Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

Vaapukan Aliina KTK-IIIkuvien © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Vaapukan Aliina
Aliina
suomenhevonen
tamma
rautias
153 cm
20.08.2014
60d = 1a
(kuitenkin 4v. 20.09.2014)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainotteinen
ko Va B

Crystal, Vaapukka
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH14-018-1532
KTK-III

KTK-lausunto:


(R) Vaapukan Aliina, om. Crystal
16 + 17 + 17 + 18 = 68p KTK-III

Luonne:


Vaapukan Aliina on ystävällismielinen suomenhevostamma. Se on kuitenkin luonteeltaan sopivan voimakastahtoinen eikä anna ratsastustilanteissa mitään ilmaiseksi. Näin ratsastajan taidotkin pysyvät yllä, kun selässä on oikeasti tehtävä jotain eikä siellä voi vain matkustaa. Hoidokkina Aliina on täydellinen jokaisen heppatytön unelmahevonen. Aliina seisoisi vaikka maailman tappiin asti paikoillaan, kunhan joku vain viitsii harjalla raaputtaa tai puhdistaa mutakokkareita tamman kauniista rautiaasta karvapeitteestä. Harjattavana olon lisäksi Aliina rakastaa myös piehtarointia tarhan tai laitumen mutaisimmassa kohdassa, joten harjattavaa totta vie myös riittää. Aliinasta on myös superkivaa juosta tarhassa karkuun hakijaansa. Vaikka tamma loppupeleissä pitää kaikista hoitotoimenpiteistä eikä ole kiukkuinen lenkille lähdöstäkään, on sillä sopivasti pilkettä silmäkulmassa tehdä juuri tämänkaltaisia pieniä temppuja. Ilkeä Aliina ei kuitenkaan koskaan ole. Tamma ei pure tai esimerkiksi potki, kun olet juuri saamaisillasi sen kiinni tarhasta. Herkkujen ystävänä se on suhteellisen simppeli huijattava, joten ikinä se ei ole jäänyt kiinni saamatta.

Harjattaessa tamma tosiaan seisoisi vaikka maa halkeaisi sen jalkojen alta. Aliina ei pelkää juuri mitään. Se ei säpsy tallilla kuuluvia äkkinäisiä ääniä eikä sitä pelota nopeat liikkeetkään. Aliina valitaan aina koehevoseksi, mikäli tallilla on tarvetta hoitomerkkien suorittamiselle. Sen uskaltaa antaa pientenkin lasten hoidettavaksi eikä se ole niin kovin korkeakaan, etteikö pienet lapset pystyisi hieman avustettuna varustamaan. Aliina nostaa kaviot hyvin ja myös pitää ne suht kivasti ylhäällä. Joskus lapsilla on vain ongelmia saada kavio puhdistetuksi, koska Aliinalla on kokoonsa nähden kohtalaisen isot kaviot: tamma käyttää jopa kakkosen kenkiä. Aliina ei juuri pullistele satulavyötä kiristäessä. Sillä käytetään pääasiassa Albionin koulusatulaa, mutta tammalla on myös estesatula. Maastoon mentäessä Aliinalle voi valita myös Vaapukan varustehuoneesta löytyvän rungottoman satulan, joka istuu useimpien suomenhevostemme selkään. Suitsiminen ei ole Aliinan kanssa temppu eikä mikään. Myös eläinlääkärikäynnit ja kengitys on ongelmatonta, koska Aliina on totutettu pienestä varsasta pitäen Vaapukassa aktiivisesti käyviin eläinlääkäreihin sekä vakiokengittäjäämme.

Ratsuna Aliina ei ole mikään automaattihevonen. Se on kuitenkin siinä mielessä helppo tapaus, että mikäli osaat antaa sille oikeat ohjeet ja ratsastat käyttäen huolellisesti pohjetta tarkkaillen myös omia painoapujasi, tulet varmasti juttuun Aliinan kanssa. Aliina vastaa pienimpäänkin apuun ja on ratsuna hyvin herkkä. Mikäli selässä vain matkustaa eikä ratsasta, tamma keksii nopeasti omia temppujaan ja kulkee haluamiaan polkuja. Ruohotupsujen nyhtäminen kentän laidalta on Aliinan lempparijekku, jota se harrastaa aloittelijoiden ratsastaessa sillä. Tamman selkään uskaltaa kuitenkin helposti laittaa kenet vain. Sen tapoihin ei kuulu ryöstää tai käyttäytyä muuten vaarallisesti. Aliina pukittelee kyllä, mutta vain harvoin. Yleensä pukitteluilla on hyvä syy. Syy voi olla epäsopiva satula tai tamman käskeminen raipalla. Herkkähipiäinen Aliina kun ei voi sietää raipan voimakkaampaa käyttöä, mikä kuitenkin joskus tulee kysymykseen esteitä mentäessä. Aliina kun ei oikein ota tosissaan pieniä esteitä ja tiputtelee niitä helposti turhan takia. Raipalla muistuttamalla Aliina alkaa nostella jalkojaan paremmin. Kouluratsuna tamma on loistava. Pienin avuin kauniisti liikkuva suomenhevonen on kaunista katsottavaa kouluradalla.

Sukutaulu:


i. (Ch) Vaapukan Tikseri
KTK-II, YLA3, KRJ-I
ii. VIR MVA Ch Vaapukan Miska
KTK-I, KRJ I, SLA-II, YLA2
iii. VIR MVA Ch
Raadelman Yksinolla
KTK I, KRJ I, ERJ II, SLA I*, YLA1
iie. Ch Vaapukan Milja
KRJ II, YLA2
ie. Ch Keinumäen Tuikeri
KTK-II, SLA-II, KRJ-I, YLA2
iei. VIR MVA Ch Mörön Huijari
KTK-II, KRJ-I, SLA-I
iee. Tuikkeen Uniikki
e. Fiktion Ainokainen
KTK-III
ei. Fiktion Samuel
KTK-II, SV-II
eii. Usvajärven Samuli
YLA2, KTK-II
eie. ADE Piparminttu
ee. Ch Aavan Pihla
KTK-II
eei. Kekan Polttarainen
KTK II, KRJ II, YLA2
eee. Ch Keinumäen Utuna
KTK II, YLA2, SLA III


Valmennukset ja päiväkirja


Kouluvalmennus 26.09.2014, kirjoittajana omistaja Crystal
Maria Kartanonperä, suosittu kouluvalmentaja, saapui Vaapukan talleille valmentamaan nuoria hevosia. Minä en samaan aikaan tietenkään pystynyt ratsastamaan kuin yhtä suomenhevosta kerrallaan, joten vaikean valinnan jälkeen valitsin juuri neljävuotiaaksi kääntyneen Aliinan. Aliinan kanssa odotukseni ovat korkealla, joten jännitin selkään kiipeämistä kovasti. Maria tarkisti ennen valmennuksen alkua kaikilta satulan sopivuuden ja ratsastajan perusistunnan. Omasta istunnastani Maria huomautti kyynärkulman puuttumisen ja liian voimakkaasti alhaalla olevan kantapään, joka jäykisti jalkani asentoa. Päätin kiinnittää näihin asioihin huomiota tunnin aikana. Aliina käyttäytyi esimerkillisesti. Se oli koko valmennuksen ajan kiinnostunut työnteosta ja liikkui aktiivisesti eteenpäin. Käytössämme oli kouluraipat, mutta minun ei tarvinnut juuri liikauttaa raippaani. Marian kouluvalmennuksessa keskityimme perusratsastukseen, hyviin teihin ja hieman kiinnitimme enemmän huomiota laadukkaisiin voltteihin, täyskaartoihin ja suoriin pysähdyksiin. Peruutustakin treenasimme. Aliinan kanssa vaikeuksia tuotti eniten suorat pysähdykset. Kouluradoille kun pitäisi päästä, tulisi suorien pysähdysten tulla kuin selkärangasta. Kilpailuissa niitä kun pitää esittää niin alussa kuin lopussakin. Maria neuvoi minulle hyviä vinkkejä Aliinan ratsastamiseen. Tiivis istunta ja tasainen ohjastuntuma auttoivat selkeästi meitä tekemään huolellisen pysähdyksen ja saamaan jopa kaikki jalat tasan. Aliina oli hieman energisellä tuulella, eikä olisi millään malttanut seistä paikoillaan pysähdyksessä. Harjoittelimme näiden teiden lisäksi myös temponvaihteluita eri askellajeissa. Aliinan kanssa saimme aikaan upeaa lisättyä ravia ja myös energistä, muttei kiirehtivää laukkaa. Maria kehui Aliinan työmoraalia ja kertoi, että tästä on nuoren hevosen kanssa hyvä jatkaa.

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 15 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 15 kpl.
ERJ:n kisoja niistä 0 kpl.
NJ:n kisoja niistä 0 kpl.

26.09.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/58
05.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/58
03.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
05.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
19.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
11.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/34
21.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/30
21.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/30
24.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/30
03.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/31
03.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
09.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
18.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
16.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
19.10.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40

Jälkeläiset:


00.00.2014 o/t. Vaapukan --- (i. ---)
00.00.2014 o/t. Vaapukan --- (i. ---)
00.00.2014 o/t. Vaapukan --- (i. ---)
00.00.2014 o/t. Vaapukan --- (i. ---)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!