Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

Ch Pikantin Hymytyttökuvien © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Pikantin Hymytyttö
Hymy
suomenpienhevonen
tamma
rautias
143 cm
20.07.2008
240d = 1a
(kuitenkin 4v. 19.11.2008)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
yleispainote
ko Va B, re 120cm

heidi
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH04-018-5975
Ch

Luonne:


Heippuli. Nimeni on Pikantin Hymytyttö, eli lempinimeltäni olen vain Hymy taikka Hymytyttö. Olen punarautias suomenpienhevostamma, ja säkäkorkeudeltani vajaat 143cm. Olen yleispainotteinen eli kilpailen esteratsastuksen lisäksi kouluratsastuksen parissa, sekä välillä kenttäratsastuksessa vaihtelun vuoksi. Lunteeltani olen melko rauhallinen, vaikka välillä lämpenen hieman liikaa, mutta pysyn kuitenkin hyvin hallittavissa. Osaan olla kärsivällinen oikeissa tilanteissa, mutta välillä kärsivällisyyteni purkautuu vääriin asioihin, joihin sen ei pitäisi purkautua. Ratsastaessa olen nöyrä ja helposti ratsastettava. Olen melko herkkä avuille, mutta kyllä hieman kovempi otteisemmatkin voivat minulla ratsastaa, en minä sentään sokerista ole tehty. Pidän esteiden hyppäämisestä, mutta välillä kuumun hieman korkeammilla esteillä ja muutaman kerran takapää voi nousta hieman maasta. Kouluratsunakin olen hyvä, vaikka minulta kestää hetken aikaa lämmetä, vaikka taivunkin melko hyvin ilman lämmittelyäkin. Uudet asiat yleensä kiinnostavat minua, mutta välillä saattan arkoa uusia ja pelottavia asioita. Tutustun kuitenkin helposti uusiin ihmisiin ja hevosiin, vaikka olenkin yhden ihmisen hevonen. Olen oikein mukava tamma ja osaan aina keksiä kaikenlaista puuhaa niin minullekkin kuin hoitajallekkin, eikä minusta varmastikkaan arvaa mitä olen seuraavaksi tekemässä.

Hymytyttö on normaalisti aika helposti lämpeävä, mutta kuitenkin hallittavissa oleva tamma, sekä sisimmiltään oikein rauhallinen ja ystävällinen. Laitumella Hymytytön voi laittaa yleensä muiden hevosten kanssa samaan aitaukseen, vaikka onkin hieman pomottavaa sorttia. Yleensä Hymytyön saakin helposti laitumelta pois, ilman ongelmia. Hymytyttö on kokonaisuudessaan rohkea, älykäs ja joskus myös aika jääräpäinen yksilö, mutta myös tietynlaista herkkyyttä ja lempeyttä löytyy. Hymytytön täytyy tuntea ihminen hyvin, jotta tulee toimeen tämän kanssa ja välille alkaa tulla jonkinlainen luottamus, jolloin Hymytyttö alkaa vasta yhteistyöhaluiseksi. Kisoissa Hymytyttö taas vetää koko shown kiitettävästi, vaikka vierellä olisikin kymmeniä hevosia ja paljon hälinää. Siitä Hymytyttö ansaitseekin suuren plussan, sillä rauhallisuutta kilpailuissa juuri tarvitaankin. Harvoin Hymytyttö seurailee kilpailupaikalla muita hevosia, tai edes hirnuu niille. Hymytytöllä on monenlaisia kykyjä, mutta harvoin tämä tamma uskaltaa niitä näyttää ihan tuntemattomille. Malttia tältä tammalta kyllä löytyy kiitettävästi, joten tämän tamman käsittelyssä ei tarvitse kiirettä pitää. Oikein mukava ja hyvin käyttäytyvä tamma yleistilanteissa.

Talutettaessa Hymy käyttäytyy asianmukaisesti, vaikka välillä saattaa hamuilla muutamaa ruohotupsua tien piantareelta. Koska Hymytytön käynti on matkaa voittavaa, hänen täytyy vieläkin aina välillä totutella askelien lyhyehköön töpöttelyyn tarvittaessa. Harjatessa Hymytytön voi laittaa vain yhdeltä puolelta, vaikka harjauspuomiin kiinni, mutta yleensä harjataan ja laitetaan kuntoon tallinkäytävällä kahdelta puolelta kiinni laittaen. Kesäisin Hymytyttöä voi pitää silloin tällöin pelkällä riimunnarulla kiinni, koska kesäilma on Hymytytön lempi vuodenaika, jolloin se osaa nauttia rauhallisesta kesätuulesta. Hymytyttö antaa hyvin putsata kaviot ja harjata itsensä, mutta joskus satulavyötä kiristettäessä neiti saattaa pullistella, mutta kyllä se siitä helpottaa. Suitsia laitettaessa sujuu ihan normaalisti, eikä Hymytyttö tappele vastaan, saatikka nostele päätään liian ylöskään. Eläinlääkärin tarkastuksen aikana Hymytyttö pysyy paikallaan nätisti, samoin kuin kengittäjän käynnin aikana. Kuljetettaessa Hymytyttö on oikein rauhallinen, vaikka saattaa ensin katsoa hieman ympärilleen. Lastauskin sujuu ongelmitta, eikä tarvitse pelästyä, että myöhästyisi kisoista tai muualta, minne sitten ikinä on menossakaan. Ulos otettaessa kopista Hymytyttö ei aiheuta ongelmia, toisin kuin monet muut voisivat aiheuttaa suuren väenpaljouden takia.

Ratsastaessa Hymy on kuin unelma, hyvät liikkeet, sekä pienet avut riittävät tämän tamman ohjaamiseen. Esteet sujuvat Hymytytöltä leikiten. Hymytyttö on varsinainen luonnonlahjakkuus, kun esteistä puhutaan. Yleensä ilmavaraakin jää, joten Hymytyttö sopii mainiosti esteille. Hymytyttö taipuu esteilä hyvin, mutta on myös nopea jaloistaan, joten tiukat mutkat eivät tee ongelmia. Koulu on myös yksi Hymytytön hyvistä ominaisuuksista, tamma taipuu hyvin ja kuuntelee ratsastajaansa. Myös kokoamiset menee hyvin, vaikka siihen Hymytyttö tarvitseekin oikeanlaiset avut. Hymytytöllä on ravissa pehmeät ja tahdikkaat liikkeet, Hymytytön laukka on taas temmokasta ja tamma astuu hyvin alleen, joten laukka on rullaavaa. Matkaa voittava käynti on yksi hyvä ominaisuus myös maastoretkillä ja lenkeillä. Hymytyttö on tyyni, eikä pelästy rapisevaa puskaa maastolenkeillä. Kisat sujuvat Hymytytöktä mainiosti, eikä Hymytyttö kauheasti välitä kentällä ollessaan muusta hälinästä. Ulos otettaessa kopista Hymytyttö ei aiheuta ongelmia, toisin kuin monet muut voisivat aiheuttaa suuren väenpaljouden takia. Oikein mukava ja hyvin toimiva tamma oikean ratsastajan käsissä.

Sukutaulu


i. VIR MVA Ch Pikantin Rymy
KTK-II, YLA2
ii. VIR MVA Ch Tammihaan Viljami
SLA-II, YLA2, KRJ-II
iii. Mootsartti
SLA I
iie. Neitoperhonen
ie. VIR MVA Ch MC Tähtiin Kirjoitettu
YLA2, KTK-III, KRJ II, ERJ I, SLA-I
iei. MC Tuiske
iee. VIR MVA Ch MS Tähtisumu
YLA2, KTK-II, KRJ-II
e. VIR MVA Ch Hannan Lilja
SLA-II, KRJ II, YLA1, ERJ I
ei. Ristin Startti-Martti eii. VIR MVA Ch Nerian Eemil
KTK-I, KRJ-I, VVJ-I, YLA1
eie. Ryövärintytär DL
YLA 2, KRJ IV
ee. VIR MVA Ch Kirveltäjän Hipaisu eei. Hippapeli KIR
ERJ III
eee. Päivänpaiste
KTK-III


Valmennukset ja päiväkirja (katso myös alempaa!)


Päiväkirjamerkintä 20.02.2014, kirjoittajana Kim
Crystalin kanssa olimme sopineet että kävisin Hymyn kanssa maastoilemassa. Tamma olikin valmiiksi jo karsinassa, joten nappasin tämän käytävälle. Harjailin ja varustin Hymyn, myös itselleni laitoin kamat päälle. Talutin tamman ulos ja nousin selkään. Hetken jalustimia ja satulavyötä säädeltyäni otin suunnan Crystalin kertomalle polulle. Hymy askelsi reippaasti ja annoinkin tamman kulkea pitkin ohjin. Kun oli kävelty tarpeeksi, keräsin hiukan ohjia ja nostin ravin. Polku oli tasainen ja leveä koko ajan, joten askellajin sain valita vapaasti. Pian nostinkin laukan, Hymy laukkasi oikein reippaasti. Tamma oli kuitenkin hallittavissa. Pienen laukkapätkän jälkeen otin taas käyntiin.

Ravailimme aina välillä ja muutamaan otteeseen otimme lyhyet laukkapätkät. Hymy oli oikein mukava ja kuuntelikin apuja kivasti. Ei tarvinnut antaa kuin avut ja mentiin juuri miten selästä käskettiin. Lopuksi otettiin vielä pidempi ja vauhdikkaampi laukkapätkä. Hymy nautti vauhdikkaasta menosta, kuten minäkin. Laukkapätkän jälkeen ravattiin vielä hetki melkein pitkin ohjin. Loppu matka sitten käveltiin rauhassa tallille. Tallilla otin varusteet pois ja heitin sille loimenkin, kun oli tamma vähän hionnut reissulla. Vaikka aluksi tamma oli epäileväinen ja ei tahtonut luottaa minuun, se toimi silti todella hyvin.

Kouluvalmennus 26.02.2014, valmentajana Melle
Saavuin valmentamaan suloista suomenhevostammaa, joka lompsutteli kentällä hyvinkin tyytyväisen ja energisen näköisenä Crystalin alla. Jutustelimme hetken Crystalin ja Hymyn mahdollisista ongelmista sekä tulevaisuuden tavoitteista, jonka jälkeen jatkoimme verryttelemällä hevosen jokaisessa askellajissa hakien rentoa eteen-alas muotoa Hymyltä. Pian Hymy liikkui vetreästi ja aloitimme hevosen työstämisen kouluratsastuksen parissa.¨ Alkuun tehtiin jokaiseen kulmaan voltit, joilla asetettiin hevosta ulospäin, volttejen jälkeen tuli suoristaa ja sen jälkeen ratsastaa muutamia pitkiä avotaivutusta aina seuraavalle voltille saakka välillä hevonen suoristaen. Hymy toimi Crystalin alla juuri niinkuin ratsastaja käski. Volteilla kehotin kuitenkin ratsastamaan tamman takajalkoja paljon reippaammin alle ja taivuttamaan jopa hieman yli, jotta saisimme ravin polkemaan koko rungon läpi sujuvasti. Vaihdettuamme suuntaa ja samaa tehtävää toistaessa sinnekin päin muistutin Crystalia ulkoavuista avotaivutuksessa, sillä nyt Hymy lähti helposti valumaan ulkolapa edellä taivutukseen ja näin ollen se ravasi aikamoisella mutkalla, Crystal kuitenkin korjasi virheensä ottamalla pidätteitä ulko-ohjasta ja näin saimme tehtävän sujumaan. Laukassa jatkettiin samalla avotaivutusteemalla, mutta mukaan otettiin laukanvaihto jokaisella lyhyellä sivulla ja seuraava pitkäsivu tultiinkin vastalaukassa loivaa kiemura-uraa ja kun laukka vaihtui jälleen oikeaksi työskenneltiin avotaivutuksessa. Hymy suoritti tehtävän lähes loistavasti, joten emme hioneet laukkatyöskentelyä loputtomasti. Ratsukon yhteistyö sujui todella moitteettomasti, kunhan Crystal muistaa vain ratsastaa tammaansa tarpeeksi kurinalaisesti eikä luista niissä aivan pienissä jutuissa, kuten esimerkiksi ulkoavuissa. Kehotan jatkamaan Hymyn kanssa samaan malliin, se vaikutti oikein tasapainoiselta hevoselta!

Kouluvalmennus 08.03.2014, Vaativa B, valmentajana suba
Hymytytön ja Crystalin kanssa harjoittelimme tänään koottuja askellajeja. Ratsukko aloitti normaalisti alkuverryttelyllä ja Hymy tuntui olevan oikein miellyttävä ratsu. Ainakin ulkopuolisen silmään ratsukon meno näytti oikein tyylikkäältä. Alkuverryttelyn jälkeen aloitimme heti koottujen askellajien työstämisen. Ensin käynnissä puoli keskiympyrää kootusti ja toinen puolikas rennossa käynnissä. Hymy kokosi käyntiään helposti, vaikka rentoja se onkin melko pitkällä askeleella liikkuva hevonen. Hyvien käyntikokoamisten jälkeen siirryttiin raviin ja ratsukko suoritti samaa tehtävää myös ravissa. Ravissa Crystalin täytyi jo tehdä hieman töitä saadakseen tammansa kokoamaan askeltaan tarpeeksi. Hyviä pätkiä kuitenkin tuli myös kootussa ravissa. Laukan vuoro oli viimeisenä ja se tuotti aavistuksen enemmän vaikeuksia. Hymy vaati Crystalilta erittäin selkeitä apuja, jotta se pystyi laukkaansa kokoamaan. Loppua kohden koottu laukka parani ja oli oikein miellyttävää katseltavaa. Jätin ratsukon loppuverryttelemään itsenäisesti.

Kouluvalmennus 14.03.2014, Vaativa B, valmentajana Noka
Hymyn kanssa keskityttiin tänään kokoaviin harjoituksiin. Ratsukko aloitti vapaalla alkuverryttelyllä, jolloin pystyin seuraamaan sivusta kaksikon työskentelyä. Hymy liikkui hyvin eteen ja se reagoi kevyempiinkin apuihin. Alkuverryttelyn jälkeen annoin tehtäväksi ratsastaa loivalla kiemurauralla vuoroin avo- ja vuoroin sulkutaivutusta. Ensimmäiseksi ratsukko suoritti tehtävän ravissa. Hymy liikkui hyvin. Pyysin ratsastajaa olemaan tarkkana taivutuksen kanssa, jottei hevonen jäisi liian suoraksi ja taivutus muuttuisi väistöksi. Ratsastaja korjasi apuja ja kehuin sulavaa taivutusta. Liitimme seuraavaksi avotaivutukseen takaosakäännöksen. Ensimmäisillä yrityksillä takaosa jäi jälkeen, mutta ratsastajan pohkeita aktivoimalla saatiin ongelma korjattua. Loppuverryttelyssä kehoitin ratsastamaan Hymyä rennommassa muodossa ja hyvin eteen, jotta se saisi kokoaviin tehtäviin mukavaa vastapainoa. Kaiken kaikkiaan hyvin miellyttävän oloinen tamma.

Sukuselvitys


Hymyn isä Pikantin Rymy on komea punarautias suomenhevosori. Rymy omistaa kauniin piirron ja säkäkorkeudeltaan Rymy on 157 centtimetrin korkuinen. Hymytytön isänisä Tammihaan Viljami on kuvankaunis tummanpunaruunikko suomenhevosori. Säkäkorkeudeltaan Viljami on 155cm korkea. Viljami on koulu, sekä valjakkopainotteinen herrasmies. Viljami on kilpaillut menestyneesti koulu-, sekä esteratsastuksen parissa, mutta myös valjakkoajossa. Koulutustasoltaa Viljami on HeA, 80cm, 70cm, mutta kapasitteettia löytyy varmasti isompiinkin. Viljamin on kasvattanut Tammihaka, josta se on muuttanut Pikanttiin. Luonteeltaan Viljami on oikein ystävällinen ja rauhallinen ori, eikä sitä oriksi uskoisikaan. Viljamilla ei ole kuin kaksi jälkeläistä, joista toinen on Hymytytön isä Rymy. Oikein hieno ja upen värinen herrasmies. Hymyn isänemä MC Tähtiin Kirjoitettu on kaunis mustanruunikko suomenpienhevostamma. Säkäkorkeudeltaan Kirjo lähentelee 147 centtimetriä. Kirjo on koulupainotteinen, mutta myös esteitä kilpaillut. Kirjo on menestynyt hyvin koulu- sekä esteratsastuksen parissa, mutta myös näyttelyissä. Kirjo on koulutustasoltaan Vaativa B, 100cm, 80cm, joten kapasiteettiä tältä tammalta löytyy. Luonteeltaan Kirjo on mukava ja yhetistyöhaluinen. Yleisesti Kirjo on aina menossa ja tämä pitää myös paikkansa taluttaessa. Useimmin näkee Kirjon taluttavan taluttajaa, kuin toisin päin. Kirjo tykkää käydä moikkailemassa muita hevosia, joiden kanssa se ei itse tarhaile. Kirjolla on muutama jälkeläinen, jotka ovat kilpailleet menestyneesti este- ja kouluratsastuksen parissa.

Tamman emä Hannan Lilja on kaunis rautias suomenhevostamma. Säkäkorkeudeltaan Lilja on 155cm. Lilja on estepainotteinen ja on myös menestynyt esteratsastuksen parissa. Liljalla on kuitenkin kilpailtu myös kouluratsastuksen Helpoissa luokissa hyvin menestyen. Liljalla on muutamia jälkeläisiä, jotka ovat kaikki kilpailleet menestyneesti koulu- ja esteratsastuksen parissa. Hannan Lilja on saavuttanut virtuaalisen muotovalion tittelin eli se rakenteeltaan eliittiluokkaa! Hymyn emänisä Ristin Startti-Matti on komea tummanrautias suomenhevosori. Ristin Startti-Matti on juuri ja juuri ponirajan yläpuolella, eli 149cm korkuinen. Startti omaa suvussaan hienoja Suomalaisia käyttöhevosia, joista kaikki ovat kilpailleet jonkin verran kouluratsastuksen parissa. Startin on kasvattanut Heidi F, joka omisti Ristiriidan. Kuitenkin Ristiriita lopetti toimintansa kesäkuussa 2008. Startti on koulupainotteinen herra, joka on sijoittunutkin lähes kolmekymmentä kertaa kouluratsastuksen Helpossa ja Vaativissa luokissa. Sartin koulutus taso on Helppo A/100cm/90cm. Sartti on kilpaillut myös kenttäratsastuksessa, joista se on napannut muutaman sijoituksen. Startti on Liljan kasvattajan Irvikissan nimissä ja herra asuu MC-Suomenhevosissa. Startilta löytyy viisi jälkeläistä Liljan lisäksi. Startin jälkeläisistä kolme ovat oreja ja kolme tammoja. Kaikki Startin jälkeläisistä on menestynyt hyvin kouluratsastuksen parissa. Hymytytön emänemä Kirveltäjän Hipaisu on kaunis suomenhevostamma, joka on Irvikissan omistuksessa. Hippu on säkäkorkeudeltaan 151 cm ja väriltään rautias. Hippu on estepainotteinen, mutta neidillä on kilpailtu myös näyttelyissä, sekä kouluratsastuksessa. Hippu on menestynyt hyvin niin esteratsastuksen puolella, kuin näyttelyissäkin. Näyttelypuolelta Hippu on kerännyt muutaman irtoSERTin. Hipulla on yhteensä kolme jälkeläistä, joista kaikki ovat tammoja. Hippu on utelias ja kiltti, estepainotteinen suomenhevonen. Tamma kunnioittaa syvästi niin ihmisiä kuin muita hevosia. Hippu on rauhallinen, mutta paljastaa villin puolensa esteillä. Oikein kaunis ja mukava tamma, joka sopii lajiin kuin lajiin.

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 69 kisaa.
ERJ:n kisoja niistä 7 kpl.
KRJ:n kisoja niistä 54 kpl.
KERJ:n kisoja niistä 3 kpl.
NJ:n kisoja niistä 5 kpl.

01.08.2008 ERJ Esteratsastus, 110cm, 4/118
10.08.2008 ERJ Esteratsastus, 120cm, 2/25
13.08.2008 ERJ Esteratsastus, 80cm, 3/18
18.08.2008 ERJ Esteratsastus, 90cm, 3/27
19.08.2008 ERJ Esteratsastus, 90cm, 5/28
26.08.2008 ERJ Esteratsastus, 110cm, 1/35
15.09.2008 ERJ Esteratsastus, 90cm, 1/40
24.10.2008 ERJ Esteratsastus, 80cm, 4/34

saavuttanut KRJ:ssä maksimisijoitusmäärän tammikuussa 2009
31.07.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
01.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 10/117
01.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/125
02.08.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/50
19.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/143
24.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 7/121
28.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/30
24.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 10/100
22.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 8/133
23.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 10/121
23.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/100
24.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/87
24.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/50
26.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/30
26.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/76
27.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/25
26.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 4/40
30.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 2/32
03.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/50
10.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/40
12.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/50
13.09.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 1/38
06.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/20
21.10.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 2/50
05.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/50
07.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/60
06.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/100
08.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Prix De VV, 6/61
14.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/60
16.11.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/50
28.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/64
27.01.2009 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 5/72
28.01.2009 KRJ Kouluratsastus, KN Special, 4/72
28.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/72
19.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/99
22.12.2008 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 3/99
02.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/180
05.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 10/401
25.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/50
04.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/60
05.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa A, 3/60
07.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/60
15.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/52
18.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/52
21.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/52
26.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 9/100
26.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Kür Helppo A, 2/100
27.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/100
18.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 10/100
18.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Kür Helppo A, 5/100
21.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/50
20.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
21.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
24.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
23.01.2009 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/100

14.08.2008 KERJ Kenttäratsastus, Harrasteluokka, 4/26
27.08.2008 KERJ Kenttäratsastus, CCI/CIC*, 6/36
01.09.2008 KERJ Kenttäratsastus, CCI/CIC*, 5/30

20.08.2008 NJ Näyttelyt, s(p)h-tammavarsat, LKV1/2, irtoSERT, JS
20.08.2008 NJ Näyttelyt, s(p)h-tammavarsat, 2/2, irtoSERT, JS
29.08.2008 NJ Näyttelyt, s(p)h-tammavarsat, -/-
10.08.2008 NJ Näyttelyt, s(p)h ja sph -tammavarsat, LKV1, irtoSERT, JS, BIS2
30.11.2008 NJ Näyttelyt, suomenpienhevoset, LKV3/12, irtoSERT & JS (pt. Anette N.)

Päiväkirja ja lisää valmennuksia:


20.07.2008 Pikantin Hymytyttö syntyi Pikanttiin. Tamma varttui kauniiksi nuoreksi suomenhevostammaksi ja siitä lupaillaan suurta kisatoivoa niin este-, koulu- kuin kenttäradoillekin. Pikantin Hymytyttö on suvullisesti helmi, sillä sen suvussa on tuntemattomia hevosia, jotka silti ovat upeita luonteeltaan sekä suvullisesti. Menestyneitä hevosiakin löytyy. Toivottavasti Hymy tulee olemaan painonsa arvoinen kullassa, sillä sen tunnearvoa ei ainakaan voi mitata rahayksiköin.

21.07.2008 tikun. estevalmennus (100cm) - Valmennuksen alussa Hymytyttö oli vähän laiskan puoleinen, mutta Pepin kannustuksella tamma alkoi liikkumaan paremmin. Alussa hyppäsimme pieniä ristikoita, jotka menivät Hymytytöltä leikiten yli ja ilmavaraakin jäi mukavasti. Esteiden suurennettua tamma innostui enemmän ja nyt Peppi saikin olla pidettelemässä tammaa. Muuria ei Hymytyttö meinannut ensin millään hypätä, mutta sekin meni sitten loppujen lopuksi puhtaasti yli. Parin yhteistyötä oli mukava katsella koko tunnin ajan ja se vain parani loppuun mentäessä.

24.07.2008 Henrietan estevalmennus (110cm) - Yhteistyö oli alusta asti hyvin tiivistä ja hevonen oli erittäin virkeänä. Hymytyttö on erittäin ketterä ja nopea, hypytkin sujuvat ihan hyvin, tosin välillä tamma ponnistaa hiukan liian myöhään, tätä kannattaa hevosen kanssa harjoitella hieman. 110cm radan tamma pääsi kuitenkin helposti ja puhtaasti, Hymytyttö on erittäin taidokas esteratsu ja tulevaisuudessa varmasti mahtava kilparatsu.

30.07.2008 kouluvalmennus (Vaativa B) Pikantissa - Hymy ilahdutti jo minua heti valmennuksen alusta taidoillaan. Tamma oli heti pirteä ja valmis aloittamaan puuhailun. Neiti lämpeni jo nopeasti lämmittelyssä, joten valmennus sujui muitta mutkitta teiltä. Pepin apuja tamma seurasi kuuliaisesti ja totteli niitä erittäin herkästi. Tamma toimi kootussa käynnissä oikein mallikkaasti, kuten muissakin kootuissa askellajeissa. Avo- ja sulkutaivutuksen sujuivat tammalta kuin unelman lailla. Yksi laukanvaihto askeleessa sujui myös siististi. Siirtyminen peruutuksesta laukkaan onnistui ihan hyvin, Tamman askellajit olivat säännöllisiä ja lennokkaita. Ratsastajan asento ja istunta olivat oikein hyvät valmennuksen ajan. Hyvää yhteistyötä tehnyt parivaljakko, jolla varmasti tulee olemaan hyvä tulevaisuus kouluradoilla.

25.08.2008 Hymytyttö vaihtoi kotia Pikantista Vaapukkaan. Hymy sai uudet sivut ja se pääsi heti tarhaamaan suomenhevostammojen Tiinan sekä Tuikun kanssa länsitarhaan. Viereisessä tarhassa olivat Piisku sekä Miisa, jotka olivat innokkaasti tervehtimässä uutta tulokasta. Hymy ei kauaa kotiinsa kaivannut, vaan asettui taloksi. Uudesta karsinastaan Hymy piti kovasti eikä varmasti nirsoile ruoastakaan. Hymytytön ruokavalio pysyi kohtalaisen samanlaisena, joskin ruokamerkit vaihtuivat hieman. Myös heinän määrä lisääntyi yhdellä siivulla per päivä, joka tuskin vaikuttaa tamman käytökseen millään lailla. Terveydentila tällä hetkellä on todella hyvä eikä mitään alkavaa syysflunssaa tai muuta ole Hymyllä esiintynyt. Huomenna voisi kokeilla jo ratsastaa Vaapukan kentällä, mitäköhän Hymy siitä sitten pitääkään.

07.09.2008 Hymy on nyt pitänyt pientä taukoa kisailusta, mutta viimeistään tämän kuun puolivälissä aloitetaan kisaamisen koulu- sekä esteratsastuksessa. Myös NJ:ssä kisaillaan aina kun muistetaan! Ratsastin tänään Hymyllä kentällä ja tamma oli todella innokas oppimaan. Se ei antanut huonoa kuvaa itsestään myöskään tallilla käymässä olleille arvovieraille ja sainkin olla Hymystä todella ylpeä. He pitivät tammasta ja kyselivät oliko se kenties myynnissä, sillä se vaikutti heistä todella kehittyneeltä ja helposti oppivalta. Kapasiteettia Hymystä kuulemma myös löytyy. Tietenkään Hymy ei ollut myynnissä ja hieman pettyneesti vieraani joutuivat tunnustamaan tämän karvaan tosiasian. Ratsastin kentällä sekä koulua että esteitä ja Hymy hyppäsi hyvin. Se jaksoi myös keskittyä kouluun. Hyvä Hymytyttö!

10.10.2008 Kilpakausi on nyt alkanut todenteolla. Kaksi uutta sijoitusta KRJ:stä on lisätty kalenteriin ja elämä alkaa olla kuopissaan. Tarkoitus olisi Hymyllä teettää varsa tämän kuun aikana, katsotaan jos tamma siihen suostuu ja putkauttaa varsulin! Ratsastin Hymyllä maastossa ja siitä se pitikin kovasti. Laukkasimme vaahteranlehtien seassa pellon viertä, joka suorastaan hohti kirkkaan värisistä lehdistä. Nautimme myös syyspäivän eväsretken luonnonhelmassa, oli makoisaa kahvia! Hymy oli hyvin reipas ja sai siksi palkkioksi monta porkkanaa. Tallilla pesin myös Hymyn, sillä ennenkuin pakkaset tulevat, on hyvä saada pollet puhtaiksi. Kyllä neiti siitä alkoikin kiiltämään, oli kaunis katsella!

28.10.2008 Lisäilin tammalle yhden uuden KRJ-sijoituksen. Nyt eletään lokakuun loppua, ja pian koittaa marraskuu. Hymy on selvästi vaisumpi kuin kesällä. Kulkee vain tarhaan taluttajan perässä ja luimii lähes kaikenaikaa. Ratsastuslenkeillä se on aika passiivinen, joskin suhteellisen reipas. Omaa tahtoa löytyy etenkin maastossa, mutta kentällä se meni tänään todella hyvin. Hymyn 15.10.2008 syntynyt varsa, Vaapukan Hilja on myös nyt vieroitettu ja myyty uuteen kotiin. Hiljan uusi omistaja on Lotta L., joka pitänee tammavarsasta hyvän huolen. Hymy oli todella hyvä emä ja tullaan varmasti astuttamaan uudestaan. Hymy ei jäänyt ihme kyllä kaipaamaan varsaansa, mutta toisinaan tuntuu, että se hieman ihmettelee minne se yhtäkkiä katosi! Tammasta pidetään kuitenkin huoli ja elämä on nyt palannut entisiin uomiinsa.

06.12.2008 Hymy-neito juhli Suomen itsenäisyyttä rekiajelulla. Täällä korvessa sitä lunta kun onneksi on, kelpasi kiertää naapurin lapset läpi ja jakaa niitä Fazerin sinivalkosuklaita! Kaikki pitivät ideasta ja tästä taitaakin tulla perinne. Saa nyt vielä nähdä mitä jouluksi keksitään. Ratsastin tammalla ennen rekiajelua vielä kentällä, jossa mentiin pieni koulutreeni kun on ollut vähän taukoa.. Tamma toimi ihan kivasti ja sai muuten tänään muutaman uuden KRJ sijoituksenkin sivuilleen. Hymy jaksoi hyvin rekiajelun jälkeen tarhassakin remuta, ja useat lapsista halusivat myös kyytiin. Eli tänään toimittiin oikein virkakuskina! Hymy oli hyvin ylpeä urastaan ja kaikki taputtelivat neitiä ja antoivat porkkananpaloja, leipää ja omenaa. Ei siis voinut olla parempaa tuuria Hymyllä, taisi olla erittäin kiva päivä siis..

26.12.2008 Joulu tuli ja meni ja Hymy sai joululahjaksi säkillisen porkkanoita naapurin mummulta. Mitä mahtaa tamman maha siitä sanoa, sillä uskon että Hymyn silmät vetäisivät porkkanoita enemmän kuin maha jaksaa. Onneksi porkkanoista on varaa antaa muillekin tallin hevosille, niin ei Hymy paisu aivan mahdottoman kokoiseksi! Koska pieni ja kirpeä pakkasilma nipisteli poskia ja kaunis hanki kimalteli tiellä, oli tavattoman hyvä ilma lähteä rekiretkelle. Nappasin naapurin mummun lapsenlapset rekeen ja kiersimme koko kylän lasten kirkuessa "Kovempaa, kovempaa!". Reipasta ravia hölkätessä Hymylle tuli vähän hikikin ja tallille tullessa lapset loimittivat hienosti käyttäytyneen tammamamman. Kyllä mielestäni Hymystä on vaikka mihin. Tamma sai yhden porkkanan lenkin jälkeen palkaksi.

Jälkeläiset:


15.10.2008 t. Vaapukan Hilja (i. VIR MVA Ch Vaapukan Miska KTK-I, KRJ I)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!