Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

Kaarnan Hattarakuvien © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Kaarnan Hattara
Hattara
suomenhevonen
tamma
rautias
152 cm
10.09.2014
60d = 1a
(kuitenkin 4v. 10.10.2014)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainotteinen
ko Va B

Virtuaalitalli Kaarna
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH14-018-1541
-

Luonne:


Tallin ovelle asti kuuluu paukutusta, mutta siitä huolimatta kävelen suoraan Hattaran karsinalle. Siellä neiti seisookin sievästi aloillaan, juuri lopetellen päiväheiniään. Rapsuttelen tammaa hetkosen, ja se katselee minua tietäväisesti tuuhean otsaharjansa alta. Jutustelen Hattaralle hiljaisella äänellä, välillä ärähtäen seinien potkijoille. Hattara ei kovista äänistä välitä, vaan nautiskelee paijauksesta kaikin keinoin. Se ei yleensäkään ole erityisen kiinnostunut muista hevosista, ja on yleensä lauman arvoasteikossa turvallisesti keskivälillä: se ei tule kenenkään tielle, mutta ei myöskään siedä itseään höynäytettävän.

Suljin karsinan oven hetkeksi, ja hain Hattaran harjapakin ja päitset. Talutin Hattaran käytävälle, ja kiinnitin sen kummaltakin puolelta kiinni. Tämä ei tietenkään ole välttämätöntä, tamman voisi hoitaa karsinassa vapaanakin, mutta päätin tällä kertaa kytkeä tamman kiinni. Harjailin sitä pitkät tovit, ja Hattara seisoi sievästi aloillaan. Se pyrkii aina aiheuttamaan mahdollisimman vähän harmia, ja jää mielellään vähän sivuun sieltä, missä tapahtuu. Yhtäkkiä serkuntyttöni Tiinu 5v pelmahti talliin. Se juoksi suoraan Hattaran luo, ja halasi sitä lujasti. Hattara ei tästä hetkahtanut, vaan odotti kärsivällisesti, että pieni tyttö raaski päästää kätensä irti. Jatkoin harjaamista Tiinun kanssa, ennen kuin hain Hattaran varusteet. Satulavyötä kiristettäessä se yritti pullistella, mutta Tiinun topakka komennus sai sen lopettamaan. Annoin Tiinun taluttaa Hattaran kentälle, ja tamma kulki siivosti kuten aina, sievästi pienen taluttajansa vierellä.

Kentällä autoin Tiinun selkään, ja kiinnitin Hattaran kuolainrenkaisiin liinan kiinni. Tiinu ratsasti ympyrällä kaikissa askellajeissa, ja aina kun Hattara yritti hidastella, se komensi sitä maiskuttamalla suureen ääneen, ja aina tamma kiristi tahtia. Tiinu halusi välttämättä hypätä, joten rakensin sille ämpäreiden ja puomien avulla pienen esteen, ja hyppäytin heitä liinassa. Hattara meinasi välillä innostua, mutta varoi kiihdyttelemästä liikaa - aina kun ratsastaja horjahti, Hattara hidasti automaattisesti vauhtia.

Menimme loppukäynneille maastoon, ja Hattara lompsotteli innoissaan, mutta ei säpsynyt eikä ryntäillyt. Tiinu kysyi, saisiko tulla ensi viikolla taas ratsastamaan Hattaralla - sillä kertaa hän haluaisi mennä koko tunnin maastossa. Lupasin, sillä tiesin Hattaran olevan todella luotettava maastoratsu, sitä voisi kuvailla melkeinpä pomminvarmaksi.

Tallilla purimme Hattaran varusteet, ja kävimme Tiinun mieliksi viruttamassa tamman jalat pesupaikalla. Aluksi Hattara vähän nosteli kavioitaan, mutta lopetti pian huomattuaan, että se ei auttanut ollenkaan. Samalla kun viilensin Hattaran jalkoja, kerroin Tiinun äidille aikeistani osallistua Hattaran kanssa kouluratsastuskilpailuihin. Serkkuni ihmetteli aikeitani: eikö tuollainen suomenhevonen oli kovin kömpelö ja kaikkea muuta kuin elegantti kouluratsu? Naurahdin, ja selitin hänelle, että vaikka Hattara saattaakin vaikuttaa hitaalta ja jäykältä, niin ratsastajan kanssa kilparadalla tamma innostuu ja tietää kuviot ollen kokonaan kuin toinen hevonen. Serkkuani ajatus nauratti kovasti, ja minä mutisin ärtyneenä: "odotahan vain....". Veimme yksissä tuumin Hattaran karsinaan kuivattuamme sen jalat, ja Tiinu halusi välttämättä antaa Hattaralle porkkanaa. Kun Hattara oli herkkunsa nautiskellut, patistin Tiinun pois karsinasta, ja jätimme tamman odottelemaan iltaruokia.

Sukutaulu:


i. Koivumäen Nuunu
SV-I
ii. Ch Nuuttipukki ILO
KRJ-I, SLA-II, SV-I
iii. Milkan Nuutti
iie. ILO Orvokki
ie. Koivumäen Kelmiina iei. Räminä
iee. Mäkisuon Kerli
e. Milkan Huiske ei. Trombi HUI
KTK-III
eii. VIR MVA Ch Tornado HUI
Ch-M, SV-I, KRJ-I, YLA1, KTK-I
eie. VIR MVA Ch Koistilan Siru
KRJ-II, SLA-II
ee. Koistilan Halava
KTK-III, SV I
eei. VIR MVA Ch Koistilan Nemo
KTK-I
eee. VIR MVA Ch Ellenin Hyasintti
KTK-II, KRJ-II


Valmennukset ja päiväkirja


Kouluvalmennus 00.00.2014, valmentajana -

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 7 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 7 kpl.
ERJ:n kisoja niistä 0 kpl.
NJ:n kisoja niistä 0 kpl.

12.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/34
12.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/34
20.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/30
21.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/30
26.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/30
27.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/30
10.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/31

Jälkeläiset:


00.00.2014 o/t. Vaapukan --- (i. ---)
00.00.2014 o/t. Vaapukan --- (i. ---)
00.00.2014 o/t. Vaapukan --- (i. ---)
00.00.2014 o/t. Vaapukan --- (i. ---)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!