Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

Gungbacks Evitakuvien © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Gungbacks Evita
Miina
shetlanninponi
tamma
rautiaankirjava
106 cm
06.01.2009
240d = 1a
(kuitenkin 4v. 03.09.2009)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainotteinen
ko He B

Kya, Keinumäki
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH14-017-0090
-

Luonne:


Miina on ihanan suloinen ja pörröinen shetlanninponitamma. Se on luonteeltaan eloisa ja virkeä; aina valmiina touhuamaan kaikkea! Hoitotilanteissa se yleensä malttaa seisoa paikoillaan, vaikka tammamaisia piirteitäkin löytyy. Shetlanninponin tavoin se joskus yrittää näykkäistä hoitajaansa paidanhelmasta tai kertoa ilmeellään, että nyt tällainen hössötys riittää. Miina on erittäin ystävällinen pohjimmiltaan. Lasten kanssa se ei tosin tule kovin hyvin juttuun, vaikka se antaakin niiden hoitaa itseään ja ratsastaa, vaikka ratsuna Miina pelleilee lasten kanssa.. Miinan kanssa tarvitsee olla erittäin päättäväinen. Jos tammalle antaa periksi, se tekee varmasti saman tempauksensa vielä uudelleenkin. Miinasta on kuitenkin iloa kaikille. Sen kaunis väritys ja hieno rakenne ovat silmänruokaa niin vauvalle kuin vaarillekin. Näyttelyissä hienosti menestyvä Miina rakastaa olla huomion keskipisteenä, eikä tamma herkkuja pelkää! Suuresta mahastaan huomioiduksi tuleva shetlanninponi tonkisi mielellään kenen tahansa taskut porkkanoiden ja muiden herkkujen toivossa. Miinasta on myös erittäin hauskaa kumartaa herkun perässä, tämän taidon se totta vie osaa! Gungbacks Evita nauttii myös piikkisualla rapsutuksesta eikä neitokainen ole herkkänahkainen.

Hoitotilanteissa Miina on rauhallinen eikä yleisesti ottaen hyöri ja pyöri kovinkaan paljoa. Joskus se saattaa innostua hieman päätään heittelemään, mutta EI-käskyllä se lopettaa kyllä sen. Toinen pahempi tapa ponilla on kuopiminen. Tällöin ei aina EI-käskytkään riitä, vaan jotain tekemistä täytyy keksiä ja pian. Miina nostaa kaviot yleensä hyvin, nuorempien lasten on kyllä vähän hankalaa saada koipia ylös, kun Miina laskee kaiken painonsa sille jalalle. Hieman voimakkaammat ihmiset saavat kuitenkin jalat nostettua ongelmitta. Miina antaa laittaa suitset kuolaimineen ihan kohtuuhyvin, eikä satulan tai muiden vermeidenkään laitto tuota ongelmia. Miina rakastaa harjaamista. Se nauttii mitä kovemmin sitä harjataan ja mitä kauemmin, jos vain harjaus ei ole kovin hentoa. Hento harjaus kutittaa Miinaa ja saa sen ärtymään. Miina on taluttaessa yleensä nätisti. Joskus se voi rynniä eteen tai kiertää taluttajan ympäri. Ronskeilla kommennoilla ja raipan avulla sen saa kuitenkin taltutettua. Eläinlääkäriä tämä tamma ei pelkää ja kaikki toimenpiteet ovat ongelmattomia suorittaa. Mikäli ponia pelottaa, se ilmaisee sen luimimalla tuimasti. Koskaan ei Miina kuitenkaan aggressiivisesti pure tai potki. Ilopukkeja Miina rakastaa heittää missä tahansa! Kengitys ja raspaus ovat ongelmattomia ja sujuvat hyvin.

Ratsuna tamma toimii parhaiten pienen mutta erittäin sisukkaan ja osaavan ratsastajan kanssa. Normaaliksi shettikseksi Miinaa tuskin voisi kutsua, sillä vauhtia ja vaarallisia tilanteita löytyy joka hetkeen. Tamman käynti on erittäin matkaavoittavaa ja joustavaa. Mielellään Miina tosin ravaisi tai laukkaisi kokoajan. Talvisin Miina kasvattaa suuuuuren talviturkin, jonka kanssa se hikoaa aika helposti. Tamma kuitenkin on hyvä pitää klippaamattomana, sillä Vaapukan tallissa ei ole aikaa loimittaa pientä ja erittäin pörröistä pikkuponia, joka pärjää talvikarvansa kera hyvin tarhassa ilman lointa. Hikoaminen on vain pieni miinus tässä suloisessa karvojen paljoudessa. Miina ei aina jaksaisi seistä paikallaan kun ratsastaja nousee selkään. Miina on herkkä avuille, mutta temppuiluakaan ei aivan vältetä. Raippaa joutuu joskus käyttämään enemmänkin, sillä tämän ponin selvästi parkkiintunut takapuoli ei aina pienestä mätkähdyksestä edes tunne mitään. Miina luulee luultavasti vain hyttysen kävelevän sen lautasilla. Reippaat ratsastajat saavat kuitenkin ponin toimimaan hyvin. Kouluratsastuksessa Miina on ehdoton haka. Se kulkee kauniisti muodossa ja kaikki muu sujuu, mutta peruutuksissa on usein häikkää. Esteillä Miina innostuu aivan hirveästi ja yksittäisenä se hyppää ratsastajan kanssa 70cm. Ponnua siis löytyy, ja intoa hypätä. Miinalla painotetaan kuitenkin kouluratsastukseen.

Sukutaulu:


i. Gungbacks Willy
YLA2
ii. VIR MVA Ch Sir Chichap
SHLA-B YLA2 MEJ III KRJ II
iii. VIR MVA Ch Limitless T
iie. VIP MVA Fn Hutikuti HIP
ie. VIR MVA Ch Gungbacks Brida
KTK III
iei. VIR MVA Ch CW Malibu Monsoon
KTK I
iee. VIR MVA Ch Gungbacks Fina
KRJ II, YLA2
e. VIR MVA Ch Danise v. Raad
KTK I, KRJ II, ERJ II, YLA2
ei. VIR MVA Ch Kenai v. Raad
KTK III, KRJ II
eii. Ch Skovdigets Startpaket
KTK III
eie. VIR MVA Ch Skovdigets Pandora
KTK III
ee. VIR MVA Ch CW Halifax eei. Ladykiller
eee. Elessar SWE


Valmennukset ja päiväkirja


Kouluvalmennus 18.04.2014, Helppo B, valmentajana Hapero
Kentällä taapersi rautiaankirjava shetlanninponi Miina ratsastaja selässään saapuessani sinne. Ratsastaja oli jo aikaisemmin kertonut Miinan olevan muuten suhteellisen miellyttävä ja helppo ratsastaa, mutta peruutukset tuottivat sille ongelmia. Tänään tarkoituksemme olikin saada onnistuneita pakituksia. Ratsukon lämmitellessä omatoimisesti ympyröin ja pysähdyksin, asettelin puomeista kentän keskelle "parkkiruudun". Kehotin ratsastajan ratsastamaan ensin puomien väliin pysähdyksen muutaman kerran, jonka jälkeen aloitimme itse peruutuksen. Alkuun Miina ei suostunut peruuttamaan askeltakaan, mutta painostettuani sitä vähän edestäpäin, se alkoi kiemurrella taaksepäin. Kehotin ratsastajaa pyytämään vain yhden suoran peruutusaskeleen alkuun ja kiittämään heti. Pikkuhiljaa lisäsimme askelten määrää ja siirsin puomeja kauemmas toisistaan. Lopetimme yhteen onnistuneeseen viiden askeleen suoraan peruutukseen, turha tahkota liikaa ettei ponilta mene hyvä maku. Ratsastaja loppuverkkasi ponin omatoimisesti.

Kouluvalmennus 02.05.2014, Helppo B, valmentajana Hapero
Tällä kertaa kentältä löytyi vanha tuttu, rautiaankirjava Miina, valmiina työntekoon. Tänään valmennuksessa ei treenattaisi yksittäisiä liikkeitä vaan keskityttäisiin ratsastajan ja ponin saumattomaan yhteistyöhön. Pyysin ratsastajaa lämmittelemään ponin normaaliin tapaan, jotta näkisin miltä ratsukko näyttäisi. Miina kyseenalaisti jonkin verran ratsastajan pyyntöjä olemalla hidas ja vastahakoinen, mutta teki kuitenkin kaiken pyydettävän. Korjasin ratsastajan käsien asennon paremmaksi, pikkuponilla helposti valuu kädet sään tuntumaan liian alas. Aloitimme tekemällä harjoitusta, jossa liikutetaan ponin yhtä jalkaa kerrallaan käyttämällä toista pohjetta edessä tai taaempana. Oletettavasti Miina otti aluksi enemmän kuin yhden askeleen, mutta aika nopeasti ratsukko sai harjoituksesta kiinni ja jalat alkoivat löytyä. Seuraavassa harjoituksessa ratsastettiin neliötä ja siirrettiin aina kulmassa joko etuosaa tai takaosaa, ei varsinaisesti etu- ja takaosakäännöksiä, mutta siirrettiin kuitenkin. Tämä tuntui olevan Miinalle huomattavasti helpompaa, ratsastajalla oli vaikeuksia muistaa ratsastaa joka ikinen askel, jottei ponin tarvitse tehdä omia ratkaisujaan. Molemmat tuntuivat kuitenkin oppivan nopeasti, joten varsin kehityskelpoinen pari!

Kouluvalmennus 23.10.2014, Helppo B, valmentajana Tuulia T.
Mikään ei ole mielestäni ihanampaa kuin pörröinen shetlanninponi talvikarvassaan. Miina oli mielestäni juuri tälläisen ybersöpön shetlanninponin ilmikuva astellessaan kentälle yhä paksuuntuvassa talvikarvassaan. Juuri Miinan paksun orastavan talvikarvan takia saatoimmekin treenata kentällä emmekä maneesissa ilman pelkoa siitä, että tamma pahemmin kylmettyisi. Teidän kanssanne haluaisin tehdä tänään paljon volttiharjoituksia ravissa ja laukassa, joten ohjeistin teitä tekemään paljon erilaisia kiemuroita ja ympyröitä eri askellajeissa alkulämmittelyksi. Lämmiteltyänne tarpeeksi komensin teitä tekemään ensin voltin, joka olisi halkaisijaltaan 10 metriä ravissa. Miina suoriutui tästä ensimmäisestä tehtävästä helpon näköisesti, minkä jälkeen komensin teitä tekemään samaisen tehtävän laukassa. Laukassa huomiosi hieman herpaantui, minkä seurauksena voltista tuli epämääräisen näköinen kun asetus ei ollut aivan sitä mitä piti. Toista yritystä varten käskin sinua asettamaan Miinan paremmin sekä taivuttamaan tammaa enemmän sisäpohkeen ympäri. Toisella kertaa onnistuittekin paremmin ja saatoimme siirtyä seuraavaan tehtävään eli volttikahdeksikkojen harjoitteluun. Tästäkin tehtävästä selvisitte Miinan kanssa ravissa virheettä eikä suorituksessanne laukassakaan ollut mitään moittimista. Suoriuduttuanne laukka volttikahdeksikosta virheettömästi annoin sinulle luvan antaa Miinalle pitkät ohjat ja jätin teidät suoriutumaan loppuverryttelyistä itsenäisesti.

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 82 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 78 kpl.
ERJ:n kisoja niistä 4 kpl.
NJ:n kisoja niistä 0 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän helmikuussa 2014
21.02.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/80
03.03.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo C:2, 5/50
04.03.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo B:2, 5/50
27.03.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo C:2, 4/31
01.07.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/38
02.07.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/39
25.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/30
01.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/30
26.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
27.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/40
30.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/40
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/30
30.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/50
14.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/30
16.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/30
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/30
20.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/30
28.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/40
29.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/40
31.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/40
01.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/30
12.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 7/50
13.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/50
12.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/30
14.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/30
16.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/30
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/30
20.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/30
25.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/30
28.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/30
02.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/30
28.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 10/100
30.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 10/100
15.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/50
09.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/50
11.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/40
14.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/40
24.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/40
04.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 6/40
11.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/40
12.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/40
03.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/40
17.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 7/50
11.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/40
15.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 6/40
16.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/40
04.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/40
04.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/40
20.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/50
23.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
25.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
21.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/40
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/40
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 6/40
23.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/40
23.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/40
02.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/40
28.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/50
23.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
27.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 6/40
02.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/40
03.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/40
06.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/40
07.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
09.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/40
07.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/40
11.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/40
12.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
15.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
08.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/100
04.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/40
12.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
15.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
03.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/39
24.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/40
27.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/40
13.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/28
16.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/24

06.03.2014 ERJ Esteratsastus, 60cm, 1/30
06.03.2014 ERJ Esteratsastus, 60cm, 4/30
09.03.2014 ERJ Esteratsastus, 60cm, 1/30
04.03.2014 ERJ Esteratsastus, 60cm, 3/30

Jälkeläiset:


02.11.2013 o. Vaapukan Eeron (i. Vaapukan Saylor)
04.01.2014 o. Vaapukan Royalis (i. Royal Anthem Dei)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!