Tämä on Googlen välimuistitallenne kohteesta http://novellinmuisto.webs.com/blondi.htm. Tämä versio sivusta tallennettiin 15. tammikuu 2014 07:59:30 GMT. Nykyinen sivu voi näyttää erilaiselta. Lisätietoja
Vinkki: löydät hakutermisi sivulta nopeasti painamalla Ctrl+F tai ⌘-F (Mac) ja käyttämällä näkyviin tulevaa hakupalkkia.

Tekstimuotoinen versio
 
virtuaalinen shetlanninponitamma Blondie v.d. Humblehof


Rauhallinen pikkuneiti, jolla ei ole kiire minnekään

        •   Blondie v.d. Humblehof        •   syntynyt 20.02.2008, VARL (ikä)
        •   shetlanninponitamma                     •   Helppo B, 60cm
        •   ruunikko, säkäkorkeus 96cm        •   yleispainotteinen                      
;•   kasvattanut Leonia Ponies & omistaa Molly, Novelli

                                      •   KTK II ja YLA3 palkittu

                        •   Blondin kilpailukalenteri
                                      •   Blondin blogi

Blondi antaa itsestään usein vähän uupuneen ja väsyneen kuvan, kun se korvat niskaan liimaantuneina laahustaa pitkin laidunta tai tyytyy murjottamaan muista eristyneenä tarhauksen nurkassa rouskuttaen laiskasti ruohotuppoaan. Tamman olemus kuitenkin hämää, sillä kun siihen pääsee tekemään lähemmin tuttavuutta, se on oikeastaan hyvin herttainen poni. Blondi on helppo käsiteltävä, koska se jaksaa seisoa kiltisti paikallaan - vaikkakin aina hieman apaattisen oloisena. Tamman harmaata arkea saa onneksi piristettyä vaihtelevuudella ja karsinaan ripustetuilla, erilaisilla "leluilla", joiden kanssa se tykkääkin kikkailla.

Kouluratsastuksessa Blondi on hieman hajamielinen ja jatkaa samaa laiskaa laahustamistaan, kuin laitumella ollessaankin. Jos tamman kanssa jaksaa olla kärsivällinen, sen kyllä saa hereille, mutta se ei oikein aina jaksaisi ymmärtää kouluratsastuksen hienoutta. Tässä lajissa se on alkuun jäykkä ja vaativa, mutta hyvän ratsastajan kanssa siitä paljastuu myös se osaavampi ja herkempi Blondi, joka onkin oikeasti ihan kiva kouluponi. Blondi ei ole moksiskaan aloittelijoiden määrätiedottomista otteista ja kiskaisuista ja se onkin hyvin turvallinen ratsu, mutta ilmaiseksi ei anna mitään. Esteratsastuksessa tamma onkin sitten aivan erilainen ja hyvin paljon innokkaampi - tällöin jarrujen löytäminen on huomattavasti hankalampaa, joten tämä poni vaatii jokaisessa lajissa kärsivällisyyttä. Jos sen kanssa jaksaa tehdä tarpeeksi töitä, se osaa hypätä esteet kaula kauniissa kaaressa ja jalat oikein tiukassa paketissa mahan alla eikä potentiaalia puutu lainkaan! Myös näyttelyissä esiintyminen kuuluu Blondin vahvuuksiin, sillä silloin hieman apaattinen poni on pirteä ja innostuu uusista kavereista kuitenkaan villiintymättä.

Makupaloilla herkuttelu on tamman suurin intohimo, mutta kovana kakkosena kirii maastoilu. Tällöin se onkin parhaimmillaan - aivan kuin eri pallero, viilettää menemään valppaana ja uteliaana korvat hörössä iloisesti höristen ja pöristen.

Harvinaisempi yksipolvinen suku

isä Qwe Lustig SWE ii. Ungkarl SWE iii. Hjältemodig SWE
iie. DF Løvverk
ie. Whoever CV iei. Desesperación
iee. Golpe De Suerte M
emä Adan Quite Cutie ei. Adan Edvard eii. Napoleon
eie. Mon Cherie
ee. Adan Nicolette eei. Boston For Cash
eee. Nicholien

Tykkään Blondin suvusta erityisesti siitä syystä, että sen sukutaulussa oleviin nimiin ei törmää ihan jokaisen ponin kohdalla. Sen isä Qwe Lustig SWE on komea rautiaanpäistärikkö shetlanninponiori, jolla on ruotsalaisia ja englantilaisia sukujuuria. Se on kilpaillut niin valjakossa, koulussa kuin esteilläkin sekä vielä maastoesteilläkin, muutamia sijoituksiakin napaten. Luonteeltaan Lustig on jekkuileva herrasmies, joka ei anna kuitenkaan mitään ilmaiseksi. Blondi onkin aivan isänsä ja emänsä, testailevan ja vähän tahmean, mutta loppujen lopuksi aivan ihanan Adan Quite Cutien, sekoitus. "Söpö" on näyttely- ja estepainotteinen poni, aivan yhtä suloinen kuin nimi antaakin olettaa. Isän tapaan se on kerännyt myöskin muutamia sijoituksia. Vaikka nämä ponit eivät olekaan keränneet pitkää meriittilistaa, ne ovat aivan ihania persoonia, loistavan suvun omaavia - ja varmasti niillä olisi potentiaalia pitkällekin!

Blondin isänpuoleisesta suvusta löytyy ruotsalaisia ja englantilaisia poneja. Sen isänisä Ungkarl SWE on kotimaassaan Ruotsissa todellinen estekonkari. Ori on kilpaillut aina 60cm ratoihin asti - ja vieläpä menestyksekkäästi! Menestystä on kertynyt myös ulkomailla. Poni ei ole aivan turhaan suosittu jalostusmielessä, sillä omistaahan se todellisen tähtisuvun ja hienon rakenteen, josta kertoo ensimmäinen kantakirjapalkinto! Ori on periyttänyt jälkeläisilleen hyvää rakennettaan sekä ratsun taitojaan, erityisesti hienoja esteponeja. Blondin isänemä Whoever CV on englantilainen taituri, joka on erikoistunut etenkin esteratsastukseen. Tosin, ei sen rakennekaan ole yhtään sen turhempi - tamma on nimittäin kantakirjattu kotimaassaan hienosti toiselle palkinnolle! Vanhempana poni siirtyi uudelle omistajalle Ruotsiin ja onkin nykyään jalostuskäytössä. Tamma on periyttänyt muutaman todellisen lupauksen!

Blondin emänisä Adan Edvard on ruunikko pikku-ori. Täysin kotimainen ori on elänyt ja syntynyt Suomessa kasvattajallaan Kiltasella. Luonteeltaan se on hyvin leppoisa ja lempeä tapaus. Ori viettää rentoja eläkepäiviään pienessä harrastetallissa ollen myös toisinaan jalostuskäytössä, omistaahan se harrasteponin taustastaan huolimatta mainion suvun. Blondin emänemä Adan Nicolette on syötävän suloinen, rautias shetlanninponitamma, joka Adan Edvardin tavoin on Kiltasen kasvatteja ja asuukin tilalla edelleen. Potentiaalia ponilta löytyisi tasaisesti niin esteille kuin kouluunkin. Siitä huolimatta, että sen suku ja monet jälkeläisistäkin ovat koulupainotteisia, tamma on toiminut enemmän esteratsun kengissä - hyvällä menestyksellä tosin, joskin lupaavan kilpauran alku loppui melko lyhyeen tamman loukkaannuttua.

Pikku-Blondit

Blondilla on kolme ihanaa, lahjakasta ja hyvin menestynyttä jälkeläistä. Jälkeläismäärä pyritään pitämään viidessä, mutta maksimissaan kuitenkin kuudessa, tarkoin harkitussa ponissa.
    shet-o. NLI Frank       isä Crowvalley Tragedy   s. 16.05.2008
    shet-t. NLI Blondine       isä Billy Boy SEX   s. 01.06.2008
    shet-o. NLI Yippee-Aye-Yeah   isä Evert of Touchwood   s. 20.07.2008

© Molly
Kuvat on ottanut LH - kiitos!
Takaisin Novelliin
Blondie v.d. Humblehof on virtuaalihevonen eikä sitä oikeasti ole olemassa! Blondie v.d. Humblehof is a SIM-game horse!