Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

Moon Alvariinsakuvien © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Moon Alvariinsa
Alvari
suomenhevonen
ori
tprt
154 cm
07.01.2014
60d = 1a
(kuitenkin 3v. 07.03.2014)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainotteinen
ko Va B

misery., Moondance
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH14-018-0347
-

Luonne:


Alvari on lupsakka ja sympaattinen tapaus, jossa on ripaus suomenhevoselle ominaista perusjuntturaa luonnetta. Sille maistuu ruoka ja rapsutukset työntekoa paremmin ja kun se harvoin haluaa leikkiä, leikkii se käsittelijän tai ratsastajan iloksi mieluiten muulia. Alvari on oriksi todella tasainen ja varma, vaikka toki luontainen vietti välillä johdatteleekin ja tammatarhat ohitetaan korskuen ja tanssahdellen. Se ei testaa uusia tuttavuuksia olemalla hankalasti käsiteltävä, vaan kokeilemalla mitä moninaisempia temppuja työnteon välttämiseksi tai helpottamiseksi. Alvari tuntuukin olevan pohdiskelijatyyppiä, joka käyttää päätään ennen kuin toimii. Yleensä tämä on vain positiivinen ominaisuus, mutta joskus orin pääkoppa tuntuu raksuttavan vähän turhankin kauan.

Ulkona ollessaan Alvari ei välitä rymyämisestä, vaan jää aina muun lauman leikkiessä sivummalle lepuuttamaan takajalkaansa. Heinäapajilla se on tosin aina ensimmäisenä ja näyttää kaapin paikan tarvittaessa myös muissa tilanteissa, vaikka varsinainen riidanhaastaja ei olekaan. Tämä leppoisa oripoika ei siis välttämättä säväytä möllöttäessään kuraisena ja heinämahaisena tarhanperällä, mutta on kuitenkin aina se luottokaveri, jonka puoleen kääntyä huonona päivänä ja vuodattaa kaikki huolet ja murheet sen vankaa kaulaa vasten.

Taluttaessa Alvaria saa olla koko ajan hoputtamassa, sillä läsipää käyskentelee taluttajansa vanavedessä vailla minkäänlaista kiirettä ja pysähtyisi mieluusti nyhtämään ruohotupsua tallinnurkalta. Hoitotuokioiden alkupäässä ori seisoo paikallaan viileänä kuin viilipytty, mutta harjauksen edetessä heltyy ja antaa hellyydenkipeyden viedä voiton miehisen juroutensa tieltä. Välillä Alvari heittäytyy melkein mahdottomaksi kehrätessään kuin kissanpentu rapsutusten ja muiden huomionosoitusten perässä. Ori on paitsi seurallinen, myös äärettömän puhelias - kirjaimellisesti; se on aina ensimmäinen, joka hörisee aamuisen tervehdyksen tallin ovien avautuessa ja tuhisee sekä puhisee jatkuvasti vielä perushörinöiden, -hirnahtelujen ja tammoja varten ilmoille kajautettavien kutsuhuutojen lisäksikin. Alvaria on siis miellyttävä ja helppo käsitellä, eikä se juuri koskaan käyttäydy hankalasti tai temppuile. Tästä huolimatta se osaa kyllä osoittaa mieltään. Alvariinsa onkin ihanan ilmeikäs hevonen – sen naamasta huomaa heti, jos jokin ei miellytä. Esimerkiksi satulan tai vesiletkun nähdessään sen ei tarvitse edes painaa korviaan luimuun, kun jo pelkkä ilme kertoo mielipiteen tarpeeksi selkeästi. Työstä luistamisen lisäksi Alvari on mestari myös pullistelussa, vaikka molemmat kyllä vahvasti liittyvät toisiinsa.

Alvarin ote elämään on ihailtavan rento ja huoleton, eikä se tunne käsitettä stressi. Ori onkin täydellinen kilpakaveri, sillä se hoitaa homman kuin homman rutiinilla työskentelypaikkaan katsomatta. Näin ollen kilpailupaikat tai -tilanteet eivät jännitä, mutta kuljetuskoppi on Alvarille kirosana. Kyseiseen kapistukseen astumista ori välttelee vielä enemmän kuin työskentelyä, mikä on siis paljon.

Ratsuna Alvari on hieman laiska ja jäykänpuoleinen, joten verryttelyä ja kannustamista tarvitaan paljon. Mikäli ratsastaja ei uskalla komentaa tai muuten vain lepsuilee, Alvari ei edes yritä. Muutenkin ori menee helposti siitä mistä aita on matalin, eikä aina malttaisi kuunnella ratsastajan apuja, vaan ennakoi herkästi ja tekee puolivillaisesti sitä, mitä se uskoo seuraavaksi siltä odotettavan. Pitkäpinnainen ja napakka ratsastaja saa Alvarista kuitenkin kaivettua sen parhaat puolet esiin – osaahan se olla vaativan tason koululuokissa liihottava kilparatsu. Orin vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti sen ilmavat ja joustavat askeleet, varsinkin liidokas ravi kaunista katseltavaa. Treenipäivien vääntämisen vastapainoksi Alvarin kanssa kannattaa ehdottomasti käydä käyskentelemässä myös maastossa. Luonnon helmassa se on varmajalkainen ja liikkuu oma-aloitteisesti, eikä vain pakon edessä. Varsinkin lenkit syksyisen kirpeässä aamuhämärässä ovat ehdottomia arjen kultahetkiä.

Sukutaulu:


i. Moon Alvar
KTK-II
ii. VIR MVA Ch Moon Urbaani
YLA1, KTK-II, KRJ I, SLA-II
iii. Kuisman Velmu
iie. Mörkövaaran Aaveritari
YLA1, ERJ-II, SLA-I, KRJ II
ie. Moon Aurori
KTK-III
iei. VIR MVA Ch Fiktion Ketku
KTK-II
iee. Lamourin Ruusu
KRJ II, KTK-III
e. Milkan Ramoona
KRJ I
ei. VIR MVA Ch Viehättävän Vanteli
KTK-II, KRJ II
eii. VIR MVA Ch Valveuni
KTK-II, KRJ I
eie. Siljan Kassialma
KTK-III
ee. Milkan Rianna
KRJ II, YLA2
eei. Sannin Rommikola
KRJ II, YLA2, SLA-II
eee. Milkan Akustiina


Valmennukset ja päiväkirja


Kouluvalmennus 07.03.2014, Vaativa B, valmentajana suba
Crystalin ja Alvarin kanssa harjoiteltiin tänään laukavaihtoa. Alkuverryttelyissä ori vaikutti hieman tahmealta eikä omaa moottoria tuntunut millään löytyvän. Crystal sai ratsastaa hevostaan melko reippaasti eteenpäin, eikä Alvari silti tuntunut saavan lainkaan vauhtia liikkeisiinsä. Hitaan ja matelevan alkuverryttelyn jälkeen kehotin Crystalia ottamaan reipasta laukkaa kenttää ympäri muutaman kierroksen ja tosissaan käskemään hevostaan eteenpäin. Laukkaspurtin aikana Alvari hieman heräsi horroksestaan ja liikkeet näyttivät sen jälkeen aavistuksen reippaammilta. Aloitimme siis laukanvaihdot. Crystalin piti ratsastaa lyhyen sivun jälkeen halkaisijalle ja vaihtaa keskellä tai viimeistään uralle mennessään laukka oikeaksi. Ensimmäisillä kerroilla Alvari vain hyytyi ehtiessään uralle, eikä vaihtanut laukkaa. Crystal kyllästyi oriinsa pelleilyyn ja suoritti tehtävän uudestaan. Tällä kerralla hän ratsasti niin päättäväisesti, että Alvarilla ei ollut vaihtoehtoja. Laukanvaihtoa käskevät avut olivat hieman reippaat, mutta ainakin hevonen tajusi, mikä oli homman nimi. Seuraavat kerrat sujuivat melko hyvin, vaikka aina välillä laukka ei vaihtunutkaan. Kun ratsukko sai putkeen muutaman onnistuneen suorituksen, jätimme valmennuksen siihen ja ratsukko aloitti loppuverryttelyn.

Kouluvalmennus 10.04.2014, Vaativa B, valmentajana merikissa
Minut oli hommattu valmentamaan Crystalia ja ori Alvaria kahtena perättäisenä päivänä. Tänään olisi tarkoitus treenata lisäyksiä, siirtymisiä sekä jumpata oria. Aloitimme heti tehokkaalla alkuverryttelyllä, paljon kaarevia uria, lisäyksiä ja siirtymisiä. Kielsin ratsukkoa käyttämästä varsinaista uraa, vaan tekemään kokoajan voltteja, ympyröitä, kolmikaarista uraa kaikkea muuta mahdollista ja mahdotonta. Kauaa ei mennyt kun Alvari alkoi taipua jo nätisti, vaikkin ori muuten kulkikin erittäin laiskasti. Lisäykset olivat aluksi pelko näkymättömiä, ratsastaja sai kun pyytää oria taukoamatta eteenpäin, ei lisäykseen tullut suurempaa muutosta. Muutaman vinkin kautta ratsukko kuitenkin sai lisää vauhtia, myös lisäyksiin. Myös siirtymiä saimme jonkun aikaa venkslata kunnes ne onnistuivat ilman ylimääräisiä askelia. Ratsukko teki muutaman hienon pysähdyksistä - laukkaan siirtymisenkin. Lopuksi otimme vielä vaativa b -tason mukaisesti laukanvaihtoja. Vaihdot sujuivat ilman sanomista ja ori kuunteli hienosti ratsastajaansa.

Kouluvalmennus 11.04.2014, Vaativa B, valmentajana merikissa
Hyvällä mielellä, eilisestä valmennuksesta jääneenä, kävelin kentälle tapamaan tuttua ratsukkoa. Crystalin ja Alvarin alkuverryttely oli jo hyvässä vauhdissa ja jäin hiljakseni katselemaan sen loppuun. Alvari oli vielä eilistäkin laiskammalla tuulella ja ratsastaja sai tehdä kunnoll töitä, että sai oriin liikkumaan. Heti kun Crystal irrotti pohkeensa oriin kyljistä tämä hidasti käyntiin. Tänään valmennuksen aiheena olisi laukanvaihdot, joita vähän kauhulla odotin, ori kun ei meinannut pysyä edes ravissa. Alkuverryttelyn jälkeen pyysin ratsukon nostamaan heti laukan ja laukkaamaan mahdollisimman kaarevia uria sekä tekemään välissä myös raviin siirtymisiä. Alvaria ei olisi selvästikkään jaksannut kiinnostaa, mutta teki silti töitä ratsastajan käskettyä. Kehotin ratsastajaa taivuttamaan oria paremmin ympyrällä sekä kannustamaan samalla eteenpäin. Laukanvaihtoja otimme pitkällä sivulla kolme, niin että vaihtojen väliin jäisi kolme laukka-askelta. Vaihdot olivat varmoja ja pienillä avuilla, oikein hyvä. Alvarilla saisi vain olla vielä enemmän vauhtia. Laukanvaihtoja teimme jonkun verran, myös suurta kahdeksikkoa hyväksi käyttäen.

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 81 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 81 kpl.
NJ:n kisoja niistä 0 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän huhtikuussa 2014
07.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
10.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
16.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
04.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/30
06.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/30
10.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 9/100
05.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/100
09.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 10/100
05.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
06.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
08.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
09.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
10.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
11.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
15.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
16.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
17.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
18.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
24.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
25.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
17.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/40
19.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
22.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
23.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
29.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/40
02.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/40
11.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
14.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
27.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
31.03.2014 KRJ Kouluratsastus CUP!, Helppo A, 25/431
19.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/50
22.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/50
26.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/50
24.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/40
03.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/40
08.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/30
10.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/30
07.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/30
21.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/50
25.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
18.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
23.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/40
23.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/40
24.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/40
26.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
02.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/50
04.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/50
22.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/30
23.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/30
28.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/30
01.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/30
07.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/30
27.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/40
30.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/40
02.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/40
06.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo C, 4/40
10.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/40
30.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/40
04.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 4/40
05.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/40
10.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/40
04.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/30
16.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/60
17.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/60
22.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/60
17.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/60
12.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/60
14.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/60
14.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/60
11.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
12.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/40
16.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
17.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
23.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
24.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
24.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/40
30.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 2/40
30.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 6/40
14.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/60
26.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/50
21.05.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 3/60

Jälkeläiset:


00.00.2000 t/o. Vaapukan -- (e. emä)
00.00.2000 t/o. Vaapukan -- (e. emä)
00.00.2000 t/o. Vaapukan -- (e. emä)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!