Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

Vaapukan Kermiitti YLA2, KRJ-I, SLA-II, KTK-IIIkuvien © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Vaapukan Kermiitti
Kerma
suomenhevonen
ori
vprt
156 cm
17.10.2013
60d = 1a
(kuitenkin 3v. 01.01.2014)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainotteinen
ko Va B

Crystal, Vaapukka
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH14-018-0222
lue ylempää

SLA-pisteet:


o. Vaapukan Kermiitti
10 + 21 + 22 + 20 + 15 = 88 p. / SLA-II
1. Ok tyypit ja leimat (3p.)
2. Pää ja kaula osittain eva harjan takia, aavistus alakaulaa, paksuhko pään ja kaulan liittymä (2p.)
3. Pitkä runko, jyrkät lavat, pitkä piirteetön säkä, takakorkea ja lyhyt lautanen (2p.)
4. Aavistuksen takanojoiset etujalat, muuten ok jalat (3p.)

KTK-lausunto


(R) Vaapukan Kermiitti, om. Crystal
17 + 16 + 17 + 17 = 67p KTK-III
- Avorunkoinen, jyrkkä lapa
- Vento selkä, pyöreä sopusuhtainen runko

Luonne:


Yleisesti ottaen Kerma on suhteellisen orimainen herra ja tälle orille ei pärjääkkään läheskään kuka tahansa. Senpä vuoksi Kerman kanssa ei saakkaan toimia kuin ehdottoman kokenut ja orille entuudestaan tuttu ihminen jotta herran metkuihin osaa varmasti varautua kunnolla. Orimaisuus näkyy ehkä parhaiten sillä tapaa, että Kerma on todella vahvasti tammojen perään ja tammoille pitääkin hirnahdella tervehdykset joka käänteessä. Lisäksi tämä herra tekee lähes kaikkensa, että se pääsisi tammojen kiima-aikaan neitosten luo, joten silloin kannattaa varsinkin pysyä varuillaan ettei Kerma pääse karkuun. Toisten orien kanssa tämä herra ei ole kovinkaan hyvä kaveri ja koska Kerma on melkeinpä fanaattinen tammojen suhteen, niin ainoa sovelias seura on periaatteessa ruunat.

Hoidettaessa Kerma ei kovinkaan mielellään seiso paikallaan, mutta hoitotoimenpiteiden suorittamista helpottaa kumminkin jos orin hoitaa karsinassaan, eikä esimerkiksi ulkona tai käytävällä. Karsinassa ollessaan tämä herra ei nimittäin pääse kiinnittämään huomiotaan mahdollisiin lähellä kulkeviin tammoihin ja näin ollen Kerma seisoo edes hieman nätimmin paikallaan. Ehdottomat inhokkihoitotoimenpiteet ovat tämän herran mielestä kaikki, mikä ei liity varusteiden laittoon. Ikinä kun ei voi olla täysin varma, harjaako hoitaja likoja pois turhaan vai onko kyseessä tosiaankin valmistautuminen vaikkapa treeneihin tai kilpailuihin. Kerman kanssa kannattaakin siis olla vain jämäkkä jottei se pääse pelästyttämään sinua ulos karsinastaan, sillä jämäkkyys kannattaa loppujen lopuksi silloin kun saat orin käyttäytymään kanssasi paremmin muutamien hankalien kertojen jälkeen. Varusteita laittaessa Kerma ei pullikoi yhtään vastaan vaan pikemminkin ori tuntuu yrittävän auttaa hoitajaansa tässä tilanteessa. Herra nimittäin laskee päänsä sopivalle tasolle kun hoitaja ottaa suitset esiin ja edes vatsan pullistelua ei ilmene kun tulee aika kiristää satulavyö. Voisikin siis sanoa että varusteiden laitto on ehdoton lempitoimenpide tämän herran mielestä.

Talutettaessa orin käytös riippuu täysin siitä, mihin ollaan menossa ja milloin ollaan menossa. Esimerkiksi treeneihin Kerma kulkee nätisti samaa vauhtia kuin taluttajakin kulkee ja kilpailupaikallakin käytös on mallikelpoista. Jos kyseessä on kumminkin taluttaminen treeneistä kotitalliin, niin Kerma yrittää parhaansa mukaan päästä takaisin treenipaikalle ja tällöin on taluttajan pysyttävä kovana jottei orin voimat saa sinua luovuttamaan. Jos jaksat pitää pääsi ja et vaihda suuntaa Kerman pään mukaan, niin kyllä orikin luovuttaa jonkun ajan päästä ja seuraa taluttajaansa nätisti. Lastatessa tämän herran orimaisuus vähenee edes hiukan ja Kerman lastaaminen traileriin onnistuukin ihan suhteellisen hyvin. Ainoa haittapuoli orin orimaisuudesta tässä hommassa on se, että Kermaa ei voi oikeastaan kuljettaa kuin joidenkin tuttujen ruunien kanssa. Tammojen seurana kulkeminen kun tekee orista hyvin herkästi stressaantuneen ja orien kanssa kulkemista Kerma ei voi sietää alkuunsakkaan. Suosittelenkin siis kuljettamaan tämän herran ihan yksinään jollei jostain syystä ole ihan pakko laittaa Kermaa toisen hevosen kanssa samaan traileriin.

Ratsastettaessa tämä herra ei ole tosiaankaan helpoimmasta päästä ja ratsastaja joutuu tekemään tosissaan töitä saadakseen Kerman toimimaan kapasitettinsa puitteissa. Orihan on siis kouluratsastuspainotteinen ja se taipuu jopa vaativiin luokkiin, kunhan ratsastaja vain osaa asiansa ja jaksaa vaatia Kermaa toimimaan parhaansa mukaan. Jos ratsastaja alkaa lusmuilemaan tai yrittää päästä siitä mistä aita on matalin niin Kerma alkaa herkästi pelleilemään ja tekemään jotain ihan muuta kuin mitä ratsastaja haluaisi. Tämä onkin siis syy, miksi herran selkään ei päästetä kuin ehdottoman kokeneita ja mielellään ennenkin hankalia hevosia käsitelleitä ratsastajia. Jottei kukaan kumminkaan ajattele, että Kerma on aivan mahdoton hevonen, niin pakko todeta että ori on mahtava ratsastettava silloin kun sen saa toimimaan ja sen menoa on myös miellyttävä katsella ulkopuolisenkin silmin.

Sukutaulu:


i. VIR MVA Ch Fiktion Meriitti
KRJ-I, KTK-II
ii. Metsäkartanon Manaus
KTK-II
iii. Haltiamieli
KTK-II
iie. Maanavilja
KTK-III
ie. Lakean Lumimarja iei. Turon Tykki
iee. Kanervan Riimittelijä
e. Vaapukan Vieno ei. Kauhukakara eii. VIR MVA Ch Ryöväri
KTK-I
eie. Saagan Kamomilla
ee. Sannin Virma eei. Rokkipoika
YLA3, KRJ IV, SLA-I
eee. Erilan Vilma
YLA3, KRJ III, SLA-I


Valmennukset ja päiväkirja


Kouluvalmennus 09.02.2014, Vaativa B, valmentajana *lumienkuli*
Tänään ohjelmassani olisi kouluvalmennuksen pitäminen Crystalille ja hänen suomenhevosorilleen Kermalle Vaativa B -tasolla ja yritinkin kipittää mahdollisimman nopeasti paikalle, jotta en myöhästyisi valmennuksen pidosta. Kerkesinkin maneesille juuri oikeaan aikaan ja ratsukkokin sai juuri suoritettua itsenäiset alkulämmittelyt loppuun, joten valmennus saatiin aloitettua samantien. Crystal kertoi heti alussa, että heillä oli ollut orin kanssa välillä hieman erimielisyyksiä kunnollisena ratsuna toimimisesta, mutta sovittiin että Crystal yrittäisi kumminkin parhaansa.

Valmennuksen ensimmäiseksi tehtäväksi annoin ratsukolle kokeilla koottua käyntiä, siirtyä siitä koottuun raviin ja siirtyä vielä lopuksi koottuun laukkaan. Crystal antoikin ratsulleen avut heti tehtävän annon kuultuaan, mutta ilmeisesti Kermaa ei olisi kiinnostanut alkuunsakkaan lähteä liikkeelle. Kerroinkin Crystalille, etteivät hänen antamansa avut olleet välttämättä tarpeeksi selkeät ja napakat, joten pyysin häntä antamaan avut uudelleen, mutta tällä kertaa napakoimpina. Crystal tekikin työtä käskettyä ja tällä kertaa kaikki kolme askellajia onnistuivat erittäin hyvin ja kehoitinkin Crystalia kehumaan Kermaa erittäin paljon. Seuraavana kokeilimme siirtymistä peruutuksesta suoraan laukkaan ja tämä tehtävä onnistuikin paremmin kuin mitä odotin ensimäisen tehtävän perusteella. Kokeilimmekin samaa uudelleen ja tällä kertaa Kerma olisi selkeästi halunnut jäädä vain peruuttamaan. Onneksi Crystal muisti ilman erillistä muistutustakin napakammat avut ja niiden avulla ori lähti jälleen liikenteeseen ja tehtävä onnistui. Treenasimme ratsukon kanssa vielä muutamia erilaisia tehtäviä ja loppuvalmennus menikin ihan kivasti. Pyysin siis ratsukkoa aloittamaan loppuverryttelyt ja kehoitin Crystalia muistamaan jatkossakin napakoiden apujen, sekä määrätietoisuuden tärkeyden joiden avulla treenaaminen olisi varmasti antoisampaa sekä hänelle, että Kermalle.

Kouluvalmennus 11.02.2014, Vaativa B, valmentajana Oona
Maneesissa ravasi suurehko vaalea suomenhevonen ja sen selässä jo minulle tuttu Crystal. Pääsimme aloittamaan valmennuksen käyntitehtävällä. Pitkille sivuille tehtiin aina pätkä avotaivutusta, jonka jälkeen pieni pätkä lisättyä käyntiä. Kerma oli aluksi hieman laiska, eikä reagoinut heti apuihin. Crystal joutui käyttämään pohjetta välillä napakammin, jotta sai oriin liikettä. Lisäykset eivät oikein onnistuneet alkuun, mutta nekin alkoivat hiljalleen parantua. Avotaivutus sen sijaan onnistui hyvin ja linja oli hienosti suora. Ravissa aloitettiin treenaamaan askeleen pituutta ja tempoa. Ratsukko sai aluksi tehdä vapaasti temmonmuutoksia, jonka jälkeen vasta annoin virallisen tehtävä. Tarkoitus oli pidentää askelta pitkillä sivuilla ja lyhyillä taas koota hieman. Kerma oli jo reippaampi, joten lisäyksetkin onnistuivat. Kokoamisilla ei ilmennyt ongelmia ja pitkän hiomisen ansiosta askeleem pidennyksetkin onnistuivat. Laukkaa ei työstetty paljoakaan. Pääasiassa haettiin hyvää koottua tempoa, jolla tehtiin hieman ympyröitä. Ori kokosi itseään hienosti, vaikka Crystal joutuikin tekemään töitä runsaasti. Laukka ympyrällä vielä hieman askeleen pituutta ja tasapainoa. Kerma liikkui välillä hieman vinossa, mutta kun ratsastaja kokosi kunnolla oria niin ongelmat kaikkosivat. Loppuverryttelyissä tehtiin paljon ympyröitä ja voltteja. Parilla kolmikaarisella oro alkoi taipua paremmin ja työntää takaosaa kohti etujalkoja. Valmennus lopetettiin hyvillä mielin.

Kouluvalmennus 13.02.2014, Vaativa B, valmentajana Oona
Kerma oli jälleen kerran valmennettavanani. Ori käveli tylsistyneen näköisenä, kun avasin maneesin oven ja astuin sisään. Aloittelimme valmennuksen suoraan ravitehtävillä. Tarkoituksena oli tehdä päätyympyrää, joista puolet mentiin hidasta ravia ja puolet reipasta ravia. Kerma oli alkuun hidas pohkeelle ja Crystal joutui tekemään paljon töitä saadakseen orin liikkumaan hyvin. Kauan siihen meni, mutta useiden siirtymien jälkeen hevonen alkoi vihdoin vertyä. Tehtävää tehtiin vielä vähän aikaa, jotta molemmat vauhdit onnistuivat. Ravissa jatkettiin tekemään loivaa kiemurauraa, josta aina väistettiin pois ravissa. Toisella pitkällä sivulla tehtiin avotaivutusta loivasti. Ori oli vertynyt jo hyvin, joten väistöt ja avotaivutukset ommistuivat mutkitta. Vaihdoimme laukkatehtävään, joka oli tällä kertaa vain keskiympyrä. Keskiympyrällä tehtiin lisäyksiä ja kokoamisia. Kerma liikkui jo paljon emergismmin, joten Crystalin tuli vain koota ja ajaa välillä hieman eteen. Koska tehtävä alkoi sujua hyvin, lisättiin tehtävään pari käyntisiirtymää. Kerma tuli kuitenkin vain aina paremmin kuulolle ja tehtävä parani kerta kerralta. Loppuverryttelyissä tehtiin hieman ympyröitä, jotta Kerma hieman hidastaisi tahtia. Ori kuitenkin rauhottui pian ja lopettelimme pian valmennuksen.

Kouluvalmennus 16.02.2014, Vaativa B, valmentajana Oona
Ratsukko oli minulle jo hyvin tuttu, joten aijoin pistää heidät toden teolla töihin. Käskin Crystalin heti aloittaa kokoammalla Kerman askeleita mahdollisimman korkeiksi ja lyhyiksi. Ori oli alkuun hieman hidas pohkeelle, eikä kunnellut oikein kaasua. Useaan otteeseen Kerma pysähtyi kokonaan, joten Crystal joutui ottamaan raipan avustukseksi. Raippa tehosi jo henkisesti ja ori alkoi kokoamaan itseään hienosti, vaikka kyllä ratsastajakin joutui tekemään töitä. Crystal lopetti vähän ajan päästä vain hetkeksi ratsastuksen ja siinä ajassa Kerma tippui takaisin alkuun. Tehtävää jouduttiin tekemään useampaan kertaan ennenkuin molemmat olimme tyytyväisiä suoritukseen.

Ravissa alettiin tekemään hieman temmon muutoksia. Kirjaimesta seuraavaan kirjaimeen mentiin koottua ravia, kun taas sitten seuraavasta kirjaimesta seuraavaan keskiravia. Kerma oli jo vertynyt käynnin aikana kunnolla, joten Crystalin ei tarvinnut enää käyttää pohjetta yhtä paljon. Kokoaminen onnistui suhteellisen hyvin.ja ei lisääminenkään ollut ongelma. Keskiravi oli oikein mallikasta ja pitkää, kun taas kokoamis askeleet korkeita ja sulavia. Vaihdoimme työskentelemään keskiympyrällä vastataivutusta. Ori oli aluksi hieman jäykkä oikeaan suuntaan, mutta vertyi kuitenkin ympyröiden aikana. Pyysin pian Crystalia nostamaan vastalaukan ja alkamaan laukata keskiympyrällä. Kerma liikkui jo mukavasti ja reippaasti, joten Crystal sai keskittyä laukan sujuvuuteen. Pari melkein raville tippumista sattui, mutta ratsastaja onneksi jaksoi ponnistella tejtävän loppuun asti. Tehtävää tehtiin vielä toiseen kierrokseen, joka onnistui jopa paremmin kuin aikaisempaan suuntaa. Mitään pitkiä loppuverryttelyjä emme tehneet vaan hyvät ja lyhyet perus verkkailut. Verkkojen jälkeen lopettelimme valmennuksen positiivisin mielin.

Kouluvalmennus 18.02.2014, Helppo A, valmentajana *lumienkuli*
Tänään olin menossa pitämään jo toista kouluvalmennusta Crystalille ja hänen suomenhevosorilleen Kermalle ja koska viimeksi olimme treenanneet vaativa b tasoisia asioita, oli tänään tarkoitus treenata helppo a tasolla. Muistin viime kerrasta, ettei Kerma ollut mikään helpoin ratsu ja koska viime kerta oli hyvin muistissa, ei haitannut että ratsukko suorittikin jo alkulämmittelyitä itsenäisesti kun saavuin maneesiin. Ratsukko jatkoi alkulämmittelyitä vielä hetken ennen kuin varsinainen valmennus aloitettiin. Ensimäiseksi tehtäväksi annoin ratsukolle keskikäynnin kokoamisen ja tämä tehtävä onnistuikin huomattavasti paremmin kuin odotin. Koska tämä tehtävä onnistui näinkin hyvin, pyysin ratsukkoa kokeileaan seuraavaksi lisättyä käyntiä ja siitä lisättyyn raviin siirtymistä. Lisätty käynti onnistui hyvin, mutta Kermaa ei olisi selkeästikään huvittanut yhtään nostaa nopeutta. Kehoitinkin Crystalia antamaan ratsulleen napakammat avut ja niiden avulla ori siirtyi lisättyyn raviin ja pysyikin siinä vaaditun ajan. Seuraavaksi kokeiltiin laukanvaihtoa käynnin kautta. Tällä kertaa Kermaa olisi kovasti kiinnostanut jäädä käyntiin, mutta Crystal osasikin antaa ratsulleen napakammat avut ilman erillistä kehoitusta ja näiden avulla tehtävä onnistui erinomaisesti. Treenasimme vielä loppuvalmennuksenkin ajan helppo a tasoisia asioita ja mitä vähemmän valmennusta oli jäljellä, sitä paremmin ratsukon yhteistyö toimi. Kun valmennustunti oli aivan lopuillaan, alkoi Kerma tottelemaan Crystalia aivan erinomaisesti ja ratsukko ei tehnytkään yhtään virhettä enää loppuvalmennuksen aikana. Näin ollen pyysin ratsukkoa aloittamaan loppuverryttelyt ja juttelin vielä hieman Crystalin kanssa ratsukon yhteistyöstä. Kehoitin Crystalia ottamaan Kerman hallintaansa jatkossa jo alkulämmittelyiden aikana, sillä uskoisin sen auttavan orin tottelemattomuuteen. Tämän kerrottuani lähdin jatkamaan matkaani ja jätin ratsukon verryttelemään itsenäisesti.

Kouluvalmennus 20.02.2014, Helppo A, valmentajana suba
Kun saavuin tänään Vaapukkaan, olivat Crystal ja komea suomenhevosori Kerma jo verryttelemässä kentällä. Ratsastaja kertoi minulle hieman tarkemmin ratsustaan ja siitä, millaisia tehtäviä oriilla olisi hyvä harjoitella. Alkuun Crystal osasi jo sanoa, että Kerma oli hiukan hankalalla päällä. Se tuntui kuulemma painavan vahvasti kädelle ja sen huomasin kyllä minäkin. Aloittelimme valmennusta siis hevosta herättävillä tehtävillä, kuten siirtymisillä ja pysähdyksillä. Yritimme myös saada oriin kantamaan itseään paremmin tehden avo ja sulkutaivutuksia sekä kokoamalla kaikkia askellajeja. Pikkuhiljaa Kerma muuttui vähemmän ohjalla roikkuvasta maantiejyrästä itseään kantavaksi, liihottelevaksi kouluratsuksi. Itseensä ja työhönsä tyytyväinen Crystal unohtui kuitenkin matkustelemaan oriinsa selkään ja siitä ratsukin päätteli, että töitä ei tarvitse enää tehdä ja siirtyi matelevaan käyntiin. Crystal kuitenkin huomasi heti virheensä ja alkoi taas ratsastamaan hevostaan aktiivisesti. Lopussa ratsukko näytti jo oikein mainiolta ja ratsastajakin kommentoi ratsunsa tuntuvan oikein pehmeältä suusta ja toimivan täysin omalla moottorillaan. Jätin ratsukon verryttelemään itsenäisesti ja kehotin jatkamaan samaan malliin.

Kouluvalmennus 03.03.2014, Helppo A, valmentajana suba
Crystal ja Kerma verryttelivät jo kentällä, kun saavuin paikan päälle. Aikaisemminkin samaa ratsukkoa valmentaneena tiesin molempien vahvuudet ja heikkoudet. Päätin laittaa sekä ratsun että ratsastajan koetukselle ja valitsin aiheeksi vastalaukan. Vastalaukka kun melko usein tarvitsee helpommillakin hevosilla jatkuvaa vaatimista, olisi työ, jonka Crystal Kerman kanssa joutuu tekemään, aivan omaa luokkaansa. Alkuverryttelyn jälkeen aloitimme yksinkertaisella valmistavalla harjoituksella. Ratsukon piti laukata lävistäjää pitin ja jatkaa lyhyt sivu vastalaukassa. Alku näytti mielestäni hyvin lupaavalta ja ilmeisesti Crystalista myös, sillä heti, kun hän lopetti ankaran vaatimisen, vaihtoi Kerma myötälaukkaan. Muutaman hieman epäonnistuneen kerran jälkeen Crystalia ärsytti niin kovin, että hän uhosi minulle tällä kertaa varmasti onnistuvansa eikä todellakaan aikonut päästää Kermaa helpolla. Ehkä pieni aggressiivisuus auttoi ja Crystal jaksoi vaatia lyhyen sivun loppuun asti vastalaukan säilymistä. Parin onnistuneen kerran jälkeen siirryttiin ehkä hieman vaativampaan tehtävään, eli lyhyellä sivulla täytyi tehdä pääty-ympyrä vastalaukassa. Parilla ensimmäisellä kerralla tuli taas epäonnistuminen ja laukka vaihtui, tosin vasta ympyrän loppupuoliskolla. Crystal sai jostakin lisää päättäväisyyttä ja vaati Kermaa kulkemaan vastalaukassa koko ympyrän. Muutaman onnistuneen kerran jälkeen annoimme asian olla ja ratsukko aloitti loppuverryttelyn hyvillä mielin.

Kouluvalmennus 07.03.2014, Vaativa B, valmentajana Noka
Tänään ei ollut Kerman päivä. Ori känkkäränkkäili heti valmennuksen alusta ja vapaasta alkuverryttelystä ei tullut juuri mitään. Puutuinkin samantien ratsukon työskentelyyn ja kehoitin siirtymään keskiympyrälle. Aloitimme siirtymisillä ravi-pysähdys-ravi. Lähdimme rentouttamaan ratsastajan istuntaa niin, että Kerma reagoi lopulta vain painoapuihin. Tämän jälkeen ratsukko sai palata koko kentälle ja siirtyä laukkaan. Pyysin ensin temponvaihtoja niin, että pitkällä sivulla pyydettiin eteen ja kulmassa taas hidastettiin tempoa. Eron tuli näkyä selkeästi ja painotin kevyiden apujen käyttöä. Kerma palkitsi ratsastajan liikkumalla kevyesti ja irtonaisesti. Itse valmennuksen aiheena olivat vastalaukka sekä laukanvaihdot. Vastalaukassa ori pyrki vaihtamaan laukan heti, jos ratsastaja yhtään irrotti pohjetta kyljestä. Kun ratsastaja käytti apuja selkeästi, sai hän itse määrätä, milloin edettiin vastalaukassa ja milloin sai vaihtaa. Vaihdot joka neljännellä askeleella sujuivat helpon oloisesti ja mitä pidemmälle valmennuksessa edettiin, sitä ryhdikkäämpänä Kerma liikkui. Hienon näköistä menoa!

Kouluvalmennus 02.04.2014, Vaativa B, valmentajana merikissa.
Kentällä käveli pitkin ohjin vaalea suomenhevosori, Crystal selässään. Moikkasin ratsastajaa ja pyysin häntä vähän kertomaan oriista, ns. taustatyötä kun en ollut ehtinyt tehdä. Crystal kertoi orin olevan melko hankala ratsastettava, ettei se antaisi mitään ilmaiseksi. Jäin kentän keskelle seuraamaan ratsukon alkuverryttelyä ja ori oli todellakin sitä mitä Crystal minulle oli juuri kertonut. Kerma vikuroi ja laittoi vastaan lähes taukoamatta, mutta ratsastaja malttoi mielensä ja sai oriin kulkemaan aina hetkeksi oikeinpäin, oikeeseen suuntaan. Otimme oriin koulutustasoa hetkellisesti hieman alemmaksi kun treenasimme peruuttamista sekä pohkeenväistöä. Nämä tulivatkin selvästi tarpeeseen, ori kun oli meinannut unohtaa täysin pohkeenväistön salat. Takapää meinasi unohtua jokaisella kerralla, mutta ratsastajan ansiosta se saatiin mukaan pienellä muistuttamisella. Peruutus onnistui jo heti ensimmäisellä kerralla täydellisesti, todella pienillä avuilla ja juuri haluttu määrä askelia. Jotta homma ei mennyt liian helpoksi otimme vielä laukanvaihtoja. Hetkeksi ori lopetti vikuroimisen ja vaihdot onnistuivat useamman kerran jopa erittäin hyvin. Orin vikuroinnista huolimatta valmennus sujui mielestäni hyvin ja ratsastaja sai pidettyä oriin haluamassaan askellajissa ja suunnassa, vaikka vähän ylimääräisiä loikkia tulikin.

Kouluvalmennus 18.04.2014, Vaativa B, valmentajana suba
Crystalin ja Kerman valmennuksen aiheena oli tänään suoraan peruutuksesta laukkaan siirtyminen. Ratsukko sai alkuverrytellä itsenäisesti sillä aikaa, kun minä silmäilin parin yhteistyötä kentän laidalta. Kerma vaikutti alusta asti melko laiskalta eikä tänään näyttänyt muutenkaan olevan se mukavin päivä työskennellä. Ori näytti liikkuessaan löysältä, eikä meinannut millään antaa periksi ratsastajalleen, kun tämä yritti ratsuaan taivutella. Hetkittäin, kun Crystal sai Kerman hieman rentoutumaan, unohti hän itse ratsastaa loppuun asti ja niin ori taas heitti päänsä pilviin. Aloitimme valmennuksen muutamilla siirtymisillä, jotta Kerma hieman heräisi horroksestaan ja alkaisi liikkua eteenpäin. Jonkin aikaa hevonen löntysteli samalla tavalla, mutta pikkuhiljaa askellajien välisten ja sisäisten siirtymisten tekeminen alkoi tuottaa tulosta. Uskalsimmekin aloittaa siis valmennuksen päätehtävän. Crystalin oli siis tarkoitus tehdä siirtymisiä peruutuksesta suoraan laukkaan ja laukasta pysähdykseen. Alkuun Kerma tarjosi vain ravia peruutuksen jälkeen, mutta ahkeralla vaatimisella Crystal sai kuin saikin oriinsa siirtymään suoraan laukkaan. Muutamien onnistuneiden kertojen jälkeen ori alkoi näyttämään aivan erilaiselta, kuin alkutunnista. Se kantoi itseään ja taipui hienosti. Se jopa kulki aivan omalla moottorillaan reippaasti eteenpäin. Kehuin sekä Crystalia että Kermaa ja jätin parin loppuverryttelemään itsenäisesti.

Kouluvalmennus 15.05.2014, Vaativa B, valmentajana Tuulia T.
Täytyy myöntää, että ihastuin Kerman ulkonäköön kertaheitolla astuessanne pikkumaneesiin. Ulkona satoi rankasti, minkä vuoksi en halunnut treenata kanssanne kentällä. Voimakas sateen rummutus katolla tuntui häiritsevän oriin keskittymistä ja sait tehdä normaaliakin enemmän töitä pitääksesi Kerman huomion itsessäsi. Päätin tehdä teidän kanssanne pysähdys ja peruutus harjoituksia. Aloitimme helpolla tehtävällä eli pysähtyminen käynnissä, kolme peruutus askelta ja siitä lisättyynkäyntiin. Tämä tehtävä osoittautui teille suorastaan naurettavan helpoksi kuten olin vähän arvellutkin. Seuraavaksi saitte luvan siirtyä raviin. Halusin teidän ensin tekevän pelkän pysähdyksen ravissa, mikä sujui teiltä hyvin. Tämän jälkeen halusin, että tekisitte pysähdyksen jälkeen kolme peruutusaskelta ennenkuin lähtisitte raviin. Keskittymisesi ilmeisesti herpaantui hieman peruutusaskelia tehtäessä, sillä Kerma lähti raviin jo ensimmäisen askeleen jälkeen. Toisella kerralla keskityit paremmin ja suoriuduitte tehtävästä puhtaasti.

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 90 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 90 kpl.
NJ:n kisoja niistä 0 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän tammikuussa 2014
26.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/30
27.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/30
29.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/30
31.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/30
08.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/30
23.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
24.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
27.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
27.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
02.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
25.01.2014 KRJ Kouluratsastus, vaativa B, 2/30
30.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
05.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/50
08.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/50
09.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/50
15.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/50
31.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/50
03.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/50
11.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
19.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/30
28.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/30
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
11.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/30
11.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/30
13.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/30
14.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/30
14.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/30
04.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/30
05.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/30
08.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/30
10.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/30
10.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/30
17.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/30
17.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/30
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/30
21.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/30
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/30
15.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
10.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/50
11.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 7/50
12.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
16.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
19.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
01.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/36
08.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
09.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
13.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/30
19.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/30
10.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/50
12.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/50
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 7/50
19.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/50
21.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/50
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/50
25.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 7/50
19.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
03.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
11.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/50
17.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
19.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/50
17.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
09.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
13.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
16.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
16.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
11.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/40
12.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
13.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
17.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
20.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/40
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
23.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/40
25.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
15.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/30
08.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
09.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/50
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
23.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
25.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
24.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/50
21.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/30
01.03.2014 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 6/39
03.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/42

Jälkeläiset:


24.12.2013 t. Vaapukan Lumikeiju (e. Onnen Joulutaika)
18.01.2014 t. Vaapukan Valkopurje (e. Vaapukan Katiska)
10.02.2014 t. Vaapukan Elo-Isa (e. Vaapukan Sävelmä)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!