Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

VIR MVA Ch Vaapukan Katina SLA-II, KTK-IIkuvien © Karoliina V.

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
Vaapukan Katina
Katti
suomenhevonen
tamma
punarautias
151 cm
07.07.2007
VHKR, 4v. 08.11.2007
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainoitteinen
ko Va B

Crystal, Vaapukka
Crystal, Vaapukka

VH-29502
lue ylempää

KTK-lausunto 01.06.2008:


Vaapukan Katina VH-29502 KTK-II
15p + 18p + 22p + 19p = 74p. II palkinto
- Hyvä sukupuolileima, tyydyttävä laatutyyppi
- Lyhyt, alakaulainen kaula
- Pitkä runko
- Takajalat ulkokierteiset, etujalat haja-asentoiset

Luonne:


Koska omistajani ei oikein ymmärrä mitä kertoisi minusta, kerron itse itsestäni, ja sehän minulta sujuu! Olen oikein reipas ja vekkuli tamma. Vaikka olenkin vain suomenhevonen, minulle ei kannata tulla sanomaan vastaan, koska olen oikein rohkea (vaikka olenkin tamma). En tykkää kauheasti että ihmiset pyörivät ympärilläni. En tykkää kertakaikkiaan siitä että kauhea porukka yleisässä tuojottaa minua. Se saa minut pakokauhunvaltaan. Mutta kuin olen johonkin muuhun keskittynyt, en ole niin peloissani, yleisöstä. Minä tykkään mennä uimaan, se on ihanaa kuumana kesäpäivänä. kuin tietää mihin mennään, olen oikein innoissani ja ryntään kohti vettä. Kannattaa pitää kovaa kiinni ettei siinä vauhdissa tipahda. Tallilla minulla ei vielä ole paljoa kavereita, mutta kaipa niitä aikanaan tulee lisää. Olen siis aika pomotyyppiä, niin siksi minun kanssa moni ei ole kaveria. Joskus tallissa ei oikein ruoka maita, mutta kuin oikein vatsa kurnii, niin se alkaa kyllä maittaa. En syö melkein koskaa itseäni älkyyn olen kumminkin ruuasta hirveän tarkka. Mutta muuten olen oikein mukava heppa.

Hoitaessa olen rauhalinen ja seison paikallani, ainakin hetkein. Kunnes varusteet tulevat kehiin. Sitten tepastelen ympäriinä ja yritän välttää että se kammottava satula ei tulisi minun selkääni. Mutta kuin sen sinne saa, olen taas oma rauhallinen itseni. Tai niin hoitajani ainakin luulee. Kuin hoitaja kurottaa ottamaan Satulavyötä siirryn hieman sillain että hoitaja meinaalentää nenälleen. Mutta sitten yleensä kuuluu komennus ettäå nyt seistää, ja niitä minä en uskalla uhata. Kumminkin kuin hoitajani on loppujen lopuksi minulle niin kiltti. Kyllä minua voi pienemmätkin hoitaa, olen yleensä silloin ihanaja mahdollisimman kiltti. Kutian kauheasti mahanalta ja en yhtään tykkää että sieltä harjataan. Saatan hieman luomasta, mutta ei sen enempää. Varsinkin karvanlähdön aikaan olen todella herkkä ja kaipaan paljon harjausta. Kuin jalkani pitäisi nostaa kavioigen noston ajaksi, en millään jaksasi nostaa, mutta kuin nostan, saan kiitosken. Se on mukavampaa, kuin olla nostamatta jalkaa ja saada tiukkoja komentoja. Kuin pienet yrittävät laittaa minulle suitsia, lähden yleensä peruuttamaan ja nostan pääni korkealle. mutta kuin taas isommat laittavat minulle seison nätisti ja katselen kuin rautaiset esineet lähenevät suutani. Kuin ne on suussa, pureskelen niit ensin ihmeissäni ja sitten olenkin jo unohtanut ne. Olen siis hoitaessakin oikein tammamainen ja pippurinen.

Toisin olen ratsastaessa erillainen. Olen hieman laiska, enkä jaksa niin pitkiä lenkkejä kuin muut kaverini. Mutta kentällä se on toisin. muut löntystävät laiskasti uralla, ja minä köpöttelen reippain askelin eteenpäin. Olen aivan erillainen kuin muut shettiksen ja olen siitä hyvin ylpeä. Tykkään hyppiä esteitä, vaikken olekkaan mikään huippu. Mutta pikkuiset kyllä tyytyvät niihin matalempii esteisiin ja kannan niitä ylpeästi niiden yli. Olen jopa ollut muutaman pikkuisen kanssa leikkimielisisä kilpailuissa ja olen saanut hienon rusetin ja minusta ollaan oltu hyvin ylpeitä. Sain silloin jopa muutaman porkkana ja heppanamin niin hyvistä suorituksista. Koulua tai mitä vääntämistä se onkaan minulla on myös koitettu, mutta minä en oikein sen päälle ymmärrä. Mutta kai sitä elämän aikana oppii enemmän ymmärtämään. Kerran minulla on jotain tukkien yli hypitty, se on myös kivaa. Mutta kuin se pikku tyttönen tipahti sieltä ennen kuin olin päässyt alas. taisin olla liian innoissa. Innoissani meinaan saatan pukittaa muutaman kerran, sen takia pienemmät ratsastajat saattavat tipahtaa huomaamattani. Mutta onneksi tämä pieni ratsastaja selvisi pelkällä säikähdyksellä. Olen kumminkin herkkä ja jos esteillä minun suustani jää kiinni, niin seuraavalla saatan kieltää. Mutta raipan näpäytys saa minut taas hyppäämään ihan innoissani. Pienemmät eivät varmaan kyllä pysty kanssani ylittämään niin korkeita esteitä, kuin ne kokeneemmat ketkä minulla on jotain koittanut.

Tarhassa ja laitumella olen kaikkien pienempie kavereiden pomo. kukaan ei oikein uskalla uhitella minulle, paitsi tietnkin ne isommat hevoset, joita minä taas pelkään. Vaikka moni isompikin hevonen on kiltti, ne ovat silti minusta pelottavia. Minä viihdyn melko yksikseni tarhassa, kunhan nää sentään jokun kaverin jossain lähellä. jos minut jättää yksin tarhaan, saatan seuraavaksi löytyä tallista tai tallinedestä, missä on joku kaveri. Toisin sanoen minua ei missään nimessä kannata jättää yksin olen kumminkin sen verran kavereiden perään. Tarhasta annan hyvin kiinni toisin kuin laitumelta. Juoksen karkuun ja kuin hakijani on aivan puhki riennän hänen luokseen ja annan hyvin kiinni. mutta eihän kukaan halua laitumelta pois, ei kai?


Sukutaulu:


i. VIR MVA Ch Raadelman Käppänä, KTK-II
ii. VIR MVA Ch Raadelman Isoviha, KTK-III iii. Ch Saagan Luukas, KTK-II
iie. Hirmun Luminen Pisara
ie. Ch Anelma, KTK-III iei. VIR MVA Ch SLY Jäppinen, KTK-II
iee. SLY Hovisointu
e. VIR MVA Ch Vaapukan Melia, KTK-II ei. Ellenin Rimeo eii. Villikko
eie. Juhannusruusu
ee. VIR MVA Ch LNA Pampula, KTK-II eei. VIR MVA Ch FNS Eepos, KTK-I
eee. Ch Purppuran Tuliharja

Sukuselvitys:


Katin suvusta löytyy useita menestyneitä ja tunnettujakin suomenhevosia. Tässä yksi niistä monesta menestyneestä hevosesta, Katin isä Raadelman Käppänä. Käpsy on jo edemennyt hevonen, mutta on kerännyt monia arvonimiä itselleen. Ne ovat VIR MVA Ch, KTK II, ERJ II, KRJ III, YLA2 ja SLA I. Orista ei voi sanoa muuta, kuin että VAU! Ori on kaikkien näiden arvonimien lisäksi kerännyt huimat määrät sijoituksia este, sekä kouluradoilta. Orilla on jäänyt muistoksi yhteensä kolme jälkeläistä. Katin isänisä on Raadelman Isoviha, joka on toinen menestyneimmistä hevosista tässä suvussa. Vilho on kerännyt itselleen myös suuren kasan arvonimiä, VIR MVA Ch:n, KTK III:n, KRJ II:n ja YLA2:n. Tällä orilla on myös koulu-, sekä esteratsastuksesta kasa sijoituksia ja voittoja kaikkien sen ansaitsemien arvonimien lisäksi. Vilho on hieno, musta ori, komea ulkomuoto ja valtaisat saavutukset ovat kyllä monen tamman omistajan mieleen. Orin jälkeläisten määräksi jäi neljä kappaletta, sillä ori kuoli vanhuuteen 3.10.2007. Vilhon isä Saagan Luukas on menestynyt suomenhevosori täynnä energiaa. Pieni energiapaketti, jos näin voisi sanoa. Luukas on korkealle estetasolle koulutettu; 110 cm! Tämä estepainotuksen omaava ori on haalinut itselleen kasan ruusukkeita ja sijoituksia esteratsastuskilpailuista hyvää pohjaa maineelleen rakentaen. Vilhon emä Hirmun Luminen Pisara on hyvärakenteinen, näyttelyissäkin pärjännyt siitostamma. Tamma oli leasingissa Suomessa, jolloin se sai ensimmäisen ja ainoan suomalaissyntyisen varsansa, Raadelman Isovihan, eli Vilhon! Tamma asustelee Pohjois-Ruotsissa viettäen eläkepäiviään, kun niitä vielä on jäljellä. Isänemä Anelma on kerännyt paljon kunniaa ja mainetta. Tammalla on myös monia arvonimiä; VIR MVA Ch, KTK III, KRJ I & YLA2. Alma on kokenut kaiken menestyksen Misswayn omistuksessa ja hoivassa. Tammalla on yhteensä viisi jälkeläistä, jotka kaikki ovat omalla osallaan menestyneitä yksilöitä. Isänemänisä SLY Jäppinen on erittäin menestynyt, Vaapukan edesmennyt asukki ja hieno pienhevosori. Jäpä on kuuden onnekkaan varsan isä, joiden sukutaulussa komeilee tämän orin nimi. Jäpä on haalinut itselleen mojovan arvonimiluettelon: VIR MVA Ch, KTK-II, YLA 2, SLA-I. Jäpä kuoli 3.3.2008 trailerionnettomuudessa, jossa 21-vuotias vanhaherra ei voinut enää muuta. Isänemänemä, SLY Hovisointu on myöskin jo yksi edesmenneistä hevosista. Tammalla ei ole ehkä mittavaa ansioluettelota, mutta sillä on kultainen sydän ja ystävällinen luonne. Tamman luonne on toivottavasti periytynyt edes muutamaan jälkeläiseen, joka sitä periyttäisi eteenpäin. Sointu on ehtinyt kilpailla melko aktiivisesti esteratsastuksessa ja kerännyt sijoituksia siitä, kuten myös muista lajeista.

Katin emä on Vaapukan Melia, kpieni kenkkuilijapaketti ripauksella pippuria. Tamma on asunut koko ikänsä Vaapukassa ja kilpaillut elämänsä aikana aktiivisesti. Se on tuottanut tulosta, sillä Melialla on KRJn laatuarvostelusta kolmas palkinto, sekä se on palkittu YLA3:lla, sekä kantakirjattu kakkospalkinnolla. Tammalla on yhteensä kuusi aktiivista ja pippurista jälkeläistä. Melian isä Ellenin Rimeo ei ole kajonnut syvälle kilpailun huumaan, vaan ollut lähinnä harrastehevosena. Vaikka se on ollut harrastehevonen, se on pidetty koko ajan orina ja orina se on osannut käyttäytyäkkin. Rimeolla on yksi jälkeläinen, NRD Jessika, joka varmasti jää sen viimeiseksikin. Emänisänisä Villikko on vain 140 cm korkea pienhevonen. Villikko on lähinnä kouluratsastuspainoitteinen, vaikkakin sekin piristyy muutamista estetreeneistä sen harjoituksen lomassa. Ori on kokeillut onneaan myös valjakkoajossa, vaikka myöhemmin todettiin, ettei se ollut tämän vauhtiveijjarin laji. Orilla on muutamia valjakossa menestyneitä jälkeläisiä, mutta pääosin jälkeläiset kilpailevat kouluratsastuksessa. Villikko on kantakirjattu kakkospalkinnolla. Emänisänemä Juhannusruusu on vielä pienempi, kuin Villikko, se on vain 137 cm korkea, mutta sitäkin tiiviimpi paketti täynnä kapasiteetikasta kouluratsastustaitoa ja liikettä löytyy isoihinkin hevosiin verraten paljon. Tammaa on käytetty myös näyttelyissä ja sen tuloksena kantakirjattu kakkospalkinnolla. Emänemänä tässä sukutaulussa toimii LNA Pampula, joka on näyttelyissä kiertelyn tuloksena saanut haalittua itselleen arvonimen VIR MVA Ch. Tamma on myös kantakirjattu kakkospalkinnolla menestyksekkään uransa huippukohtana. Pami periytti luonnetta osalle jälkeläisistään, se oli hyvätapainen, rauhallinen ja yleisesti kiltti tamma. Tamma on kuollut 11.9.2006. Sitä jäi moni kaipaamaan. Emänemänisä FNS Eepos on myös yksi menestynyneimmistä hevosista tässä suvussa. Se on kerännyt itselleen monia arvonimiä mm. YLA 2 (129p), SHLA 2 (242p), KRJI (91p), KERJ III (46,5p), VVJ II (54p), sekä VIR MVA Ch. Ori on myös kantakirjattu ykköspalkinnolla! Tämä ori on suvun menestynein, siitä ei ole epäilystäkään. Emänemänemä on suloinen Purppuran Tuliharja. Ulla on saavuttanut myöskin jotakin, joskin vähän pienemmän ansioluettelon, kuin muut. Siihen kuuluu mm. 30x sijoitus koulukisoista, 22x sijoitus estekisoista, sekä Ch arvonimi. Tamma voi puolustautua hienoilla jälkeläisillään, joita sillä on yhteensä neljä kappaletta.

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 78 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 71 kpl.
ERJ:n kisoja niistä 3 kpl.
NJ:n kisoja niistä 4 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän syksyllä 2007
13.08.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/35
13.08.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/35
13.08.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/35
13.08.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/35
13.08.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/35
5-6.8.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/19
12.08.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/53
26.08.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/177
31.08.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/44
04.09.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/30
04.09.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/30
04.09.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 1/30
10.09.2007 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 2/33
10.09.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/46
25.09.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/50
27.09.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 9/146
02.10.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/30
02.10.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/30
02.10.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/30
01.10.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/36
30.09.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/36
02.10.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/37
18.10.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/30
17.10.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/50
29.10.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/57
11.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
18.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/81
19.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/128
15.11.2007 KRJ Kouluratsastus CUP!, Helppo C, 1/264
20.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/92
20.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/117
20.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/156
21.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/118
21.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/149
23.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 9/85
23.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/106
23.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Intermediate I, 2/104
29.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B:6, 5/67
30.11.2007 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B:6, 1/67
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 7/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 6/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/50
30.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/50
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 6/70
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/59
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/40
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/40
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 5/40
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/40
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/40
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/40
31.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
16.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 5/100
07.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/97
06.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 7/100
27.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/39
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
26.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
17.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 1/30
28.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 9/137
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/30
20.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/30

06.10.2008 ERJ Esteratsastus, 110cm, 3/46
07.10.2008 ERJ Esteratsastus, 110cm, 6/49
30.10.2008 ERJ Esteratsastus, 70-80cm, 10/185

12.07.2007 NJ Näyttelyt, Varsat aikuiskuvilla, LKV2/12, irtoSERT & JS (pt. Eija P.)
28.11.2007 NJ Näyttelyt, Muut hevostammat, LKV1/12, -> BIS5 MVA-SERT & JS !! (pt. Maria A.)
30.11.2007 NJ Näyttelyt, Sh-tammat, LKV2/8, irtoSERT & JS (pt. Jenna H.)
10.04.2008 NJ Näyttelyt, hevostammat, LKV2/4, irtoSERT & JS (pt. Jaana L.)
10.02.2009 NJ Näyttelyt, sh-tammat, LKV2/5, -> MVA-SERT & JS (pt. Peppi S.)

Jälkeläiset:


15.12.2007 t. Vaapukan Ralla (i. Raadelman Ralli)
01.01.2008 t. Vaapukan Kielo (i. Nokikylän Erik)
30.02.2008 t. Vaapukan Inka (i. Kuullon Nuutti)
28.03.2008 t. Vaapukan Seela (i. Haavelaakson Pikantti)
14.02.2009 o. Vaapukan Takku (i. Vaapukan Miska)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!