Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

(VIR MVA Ch) Vaapukan Katiska KTK-II, YLA2, KRJ-IIIkuvien © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Vaapukan Katiska
Katiska
suomenhevonen
tamma
rautias
153 cm
31.10.2009
240d = 1a
(kuitenkin 4v. 28.02.2010)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainotteinen
ko Va B

Crystal, Vaapukka
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH14-018-0232
lue ylempää

KTK-lausunto (05.10.2014):


(R) Vaapukan Katiska, om. Crystal
16 + 19 + 19 + 17 = 71p KTK-II
- Hyvät tyypit, pyöreä sopusuhtainen runko, kaareva kaula, laskeva lautanen, hieman sirosääriset ej.

Luonne:


Katiska on luonteeltaan rehti ja rauhallinen. Se omaa hyvät tallitavat, joista kaikkien on ilo nauttia. Katiskalla on joskus huonoja päiviä, mutta useimmiten kaikki menee juuri suunnitelmien mukaan. Tamma rakastaa olla huomion keskipisteenä ja juuri siksi se on erittäin taitava kisaradoilla, sillä silloinhan suuri yleisö tapittaa vain Katiskaa ja sen mahtavia liikkeitä, jotka hurmaavat jokaisen. Katiskalla onkin komeat raviliikkeet. Sen hienot ja liidokkaat askeleet ovat näyttäviä, eikä kauniisti pyörivässä laukassakaan ole moitteen sijaa. Katiskan luonne antaa joskus ymmärtää, että tamma olisi hyvinkin känkkärä, eikä tottelisi ketään, mutta asia on aivan päin vastainen. Katiska on lempeä ja hyväkäytöksinen neiti. Se osaa ottaa vierailijat avosylin vastaan ja kaivelee heidän taskuistaan porkkanat ja muut herkut. Katiskan huonot päivät johtuvat usein vain kiima-ajasta, jolloin Katiska ei oikein tietäisi miten päin olla. Ratsuna Katiska on aina varma, ja tasainen. Se on herkkä avuille ja sen kanssa on ilo mennä. Muista hevosista pitävä Katiska nauttii myös matkustelusta eikä pesukaan tee tamman mielestä pahaa. Eläinlääkäristä kengittäjään asti sopeutunut tamma onkin hyvä aloittelijoille hoitotilanteissa, mutta tarvitsee selkäänsä kuitenkin ratsastajan, joka ei vain istu satulassa. Tällöin Katiska toimii kuin unelma.

Tamman parhaat puolet huomaat sitä hoitaessasi. Se nauttii rapsutteluista ja antaa aina ihmisen käsitellä itseään ihan mistä vaan ja miten päin vain. Katiska tuskin liikkuu senttiäkään, kun harjaat sitä harjalla millä hyvänsä. Piikkisuka on Katiskan lempiharja, sillä herkästi kutiava tamma ei aina jaksaisi kestää kutiavaa nahkaansa, kun sitä harjataan vain pölyharjalla tai muulla vastaavalla pehmeämmällä harjalla. Tamman ylähuuli nousee pitkälle ja siitä silminnähden erottaa, miten hyvää hieman ronskimpi harjaus sille tekeekään. Katiska osaa myös olla kujeileva, mutta tällaiset päivät ovat yksi tuhannessa. Katiskan ali, yli, ympäri kummasta suunnasta tahansa tai vaikka jalkojen välistä voi kuka tahansa mennä. Katiska ei potki, pure tai tallo ihmisen varpaita. Se on myös erittäin huolellinen lasten kanssa. Tamma selvästi vaistoaa, koska on nuoria ihmisiä kyseessä, sillä sen omat äidinvaistot ovat täydelliset ja Katiskasta odotetaankin oikein lupaavaa siitoshevosta kisakauden päätyttyä. Katiskalta löytyy myös hurmaava rakenne, joka lienee peräisin sen vanhemmilta, joista kumpikin on virtuaalisia muotovalioita! Katiskan kiltteys ja herttaisuus saa kenen tahansa huulille hymyn, sillä tarhassa tamma revittelee aina ihan innoissaan. Varustaminen ja ratsaille nousu tapahtuu kuin vettä vaan, eikä Katiska laita niissä yhtään hanttiin.

Ratsastaessa Katiskalta löytyy aina tarmoa ja eteenpäinpyrkiväisyyttä. Se on miellyttämisen haluinen ja innokas menemään. Maastovarma tammamme on tallin ehdoton suosikki, kun jaetaan hevosia yksityistunteja varten. Menohaluja riittää, mutta jarrut toimivat silti. Katiska osaa myös erittäin paljon suomenhevoseksi. Tamma on koulutettu äärimmäisen hyvin. Se osaa pohkeenväistön, taivutusten ja etu- sekä takaosakäännösten lisäksi myös hieman passagea, jota se oppi vähänkuin vahingossa. Täydellistähän tämä liike ei ole, sillä suomenhevosen kapasiteetti passageen ei kunnolla riitä. Katiska on kouluradoilla oikea haka, se rakastaa kuunnella ratsastaa ja varsinkin kür luokissa Katiska syttyy. Musiikin mukana Katiskan liikkeet oikein korostuvat, ja harvemmin tuomarit voivatkaan olla pitämättä tästä kuvankauniista suomenhevosesta upeine liikkeineen. Katiska on esteillä vauhdikas, se ei oikein välitä pienistä esteistä, mutta sen kapasiteetti esteillä loppuu jo 90cm. Esteiden korkeudet vaihtelevat täten noin 70-90cm, tietenkin lämmitykseksi hyppäämme myös pienempiä. Tällöin Katiskalla vain on hieman tapana rynniä esteelle. Katiska on luotettava maastokumppani ja muiden hevosten seurassa tamma käyttäytyy aina kuin enkeli. Se on rohkea mm. ylittämään siltoja ja näyttää täten hyvää esimerkkiä muille mukana olijoille. Katiska on kelpo hevonen, josta olemme todella ylpeitä!

Sukutaulu


i. VIR MVA Ch Vaapukan Miska
KTK-I
ii. VIR MVA Ch Raadelman Yksinolla
KTK I, KRJ I, SLA-I*
iii. Taikakuun Kuutti
iie. VIR MVA Ch Raadelman Tyttiina
KTK-III, YLA 2
ie. Ch Vaapukan Milja
KRJ II, YLA2
iei. VIR MVA Ch Raadelman Ralli
SLA-II, KTK-II, YLA 2, KRJ II
iee. VIR MVA Ch Keinumäen Milena
SLA-I, YLA 2, KTK-I, KRJ I
e. VIR MVA Ch Vaapukan Katina
SLA-II, KTK-II
ei. VIR MVA Ch Raadelman Käppänä
KTK-II
eii. VIR MVA Ch Raadelman Isoviha
KTK-III
eie. Ch Anelma
KTK-III
ee. VIR MVA Ch Vaapukan Melia eei. Ellenin Rimeo
eee. VIR MVA Ch LNA Pampula
KTK-II


Valmennukset ja päiväkirja


Kouluvalmennus 09.02.2014, Helppo A, valmentajana Sarpa
Katiska ja sinä verryttelitte voltein ja ympyröin, nostaen laukan niin ravista kuin käynnistäkin. Kauniilla tammalla oli tänään paljon virtaa ja se näkyikin kuumenemisena jopa ravissa. Neuvoin teitä laukkaamaan täysiä kentällisen verran, että tamma saisi vähän päästellä energioitaan. Se auttoikin, sillä sen jälkeen tamma oli todella aktiivinen niin edestä kuin takaa ja kuunteli kuuliaisena ratsastajaa. Keskittyisimme tänään tamman kanssa hyviin lisättyihin askellajeihin.

Kuten olin odottanutkin, homma ei ollut Katiskalle vaikea tämänpäiväisen energisyyden takia. Aloitimme käynnistä. Teitte lisäykset lyhyille sivuille ja otitte kiinni pitkäksi sivuksi. Ravissa lisäykset tehtiin pitkille sivuille ja lyhyet sivut olivat ympyränkaarina, niissä mentiin mahdollisimman hidasta ravia. Lisätty ravi osoittautui tammalla oikein näyttäväksi ja helposti saavutettavaksi, kun taas hidastelu ei onnistunut lainkaan. Lisäsimme tehtävään pienet voltit kaarille, jotta saisit tamman todellakin kiinni. Tämä auttoi ja sait tamman rauhoittumaan kaarille. Laukassa lisäys tehtiin kokorataleikkaalla ja sivun jälkeen vaihdettiin laukka. Siitä taas seuraavalle leikkaalle ja niin edelleen. Tästä tehtävästä tamma näytti todella nauttivan sillä se letkeästi laukkasi hyvässä temmossa eteen ja otti kuitenkin hiljemmälle vaihdon ajaksi. Oikein onnistuneet lisäykset ja positiivinen treeni - palkinnoksi pitkät, rennot loppukäynnit!

Päiväkirjamerkintä 10.02.2014, kirjoittajana Miila H.
Saavuin Vaapukan tallille ja etsin Katiskan käsiini. Tamma löytyi karsinasta mutustelemasta heiniä, joten tervehdin sitä ja kävin hakemassa tarvittavia tavaroita tamman syödessä heiniään. Kun viimeiset heinänkorret oli kadonneet, otin kiltin tamman käytävälle ja aloin harjailemaan sitä kumisualla. Katiska selvästi nautti tästä hoidosta, koska sen alahuuli tipahti miltei lattialle ja silmät ummistuivat. Kun tamma oli siisti niin varustin sen ja vein pihalle, jossa voisin nousta selkään. Kenttä näytti niin houkuttelevalta kun siellä oli runsaasti lunta, joten päätin vähän hankijumpata Katiskan kanssa. Lumi oli sopivan pehmeää, joten alkukäyntien jälkeen siirsin raviin. Ravailin molempiin suuntiin reipasta ravia, Katiska liikkui reippaasti ja mielellään eteenpäin, vaikka hankea oli aika runsaasti. Teimme paljon voltteja ja kun tamma vaikutti hyvältä ja kuunteli apujani niin nostin laukan. Voi sitä tunnetta, kun tamma nosti voimakkaasti laukan ja lumi pöllysi. Aluksi annoin Katiskan laukata suhteellisen pitkänä suoralla uralla, kunnes aloin pikku hiljaa ottamaan sitä takaisin. Teimme lopputunnin ihan perusjuttuja, jonka jälkeen siirsin käyntiin ja teimme loppukäynnit tallin pihapiirissä. Taputtelin tammaa pysäytettyäni sen tallin eteen. Katiska on oikein mukava suomenhevonen, jonka kanssa asiat tuntui tosi helpoilta. Mahtava harrastuskaveri! Puunailin tammaa vielä tallissa tovin ja putsasin varusteet ennen kuin lähdin kotiin. Huikkasin heipat tammalle ja muille karvaturville kun sujahdin autooni. Olipas kiva päivä!

Kouluvalmennus 10.02.2014, Helppo A, valmentajana Riitsu
Tänään pääsin valmentamaan Crystalia ja Katiskaa virtuaalitalli Vaapukkaan. Kouluvalmennus olisi he A-va B tasoinen, mutta teimme hieman helpompia jutuilla alkuverryttelyiksi. Pyysin ratsukkoa tulemaan pitkän sivun alussa uralta keskihalkaisijalle pohkeenväistöä käynnissä ja sitten halkaisijalta pois ravilla. Tätä tehtävää täytyi ratsukon tehdä muutaman kierroksen ajan molemmilla pitkillä sivuilla. Ratsukon yhteistyö sujui ongelmitta. Crystal sai Katiskan liikkumaan todella hienoilla ja liitävillä askelilla. Muutaman kierroksen jälkeen pyysin ratsukkoa aloittamaan uutta tehtävää. Nyt heidän piti mennä lyhyet sivut koottua käyntiä ja pitkät sivut lisätty ravia, joka toisella kierroksella tehtiin pääty-ympyrät jotka piti mennä kootulla ravilla. Ratsukkoa aloitti tehtävän tekemisen hyvillä mielin ja he ratsastivat ainakin ensimmäisen kierroksen todella hyvin. Toisella kierroksella pääty-ympyröiden kanssa oli hieman vaikeuksia, kun Katiska ei koonnut raviaan kunnolla. Muutaman uudelleen yrityksen jälkeen Katiska tajusi tehtävän ja Crystalin avut, ja lopulta kokosi ravinsa. Käskin ratsastajan kehui ratsuaan paljon ja antaa sen kävellä hetken ajan. Välikäyntien jälkeen pyysin ratsukkoa nostamaan laukan jostain kulmasta ja laukkaamaan koottua laukkaa kierroksen ajan. Katiska nosti laukan todella hyvin ja kokosi sen Crystalin pyynnöstä. Pyysin heitä tulemaan laukkatehtävän vielä kerran toiseen suuntaan ja tekemään lisäksi laukkaympyrän. Onnistuneen suorituksen jälkeen ratsukko aloitti loppuverkat.

Päiväkirjamerkintä 12.02.2014, kirjoittajana Riitsu
Tänään pääsin ystävättäreni luokse auttamaan häntä hevoskatraansa hoitamisessa. Crystal luetteli hevosia, joita saisin hoitaa. Valitsin Crystalin kertoman perusteella mukavimman hevosen, joka oli Katiska. Olinkin valmentanut tätä hevosta muutama päivä takaperin, joten sitä olisi luultavasti kiva hoitaa. Kävin hakemassa sen karsinan luota narun ja lähdin hakemaan sitä tarhasta. En ollut tunnistaa tammaa, kun se olisi piehtaroinut mudassa, jota näkyi hieman lumen alta. Katiska käveli vierelläni todella nätisti, joten pystyin pitämään riimunnarua melko löysällä. Tallissa kiinnitin tamman käytävälle, jossa olisi helpompi harjata kuin karsinassa. Kehuin tammaa, koska se käyttäytyi niin hyvin. Tarjosin sille kädestäni porkkanan palaa, jonka se hotkaisi hetkessä. Kävin hakemassa tamman harjat sen karsinan edestä ja aloitin harjaamisen. Otin suoraan piikkisuan, koska Katiska kuulemma kutiaa helposti. Muta irtosi tammasta helposti, mutta jouduin kuitekin harjaamaan sitä vielä pölyharjalla. Tammasta huomasi, että sitä kutitti, vaikka yritinkin harjata sen nopeasti. Lopulta Katiska pääsi siitä "tuskasta" kun aloitin kavioiden puhdistamisen. Tammalla oli tilsat etukavioissa. Naputtelin ne kaviokoukulla irti samalla kun puhdistin kaikki muutkin kaviot. Viimeisenä harjasin Katiskan hännän sekä harjan selväksi. Katiska oli selvästi hangannut harjaansa johonkin, koska se oli niin takkuinen. Nyt kun tamma oli viimein valmis, annoin sille kokonaisen porkkanan ja talutin sen omaan karsinaansa.

Kouluvalmennus 18.02.2014, Vaativa B, valmentajana *lumienkuli*
Tänään ohjelmassani oli kouluvalmennuksen pitäminen Crystalille ja hänen ratsulleen Katiskalle tasolla vaativa b. Crystal olikin jo entuudestaan tuttu ratsastaja, mutta Katiska olisi minulle aivan uusi tuttavuus ja senpä vuoksi odotinkin tulevaa valmennusta innolla. Kun saavuin maneesiin, oli ratsukko jo suorittamassa alkulämmittelyitä itsenäisesti, mutta onneksi alkulämmittelyt olivat vasta aluillaan joten kerkesin seurata ratsukon yhteistyön toimivuutta ennen varsinaiseen valmennukseen siirtymistä. Jo alkulämittelyiden aikana yhteistyö näytti toimivan sen verran hyvin, että odotin varsinaiselta valmennukseltakin paljon. Hetken päästä siirryttiinkin varsinaiseen valmennukseen ja annoinkin ratsukolle ensimäiseksi tehtäväksi siirtymisen peruutuksesta laukkaan. Heti tehtävän kuultuaan Crystal antoi ratsulleen erittäin huomaamattomat avut ja Katiska lähti liikkeelle. Sekä peruutus, että siitä laukkaan siirtyminen sujuivat täysin ongelmitta ja kehoitinkin Crystalia kehumaan ratsuaan. Seuraavaksi pyysin ratsukkoa kokeilemaan koottua käyntiä, siirtymään yhden kierroksen jälkeen koottuun raviin ja ravikierroksen jälkeen koottuun laukkaan. Jokainen askellaji onnistui ilman minkäänlaisia ongelmia ja Crystalin antamat avut olivat tälläkin kertaa erittäin huomaamattomat, jopa niin huomaamattomat että jouduin tosissani keskittymään nähdäkseni ne. Seuraavaksi ja tämän valmennuksen viimeisiksi tehtäviksi annoin tällä kertaa sulkutaivutukset sekä ravissa, että laukassa. Sulkutaivutukset onnistuivatkin molemmissa askellajeissa juuri niin hyvin kuin osasin toivoakin alkuvalmennuksen perusteella. Tämän jälkeen pyysin ratsukkoa aloittamaan alkulämmittelyt ja samalla kehuin ratsukon yhteistyön toimivuutta. Uskoisinkin että tämä ratsukko tulee jatkossa pärjäämään kisakentilläkin kunhan jaksavat ylläpitää osaamistaan.

Kouluvalmennus 19.02.2014, Vaativa B, valmentajana Carolina
Kolmantena valmennettavana Vaapukasta minulla oli ihastuttava suomenhevos tamma Katista. Katiska vaikutti todella mukava luonteiselta jo heti ensikättelyssä. Harjoitteluvuorossa oli tänään etu- ja takaosan käännökset. Ennen kuin mentiin varsinaiseen asiaan vedettiin kevyet alkuverkat ravissa. Perus siirtymisiä käynnistä raviin ja vaihdellen kevyen- sekä harjoitusravin välillä. Verkan jälkeen mentiin itse asiaan: etu- ja takaosan käännöksiin. Aloitettiin takaosankäännöksillä. Katiska kääntyi todella nätisti, mutta vähän enempi saisi olla reippautta käännöksessä. Toistettiin pariin kertaa vielä käännös, jotta päästiin haluttuun tulokseen. Katiska kuitenkin sen verran eteepäinpyrkivä hevonen, ettei ollut kovinkaan vaikea päästä tavoitteeseen. Etuosakäännökset menivät myös todella nätisti ja niihin Katiska lähti heti hyvällä reippaudella. Katiska asetteli hyvin jalkansa, eikä sillä selvästi ollut mitään ongelmaa käännöksien kanssa. Meille jäi vielä aikaa tehdä pohkeenväistöä ravissa. Crystal otti keskihalkaisijalla vähän lisättyä ravia ja suuntaa vaihdellen erisuuntin pohkeenväistöä. Tästäkin Katiska suoriutui todella ammattimaisesti ja parivaljakon työskentelyä oli ilo katsella. Loppuverryttelyssä ravailtiin vähän pidemmillä ohjilla ja kiemurreltiin pitkin maneesia pitkin ja poikin.

Päiväkirjamerkintä 20.02.2014, kirjoittajana Carolina
Sain vielä viettää toisen päivän upean Katiskan kanssa. Tämän päivän viettäisimme jouksutuksen ja maastoilun merkeissä. Hain Katiskan tarhasta talliin ja harjailin sen huolellisesti. Harjauksen jälkeen laitettiin varusteet päälle juoksutusta varten ja suunnattiin maneesiin. Crystal sanoi, että Katiska ymmärtää käynti, ravi ja laukka käskyt. Aloitin juoksutuksen tuttuun tapaan vapaalla kaulalla kehottaen tamman lähtemään käyntiä. Hetken kuluttua laitoin apuohjat vähän kireämmälle ja lähdettiin reippaan käynnin kautta ravailemaan. Tammalla oli upea pitkä askel suomenhevoseksi. Lopuksi vielä laukkailtiin tahdikkaassa pitkäaskelisessa laukassa. Vaihdettiin suuntaa, jotta saadaa tasapuolisesti toisenkin puolen lihakset treenattua. Tein Katiskan kanssa samanlaiset harjoitukset toiseen suuntaan. Otin apuohjat kokonaan pois loppukäynnin ajaksi, koska olimme lähdössä vielä hetkeksi kävelemään ulos. Ulkona Katiska tuntui olevan hiukan säpsyllä tuulella, joten jätin suosiolla pitkän juoksutusraipan tallin ovelle lähtiessämme. Tamma ihmetteli lumikökkäreitä sekä muita "epämääräisiä" maahan kuulumattomia roskia. Pidin vähän napakamman otteen Katiskasta sekä kehotin sitä kävelemään hiukan reippaammin, että se unohtaisi moiset hulluudet. Pian se kuitenkin rentoutui omaksi itsekseen ja saimme loppu matkan jatkaa rennosti käpytellen.

Kouluvalmennus 20.03.2014, Vaativa B, valmentajana merikissa.
Kävelin kentälle jossa minulle tuttu Crystal ratsasti kauniilla suomenhevosella. Nainen esitteli tamman Vaapukan Katiskaksi ja jäi odottamaan käskyjä, että mitä tehdään. Ratsukko oli ehtinyt jo alkuverrytellä joten aloitimme varsinaisen valmennuksen heti. Pyysin ratsukkoa ensin menemään ravissa voltteja ja kaarevia uria, jotta näkisin hieman näiden yhteistyötä. Katiska kulki ryhdikkäässä, hyvässä muodossa, liitävin askelin. Pyysin ratsukkoa ottamaan laukannostoja muutaman kerran. Ratsastaja valmisteli nostot hyvin ja tamma nosti nätisti, pienillä avuilla. Otimme myös laukanvaihtoja. Vaihdot olivat vähän hukassa tammalla ja se hieman kompuroi omiin jalkoihin. Hieman saatiin vänkslätä, että saatiin tamma keskittymään paremmin jalkoihinsa ja vaihdot onnistumaan. Lopuksi ratsukko sai vielä vetää loppuverkat itsenäisesti, minun seuratessa sivusta ja antaessa muutamia vinkkejä.

Kouluvalmennus 01.05.2014, Vaativa B, valmentajana Jenna S.
Katiska vaikutti heti alkuverryttelyistä lähtien todella hyvältä kaverilta Crystalille koulukentille. Ratsukon yhteistyö vaikutti erittäin sujuvalta joten oikein myhäilin hieroessani käsiäni yhteen. Mitä kaikkea pääsenkään kahden valmennuksen aikana hiomaan. Alkuverryttelyissä keskityin lähinnä Crystalin istuntaan, sillä Katiska työskenteli koko ajan hyvällä asenteella. Välikäyntien jälkeen tamma tosin tuntui olevan paljon vetelämpi, joten pistin musiikin soimaan. Oikein rytmikästä musiikkia, jonka tahdissa olisi hyvä harjoitella rytmikästä laukkaa ja laukanvaihtoja. Aluksi aloitimme vaihdot isolla kahdeksikolla ja kun se alkoi sujua, kehotin Crystallia siirtymään kolmikaariselle kiemurauralle. Aina kaarteen jälkeen suoristus ja vaihto. Keskimmäisessä kaarteessa mukaan myös himpan verran avotaivutusta. Suoristukset olivat välillä ala-arvoisen hätäisiä, mutta pienen treenin jälkeen alkoi sujua. Katiska vaihtoi laukat sujuvasti, oli ryhdikäs ja rento, selvästi kuunteli musiikkia ja tahditti askeleensa sen mukaan. Kehotin Crystalia tekemään harjoitusta vielä nelikaarisella kiemurauralla ja lopuksi viisikaarisella kiemurauralla. Minulle tuli yllätyksenä, että suomenhevonen taipuu noin hyvin niin herkällä houkuttelulla, joten päästin tyytyväisenä ratsukon loppuverryttelyihin.

Kouluvalmennus 08.05.2014, Vaativa B, valmentajana Jenna S.
Tällä kertaa Katiska oli alkuverryttelyissä hieman kankeamman oloinen kuin viimeksi, joten jatkoimme siitä mihin jäimme. Nimittäin niitä valmentajan lempiasioita, kiemurauria! Kun ne alkoivat sujua, siirryimme pohkeenväistöön ja siitä edelleen etu- ja takaosakäännöksiin. Katiska vertyi koko ajan enemmän ja enemmän, eikä Crystalin istunnassakaan ollut sen suurempia virheitä. Mitä nyt välillä muistuttelin sisäohjasta myötäämisestä, jälleen kerran. Pääasiassa ratsukon työskentely näytti niin hyvältä, että välikäyntien jälkeen tiedustelin Crystalilta, että eikö hän puhunutkin Katiskan taitavan hieman passagea. Kuultuani myöntävän vastauksen päätinkin tämän päivän aiheeksi passagen. Aluksi ratsukko sai näyttää minulle taitojaan omaan tahtiin, ja kyllä! Sieltä tuli vähän jotain passagea muistuttavaa pari askelta. Otin pitkän juoksutusraipan käteeni, ja tehtävänä oli tulla keskihalkaisijalle ja minun kohdallani neljä askelta passagea. Aina ratsukon ollessa kohdallani menin heidän viereensä ja ihan vähän raipalla kutitin Katsikan polvia. Kuinka ollakaan, aina Crystalin muistaessa olla tarpeeksi rento selässä ja antaa tamman työskennellä, alkoi passage näyttämään oikeasti pasagelta. Niin paljon kuin mihin suomenhevosella pääsee. Olin tyytyväinen ratsukon työskentelyyn ja ihan parin kerran jälkeen jätimme harjoituksen positiiviseen vireeseen väsyttämättä hevosta liikaa. Loppuverryttelyissä Katiska pääsi työskentelemään rennossa eteen-alas muodossa isoille kaareville urille vetristäen kunnolla kroppaansa. Hienoa!

Kouluvalmennus 18.05.2014, Vaativa B, valmentajana Tuulia T.
Päivä oli paahtavan kuuma ja Katistkakin näytti siltä, että olisi mieluummin ollut jossain muualla kuin pölyisellä kentällä saapuessanne valmennukseen. Tamma kuitenkin totteli sinua hyvin, vaikka näyttikin hapanta naamaa. Teidän kanssanne halusin harjoitella avo-ja sulkutaivutuksia kaikissa askellajeissa. Aloitimme avotaivutuksilla käynnissä ja ravissa mitkä sujuivat teiltä hyvin. Voisit kuitenkin pitää ohjia hivenen pitempinä ettet vahingossakaan jää vetämään tammaa suusta. Laukassa Katiska ei oikein taipunut avotaivutukseen samaan tapaan kuin ravissa ja käynnissä. Vasta kolmannella yrittämällä sait annettua avut niin, että suoriuduitte avotaivutuksesta puhtaasti. Saatuanne avotaivutuksen tehtyä kaikissa askellajeissa siirryimme harjoittelemaan sulkutaivutusta. Käynnissä sulkutaivutus sujui teiltä hienosti ensimmäisellä yrittämällä, joten annoin teille luvan siirtyä raviin. Ravissa et tuonut tammaa sulkutaivutukseen tarpeeksi koottuna ja asetuskin oli heikonlainen, joten ensimmäinen yritys meni vähän sinnepäin. Toisella kerralla annoit Katiskalle paremmat avut ja pidit tamman paremmin koottuna, jolloin saitte sulkutaivutuksen menemään puhtaasti. Laukassa toit Katiskan heti hyvin asetettuna sulkutaivutukseen ja käytit voimakkampia apuja kuin ravissa, jolloin onnistuitte heti ensimmäisellä yrittämällä. Valmennuksen lopuksi suosittelin teille vielä järveen pulahtamista ennen kuin lähtisitte ajelemaan takaisin tallillenne.

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 95 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 86 kpl.
NJ:n kisoja niistä 9 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän tammikuussa 2014
10.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/30
18.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
21.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
21.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
23.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
25.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
26.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
04.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
15.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/100
18.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/100
23.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 10/100
22.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/30
08.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/30
10.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/30
10.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/30
17.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/30
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/30
19.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/30
27.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/50
05.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/30
06.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/30
15.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/30
17.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/30
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/30
10.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
30.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
03.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
04.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/40
15.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
31.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/50
05.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
07.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/50
29.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/100
12.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 7/50
14.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/50
15.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/50
09.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
13.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
19.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
23.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
27.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
31.01.2014 KRJ Kouluratsastus CUP!, Vaativa B, 1/359
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/30
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/30
19.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/30
20.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/30
13.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/50
16.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/50
20.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/50
23.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/50
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/50
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/50
25.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/50
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 7/50
09.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/50
14.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
20.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
25.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
27.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/30
17.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/50
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
12.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
14.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
17.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
13.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/40
13.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/40
27.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
31.01.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
03.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
06.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/50
10.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/50
16.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/50
18.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/50
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
25.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
23.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/28
23.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/30
25.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/30
25.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/30
28.02.2014 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 6/39
04.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/50
05.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/50

26.11.2009 Valhallan talli / NJ Näyttelyt, suomenhevostammat, irtoSERT & JS (pt. Alina J.)
28.11.2009 Kölni / NJ Näyttelyt, suomenhevostammat, BIS2, irtoSERT & JS (pt. Peppi S.)
28.11.2009 Turjaken Talli / NJ Näyttelyt, suomenhevostammat, irtoSERT & JS (pt. Maria A.)
01.12.2009 Dark Side Trakehners / NJ Näyttelyt, suomenhevostammat, irtoSERT & JS (pt. Kata P.)
08.12.2009 Kisakeskus Uniksam / NJ Näyttelyt, suomenhevostammat, BIS2, irtoSERT & JS (pt. Kata P.)
20.12.2009 Viehättävä / NJ Näyttelyt, suomenhevostammat, BIS3, irtoSERT & JS (pt. Peppi S.)
23.12.2009 Keinumäki / NJ Näyttelyt, suomenhevostammat, irtoSERT & JS (pt. Christina J.)
10.03.2011 Virtuaalitalli Dei / NJ Näyttelyt, suomenhevostammat, BIS5, MVA-SERT & JS !! (pt. Hanna M-T.)
29.03.2011 Kiero / NJ Näyttelyt, suomenhevostammat, MVA-SERT & JS !! (pt. Anette N.)

Jälkeläiset:


18.01.2014 t. Vaapukan Valkopurje (i. Vaapukan Kermiitti)
20.02.2014 t. Vaapukan Karamelli (i. Fiktion Nikolas)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!