeaa varsaa, joista Milenan isä on viides. Luonteeltaan tämä rehti ja reipas Manteli on orimainen ori, vaikkakin karsinassa käyttäytyy mallikelpoisesti. Milenan isänemä Suvisade VOE on upearakenteinen ja hyväsukuinen rehti suomenhevostamma, jonka suvusta löytyy vielä mitä näyttävimpiä suomenhevosia ja laatukasvatusta monen vuoden takaa. Milenan isänemän suvusta eniten minuun iskevät suomenhevoset Taikakuun Kiusankappale ja Sympatian Kovakasvo arvonimiensä ja hienojen kasvattajiensa vuoksi!

Suomenhevosten eliitti on kaikki kasaantunut Milenan emälinjaan, josta löytyy sydämenpysäyttäviä tammoja ja oreja, jotka suurinosa kantavat alkuliitettä Raadelman. Raadelma, joka myöhemmin vaihtui Misswayksi, kasvattaa yhä laadukkaita suomenhevosia käyttöön ja näyttöön. Näistä suurinosa on näyttelyissä lahjakkuutensa näyttäneitä suomenhevosia, joilla on lisäksi vaikka mitä meriittejä. Milenastakin toivotaan samaa rataa jatkamaan, aika näyttää mitä Milena vielä mukanaan tuo. Heti alkuun upea Vaapukan oma kasvatti Milenan emä Vaapukan Milka, joka on Kyan omistuksessa. Kauniin ruunikon värin omaava suomenhevostamma on virtuaalinen muotovalio ja champion ja sen lisäksi vielä kouluratsastuksen laatuarvostelussa se on napannut itselleen toisen palkinnon. Vielä jää nähtäväksi tuoko tamma itselleen laatuarvosteluista lisää kunniaa ja mainetta! Milkan isä, eli Milenan emänisä Raadelman Käppänä on ulkonäöltään tavattoman upea! Lisäksi tuttujen kesken Käpsyksi kutsutun orin kilpailukalenterikin on huippuluokkaa. Ori on syntynyt voittajaksi! Käpsyllä on plakkarissaan arvonimet KTK II, ERJ II, KRJ III, YLA2, SLA I* ja tämän lisäksi se on vielä virtuaalinen muotovalio ja champion! Voiko upeampaa olla?! Milenan emänemä on Vaapukassa asuva oma hevoseni Raadelman Tinakenkätyttö. Tiinakin on hieno hevonen, joka on saavuttanut myöskin virtuaalisen muotovalion ja championin sekä tämän lisäksi tamma on kantakirjattu kolmannella palkinnolla ja YLA 2! Tiina on kauniin värinen ja upea ilmestys. Esiintyy melkein aina edukseen, mutta vapaapäivinä ei suositella tulevan katsomaan - silloin Tiina lepää ja ottaa lunkisti piehtaroiden mudassa! Suvusta löytyvät vielä myös hevoset Raadelman Isoviha ja Anelma, jotka on palkittu kantakirjassa, kouluratsastuksen laatuarvostelussa sekä yleislaatuarvostelussa!

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 106 kisaa.
ERJ:n kisoja niistä 19 kpl.
KRJ:n kisoja niistä 76 kpl.
NJ:n kisoja niistä 11 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän tammikuussa 2008
20.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/51
09.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/96
09.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/101
11.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 10/111
20.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/40
18.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/22
19.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/40
30.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 2/40
28.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/20
28.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/22
29.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/155
29.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 10/168
29.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/168
27.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/36
29.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 2/40
27.12.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/30
07.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/40
15.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/60
09.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 1/30
15.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/60
09.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/30
06.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/41
14.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
14.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
14.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/40
21.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/30
12.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 1/30
10.01.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 3/35
22.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 1/40
22.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 6/40
22.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 6/40
15.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/104
15.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 8/104
22.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 7/50
25.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/36
26.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
18.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/60
23.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
01.02.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
03.02.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/70
23.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/55
22.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/112
28.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/50
27.01.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/50
27.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
30.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
10.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 7/50
14.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/50
14.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/50
08.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/30
09.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/30
12.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/30
12.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/30
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/30
20.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/30
15.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/30
17.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/30
19.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/30
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
24.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
28.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
28.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
23.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
27.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
02.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
24.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/50
25.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/50
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/50
27.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/50
01.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
02.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/50
25.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/50
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/50
03.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/50
01.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/50
02.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
03.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
10.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
07.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 7/50
12.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/50
27.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/50
28.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/50
28.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/24

26.10.2008 ERJ Esteratsastus, 110cm, 3/18
13.03.2014 ERJ Esteratsastus, 100cm, 1/30
12.03.2014 ERJ Esteratsastus, 100cm, 5/40
12.03.2014 ERJ Esteratsastus, 90cm, 6/40
16.03.2014 ERJ Esteratsastus, 90cm, 2/40
24.03.2014 ERJ Esteratsastus, 100cm, 1/50
30.04.2014 ERJ Esteratsastus, 100cm, 3/30
02.05.2014 ERJ Esteratsastus, 100cm, 5/30
28.05.2014 ERJ Esteratsastus, 100cm, 2/40
29.05.2014 ERJ Esteratsastus, 100cm, 3/40
30.05.2014 ERJ Esteratsastus, 100cm, 5/40
03.06.2014 ERJ Esteratsastus, 100cm, 1/30
02.06.2014 ERJ Esteratsastus, 90cm, 1/40
03.06.2014 ERJ Esteratsastus, 90cm, 5/40
04.06.2014 ERJ Esteratsastus, 90cm, 4/40
24.05.2014 ERJ Esteratsastus, 90cm, 7/69
05.10.2014 ERJ Esteratsastus, 100 cm, 3/30
09.10.2014 ERJ Esteratsastus, 100 cm, 2/30
12.10.2014 ERJ Esteratsastus, 90 cm, 3/21

17.11.2007 Missway Stables / NJ Näyttelyt, BIS5 irtoSERT & JS
20.11.2007 Katvusto / NJ Näyttely, BIS2 irtoSERT & JS
21.11.2007 Vaapukka / NJ Näyttelyt, irtoSERT & JS
22.11.2007 Keskiviikon / NJ Näyttelyt, BIS4 irtoSERT & JS
30.11.2007 Keinumäki / NJ Näyttelyt, irtoSERT & JS
10.12.2007 Vaapukka / NJ Näyttelyt, irtoSERT & JS
14.12.2007 Katvusto / NJ Näyttely, BIS3 irtoSERT & JS
10.05.2008 Suopursun tila / NJ Näyttelyt, hevostammat, LKV2/4, irtoSERT & JS -> MVA-siirtyy BIS3:lta = MVA-SERT & JS !!
20.05.2008 Class 3 / NJ Näyttelyt, s(p)h-tammat, LKV2/12, irtoSERT & JS
26.05.2008 Datt Ponies / NJ Näyttelyt, hevostammat, BIS5 -> MVA-SERT & JS (pt. Mira L.)
30.05.2008 Vaapukka / NJ Näyttelyt, sh-tammat, LKV1/3, irtoSERT & JS -> BIS3 = MVA-SERT & JS !!

Jälkeläiset:


03.03.2008 t. Ch Vaapukan Milja KRJ II, YLA2 (i. Raadelman Ralli)
29.12.2008 o. VIR MVA Ch Vaapukan Miko KTK II (i. Keinumäen Rymy)
02.09.2009 o. Vaapukan Jekku (i. Keinumäen Oiku)
20.01.2014 t. Vaapukan Melissa (i. Pirunkorven Jamssi)
11.02.2014 o. Vaapukan Tolius KTK-II (i. Vaapukan Tikseri)
15.04.2014 o. Vaapukan Marsalkka (i. Haavelaakson Pikantti)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!